Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:20:17 GMT

زنان، پرورنده زیست بانان آینده

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۷۴۱۳۴

زنان، پرورنده زیست بانان آینده

محیط زیست مقوله‌ای مهم در جامعه امروزی است که از حالت فانتزی خارج شده و محوریت یافته است، اما توسعه بی رویه زنگ خطر تخریب آن را به صدا در آورده است که به اعتقاد برخی کارشناسان، استفاده از پتانسیل و توانمندی های زنان می‌تواند در کاهش این تخریب تاثیرگذار باشد. چرا که زنان نخستین مربیان کودکان و خانواده خود هستند که در ایجاد فضای فرهنگی دوستدار محیط زیست در خانه نقش اساسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اهمیت این موضوع همین بس که آخرین روز از هفته زن و بزرگداشت مقام زن، به «زن، اصلاح الگوی مصرف، حفظ محیط زیست» نامگذاری شده است.

ارائه شیوه های رفتاری درست والدین بخصوص مادر است که می تواند الگوی فرهنگی و رفتاری مناسبی برای فرزندان در حفاظت از محیط زیست باشد. او است که در ساده ترین اقدامات آموزشی به کودک می آموزد زباله را از شیشه اتومبیل، در شهر یا در محلی که برای گردش یا مسافرت رفته است، بیرون نریزند. او است که می آموزد دوستی با گل و گیاه و جانوران نشاط آور و خشونت علیه آنان ناخوشایند است و او است که وقتی پس مانده غذا را جداگانه برای پرندگان یا گربه ها و سگ های بی خانمان می برد، دوستی با حیوانات و احترام به سایر موجودات را به فرزندان می آموزد.

موضوعی که «مه لقا ملاح» ملقب به مادر محیط زیست ایران و مدیر عامل جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست بر آن تاکید دارد و درباره اشاعه این فرهنگ از مادر به فرزند به خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا می گوید: پیشنهاد من این است که در چندین پارک، فضایی دوستانه و صمیمی برای کودکان ایجاد کنیم تا علاوه بر بودن کنار مادر یا مادربزرگ خود، از شنیدن کتاب های محیط زیستی در دل طبیعت لذت ببرند و به حفظ آن تشویق شوند. زیرا کودکان در حکم پاس‌دارندگان زمین، روی پدران و مادران هم تاثیر گذاشته و حتی می‌توانند از اثر ویران‌گری آن‌ها کاسته و پیشگیری کنند.

وی یادآور می شود: مادران و زنان را مدنظر قرار دادم چرا که معتقد هستم زنان در نهاد خود ‌آموزگار و پرورنده‌ هستند و به همین دلیل نقش اصلی را در تخریب یا حفظ محیط زیست ایفا می‌کنند.

پرورش نسلی محیط بان با شیوه های آموزشی صحیح

مسوولیت پذیر کردن کودکان در برابر محیط زیست و چگونگی نگهداری از آن، ضرورتی است که به باور کارشناسان، با آموزش امروز به کودکان، می تواند فردایی بهتر برای این یگانه زیستگاه بشری رقم زد اما نباید فراموش کرد شیوه آموزش و فرهنگ سازی در حفاظت از محیط زیست بسیار مهم است چرا که تجربه نشان داده اگر از شیوه های آموزشی غلط استفاده شود نه تنها فرزندان از والدین الگو نمی گیرند بلکه والدین به یک ضد الگو برای آن ها تبدیل می شوند.

ضمن این که چنانچه فرهنگ زیست محیطی در مادران رسوخ کند و زنان، قوانین اکوسیستم را بشناسند، در آن صورت بخوبی می توانند این میراث معنوی را به فرزندان منتقل کنند. در این باره، «محمد درویش» فعال محیط زیست می گوید: اصولا زنان به دلیل ماهیت وجودی از خشونت فضایی که در آن قرار دارند، می کاهند، مقاومت در برابر سخنان درست را به شدت کاهش می دهند و می توانند نقش مجاب کنندگی را به شکل بهتر و موثرتری ایفا کنند

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه می دهد: به همین علت است که سازمان ملل همیشه بر نقش زنان در کاهش خشونت و بهبود توان اکولوژیک سرزمین تاکید کرده است و زنان یکی از مهمترین سفرایی هستند که در حوزه صلح و محیط زیست استفاده می کند زیرا معتقد است در این حوزه می توانند کارآمدی زیادی داشته باشند.

درویش با یادآوری این که مهمترین مولفه های محیط زیستی مانند مصرف آب، پلاستیک و انرژی اغلب در محیط خانه اتفاق می افتد، تاکید می کند: اگر زنان نسبت به این مولفه ها حساس باشند و بتوانند آنها را خوب مدیریت کنند می توانند علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، اثرگذاری زیادی هم در اقتصاد خانواده و کشور و آینده محیط زیست داشته باشند.

هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر سال ۱۳۹۸ همزمان با تولد ضرت فاطمه (س) ۲۶ بهمن آغاز و ۲ اسفند ماه خاتمه می یابد. روزهای این هفته به ترتیب با عناوین «زن، معنویت، سیره فاطمی، سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، «زن، خودباوری، سلامت و نشاط، سرمایه اجتماعی»، «زن، تعادل کار و زندگی، شکوفایی اقتصاد خانواده»، «زن، مسئولیت اجتماعی، کارآفرینی، رونق تولید»، «زن، امید به آینده، تعالی خانواده و جامعه»، «زن، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی، مشارکت سیاسی» و «زن، اصلاح الگوی مصرف، حفظ محیط زیست» نامگذاری شده است.

برچسب‌ها مدیریت پسماند آموزش محمد درویش تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت پسماند آموزش محمد درویش تخریب محیط زیست مدیریت پسماند آموزش محمد درویش تخریب محیط زیست حفظ محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۷۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم درباره یارانه کودکان شیرخوار؛ طرح یسنا چیست و چه کسانی آن را دریافت می‌کنند

 معاون تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در طرح یسنا، امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان مورد توجه قرار گرفته است.

طبق گزارش مهر، وی بیان داشت: در مرحله اول طرح یسنا مادران دهک اول درآمدی جامعه زیرپوشش قرار گرفتند و در مرحله دوم سه دهک تحت پوشش قرار می‌گیرند.

دانشی افزود: مادران سه دهک اول درآمدی می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» کد ملی سرپرست خانوار را وارد و از وضعیت خود مطلع شوند و افراد مشمول این طرح می‌توانند از تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.

وی تصریح کرد: یارانه ۴۰۰ هزارتومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به‌صورت رایگان خرید کنند.

همه چیز درباره طرح یسنا

دی‌ماه سال گذشته وزارت تعاون و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد. طرحی که به‌واسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند. این طرح یکی از طرح‌های سه‌گانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کم‌درآمد جامعه تعلق‌گرفته است تا امنیت غذایی آنها تأمین شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند.

طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.

«سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین جلسه هیئت دولت از ادامه‌دار شدن این طرح در قالب و شکل جدید خبر داد و گفت اعتبار مربوط به این طرح تامین شده است.

طرح یسنا که در مدت سه ماه گذشته توانست مادران گروه هدف خود را مورد حمایت قرار دهد، در مرحله جدید تمام استان‌های کشور اجرایی خواهد شد. طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کارکرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود. تفاوت دیگر این طرح با مرحله نخست یسنا، این است که یارانه ۴۰۰ هزارتومانی مادران به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

وزیر رفاه در این باره گفت: طرح یارانه‌ای یسنا اظهار کرده که اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند. این طرح برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به‌صورت رایگان خرید کنند.

طرح یسنا در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است. در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین می‌توانند از تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.

tags # یارانه سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • تحویل خودرو و تجهیزات عملیاتی به محیط‌بانان
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • خبر مهم درباره یارانه کودکان شیرخوار؛ طرح یسنا چیست و چه کسانی آن را دریافت می‌کنند
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی