Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، «کارگروه ویژه اقدام مالی»، معروف به «FATF» که خودش را نهادی برای مبارزه با پولشویی و «تأمین مالی تروریسم» معرفی می‌کند روز جمعه ایران را در فهرست سیاه خود قرار داد. 

در بیانیه FATF آمده است:ایران در لیست کشورهای پرخطر قرار می‎گیرد و اگر لوایح FATF را تصویب کند بعد از آن FATF برای تعلیق اقدامات متقابل تصمیم گیری می‌کند!

این بیانیه می افزاید: تا زمانی که ایران اقدامات لازم را برای برطرف کردن نواقص مشخص شده در رابطه با مقابله با تأمین مالی تروریسم در برنامه اقدام انجام دهد FATF همچنان نگران ریسک تأمین مالی تروریسم از ایران و تهدیدی است که این امر برای سیستم مالی بین المللی ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با قرار گرفتن ایران در لیست سیاه مقام های آمریکایی نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند و نسبت به این تصمیم ابراز خرسندی کردند.

در همین راستا مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا با انتشار توئیتی  اقدام کارگروه ویژه اقدام مالی مبنی بر اتخاد اقدامات تقابلی علیه ایران را ستود و همچنین مدعی شد که ایران باید همانند کشوری عادی رفتار کند!

در ادامه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یعنی مورگان اورتگاس با انتشار بیانیه وزارت خارجه آمریکا،‌ در توئیتر خود نوشت: «کارگروه ویژه اقدام مالی» تصمیم درستی برای حفاظت از ساختار مالی بین المللی در برابر نظارت مالی سهل انگارانه ایران گرفت. این گروه از اعضای خود خواست تا اجرای اقدامات متقابل علیه ایران را تمدید کنند. ما از تصمیم «اف‌ای‌تی‌اف» برای اقدام قاطع تقدیر می کنیم.

تام کاتن سناتور تندرو و ضد ایرانی بدون اشاره به حمایت های گسترده ایالات متحده آمریکا از تروریسم با انتشار توئیتی به قرار گرفتن ایران در لیست سیاه اف ای تی اف واکنش نشان داد و نوشت: «هرچه بکاری، همان را درو می‌کنی. جای خوشحالی است که می‌بینم جامعه جهانی رژیم ایران را به دلیل ادامه تامین مالی تروریسم و برنامه‌های پولشویی، در فهرست سیاه قرار داده است.»

 تد کروز از دیگر سناتورهای تندروی جمهوری خواه نیز با انتشار بیانیه ای ضمن استقبال از کارگروه اقدام مالی در قرار دادن ایران در لیست سیاه، بر تحریم کل سیستم مالی ایران تاکید کرد.

کروز در بیانیه خود آورده است: «توافق هسته‌ای فاجعه بار باراک اوباما، ایران را به سیستم مالی بین المللی دوباره مرتبط کرد و میلیاردها دلار پول به سمت حکومت ایران سرازیر کرد و به آنها هرچیزی که می‌خواستند، هدیه داد تا صرف حمایت از تروریسم و تکثیر سلاح کنند. من از مدت‌ها پیش از کارگروه اقدام مالی درخواست کرده بودم که اقدامات متقابل علیه ایران را اعمال کند، چرا که برای حمایت از سیستم مالی جهانی از اقدامات غیرقانونی ایران لازم است و از دولت دونالد ترامپ به خاطر استفاده از نفوذ خود برای دستیابی به این هدف قدردانی می‌کنم.» 

وی در ادامه بیانه خود آورده است، «تصمیم جدید کارگروه اقدام مالی نیاز به تحریم کل بخش مالی ایران را برای محافظت از بانکهای آسیب‌پذیر در سراسر جهان تقویت کرده است. من از سالها پیش برای تحریم ایران تلاش کرده‌ام و قصد دارم با همکارانم در کنگره و دولت آمریکا برای اجرای این تحریم‌ها کار کنم.»

جان بولتون مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا نیز با ذوق زدگی از تصمیم کارگروه اقدام مالی در توئیتی نوشت: خبر خوشحال‌کننده از سوی FATF، اضافه شدن محدودیت‌های سخت برای تجارت و بانک‌هایی که با ایران همکاری می‌کنند. این به درستی اجازه می‌دهد تا از ایران به مانند کره‌شمالی بررسی موشکافانه انجام شود. فشار حداکثری، زمانی کار می‌کند که به طور کامل اجرا شود.

 نام ایران در حالی به لیست سیاه اف ای تی اف وارد شد که چندی پیش لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور با تاکید بر تلاش دولت برای عدم قطع روابط مالی بین المللی در خصوص پیامدهای بازگشت به فهرست سیاه FATF  گفته بود: در صورت نپذیرفتن لوایح چهارگانه گروه اقدام مالی مشترک، تقریبا همه روابط پولی و مالی بین‌المللی خود را با خطر مواجه خواهیم کرد.

او با بیان اینکه لوایح چهارگانه نگاه نظارتی و مشتورتی دارد و به دخالت در امور کشورها نمی‌انجامد، افزود: جمهوری اسلامی ایران برای ورود به اقتصاد بین‌المللی باید به این سیستم متصل شود.

 اما سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به این موضوع نیز اظهار داشت که یک سال و اندی بود ایران همه قوانین و مقررات مربوط به پولشویی و تامین مالی تروریسم را اجرا می کرد.

وی با بیان اینکه سازوکارهای بین المللی خاصیت های خوبی دارند و خاصیت های بدتری هم دارند، اظهار داشت: بردن ایران در لیست سیاه FATF علیرغم همه تلاشها در داخل کشور و همه قوانین و مقرراتی که سعی کردیم مراعات کنیم، صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: به هر حال انگ پولشویی و انگ تامین مالی تروریسم وصله نچسبی است که قطعا به جمهوری اسلامی ایران نمی چسبد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این هم از سیاسی کاری هایی است که در مکانیسم های بین المللی وجود دارد و کشورهایی مثل آمریکا و رژیم عربستان سعودی و حتی رژیم صهیونیستی با توجه نفوذهایی که در مکانیسم ها دارند، سعی می کنند با سیاسی گری جهت دهی کرده و این اتفاقات بیفتد.

310311

کد خبر 1355633

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اف ای تی اف FATF مایک پمپئو ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا کارگروه اقدام مالی ایران در لیست سیاه مالی بین المللی مالی تروریسم سیستم مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۳۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد

پل شریدر که به زودی با جدیدترین فیلمش راهی جشنواره کن می‌شود، پنج سال قبل در چنین روزی به بهانه حشنواره جهانی فیلم فجر در تهران حضور داشت و از سینمای ایران و آینده سینما صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ماه با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.  

جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد.  برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعتراض سینماگر مطرح آمریکایی به فهرست برترین فیلم‌های تاریخ سینما اعلام فیلم‌های حاضر در جشنواره کن ۲۰۲۴ ؛ ایران هیچ نماینده‌ای ندارد غافلگیری‌های جشنواره کن ۷۷ برای عاشقان سینما

دیگر خبرها

  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • نگرانی رونالد آرائوخو از آینده‌اش؛ مدافع اروگوئه‌ای در لیست فروش بارسلونا؟
  • لیست رویایی تیم ملی ایتالیا برای لیگ ملت‌ها؛ حضور یک بازیکن آمریکایی!
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • واکنش تایوان به تخصیص بسته کمک‌های مالی جدید آمریکا
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • بشار اسد : گاهی دیدارهایی با آمریکایی ها داریم