Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی اکبر اسدی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به اظهارات وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی در نشست امنیتی مونیخ درباره مناسبات تهران و ریاض گفت: در طول چهار، پنج سال گذشته به ویژه پس از سال ۲۰۱۵، تنش‌ها میان ایران و عربستان به حد بالایی رسید. این افزایش تنش، چالش‌ها و هزینه‌هایی را برای طرفین ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در تشریح این چالش‌ها و هزینه‌ها اظهار داشت: عربستان به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه‌ای، دارای ابعاد قدرتی است که برای ایران هزینه‌بردار است که از جمله آنها، همراهی ریاض با ایالات متحده و اسرائیل است که ایران خواستار قطع این همراهی یا تعدیل و کاهش آن است.

عربستان در پی اتخاذ سیاست خارجی متفاوت از گذشته است

این کارشناس مسائل جهان عرب ادامه داد: پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران، سعودی‌ها همکاری زیادی در این رابطه با آمریکایی‌ها داشته‌اند و شاید خود یکی از عوامل موثر در خروج واشنگتن از برجام محسوب شونددر چنین شرایطی هر چقدر ایران تنش‌ها با همسایگان را کاهش و تعاملاتش را با آنها افزایش دهد، به سودش است.

اسدی با اشاره به رویکرد عربستان پس از قدرت‌یابی محمد بن سلمان تصریح کرد: عربستان سعودی طی سال‌های گذشته تلاش کرده است سیاست خارجی متفاوتی به ویژه پس از قدرت‌یابی محمد بن سلمان اتخاذ کند. در این چارچوب، ولیعهد سعودی تاکید کرده سیاست خارجی این کشور نسبت به ایران از کارایی لازم برخودار نیست و باید جدی‌تر با تهران برخورد کرد.

تحولات سال ۲۰۱۹ موجب تغییر رویکرد عربستان شد

وی افزود: از منظر محمد بن سلمان، مشکلات ایران و عربستان تنها محدود به رقابت‌های ژئوپولتیکی در عرصه منطقه‌ای نیست بلکه مشکلات بسیار ریشه‌ای‌تر و به پیروزی انقلاب اسلامی برمی‌گردد اما تحولاتی که در سال ۲۰۱۹ رخ داد، موجب یک تغییر رویکرد اساسی در عربستان شد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه تحولات امنیتی خلیج فارس در تغییر رویکرد عربستان موثر بوده است، خاطرنشان کرد: تحولات امنیتی خلیج فارس ناشی از افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا از یکسو و ایران و عربستان سعودی از سوی دیگر است که اثرات مستقیمی در امنیت کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس دارد که در انفجار نفتکش‌ها و حمله به تاسیسات نفتی آرامکو نمود یافته است.

واکنش منفعلانه ترامپ به تحولات خلیج فارس موجب تغییر رویکرد عربستان شد

اسدی با اشاره به نحوه واکنش ترامپ به تحولات خلیج فارس اظهار کرد: واکنش ترامپ نسبت به تحولات منطقه سعودی را به این درک رساند که آمریکا از اراده لازم برای حمایت از این کشور برخوردار نیست و به همین خاطر آنها، تغییر رویکرد دادند.

وی تغییر معادلات میدانی در جنگ میان عربستان سعودی و یمن را در تغییر رویکرد ریاض نسبت به تهران موثر دانست و بیان کرد: تحولات جدید و جدی‌ای در جنگ یمن رخ داده است به ویژه آنکه انصارالله از وضعیت تدافعی خارج شده و با توجه به توانمندی‌های موشک‌ها و پهپادی، آرایش تهاجمی به خود گرفته است و شهرهای مختلف عربستان را مورد هدف قرار داده است.

عربستان به دنبال مدیریت تنش با ایران است و نه حل تمامی اختلافات

این کارشناس مسائل عربستان اضافه کرد: در عرصه زمینی هم ارتش یمن عملیات‌های نظامی مختلفی را انجام داده است به گونه‌ای که موجب تغییر معادلات در این عرصه شده است. این تحولات ظاهرا ریاض را مجاب کرده که ادامه این مسیر را تنش‌زا و هزینه‌دار تلقی کرده و در پی کاهش تنش با ایران و انصارالله باشد.

اسدی با بیان اینکه عربستان به دنبال مدیریت تنش‌ها و کاهش آن با ایران است و نباید این مسئله را حل و فصل تمامی اختلافات و تنش‌ها تلقی کرد، یادآور شد: مولفه‌های زیادی در روابط میان ایران و عربستان سعودی موثر است. از جمله این مولفه‌ها، نوع روابط میان تهران و واشنگتن است به گونه‌ای که با افزایش تنش میان ایران و آمریکا، روابط تهران و ریاض هم خصومت بیشتری پیدا می‌کند.

هرگونه برخورد نظامی برای عربستان هزینه‌دار است

وی با بیان اینکه عربستان سعودی نسبت به وضعیت منطقه و نفوذ ایران خرسند نیست، عنوان کرد: ریاض هم‌اکنون هر گونه تنش‌زدایی با تهران را در نظم نوین منطقه‌ای و آرایش قدرت در منطقه موثر دانسته که می‌تواند موجب افزایش قدرت‌گیری ایران شود و به همین خاطر، ریاض در شرایط کنونی پاسخ مثبتی به عادی‌سازی مناسبات با تهران نمی‌دهد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ادامه داد: چنین وضعیتی منجر می‌شود که عربستان سعودی مدیریت تنش‌ها را دنبال کند تا تداوم این وضعیت منجر به جنگ و درگیری نظامی نشود چراکه هرگونه جنگ نظامی در شرایط کنونی برای عربستان سعودی هم هزینه‌دار است.

توقف جنگ یمن نیازمند اتخاذ تصمیمات جدی از سوی ریاض است

اسدی درباره تاثیر مدیریت تنش میان ایران و عربستان بر جنگ یمن گفت: بخشی از جنگ یمن متاثر از بحران روابط میان ایران و عربستان است ولی توقف آن نیازمند اتخاذ تصمیمات جدی از سوی ریاض است. ایران هر چند به عنوان متحد انصارالله محسوب می‌شود ولی عامل نهایی در توقف جنگ یمن نیست.

وی افزود: هر چقدر جنگ یمن ادامه یابد، ناتوانی ارتش سعودی آشکارتر می‌شود و این مسئله نیازمندی عربستان را برای اتخاذ تصمیمات جدی‌تر و جدیدتر ضروری می‌سازد که ممکن است برای آنها مطلوب هم نباشد اما سعودی راه دیگری جز آن ندارد.

برچسب‌ها دونالد ترامپ عربستان سعودی محمد بن سلمان ایالات متحده آمریکا آرامکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ عربستان سعودی محمد بن سلمان ایالات متحده آمریکا آرامکو دونالد ترامپ عربستان سعودی محمد بن سلمان ایالات متحده آمریکا آرامکو میان ایران و عربستان رویکرد عربستان عربستان سعودی محمد بن سلمان تغییر رویکرد سیاست خارجی مدیریت تنش خلیج فارس جنگ یمن تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۹۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