Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@09:05:18 GMT

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۷۲۷۹۶

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسد

آیین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر،آیین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه پنجشنبه اول اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی، هادی مظفری مدیرکل اداره هنرهای تجسمی، همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری، امین مؤیدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت هنری، علی ثابت‌نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسن ناهید، رازمیک اوحانیان، محمد سریر، محمدعلی بهمنی، فرزام شکاری، محمد جلیل عندلیبی، حسن ریاحی، صدیق تعریف، داود گنجه‌ای، اسماعیل کوثری، علیرضا میرعلی نقی، امیر عباس ستایشگر، قاسم افشار، هادی آذر، محمد طباطبایی و … از جمله مهمانان و مسئولان حاضر در مراسم جشنواره بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پس از آیاتی از کلام الله مجید، کلیپ مخصوص سپهبد شهید قاسم سلیمانی پخش شد. پس از آن ارکستر به رهبری نصیر حیدریان اجرای خود را با سرود جمهوری اسلامی ایران در حالی که جمعیت ایستاده بودند، آغاز کرد. «سرود پیروزی» با آهنگسازی همایون رحیمیان، قطعه «176» به یاد جانباختگان هواپیمای اوکراینی با آهنگسازی بهزاد عبدی و قطعه کلاسیک با آهنگسازی آنتونین دورژاک قطعات اجرایی در این بخش بود. 

پس از پخش تیزر مخصوص جشنواره ، سید عباس سجادی به عنوان مجری این برنامه روی صحنه حاضر شد و به حضار خیر مقدم گفت.

بعد از آن گروه «گلداز» سیستان و بلوچستان روی صحنه رفتند. اجرای شاد گروه «گلداز» از سیستان و بلوچستان با دست زدن مرتب حاضران در تالار وحدت برگزار شد. گل محمد بلوچی خواننده، خداداد شکل زهی، نوازنده غیچک، رضوان بادروزه، نوازنده دهلک و نصیر احد ملازهی نوازنده تنبورک از اعضای این گروه بودند.

سپس، دکتر اسماعیل امینی  به نمایندگی از هیات داوران، بیانیه هیات داوران را  قرائت کرد.در بخشی از این بیانیه آمده است: زبان ترانه در عین مردمی­ بودن و سادگی، باید سالم باشد. استفاده از زبان شکسته در ترانه‌­ها تابع قواعد و ضوابطی است که در جای خود، تبیین شده است. حفظ سلامت زبان، با رعایت قواعد نحوی و استفاده از واژگان درست و متنوّع و نیز پرهیز از به­ کاربردن غیر اصولیِ واژگان دخیل یا عبارات و کنایات مبتذل، سست و رکیک، محقّق خواهد شد.

در ادامه هیئت داوران این بخش شامل اسماعیل امینی، محمدعلی بهمنی، مجید افشاری، مسلم نادعلی زاده، محمود اکرامی فر و ناصر فیض جوایز برگزیدگان این بخش را اهدا کردند. رو تخت تو هنوزم جنگه با موضوع جانبازان (امید صباغ نو)، تو دور میشی(حسین غیاثی)، تقویم کهنه (بنیامین دیلم کتولی) برگزیدگان بخش ترانه بودند که حسین غیاثی و بنیامین دیلم کتولی حضور نداشتند و امید صباغ نو به نمایندگی از حسین غیاثی جایزه وی را نیز دریافت کرد.

در ادامه گروه موسیقی نواساز (کوارتت تار) به سرپرستی علی اصغر عربشاهی روی صحنه دعوت شدند. علی اصغر عربشاهی و مسعود آزین و آناهیتا رمضانی، تار، سهیل کاکاوند، بم تار نواختند.

تصاویری از بزرگان موسیقی ایران که شامل هوشنگ ظریف، افلیا پرتو، نادر مشایخی و عاشیق حسن اسکندری بود، در کلیپ بزرگداشت، پخش شد. در طول اجرای سی ‌و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، چهار ویدئو مستند از چهار هنرمند بزرگ ایران اکران شد. در آیین اختتامیه مختصری از این چهار ویدئو برای حاضران در تالار وحدت به نمایش درآمد تا از این هنرمندان تجلیل شود. بعد از آن مجری از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای دکتر سید عباس صالحی، جناب آقای محمد اله یاری و شاهین فرهت برای اهدا هدایا دعوت کرد. در این بخش از استاد هوشنگ ظریف، استاد افلیا پرتو، استاد حسن اسکندری و استاد نادر مشایخی تقدیر به عمل آمد.

مجری از پروین صالح همسر استاد هوشنگ ظریف درخواست کرد که به صحنه بیاید اما به دلیل اینکه او نتوانسته بود در مراسم حاضر شود، از خدیر رفعتی خواست تا به نیابت از پروین صالح تندیس هوشنگ ظریف را دریافت کند. هنرمند بعدی افلیا پرتو بود که به همراه همسرش روی صحنه رفت و تجلیل شد. عاشیق حسن اسکندری هنرمندی بعدی بود که با لباس آذری به صحنه رفت و تجلیل شد. آخرین هنرمندی که مورد تقدیر قرار گرفت، نادر مشایخی بود که در بخش بزرگداشت هنرمندان به همراه حمید قبادی روی صحنه رفت.

در ادامه،  وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون آمد و گفت: نقش موسیقی برای ما ایرانیان علاوه بر نقش هایی که برای ملت ها دارد، نقش های دیگری نیز دارد. از یکسو ایران عزیز به رنگین کمان اقوام شناخته می شود. بخش قابل توجهی از این خط و رنگین کمان آوایی ایران با زبان موسیقی همراه است، یعنی هم زبان ارتباط و هم زبان تنوع ملت ایران است و ما با این نگاه موسیقی را در تاریخ چند هزار ساله خودمان می شناسیم.

سید عبالس صالحی افزود: موسیقی در تاریخ ملت ما، حافظه ادبیات بزرگ ایران بوده است. بخش قابل توجهی که در ذهن و روان ما از ادبیات فاخر ایران باقی می ماند، در فضای موسیقی شکل گرفته است. ما با زبان موسیقی امروز بخشی از زندگی روزمره مان را می گذرانیم. آمار های جاری نشان می دهد موسیقی در زندگی ها نقش قابل توجهی پیدا کرده است.

 وی اظهار کردذ: طبق آخرین آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1398، 92% مردم ایران موسیقی گوش می‌دهند. همچنین میانگین مصرف روزانه مردم ایران در سن 15 تا 22 سال، 92% است. مردم ایران روزانه یک ساعت و دوازده دقیقه و در سن 15 تا 29 سال دو ساعت به موسیقی گوش می دهند. در واقع زندگی ما به گونه ای با موسیقی عجین شده است و این گونه نیست که مصرف موسیقی شامل حال طبقه خاصی باشد. موسیقی دارد در تار و پود وجود ما راه پیدا می کند و هر روز بیشتر از گذشته بر اهمیت آن افزوده می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دیگر مصرف موسیقی حاشیه نیست و همین موارد موجب می شود به رویداد هایی که به موسیقی تعلق دارد بیش از گذشته توجه بیشتر نشان دهیم. جشنواره فجر فرصتی است که هر سال بهتر از سال قبل به آن بپردازیم. من از دست اندرکاران جشنواره سپاسگزارم، زیرا جشنواره امسال با نوآوری هایی همراه بوده است. اما ما با راهی که رفته ایم و راهی که باید برویم، فاصله بسیاری داریم. به همت شما اساتید و جوانان این مرز و بوم، این راه را طی خواهیم کرد.

سپس بیانیه هیئت داوران بخش موسیقی و رسانه توسط مسعود کوثری قرائت شد. علی‌اکبر قاضی‌زاده، فریدون صدیقی، امیرعباس ستایشگر و علیرضا میرعلی‌نقی از دیگر اعضای این هیئت بودند.

 

برگزیدگان این بخش به شرح زیر اعلام شدند:

بخش گفتگو

برگزیده: ندا سیجانی برای گفتگوهای «سرپنجه‌های عشق بر پیکرهای بی‌جان» و «به نام نامی پدر» منتشر شده در روزنامه ایران

تقدیر: مینا آتشی برای گفتگوی «موسیقی راک فقط تیپ عجیب و غریب و گیتار الکتریک نیست» منتشر شده در خبرگزاری هنرآنلاین

بخش گزارش

برگزیده: علیرضا سعیدی برای گزارش «شجریان،‌ قربانی، ایران‌مال و چند داستان دیگر» منتشر شده در خبرگزاری مهر

تقدیر: کبریاسادات حسین‌زاده برای گزارش «تابوشکنی دو زن بلوچ» منتشرشده در خبرگزاری ایسنا

دیپلم افتخار: نسرین سوار شاهمرس برای گزارش «ساز آلمانی که در تبریک کوک می‌شود» منتشرشده در خبرگزاری ایسنا(آذربایجان شرقی)

بخش نقد

برگزیده: یاسر یگانه برای مطلب «نگاهی به آلبوم مشترک شجریان و قربانی؛ دور از انتظار، یکسان و گاهی ملال‌آور» منتشرشده در خبرگزاری تسنیم

تقدیر: همایون خشندیش برای مطلب «موسیقی تلفیقی گفتمانی نو» منتشرشده در سایت جامعه‌شناسان جوان

