Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با ایلنا در مورد قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF گفت: اینکه هر سازمانی بین المللی از مذاکره با ایران ناامید شود علامت خوبی نیست. علاوه بر آن یک سری از ایرانی‌های خارج از کشور مانند دانشجویان و شرکت‌ها در صفحه اول این خطر حضور داشته و دچار مشکل می‌شوند.

وی ادامه داد: اما این تصمیم بر تجارت خارجی ما تاثیر زیادی نخواهد گذاشت چون بیشتر تجارت ما از مبادی غیربانکی انجام می‌شود، از همین رو به نظرم در کوتاه‌مدت نگران کننده نیست اما در سایر شئون حتماً تاثیرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نباید فراموش کرد که این موضوع اثر روانی بسیار بالایی نیز دارد یعنی شرکت‌ها و کشورهایی که تا امروز حاضر به همکاری با ما بودند، امکان دارد ترس‌شان افزایش یابد و سطح تعامل با ما را کاهش دهند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد دلایل مخالفان تصویب لوایح FATF گفت: البته این موضوع مخالفانی هم دارد، گروهی براساس نگاه سیاسی باور داشتند که حتی اگر به قیمت رفتن به لیست سیاه باشد، نباید FATF را بپذیریم که حتماً برای خود دلایل محکمی دارند. کسانی که در تشخیص مصلحت نظام حضور دارند حتماً عواقب این تصمیم را می‌دانند و مسئولیت آن را می‌پذیرند. البته به نظرم خوب است که دلایل عدم پذیرش  را به مردم بگوید.

وی ادامه داد: عده‌ای هم که به عنوان اقتصاددانان جوان مطرح شده‌اند و تریبون‌های زیادی در اختیارشان است، می‌گفتند که اگر ما FATF را نپذیرم باز در لیست سیاه نمی‌رویم، در واقع باور نداشتند که ایران را در آن لیست قرار دهند. اما این عقیده را باید به حساب جهالت آنها گذاشت بنابراین خرده نمی‌گیریم اما اگر سیاستمداران تحت تاثیر این اظهار نظرها تصمیم گرفتند جای خرده گیری است.

عضو اتاق بارزگانی ایران اظهار داشت: همیشه پیوستن به FATF را به قوانین فیفا تشبیه می‌کنند یعنی اگر ما قواعد فیفا را نپذیریم تنها می‌توانیم در داخل مرزهای خود بازی کنیم. اما بر اساس تحریم‌های یکجانبه آمریکا عملاً ما در شرایطی هستیم که حتی اگر آن قواعد را بپذیریم، با توجه به دیواری که کشیده شده است اجازه ورود هیچ تیمی به ایران وجود نخواهد داشت یعنی کسی بزرگتر از قواعد فیفا نیز وجود دارد. در مورد رابطه سیستم بانکی نیز همین گونه است ما به هیچ عنوان یک رابطه بانکی در تجارت نداشتیم حتی پس از برجام نیز همین طور بود.

وی افزود: بنابراین پذیرفتن قواعد FATF شرط لازم برای برای بازی در سیستم بانکی است اما شرط کافی نیست. در واقع شرط کافی مربوط به اجازه آمریکا است و بدون آن نمی‌توانیم در سیستم بانکی حضور داشته باشیم حتی پس از برجام مشاهده کردیم که با وجود آنکه تحریمی نبود به دلیل عدم عضویت در FATF نمی‌توانستیم در فضای بانکی فعالیت کنیم.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه این بار نیز امکان گرفتن مهلت وجود داشت، افزود: این دفعه نیز امکان گرفتن مهلت به شرط بررسی لوایح وجود داشت اما تشخیص مصلحت نظام تصمیم گرفت آب پاکی را بریزد دستشان و چشم اندازی برای بررسی در نظر نگرفتند. از نظر اقتصادی برای بازپس‌گیری هر کدام از ابزارهایی که ما امروز از دست می‌دهیم باید زمان و زحمت زیادی صرف کنیم به همین دلیل هیچ کدام از کارشناسان اقتصادی باتجربه کشور در پذیرش آن شکی نداشتند به جز کارشناسان جوانی که جویای نام هستند. اما از نظر سیاسی بنده نمی‌توانم نظری بدهم و حتما سیاستمداران عواقب آن را بهتر از ما می‌دانند که این تصمیم را گرفتند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت تشخیص مصلحت نظام چین فیفا اتاق بازرگانی ایران سیستم بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۸۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم ایرانیان برای سفرهای خارجی

تین نیوز

آمار حمل و نقل هوایی حاکی است تعداد نشست و برخاست در پروازهای داخلی و بین المللی در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۲۳۹ هزار فروند و ۲۵ هزار فروند بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن (پرواز داخلی ۲۴۵ هزار فروند و بین المللی ۲۱ هزار فروند)، به ترتیب ۲ درصد کاهش و ۱۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، با بررسی روند ۱۰ ساله نشست و برخاست هواپیما مشخص می شود که بیشترین میزان نشست و برخاست پروازهای داخلی و بین المللی به ترتیب در ۱۱ ماهه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به میزان ۳۶۹ و ۲۹ هزار فروند ثبت شده است.

در این مدت، بیشترین تعداد نشست و برخاست در فرودگاه های مهرآباد و مشهد به ترتیب به میزان ۱۰۰ و ۵۱ هزار فروند و کمترین مربوط به فرودگاه های سمنان و شاهرود به میزان هشت و ۱۱ فروند است.

در ۱۱ ماهه پارسال بیش از ۵۷ درصد (۱۵۱ هزار فروند از مجموع ۲۶۴ هزار فروند) نشست و برخاست ها در ۲ فرودگاه مهرآباد و مشهد (از ۵۲ فرودگاه تحت مالکیت و نظارت شرکت فرودگاه ها) انجام شده است. به عبارت دیگر ۴۳ درصد (۱۱۳ هزار فروند) از نشست و برخاست ها در ۵۰ فرودگاه باقی مانده انجام شده است. همچنین ۹۰ درصد پروازها در ۱۲ فرودگاه انجام شده است.

میزان اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی و بین المللی در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۲۷ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر و ۲ میلیون و ۹۱۶ هزار نفر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (داخلی ۲۸ میلیون و ۲۶۹ هزار نفر و بین المللی ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نفر) به ترتیب ۲ درصد کاهش و ۱۴ درصد افزایش داشته است.

با بررسی روند ۱۰ ساله اعزام و پذیرش مسافر مشخص می شود که بیشترین میزان اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی و بین المللی به ترتیب در ۱۱ ماهه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به میزان ۴۴ میلیون و ۴.۴ میلیون نفر ثبت شده است.

همچنین مقایسه عملکرد ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به ترتیب کاهش ۳۷ و ۳۴ درصدی را نشان می دهد.

بیشترین تعداد اعزام و پذیرش مسافر در فرودگاه های مهرآباد و مشهد به ترتیب به میزان ۱۲ و هفت میلیون نفر و کمترین مربوط به فرودگاه های سمنان و شاهرود به میزان ۵۲۸ و ۵۳۹ نفر است.

در ۱۱ ماهه سال گذشته بیش از ۶۰ درصد (۱۹ میلیون نفر از مجموع ۳۱ میلیون نفر) اعزام و پذیرش مسافر در ۲ فرودگاه مهرآباد و مشهد (از ۵۲ فرودگاه تحت مالکیت و نظارت شرکت فرودگاه هاا که در آنها پرواز انجام شده است) انجام شده است. به عبارت دیگر ۴۰ درصد (۱۲ میلیون نفر) اعزام و پذیرش مسافر در ۵۰ فرودگاه باقی مانده انجام شده است. همچنین ۹۰ درصد پروازها در ۱۰ فرودگاه انجام شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم /در جلسه با نمایندگان و حدادعادل گفتم اجازه نمی دهم تولید ال ۹۰ را متوقف کنید
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • تصمیم جدید درباره سقف برداشت از حساب‌های بانکی
  • نیاز ایران به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز در سیاست خارجی
  • سیاستمدار صهیونیست: الان وقت ورود به جنگ با ایران نیست
  • توضیحات شرکت پلیمر آریاساسول در رابطه با مصوبات مجمع عمومی سال ۱۴۰۲
  • هجوم ایرانیان برای سفرهای خارجی
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • پیشگویی رفتار افراد با هوش مصنوعی