Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@02:52:36 GMT

لوله کاروگیت

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۸۴۰۰

لوله کاروگیت

لوله دوجداره پلی اتیلن با ظاهری حلقه حلقه و موجدار به همراه لایه داخلی صاف و صیقلی می باشد  که اصطلاحاً به آن لوله کاروگیت (corrugated pipe) اطلاق می شود که بیشتر برای انتقال ثقلی آب و فاضلاب در شبکه های آبرسانی، پسابهای صنعتی و شبکه های جمع آوری فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله کاروگیت توانایی تحمل فشار داخلی زیادی را نداشته (حداکثر 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 بار) و تحت عنوان یک کانال زیرزمینی استفاده می شود که برای شبکه های ثقلی طراحی شده است. سطح بیرونی لوله کاروگیت کنگره ای می باشد و انعطاف پذیری لوله کاروگیت، باعث شده که کاربردهای وسیعی پیدا کند. قابل ذکر است هر چقدر که شکل کاروگیتی روی لوله ها بیشتر باشد لوله کاروگیت از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار خواهد بود. همچنین هر اندازه انعطاف پذیری لوله کاروگیت زیادتر باشد به همان نسبت عمر سرویس دهی آن بالاتر می رود. در مواردی که قرار است لوله کاروگیت در زمین مورد استفاده قرار گیرد انتخاب لوله ای که دارای عمر سرویس دهی بالایی باشد بسیار حائز اهمیت است زیرا این امر بسیار پر هزینه و وقت گیر است. معمولاً عمر سرویس دهی لوله های کاروگیت 50 تا ۱۰۰ سال برآورد می شود. لوله کاروگیت در برابر فشارهای زیرسطحی و بارهای مرده و زنده از سطح مقاومت بالایی برخوردار است.

کاربردهای لوله کاروگیت:

شبکه های آبیاری و زهکشی و انتقال ثقلی آبهای کشاورزی انتقال مایعات صنعتی از جمله اسیدها، بازها، نمک ها و ... پوشش کابل های مخابراتی و فیبرهای قوی شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب های شهری، روستایی و صنعتی

 

لوله کاروگیت پل اتیلن

پلی اتیلن به دلیل سبکی، مقاومت بالا و انعطاف پذیری بسیار زیاد به طور گسترده در تولید لوله کاروگیت مورد استفاده قرار می گیرد. پلی اتیلن مورد استفاده در تولید لوله های کاروگیت از نوع پلی اتیلن سنگین یا HDPE می باشد و بسته به اینکه مقاومت بالایی نیاز باشد یا انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد از گرید PE100 و یا PE80 نوع اکستروژن در تولید لوله های کاروگیت مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله کاروگیت تولید شده از پلی اتیلن، بدلیل آب بندی بسیار عالی و نداشتن نشتی، فاسد نشدن، نصب آسان و مقاومت دربرابر حرکت خاک و فشار حدود نیم قرن است که مورد مصرف قرار می گیرد. این لوله‌ها در هر شرایطی می توانند خواص و ویژگی‌های خود را حفظ کنند. تولید لوله کاروگیت، نتایج سال‌ها تحقیق و بررسی بر روی پلی اتیلن بوده است.

لوله کاروگیت بسته به نوع خاک و فشار وارده از سطح آن به سه دسته مقاومتی  16 و 31.5 و 64 کیلو نیوتنی تقسیم بندی می شود.

لوله های پلی اتیلن فاضلابی یا لوله های کاروگیت در سایز و ابعاد مختلف تولید می شوند. لوله کاروگیت با قطر داخلی ۱۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی متر در سه کارخانه تولیدی پایپ ایران واقع در شرق، غرب و مرکز کشور تولید می شود. طول شاخه های لوله کاروگیت در حالت استاندارد، ۶ و ۱۲ متری است.

مزایای لوله های کاروگیت

رسوب ناپذیری بدلیل صیقلی بودن سطح داخلی لوله مقاوم در برابر مواد خورندگی اسیدها، نمکها، بازها و میکرواُرگانیسم ها مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش آفتاب به دلیل استفاده از مواد (Anti-UV) مقاوم در برابر حمله جوندگان و میکرو ارگانیسم ها، به دلیل فقدان ارزش غذایی سهولت در نصب و اجرای سریع کارگذاری تحمل پذیری خوب در برابر بار حمل ونقل آسان

 

قیمت لوله کاروگیت

قیمت لوله کاروگیت باتوجه به تغییر قیمت ارز متغیر است اما در کل به دو عامل بستگی دارد: 

وزن هر متر لوله درصد مواد پلی اتیلن استفاده شده

کارخانه پایپ ایران از سال 1376 در زمینه تولید انواع لوله تک جداره پلی اتیلن و لوله دوجداره پلی اتیلنی (لوله کاروگیت، لوله کورتیوب و لوله اسپیرال) و اتصالات فعالیت می کند که با توجه به کیفیت تولید و رعایت استانداردهای مربوط با به روزترین دستگاه های تولید لوله با خطوط تولید ۲۴ ساعته در صدر جدول تولید کنندگان لوله های پلی اتیلنی قرار گرفته است .لذا خرید از مجموعه حاضر با توجه حذف واسطه ها و خرید مستقیم از تولید کننده از نظر قیمتی و همچنین با توجه به اعتبار چندین ساله پایپ ایران در کیفیت ساخت محصولات مقرون به صرفه خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: لوله کاروگیت رپرتاژ آگهی مورد استفاده قرار لوله های کاروگیت انعطاف پذیری لوله کاروگیت قرار می گیرد تولید لوله پلی اتیلن لوله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان : زنبور عسل ملکه به طرز شگفت‌ انگیزی تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند

دانشمندان می‌گویند، توانایی ملکه زنبورهای گرده شرقی(Bumblebee) در هنگام خواب زمستانی می‌تواند به آن کمک کند تا در برابر سیل مقاومت کند.

به گزارش ایسنا، زنبورهای گرده ممکن است در محیط‌های شهری و روستایی حضور داشته باشند، اما اکنون محققان دستکم یک گونه دیگر پیدا کرده‌اند که حتی سازگارتر از این محیط ‌هاست و می‌تواند در زیر آب هم زنده بماند.

به نقل از گاردین، دانشمندان نشان داده‌اند که ملکه‌های زنبور گرده شرقی معمولی، گونه‌ای که در شرق آمریکای شمالی گسترده است، می‌توانند در هنگام خواب زمستانی تا یک هفته در زیر آب دوام بیاورند.

با توجه به اینکه ملکه‌های زنبور عسل برای خواب زمستانی در خاک فرو می‌روند، محققان می‌گویند این پدیده می‌تواند به آنها کمک کند تا از سیل در طبیعت جان سالم به در ببرند. این گروه می‌گویند که اولویت بعدی آنها بررسی این است که آیا این نتایج را به سایر گونه‌های زنبور عسل می‌توان تعمیم داد یا خیر.

دکتر سابرینا روندو(Sabrina Rondeau) از دانشگاه گوئلف در کانادا می‌گوید: ما می‌دانیم که در حال حاضر حدود یک سوم از همه گونه‌های زنبور عسل در حال کاهش هستند اما این مورد در مورد زنبور معمولی شرقی صدق نمی‌کند. آیا تحمل سیل می‌تواند در تاب‌آوری آنها نقش داشته باشد یا خیر.

روندو  و نویسنده همکارش، پروفسور نایجل رین(Nigel Raine)، اولین بار زمانی که یک اتفاق ناگوار در آزمایشگاه منجر به ورود آب به داخل ظروفی شد که در آن زنبورهای ملکه در خواب زمستانی بودند، این کشف را انجام دادند.

روندو می‌گوید: بعد از آن کنجکاوی راه را برای انجام یک آزمایش کامل با تکرارهای زیاد پیش برد.

دانشمندان در مقاله‌ای در مجله Biology Letters توضیح می‌دهند که چگونه ۱۴۳ ملکه بی‌جفت و در خواب زمستانی را گرفتند و هر کدام را در لوله پلاستیکی حاوی خاک سطحی مرطوب قرار دادند. سپس لوله‌ها با درپوش‌های سوراخ‌دار بسته شدند و به مدت یک هفته در یخچال تاریک نگهداری شدند.

پس از بررسی زنده بودن زنبورها، محققان ۱۷ لوله را به عنوان کنترل نگه داشتند و به ۱۲۶ لوله باقیمانده آب سرد اضافه کردند. در حالی که در نیمی از این لوله‌ها ملکه اجازه داشت در بالای آب شناور شود، در باقی لوله‌ها به زیر آب هل داده شد.

در هر دو وضعیت، یک سوم از لوله‌ها هر کدام به مدت هشت ساعت، یک سوم به مدت ۲۴ ساعت و یک سوم به مدت هفت روز باقی ماندند و شرایط سیل متفاوت را شبیه‌سازی کردند. این تیم متعاقبا زنبورها را به لوله‌های جدید منتقل کردند و بقای آنها را زیر نظر گرفتند.

نتایج نشان می‌دهد که نرخ بقا صرف‌نظر از مدت زمان و شرایطی که ملکه‌ها تحت آن قرار گرفته‌اند مشابه بوده است و در واقع ۸۸ درصد از زنبورهای گروه شاهد و ۸۱ درصد از ملکه‌هایی که به مدت یک هفته در آب غوطه‌ور بودند، در طی هشت هفته هنوز زنده بودند. با این حال، ملکه‌هایی با وزن بالاتر شانس بیشتری برای زنده ماندن داشتند.

روندو می‌گوید، احتمالا ملکه‌های دیگر گونه‌های زنبور عسل نیز در برابر سیل مقاوم هستند.

در میان زمینه‌های تحقیقاتی آتی، این گروه می‌گویند که بررسی مکانیسم‌هایی که تاب‌آوری ملکه‌ها در برابر سیل را تقویت می‌کند با در نظر گرفتن نیاز کم به اکسیژن آنها در طول خواب زمستانی از جمله عوامل مهم احتمالی، جالب خواهد بود.

پروفسور دیو گولسون(Dave Goulson)، کارشناس زنبور عسل از دانشگاه ساسکس که در این کار دخالتی نداشت، گفت که علاقه‌مندان به زنبور عسل از مدت‌ها پیش گمان می‌کردند که افزایش باران زمستانی در بحبوحه بحران آب و هوا می‌تواند بسیاری از ملکه‌های زنبور عسل را که در زیر زمین به خواب زمستانی می‌روند، غرق کند.

او می‌گوید: به طرز شگفت انگیزی، این تحقیق جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن ملکه گرده در زیر آب در طول خواب زمستانی برای یک هفته تاثیری بر آنها نگذاشته است. به نظر می‌رسد این یکی از جنبه‌های کوچک تغییرات آب و هوایی است که ما نیازی به نگرانی در مورد آن نداریم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نحوه درست کردن یک دسته چاقوی زیبا با لوله PVC آب (فیلم)
  • لوله‌های ضد بالستیک پایگاه نواتیم!
  • افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز
  • زنبور عسل ملکه تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند
  • ملکه‌ای که ۷ روز پس از غرق شدن، زنده شد
  • یافته‌های جدید و شگفت‌انگیز درباره ملکه زنبورها
  • دانشمندان : زنبور عسل ملکه به طرز شگفت‌ انگیزی تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند
  • توضیح «های‌وب» درباره نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در کرمان
  • افزایش ۲۳ درصدی درآمد پلیمر آریاساسول در ۱۴۰۲
  • برداشت گاز همدان از خطوط انتقال به چهار میلیارد و ۱۵۷ میلیون مترمکعب رسید