بخش یادداشت

برگزیده: علی رستگار برای یادداشت «قصه‌های مجید، کارنامه پربار مجید انتظامی» منتشر شده در روزنامه جام جم

تقدیر: علی نامجو برای یادداشت «چند می‌گیری توییت کنی؟» منتشرشده در روزنامه سازندگی

بخش مقاله

برگزیده: محمدجواد صحافی از زنجان برای مقاله «مرد سربلند رسانه‌ها» منتشر شده در ماهنامه «هنرموسیقی”

مالتی‌مدیا

تقدیر: سعید و مسعود برزی از رسانه هفدانگ

کوارتت زهی «خلیج فارس» به سرپرستی امین غفاری، روی صحنه آمدند. امین غفاری، ویولن اول، فرشاد شیرانی، ویولن دوم، مهدی منادی، ویولا و کوروش کشاورز، ویولنسل نواختند و هماهنگ با یکدیگر قطعات این گروه را به اجرا درآوردند.

اجرای موسیقی بخش کلاسیک و کوارتت زهی خلیج فارس این آیین اختتامیه را به پایان برد.

این جشنواره از 24 الی 30 بهمن ماه برگزار گشت و در آن گروه های موسیقی کشورمان در صحنه های تالار رودکی، تالار وحدت، فرهنگسرای نیاوران، سالن سوره، برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه روی صحنه رفتند.

 انتهای پیام/4104/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: تالار وحدت جشنواره موسیقی فجر شاهین فرهت سید عباس صالحی سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر فرهنگ و ارشاد اسلامی شده در خبرگزاری تالار وحدت منتشر شده هوشنگ ظریف روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۷۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شور ساحری در صحنه سیرک

همشهری-نیلوفر ذوالفقاری: در تهران چند سیرک شناخته‌شده از گذشته تا به حال فعال بوده‌اند که بخش شعبده‌بازی و تردستی در آنها، محبوبیت زیادی در میان تماشاچیان دارد.

نام مقصد: سیرک راشن

نشانی: انتهای بزرگراه شهید نواب صفوی به جنوب، تقاطع بزرگراه تندگویان، بوستان ولایت

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: شوش

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: بیمارستان

روز و ساعت فعالیت: هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ و از ساعت ۲۱ تا ۲۳

مناسب: همه گروه‌های سنی

معرفی: به سیرک ایران و روسیه هم معروف است و داشتن امکانات به‌روز و بخش‌های متنوع، آن را به یکی از متفاوت‌ترین سیرک‌های پایتخت تبدیل کرده است.

همکاران خلیل عقاب

نمایش‌های این سیرک در چادری با بیش از هزار مترمربع وسعت که ظرفیت حدود ۱۳۰۰ نفر را دارد، در سانس‌های ۲ ساعته برگزار می‌شود. این سیرک برخلاف سایر مجموعه‌های این چنینی که بیشتر در روزهای پایانی هفته برنامه دارند، تقریبا همه روزهای هفته، دایر است. هنرمندان بین‌المللی راشن که در سال‌های قبل با همکاری خلیل عقاب برنامه‌های مختلفی را در ایران برگزار می‌کردند، از کشورهای ایران، روسیه، ترکیه، یونان، ارمنستان، اوکراین و بوسنی هستند که تجربه سیرک‌های اروپایی را با خود به ایران آورده‌اند و حالا در فضایی شاد و متفاوت، نمایش‌های جذاب و متنوعی را اجرا می‌کنند.

شعبده غیب و ظاهرشدن

اجراهای ویژه شعبده‌بازی مانند غیب‌شدن و ظاهرشدن در نقطه‌ای دیگر از چادر، رنجر مرگ، کره مرگ، تاب مرگ، اجرای اسپایدرمن، نمایش با آتش و اجرای کمدی و نمایش دلقک‌ها، اجرا روی تشک پرش، پرش از ارتفاع ۱۲ متری و نمایش آکروبات توسط هنرمندان کوتاه قامت، از هیجان‌انگیزترین نمایش‌هایی است که دراین سیرک اجرا می‌شود.

نام مقصد: سیرک آفتاب

نشانی: کیلومتر ۴ اتوبان تهران - کرج، بعد از پل شهید باکری

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: ارم سبز

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: ارم

روز و ساعت فعالیت: طبق تقویم گروه

مناسب: همه گروه‌های سنی

معرفی: با اجراهای خود در شهرهای مختلف کشور معروف است و جز اهالی پایتخت، شهروندان بسیاری از شهرهای کشورمان هم اجراهای این گروه را تماشا کرده‌اند.

اولین سیرک بدون حیوان

اولین سیرک در ایران است که از سال ۱۳۹۴ پیش از ممنوعیت استفاده از حیوانات در سیرک، تحولی نوین را ایجاد کرد. این سیرک از آن زمان در اجراهای خود از هیچ حیوانی استفاده نکرد، بلکه برای جذاب‌ترشدن نمایش‌ها، از هنرمندان و آکروبات‌بازهای ایرانی و بین‌المللی بهره گرفت. در این سیرک انوع مختلفی از نمایش‌های شعبده‌بازی با همکاری هنرمندانی از ۷ کشور دنیا اجرا می‌شود که حاضران را برای ساعت‌ها میخکوب می‌کند.

از شعبده تا بندبازی

نمایش‌های متنوعی از شعبده‌بازی و تردستی در این سیرک اجرا می‌شود. با توجه به مهارت گروه‌های مختلف اجراکننده، بخش‌های دیگری از برنامه هم به بندبازی، چرخش در هوا، حرکات آکروباتیک مهیج، حضور دلقک‌ها و اجرای حرکات خنده‌دار در این سیرک اختصاص دارد که می‌تواند این تفریح را به خاطره‌ای شاد و ماندگار برای خانواده‌ها تبدیل کند.

نام مقصد: سیرک بین‌المللی آذربایجان

نشانی: بزرگراه شهید محلاتی، بوستان بسیج

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: بلوار ابوذر

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: چهارراه کربلا

روز و ساعت فعالیت: براساس اعلام قبلی گروه

مناسب: همه گروه‌های سنی

معرفی: این گروه و اجراهایش به داشتن تجهیزات به‌روز و سفرهای متعدد در شهرهای مختلف کشورمان معروف است.

الکس در ایران

این سیرک با حضور آرتیست‌هایی از ایران، آذربایجان و روسیه با مدیریت فرهاد ذاکری و اجرای الکس (ALEX) هنرمند بین‌المللی سیرک آذربایجان برگزار می‌شود. برنامه این گروه هر شب در ۲ سانس اجرا می‌شود و معمولا در اجراهای پایانی سال و نمایش‌های نوروزی در پایتخت میزبان مراجعان است.

رقص قزاقی اسب‌ها

به جز بخش‌های مربوط به شعبده‌بازی، نمایش رقص قزاقی اسب، سگ روسی، بندبازی، تک‌چرخ‌سواری روی بند، شلاق‌زنی اسپانیولی، شعبده و تردستی، دلقکی، عملیات رنجر، رکورد جهانی قرقره، کره مرگ موتورسواری، حرکت نمایشی ترامپولین، آکروبات، حرکت ریملی، آکروبات هوایی ازجمله برنامه‌های اجراشده در این سیرک است.

نام مقصد: سیرک ایران پرتغال برج میلاد

نشانی: بزرگراه حکیم، برج میلاد تهران

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: برج میلاد

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: برج میلاد

روز و ساعت فعالیت: پنجشنبه و جمعه، سانس ۱۸ و ۲۰

مناسب: همه گروه‌های سنی

معرفی: دراین سیرک جدیدترین برنامه‌های دنیا توسط هنرمندان بین‌المللی ۱۰ کشور با برنامه‌های متنوع اجرا می‌شود.

خرید بلیت تخفیف‌دار

هنرمندان سیرک از کشورهای پرتغال، برزیل، کلمبیا، آرژانتین، اسپانیا، اکوادور، کنیا، مکزیک، روسیه و تانزانیا هستند. «حیوانات نمایش‌دادن ندارند» یکی از شعارهای این سیرک است. بلیت این سیرک را می‌توانید در سایت‌های فروش تخفیف‌دار، با قیمت‌های مناسب‌تر تهیه کنید.

خاطره سیرک‌ماشین

برنامه‌های ویژه این سیرک معمولا در شب‌های تابستان، ایام نوروز و مناسبت‌های مختلف دیگر با اعلام قبلی برگزار می‌شود. در بقیه روزهای سال هم اجراهای این گروه آخر هفته‌ها برپاست. بخش‌های تردستی و شعبده‌بازی توسط گروه‌های مختلف بوده و به همراه اجرای دلقک‌ها، حرکات ژیمناستیک و آکروباتیک و پرتاب حلقه‌ها، محبوب‌ترین بخش‌های نمایش این سیرک هستند. جالب است بدانید در روزهای همه‌گیری ویروس کرونا، این سیرک به سیرک‌ماشین تبدیل شد و امکان تماشای اجراها را از داخل خودرو برای شهروندان فراهم کرد.

کد خبر 845737 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سیرک حیوانات - حیات وحش سفر - گردشگری

دیگر خبرها

  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • دبیر بیست‌ودومین جشنواره ملی رسانه منصوب شد
  • شور ساحری در صحنه سیرک
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر