Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، به تعبیر گردشگران سفر کرده، زیبایی چشم‌نواز آبشار‌ها در اردبیل زمانی که بعد از پیاده‌روی طولانی در طبیعت در مقابل دیدگانت ظاهر می‌شود، قابل وصف نیست. تنها باید رفت و دید.

وجود ۱۴ قله با ارتفاع بیش از ۳ هزار متر چهره‌ای کوهستانی به اردبیل بخشیده و موجب شده تا این استان به سرزمین آبشار‌ها شناخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبشار‌هایی که در زمستان و تابستان چهره تغییر داده و در تمامی فصول زیبایی کم نظیری را به رخ می‌کشند.

دره آبشار‌ها در گرمی به طول ۴ کیلومتر

کارشناس کمیته‌های تخصصی گردشگری میراث فرهنگی استان اردبیل با تأکید به اینکه در گستره استان اردبیل چه در شهرستان‌های شمالی و چه جنوبی آبشار‌های متعددی واقع شده است، گفت: اردبیل یکی از استان‌های برخوردار از جاذبه گردشگری آبشاری است.

علیرضا حسن‌پور افزود: در شمال استان و در دشت مغان آبشار‌های متعددی وجود دارد که به نظر می‌رسد به دلیل طولانی بودن مدت‌زمان فصل گرما در این منطقه وجود آبشار امری غیرممکن باشد، اما در دامنه صلوات داغی در محدوده دشت مغان آبشار‌های متعددی واقع شده است.

به گفته کارشناس کمیته‌های تخصصی گردشگری میراث فرهنگی استان در هفت کیلومتری جنوب شرقی شهر گرمی و در روستای قوزلو دره‌ای به طول ۴.۵ کیلومتر واقع شده که به شوله لر دره سی یا دره آبشار‌ها شهرت دارد.

حسن‌پور تصریح کرد: این دره در شعبه قوزلو چای یا خلیفه لو چای رودخانه اوجارلی واقع شده و آبشار‌های آن بیش از ۱۰ متر ارتفاع دارد.

او افزود: از جمله آبشار‌ها می‌توان به «جوما شوله سی» یا «یوخاری شوله» در ۳۰۰ متری جنوب شرقی روستای قوزلو با ارتفاع ۱۶ متر اشاره کرد.

به گفته این کارشناس آبشار دوم «سولدوز شوله سی» یا «بویوک شوله» مرتفع‌ترین آبشار دره با ارتفاع ۲۲ متر در سه کیلومتری شمال شرقی روستای قوزلو واقع شده است.

حسن‌پور ادامه داد: آبشار سوم «قیزیل قایاسی» در یک کیلومتری شمال شرقی قوزلو با ارتفاع ۱۴ متر واقع شده و همچنین «شوران شوله سی» با ارتفاع ۱۳ متر و «گئن دره شوله سی» با ارتفاع ۱۲ متر دیگر آبشار‌های این دره است.

وجود آبشار‌های بکر در دل اقلیم گرم و خشک.

اما آبشار‌های دشت مغان به دره ذکر شده محدود نمی‌شود. به گفته یکی از ساکنان گرمی در ۲۶ کیلومتری شرق شهر گرمی روستای «سالالا» واقع شده که آبشار زیبایی به همین نام دارد.

رحیم معتمد تصریح کرد: این آبشار در دامنه کوه میرو داغی واقع است و به دلیل اینکه در دره‌ای که اغلب کم آب بوده و بستر آن در فصول گرم سال خشک است، یکی از اعجاز‌های طبیعت محسوب می‌شود.

او افزود: همچنین در جنوب غربی گرمی مغان و در غرب روستای آللاه یارلو در انگوت آبشار «قاری قشلاقی» با ارتفاع نزدیک به ۱۲ متر واقع شده است.

معتمد گفت: این آبشار در دره‌ای تنگ با دیواره‌های صخره‌ای محاصره شده و زیبایی کم‌نظیری دارد.

این شهروند معتقد است گرمی یکی از شهرستان‌های با ظرفیت گردشگری است که متأسفانه به درستی شناخته نشده است.

علاوه بر آبشار‌های ذکر شده آبشار «افچه» در بخش موران، آبشار «میشیله و آلمالوی آلایلا» در روستای آلایلا در جنوب شرقی گرمی، آبشار «دوملو» در روستای دوملو در جنوب غربی بخش انگوت و آبشار مصنوعی «قیرخ پیله» در شهرک شهید غفاری مغان واقع در پارس‌آباد از دیگر جاذبه‌های گردشگری آبشاری دشت مغان است.

ضرورت معرفی جاذبه‌های گمنام توسط راهنمایان تور

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: جاذبه‌های طبیعی متعددی در استان اردبیل گمنام است که می‌تواند به عنوان مقصد سفر تعریف شود.

صغری فرشی با اذعان به وجود آبشار‌های متعدد در دشت مغان گفت: انتظار می‌رود آژانس‌های مسافرتی و راهنمایان تور توجه ویژه به این جاذبه‌ها داشته باشند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های استان تعریف مسیر‌های جدید گردشگری است تا در قالب آن بتوان جاذبه‌های کمتر شناخته شده را در سطح گسترده معرفی کرد.

نه تنها دشت مغان بلکه در سایر مناطق استان اردبیل نیز آبشار‌های متعددی چشم نواز گردشگران است. جاذبه‌هایی که در بهار رویایی این استان برای گردشگران آغوش گشوده است.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری جاذبه های گردشگری گردشگران استان اردبیل واقع شده دشت مغان آبشار ها جاذبه ها شوله سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۳۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز ۶۰ میلیون تومان / فیلم

به گزارش خبرآنلاین، پروژه Invisibility Shield 2.0 در سایت تأمین مالی کیک‌استارتر با استقبال بالایی مواجه شده و امیدوار است که سپر نامرئی‌کننده خود را با قیمتی مناسب به بازار عرضه کند.

البته دستاورد این شرکت هنوز به نامرئی‌سازی ایده‌آل (مشابه فیلم هری پاتر) نرسیده، اما ترفند به‌کاررفته در آن به‌اندازه کافی قانع‌کننده هست که اگر فردی مستقیماً آن را از روبه‌رو ببیند، در نگاه اول آن را تشخیص ندهد؛ هرچند که با کمی دقت می‌تواند متوجه طرح تاری در چشم‌انداز روبه‌روی خود شود.

اما این شنل چگونه کار می‌کند؟ در سپر نامرئی‌کننده از پدیده «همگرایی عدسی‌وار» استفاده می‌شود که در آن، مجموعه‌ای از چند عدسی به کار رفته، به‌طوری‌که وقتی زاویه دید را اندکی تغییر می‌دهیم، بخش‌های مختلفی از تصویر زیرین آشکار شود. عدسی‌ها در سپر نامرئی‌کننده به شکلی آرایش یافته‌اند که نور پس‌زمینه (اقیانوس، دیوار آجری، چشم‌انداز شهری و ...) به سوی بیننده روبه‌رو خم شود. البته این عدسی‌ها وظیفه دیگری هم دارند، این‌که نور جسمی را که در فاصله نزدیک پشت سپر پنهان شده، از رفتن به سوی بیننده منحرف کنند.بدین ترتیب تا زمانی که بیننده در موقعیت مناسبی مقابل سپر نامرئی قرار داشته باشد، پرتوهایی که از پس‌زمینه به سوی بیننده هدایت می‌شوند، عملاً تمام پرتوهایی را که از جسم پنهان‌شده می‌تابد، سد می‌کنند. مخترعان می‌گویند که سپر نامرئی‌کننده در پس‌زمینه‌های یکنواخت و در شرایط کم‌نور یا ابری بهترین عملکرد را ارائه می‌دهد.

شایان‌ذکر است که اثر نامرئی‌کنندگی از هر دو طرف سپر عمل می‌کند؛ بنابراین اگر پشت سپر مخفی شده‌اید و می‌خواهید چیزی را در سوی دیگر ببینید، باید سر خود را از پشت سپر خارج کنید؛ بدین ترتیب موقعیت خودتان را هم لو خواهید داد.

سپر نامرئی از پلی‌کربنات درجه‌یک ساخته شده، کاملاً ضدآب و بازیافت‌پذیر است و به هیچ منبع انرژی خارجی نیاز ندارد. از این اختراع می‌توان برای انجام حقه‌های شعبده‌بازی، شوخی‌های پیشرفته، نادیده ماندن در هنگام بازی‌هایی مانند پینت‌بال و شاید مفیدتر از همه برای پنهان ماندن از چشم جانوران جهت بررسی رفتار طبیعی‌شان در حیات‌وحش استفاده کرد.

ابعاد سپر نامرئی نسبتاً بزرگ است و اصلاً شباهتی به شنل نازک هری‌پاتر ندارد که به‌راحتی بتوان آن را جمع کرد یا روی بدن انداخت. بزرگ‌ترین نمونه ساخته‌شده که مگاشیلد نام گرفته، ۱۸۳ سانتی‌متر ارتفاع و ۱۲۲ سانتی‌متر پهنا دارد و برپا کردن آن با کمک چند نفر در طول ۱۵ دقیقه امکان‌پذیر است. قیمت پیش‌خرید مگاشیلد حدود ۸۶۰ دلار (بین ۵۵ تا ۶۰ میلیون تومان) اعلام شده است.

کوچک‌ترین سپر نیز با ابعاد ۲۰ در ۳۰ سانتی‌متر برای پنهان کردن اشیای کوچک مناسب است و با قیمت ۶۷ دلار (حدود ۴٫۵ میلیون تومان) پیش‌فروش می‌شود. در فیلم زیر، جزئیات بصری بیشتری از ساختار و عملکرد سپر نامرئی‌کننده می‌بینید.

منبع: ScienceAlert

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898757 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۶ روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه هتل پنج ستاره ملل مشگین‌شهر
  • پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز ۶۰ میلیون تومان / فیلم
  • پذیرش ۸ هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان
  • کشتار غیر مجاز دام در روستا‌های گردشگری اردبیل معضل جدی
  • کشتار غیرمجاز دام در روستا‌های گردشگری اردبیل معضل جدی
  • خروش آبشار شیرلان از دل کوه‌های هریس + فیلم
  • طبیعت بهاری زیر کوه، مقصدی برای گردشگری
  • طرح جامع گردشگری سردابه تدوین می‌شود