Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@09:53:04 GMT

استفاده از ضايعات چوب براي استحکام بتن

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۵۷۳۹

استفاده از ضايعات چوب براي استحکام بتن

خبرگزاری آریا- محققان دانشگاه "توکیو" به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از ضایعات چوب در فرآیند بازیافت بتن می‌تواند به هرچه قوی‌تر شدن آن کمک کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از نیو اطلس، تولید سیمان مورد استفاده در بتن منبع عظیم انتشار کربن دی اکسید است، بنابراین هرچه بیشتر بتوانیم بتن موجود را بازیافت کنیم، بهتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو یک مطالعه جدید به این موضوع پرداخته است که وقتی مواد زائد چوب به مواد تولید بتن افزوده شود، بتنِ حاصل حتی از قبل نیز قوی‌تر می‌شود.
بتن با مخلوط کردن یک ماده سنگی مانند شن با آب و سیمان ساخته می‌شود. پس از تبخیر شدن آب از این مخلوط، سیمان سفت و با شن ترکیب می‌شود تا یک بلوک جامد از مواد تشکیل شود.
پروفسور "یویا ساکای" دانشمند دانشگاه توکیو و سرپرست این مطالعه و همکارانش "لیگنین"(lignin) را که از ضایعات چوب به دست آمده به این مخلوط اضافه کردند. "لیگنین" یک پلیمر آلی پیچیده و یک عنصر اساسی در پشتیبانی از بافت گیاهان عروقی(دارای مجرای آب) است. این پلیمر چیزی است که به چوب استحکام می‌بخشد.
سپس به مخلوط گرما داده شد و تحت فشار زیاد قرار گرفت. در نهایت مشخص شد که با ترکیب دقیق متغیرهایی مانند نسبت بتن و لیگنین، میزان آب، دما، میزان و مدت زمان فشار، لیگنین به یک چسب بسیار کارآمد تبدیل شده و قطعات پودر بتن را به خوبی به هم متصل می‌کند.
هنگامی که آزمایش شد، مشخص شد که بتن بازیافت شده مقاومت خمشی بیشتری نسبت به بتن اصلی دارد. به عنوان یک امتیاز اضافی نیز مشخص شد به دلیل ماهیت لیگنین، بتن، زیست تخریب پذیر می‌شود.
لیگنین یک پلیمر پیچیده ساخته شده از واحدهای مولکولی فنیل‌پروپان است که به شکل آمورف و مخلوط با هولوسلولز در گیاهان به صورت لایه‌ای دور سلولز را فرا گرفته‌ است. بعد از سلولز، لیگنین رایج‌ترین ترکیب در ساختار گیاهان چوبی و غیرچوبی است. چوب خشک حاوی حدود 25 درصد لیگنین است که در دیواره سلولی و در قسمت خارجی سلول قرار گرفته‌ است. لیگنین به‌عنوان یک اتصال دهنده دیواره سلولی عمل می‌کند و فیبرهای سلولی حاوی ماتریکس را برای استحکام ساختار چوب به هم متصل می‌نماید. منابع لیگنین فراوان و غالبا هم غیرقابل مصرف هستند. چوب و پوست درختان که از صنایع الواری به‌جای می‌مانند و همچنین ضایعات کشاورزی می‌توانند مقدار بسیار زیادی لیگنین حاصل دهند.
علاوه بر این، دانشمندان معتقدند که می‌توان از لیگنین به دست آمده از منابع دیگر گیاهی مانند دورریزهای کشاورزی نیز استفاده کرد. حتی ممکن است در نهایت امکان ایجاد یک بتن جدید وجود داشته باشد که در آن از لیگنین در سیمان استفاده شده باشد.
بتن در مفهوم وسیع به هر ماده یا ترکیبی که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد، گفته می‌شود. بتن ممکن است از انواع مختلف سیمان و نیز پوزولان‌ها، سرباره کوره‌ها، مواد مضاف، گوگرد، مواد افزودنی، پلیمرها، الیاف و غیره تهیه شود. همچنین در نحوه ساخت آن ممکن است حرارت، بخار آب، اتوکلاو، خلأ، فشارهای هیدرولیکی و متراکم‌کننده‌های مختلف استفاده شود.
"ساکای" می‌گوید: این یافته‌ها می‌تواند ما را به سمت یک صنعت ساخت و ساز سبزتر و اقتصادی‌تر پیش ببرد که نه تنها انبوه ضایعات بتن و چوب را کاهش می‌دهد، بلکه به محیط زیست و تغییر اوضاع نیز کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: استفاده ضایعات چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۵۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانور آغاز عملیات اجرایی مولدسازی روستا‌های همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این مراسم، با تأکید بر افزایش عملکرد در واحد سطح وکاهش ضایعات گفت: یکی از اهداف سازمان جهادکشاورزی استان کاهش ضایعات گندم از شش به چهار درصد معادل ۱۰ هزار تن و ۱۵۰ میلیارد تومان است.

رضا بهراملو افزود: طرح مولدسازی روستا‌های استان در آیتم‌های توسعه دامداری‌های روستایی، صنایع کوچک روستایی، گلخانه‌های کوچک مقیاس و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستا‌ها اجرایی خواهد شد.

او در تشریح طرح جهش تولیدات کشاورزی تأکید کرد: توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف این طرح است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: امروز سه مجوز تولیدی‌های کوچک روستایی اعطاء می‌شود چرا که کلید حل مشکلات اقتصادی تولید و کلید جهش تولید با مشارکت مردمی محقق می‌شود.

بهراملو با بیان اینکه در مبحث رشد تولید و دستیابی به خودکفایی تولید، با محدودیت زمین و بحران آب مواجه هستیم، افزود: در این زمینه افزایش تولید در واحد سطح و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از معیار‌های رشد تولید در استان بوده است.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: ملت ایران استحکام خود را باید در کار و عمل و اتحاد ملی نشان دهد
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • تأسیس شهرک ضایعاتی‌ها در شهرستان کرمانشاه
  • چندین تن زباله از یک منزل مسکونی در بجنورد کشف شد
  • ترویج سبک زندگی اسلامی سبب استحکام بنیان خانواده می‌شود
  • رقیب چینی تویوتا لندکروزر با قدرت ۶۷۰ اسب بخار معرفی شد + عکس
  • دانه چیا را اینگونه مصرف کنید تا لاغر شوید
  • مانور آغاز عملیات اجرایی مولدسازی روستا‌های همدان
  • خرید توافقی گوجه فرنگی صنعتی در استان بوشهر
  • شناسایی مراکز غیرمجاز جمع‌آوری و تفکیک ضایعات