Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: سناتورهای آمریکایی به واسطه نگرانی از اقدامات غیرقانونی و پیش‌بینی ناپذیرترامپ، تلاش دارند با توسل به دیپلماسی، سیاست های جنگ طلبانه او را مهار کنند.

 به گزارش ایسنا، رضا رسالت در یاداشتی با عنوان «مهار سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران» نوشت : چند روز پیش مجلس سنای آمریکا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن، رئیس‌جمهور ایالات متحده حق اقدام نظامی علیه ایران بدون اجازه کنگره را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعنامه از رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد نیروهای آمریکایی را درگیر نبرد با ایران نکند، مگر آنکه کنگره ابتدا اعلان جنگ کرده یا مجوز مشخصی برای استفاده از قوای نظامی علیه ایران را تصویب کرده باشد. رای گیری در مجلس سنا ظهر پنجشنبه، ۱۳ فوریه، (24 بهمن) برگزار شد و در نهایت با ۵۵ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف به تصویب سنا رسید. مجلس نمایندگان آمریکا هم پیش‌تر این قطعنامه را تصویب کرده بود. دموکرات‌ها که پیشنهاد دهنده این قطعنامه بودند، توانستند با جذب ۸ سناتور جمهوری خواه به اکثریت ۵۵ رای موافق برسند.

دو سناتور آمریکایی با اشاره به مواضع جنگ‌طلبانه دولت آمریکا، این سیاست‌ها را عامل انزوای ایالات متحده در جهان توصیف کرده و نوشته‌اند که کنگره باید تلاش کاخ سفید برای به راه انداختن یک درگیری نظامی تازه در غرب آسیا را مهار کند. «تام یودال» سناتور دموکرات ایالت نیومکزیکو و «ریچارد دوربین» سناتور دموکرات ایالت «ایلینویز» آمریکا پیشتر در یادداشتی مشترک در نشریه «واشنگتن‌پست» دولت این کشور را به تلاش برای جنگ‌افروزی علیه ایران به بهانه‌های واهی متهم کرده و تاکید کرده بودند که کنگره باید با تصویب قانون تازه‌ای، با چنین تلاشی مقابله کند. این دو سناتور با اشاره به حمله آمریکا به عراق و تبعات آن اقدام، نوشته‌اند: «سیاست دولت ترامپ در قبال ایران که بر روی خاکستر راهبرد شکست‌خورده در قبال عراق بنا شده، دارد ما را به سمت اقدام نظامی با هدف تغییر رژیم در تهران سوق می‌دهد. ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و کنگره باید سریعا برای اطمینان از این موضوع، وارد عمل شود.»
نویسندگان این یادداشت تلاش آمریکا برای متهم کردن ایران به عدم پایبندی به توافق هسته‌ای و همچنین ادعای ارتباط ایران با القاعده، آن هم بر اساس ادله‌ای «مبهم»، را تکرار سناریوی دولت «جورج بوش» برای حمله به عراق خوانده و نوشته‌اند: «اگر این موضوعات جنگ را توجیه می‌کند، در آن صورت رژیم‌های دیگری هم در آن منطقه هستند که باید به جای دریافت کمک‌های نظامی آمریکا، هدف ایالات متحده باشند.»

تأکید بر حق کنگره برای محدود کردن اختیار رئیس‌جمهور برای استفاده از نیروی نظامی و اشاره به انزوای ایالات متحده پس از خروج از برجام، از دیگر موارد اشاره شده در این یادداشت است. آنها بر این باورند که سیاست‌ها و مواضع دولت ترامپ تنها به تشدید تنش در آن منطقه منجر شده است. «از زمانی که رئیس‌جمهور ترامپ بی‌مهابا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، رئیس‌جمهور ادبیاتی خصومت‌آمیز در پیش گرفته که هدف آن تشدید تنش‌ها بوده است. امروز، ایالات متحده به تنهایی ناقض آن توافق است و دوستان و دشمنان خود را با  تحریم، تهدید می‌کند. این خسارت پایدار به جایگاه جهانی آمریکا، ما را منزوی کرده و موقعیت چندانی برای رهبری برای ما باقی نگذاشته است.»
یودال و دوربین در ادامه، پمپئو وزیر خارجه دولت آمریکا را از مهمترین حامیان درگیری با ایران در دولت آمریکا معرفی کرده و قصد خود را برای محدود سازی اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران، اعلام کرده و نوشته اند: «اگر از کنگره نخواهیم که فورا وارد عمل شود و اقدامی قاطع برای مسدود کردن مسیر رئیس‌جمهور به سوی جنگ انجام دهد، ما محکوم به تکرار اشتباهات گذشته خواهیم بود و در آن صورت همه ما دوباره بهای آن را می‌پردازیم.»

ترامپ روز چهارشنبه ۲۳ بهمن (۱۲ فوریه) با انتشار پیامی در توییتر تصویب چنین طرحی در مجلس سنا را ارسال "پیام بسیار بدی" به ایران خوانده بود. او تأکید کرده بود که در شرایط کنونی "نشان دادن ضعف در برابر جمهوری اسلامی خطاست". ترامپ گفته بود: «روزی که اختیارات من محدود شود، بزرگ‌ترین روز برای ایران خواهد بود. از طرف دیگر تیم کاین سناتور دموکرات ایالت ویرجینیا و سایر حامیان این قطعنامه بر این باورند که طرح پیشنهادی به هیچ وجه مربوط به ترامپ یا حتی ریاست جمهوری نیست، بلکه تاکیدی بر قدرت و اختیارات کنگره برای اعلان جنگ علیه یک کشور دیگر است. تیم کاین همچنین تصریح کرد: "گرچه ترامپ و سایر روسای جمهور آمریکا باید همواره قدرت و توانایی دفاع از آمریکا را در برابر حملات احتمالی و قریب الوقوع داشته باشند، ولی قدرت و اختیارات اجرایی مربوط به جنگ در آنجا متوقف می‌شود. یک جنگ تهاجمی نیاز به تصویب نهایی از سوی کنگره آمریکا دارد."

انتظار می‌رود که دونالد ترامپ این مصوبه را وتو کند. نمایندگان کنگره برای اجتناب از وتوی مصوبه خود به دو سوم آرای اعضای مجلس نمایندگان و سنا نیاز داشتند که این امر محقق نشد. این در حالی است که در جریان سفر اخیر وزیر خارجه کشورمان به کنفرانس امنیتی مونیخ، علیرغم تحریم ایشان توسط ایالات متحده ی امریکا، کریس مورفی، سناتور و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با دکتر ظریف دیدار نمود و به تبادل نظر و گفت و گو پرداخت. تمام این نشانه ها حاکی از آن است که سناتورهای آمریکایی نیز بواسطه ی نگرانی از اقدامات غیر قانونی و پیش بینی ناپذیرترامپ، تلاش دارند با توسل به دیپلماسی، سیاست های جنگ طلبانه ی او را مهار کنند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اقدام نظامی آمریکا علیه ایران سیاست های جنگ طلبانه ترامپ سیاست های جنگ طلبانه ایالات متحده علیه ایران رئیس جمهور نوشته اند سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!

به گزارش خبرآنلاین «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا ویدئویی را در شبکه اجتماعی ایکس به مناسبت سالگرد اظهار نظر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره کووید-۱۹ به اشتراک گذاشت.

طبق گزارش پایگاه خبری هیل، دونالد ترامپ چهار سال پیش درباره ویروس کووید-۱۹ گفته بود: «ضدعفونی‌کننده‌ای را دیده‌ام که ظرف یک دقیقه کارش را می‌سازد. حالا آیا راهی دارد که بشود مثلا همین را تزریق کرد، مثل تمیزکاری؟»

به نقل از ایسنا جو بایدن در ادامه پست ایکس در واکنش به اظهارات پیشین ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا که در حال حاضر نامزد حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده است، نوشت: «ضدعفونی‌کننده تزریق نکنید! و به شخصی رای ندهید که به شما گفته بود ضدعفونی‌کننده تزریق کنید.»

در آن زمان کارشناسان پزشکی فورا به این پیشنهاد ترامپ واکنش نشان دادند و «وین گوپتا» متخصص ریه و کارشناس سیاست‌های بهداشت عمومی در آمریکا، اظهارات ترامپ را «پیام‌های بهداشتی ناشایست» خواند.

بایدن در جریان سخنرانی خود زمانی که تلاش داشت ترامپ را به عنوان شخصی غیر قابل اعتماد معرفی کند، گاف داد و به اشتباه گفت: «او چند بار باید ثابت کند که ما قابل اعتماد نیستیم؟»

شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز هم در تلاش برای تصحیح سخن رئیس‌جمهور سالخورده آمریکا، کلمه «ما» را با کلمه «او» جایگزین کرد، گرچه در ویدیوی آن به وضوح شنیده می‌شود که بایدن از ضمیر «ما» استفاده می‌کند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899056

دیگر خبرها

  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید