Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@10:20:41 GMT

اساس صدور پروانه‌های شکار علمی است

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۰۸۷۱

اساس صدور پروانه‌های شکار علمی است

به گزارش صدای ایران، شهاب‌الدین منتظمی افزود: به استناد بند «و» ماده ۶ قانون حفاظت و بهسازی، برقراری هر گونه محدودیت و ممنوعیت موقتی زمانی - مکانی - نوعی و طریقی و کمی شکار و صید و اعلام آن طبق مقررات ماده ۴ قانون‌شکار و صید و بر اساس بند «ب» ماده ۶ قانون شکار و صید، تنظیم و اجرای مقررات شکار و صید بر اساس هدف‌های مندرج در این قانون و به استناد ماده ۱۵ آیین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید، تعیین‌ و اعلام‌  هرساله شرایط‌ و مقررات‌ شکار و صید از جمله اختیارات و وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد:  مطابق ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی شکار ویژه، سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ذیصلاح در امر حفاظت و بهره برداری پایدار از حیات وحش و محیط زیست کشور شناخته شده است.

منتظمی تصریح کرد: با توجه به وضعیت و جمعیت گونه‌های قابل شکار و شرایط اکولوژیک و ظرفیت قابل تحمل محیط برای بهره برداری، تعداد مجاز و سهمیه قابل شکار در یک فصل شکار را معین و بر آن اساس پروانه ویژه شکار را در چارچوب قوانین و مقررات شکار و صید تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران صادر خواهد کرد.

وی افزود: به منظور اجرای قوانین فوق و با هدف بهره گیری از شکار به عنوان یکی از ابزارهای مدیریتی در زیستگاه‌ها، سازمان حفاظت محیط زیست هرساله پس از جمع بندی نظرات کارشناسی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها درخصوص دستورالعمل‌های شکار چهارپا در قرق‌های اختصاصی و مناطق چهارگانه ، اخذ دیدگاه‌های فنی دفاتر تخصصی و پس از برگزاری جلسات متعدد نسبت به تدوین دستورالعمل‌های مربوطه و ابلاغ آن به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های متقاضی صدور پروانه اقدام می‌کنند.

منتظمی خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز نظرات ادارات‌ کل درخصوص صدور پروانه شکار چهارپا در مناطق تحت مدیریت سازمان اخذ و جمع بندی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی با اشاره به جمع بندی نظرات و پیشنهادات واصله، با لحاظ کردن اصول فنی، به استناد اطلاعات در دسترس از وضعیت مناطق به‌ویژه فشار ناشی از خشکسالی و محدودیت منابع، جمعیت، نسبت جنسی و نسبت سنی گونه‌های قابل شکار (کل، قوچ و آهو)  گفت: با توجه به آماربرداری‌های سراسری صورت گرفته در سال‌های اخیر با هماهنگی دفاتر تخصصی در قالب دستورالعمل‌های مربوطه تنظیم و به همراه سهمیه های تعیین شده به ۱۲ استان متقاضی و دارای شرایط لازم پروانه ابلاغ شده و در حال اجرا است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران شکار سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست حفاظت محیط زیست حیات وحش جمهوری اسلامی ایران ایران سازمان حفاظت محیط زیست شکار و صید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها

علی سلاجقه در مراسم رونمایی از ٢۵ خودروی محیط بانی، افزود: ما در سازمان حفاظت محیط زیست سعی داریم تا محیط بانان را بیش از پیش تجهیز کنیم تا به جای اینکه در عرصه حفاظت از محیط زیست شهید یا مجروح شوند، اجازه فعالیت و نفس کشیدن به متخلفان و شکارچیان را ندهند.

سلاجقه تاکید کرد: در مرحله نخست تلاش ما بالا بردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه نیز آموزشکده محیط زیست را راه اندازی کرده‌ایم و در آن محیط بانان درباره نحوه برخورد با متخلفان و شکارچیان آموزش می‌بینند. اما اگر زمانی متخلفان به هشدارها توجه نکنند آن زمان است که محیط بانان وارد عرصه می‌شوند و سازمان حفاظت محیط‌زیست از توان قهریه استفاده خواهد کرد .


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست  ادامه داد: مرحله دوم بحث سخت افزاری است چون اعتقاد داریم اهمیت محیط زیست کشور و حفاظت از عرصه‌های طبیعی به‌حدی بالا است که در تلاشیم از به‌روزترین فناوری‌های روز دنیا استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: خودرو یکی از ابزارهای اصلی محیط بانان است تا بتوانند در تعقیب و گریز متخلفان موفق شوند، از این رو تقویت زیرساخت خودرویی را در دستور برنامه داریم و سعی می‌کنیم در یک تا دو سال آینده تکمیل شود همچنین تامین تجهیزات انفرادی هم جزو برنامه سازمان است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ادامه گفت: سعی می‌کنیم از ظرفیت های پهپادی و پرنده‌ای بیشتر استفاده کنیم تا محیط بانان کمتر در عرصه حضور داشته باشند، این کار برای تالاب‌ها آغاز شده است، همچنین در تلاشیم تا در حفاظت از مناطق حفاظت شده هم از این ظرفیت استفاده کنیم تا به محیط بانان خسارت کمتری وارد شود.

وی در خصوص معیشت و مسکن محیط بانان گفت: در این زمینه  اقدامات خوبی صورت گرفته است. چند استان در تامین مسکن محیط بانان موفق بودند. استان‌های هم که موفق نبودند تذکر گرفتند تا هر چه زودتر اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • پرورش‌دهنده حلزون در شهرضا به مراجع قضایی معرفی شد
  • کشف صد هزار حلزون در شهرضا
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد