Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تغییرات احتمالی در سیاست‌گذاری‌های علمی کشور با توجه به اعمال تحریم‌های علمی و اقتصادی از سوی آمریکا اظهار کرد: استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها چند محور دارد؛ نخست بحث قانونی است. باید مشوق‌هایی را برای مجموعه صنعت و جامعه در نظر بگیریم تا به سمت دانشگاه بیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین باید برای دانشگاه‌ها، انگیزه ایجاد کنیم که خوشبختانه در هر دو قسمت، فعالیت‌های زیادی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: بنا بر مقررات در آیین‌نامه ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی، یکی از امتیازهایی که برای استادان در نظر گرفته شده، ارتباط با صنعت است و آنها باید پروژه داشته باشند. در زمینه ارتقا، سختگیری‌های زیادی اعمال می‌شود، به‌طور مثال فرد برای ارتقا به‌ویژه از دانشیاری به استادی حتماً باید پروژه صنعتی داشته باشد. در مجموع امتیازات خوبی از این نظر به استادان داده می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور خاطرنشان کرد: در حوزه قانون‌گذاری، یک‌سری امتیازات در سال 94 و 95 به دستگاه‌ها داده شد؛ از جمله اینکه اگر با دانشگاه‌ها، قرارداد ببندند مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند. باید این موضوع مقداری تقویت شود و البته نظارت بیشتری صورت بگیرد. طبیعی است در شرایط تحریم، هم دانشگاه به جامعه و هم جامعه به دانشگاه نیاز دارد. اگر بستر لازم را فراهم کنیم و امتیازاتی به دو طرف بدهیم، در واقع تقاضا را تقویت کرده‌ایم. از سوی دیگر باید جامعه دانشگاهی را تقویت کنیم تا به سمت صنعت بروند که فکر می‌کنم زمینه‌های لازم در حال فراهم شدن است.

تعریف و استانداردسازی دانشگاه کارآفرین و جامعه‌محور

احمدی در مورد ابلاغ طرح تحول همکاری دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مهرماه سال 98 بیان کرد: یکی از طرح‌هایی که مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با همکاری وزارت علوم پیش می‌برد و در واقع مأموریتی است که وزارتخانه به مرکز واگذار کرده، تعریف و استانداردسازی دانشگاه کارآفرین و جامعه‌محور است.

وی درباره اختلاف نظرها درباره ورود دانشگاه‌های ایران به نسل سوم؛ دانشگاه کارآفرین و چهارم؛ دانشگاه جامعه‌محور گفت: برخی فکر می‌کردند دانشگاه جامعه‌محور بعد از دانشگاه کارآفرین قرار می‌گیرد؛ اما تلقی ما این است دانشگاه کارآفرین و جامعه‌محور با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارند. عنوان سندی که در حال تدوین نهایی بوده، دانشگاه کارآفرین و جامعه‌محور است؛ بنابراین هیچ مرزی بین دو نسل دانشگاه قائل نیستیم.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور یادآور شد: حرف ما این است که باید چه کنیم و چگونه می‌توان کمک کرد دانشگاهی در مسیر جامعه‌محوری حرکت کند. در رده‌بندی دانشگاه‌ها و امتیازدهی به استادان باید ضریب تأثیری که در جامعه دارند را در نظر بگیریم و باید در قوانین، این موضوع را بگنجانیم. خوشبختانه در تعاریفی که برای دانشگاه کارآفرین و جامعه‌محور در نظر گرفته‌ایم، این موارد را لحاظ کرده‌ایم.

احمدی تأکید کرد: باید بدانیم اگر دانشگاهی بخواهد موفق باشد یا قرار باشد دانشگاهی را موفق بدانیم، چه شاخصه‌هایی را در نظر بگیریم؟ کدام دانشگاه می‌تواند ادعا کند پیشرو است؟ بحث فرهنگ‌سازی هم در جامعه نیز در این بین مطرح می‌شود. فرض کنید دانشگاهی بخواهد مشکلات جامعه را حل کند، طبیعتاً باید امتیازات اجتماعی، مالی و حقوقی بالایی را برای آن در نظر بگیریم.

وی در پایان گفت: در تعاریف ما، تمام موضوعات بررسی و آسیب‌شناسی شده و امیدواریم تدابیر حقوقی و ساختارهایی که در نظر گرفته‌ایم، لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

168 / 320 وحید احمدی مرکز تحقیقات سیاست علمی طرح تحول همکاری دانشگاه با جامعه دانشگاه کارآفرین دانشگاه جامعه محور ارتقای اساتید

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وحید احمدی مرکز تحقیقات سیاست علمی دانشگاه کارآفرین دانشگاه جامعه محور ارتقای اساتید مرکز تحقیقات سیاست علمی نظر بگیریم دانشگاه ها علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۹۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف میلیاردی کالای قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرماندهی مرزبانی استان خراسان رضوی، سرهنگ ستاد محمد محمودی اظهار کرد: در راستای طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرزبانان هنگ مرزی تایباد موفق شدند مقادیر قابل توجهی کالای قاچاق کشف کنند.

فرمانده هنگ مرزی تایباد افزود: مرزبانان پست کنترل و مراقبت مرزی دوغارون، در جهت پیشگیری از خروج کالای قاچاق از کشور طی چندین عملیات موفق شدند، تعداد ۶۵ عدد حلب روغن نباتی، ۱۳۷۰ پاکت انواع سیگار و ۷۱۰  پاکت انواع توتون به ارزش ۱ میلیارد و ۶۷۲ میلیون و ۲۹۰ هزار ریال را به صورت بلاصاحب کشف کنند. 

وی بیان کرد: قاچاقچیان و مخلان اقتصاد داخلی کشور بدانند مرزبانان با اشراف اطلاعاتی کوچکترین تحرکات را در نوار مرزی زیر نظرگرفته و با هرگونه اقدام سودجویانه قاطعانه برخورد خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • کشف میلیاردی کالای قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد
  • توصیه داور مسابقه «میدون» به دانشجویان برای تجارت موفق/ چگونه می‌توان نرم‌افزارهای جهانی را تبدیل به مدل ایرانی کرد؟
  • سومین همایش «روایت پیشرفت» در خرم‌آباد برگزار شد
  • دوستار سرپرست دانشگاه گیلان شد
  • نسبت میان علم و فلسفه
  • مسجدجامعی: در گذشته اهل منبر، پله‌پله، چون خود منبر بالا می‌آمدند‌/ جامعه وعاظ را در مرتبه بالایی می‌دانستند/ وعاظ می‌دانستند که خطای آنها به پای اهل بیت(ع) نوشته می‌شود؛ خود را مهمان سفره اهل‌ بیت(ع) می‌دانستند و می‌گفتند باید حرمت صاحب سفره را نگه داشت
  • دین عقلانی، جذاب، فراگیر و فطرت‌پذیر است
  • درخشش عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر در مسابقات جهانی ارشمیدوس
  • مفهوم‌شناسی حقوقی بدهی‌ها و تعهدات دولت
  • مفهوم شناسی حقوقی بدهی‌ها و تعهدات دولت