Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@09:12:35 GMT

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با کروناویروس

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۵۸۳۲

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با کروناویروس

نایب رییس انجمن تغذیه ایران، علاوه بر رعایت موارد بهداشتی، یکی از مهم‌ترین اصول برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس جدید را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و در این رابطه به برخی از راهکارهای موثر اشاره کرد.

دکتر مجید قمی - متخصص تغذیه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، گفت: اجتناب از رژیم‌های سخت، غیرعلمی و تک‌غذایی، گنجاندن میوه و سبزی در برنامه غذایی‌ روزانه به ویژه میوه و سبزی‌های حاوی ویتامین سی مانند انواع پرتقال، نارنگی، کیوی و سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی و هویج در این زمینه کمک کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از مصرف غذاهای حجیم خودداری کنیم، اظهار کرد: نوشیدن آب و مایعات زیاد، استفاده از گوشت‌های کم‌چرب و توجه بیشتر به میزان دریافت پروتئین روزانه از دیگر نکات است؛ چراکه افرادی که انواع گوشت را نمی‌خورند یعنی دریافت پروتئین کمی دارند اغلب دچار کم‌خونی می‌شوند و کم‌خونی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

نایب رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه بهتر است از گوشت‌های سفید مثل ماهی و مرغ که کم چرب‌ترند بیشتر استفاده کنیم، تصریح کرد: مصرف روغن زیتون را نیز در رژیم غذایی خود گنجانده و آن را جایگزین روغن‌های معمولی کنیم. همچنین مواد لبنی و تخم‌مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم.

قمی با تاکید بر اینکه آنتی اکسیدان‌ها  نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، اظهار کرد: پیش‌ساز ویتامین A  آنتی اکسیدانی است که در هویج، اسفناج و انواع سبزی‌های رنگی وجود دارد. همچنین مصرف ویتامین C نیز توصیه می‌شود. ویتامین سی در کیوی، پرتقال و نارنگی به وفور یافت می‌شود.

وی با بیان اینکه ویتامین E هم آنتی اکسیدانی قوی است و در جوانه‌ها و سبزیجات برگ سبز وجود دارد، اظهار کرد: سلنیوم نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر بوده و در ماهی، بادام‌هندی، تخمه آفتابگردان و سبوس گندم یافت می‌شود.

این متخصص تغذیه با توصیه مصرف روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزی، تصریح کرد: فلفل و زردچوبه در غذای خود بریزیم و از مصرف غذای خام بپرهیزید.

وی با تاکید بر اینکه باید به میزان دریافت پروتئین و املاح و ویتامین‌های دریافتی توجه کنیم، اظهار کرد: وقتی بدن دچار سوء تغذیه می‌شود سیستم ایمنی ضعیف می‌شود، البته برخی به غلط تصور می‌کنند اگر ویتامین سی بیشتری مصرف کنند، سیستم ایمنی شان بیشتر تقویت می شود، در حالیکه اگر تعادل در مصرف مواد غذایی رعایت شود، نتیجه بهتری حاصل می شود.

قمی در خاتمه با اشاره به ضرورت رعایت اصول بهداشت فردی و عمومی برای پیشگیری از بروز و شیوع کرونا، اظهار کرد: در هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی را بپوشانیم و دستمال مصرف شده را در داخل سطل در دار بیندازیم. همچنین بهتر است از حیوانات خانگی و وحشی دوری کنیم.

وی با بیان اینکه از ترددهای غیرضروری در محیط‌های شلوغ و پرازدحام خودداری کنیم، گفت: در محیط‌های شلوغ و پر ازدحام از دستکش استفاده کنیم. همیشه قبل از غذا دست‌ها را بشوییم و از مصرف قلیان در قهوه‌خانه‌ها خودداری کنیم، چرا که قلیان در قهوه‌خانه‌ها دست به دست شده و می‌تواند زمینه انتقال بیماری را فراهم کند.

قمی در خاتمه با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت تنها مرجع معتبر اطلاعات حوزه بهداشت و سلامت است، گفت: بنابراین از توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی به منظور پیشگیری از بروز کرونا ویروس خودداری کنیم؛ چراکه نتیجه‌ای جز گمراهی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس تغذيه خودداری کنیم سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۵۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آفتاب‌‌نیوز :

کمبود این ویتامین در بزرگسالان نادر است، اما ممکن است در افرادی که دارو‌هایی مصرف می‌کنند که با این ویتامین تداخل دارند (نظیر آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضدتشنج مثل فنی توئین و دارو‌هایی که از جذب چربی جلوگیری می‌کنند مثل اورلیستات) و یا شرایطی که فرد دچار سوءجذب باشد (مثل افراد مبتلا به سندرم روده کوتاه، فیبروز سیستیک، بیماری سلیاک یا کولیت اولسراتیو)، رخ دهد.

کمبود ویتامین کا در نوزادان تازه متولد شده نیز ممکن است، مشاهده شود، زیرا این ویتامین از جفت عبور نمی‌کند و شیر مادر حاوی مقدار اندک از این ویتامین است. مقدار محدود پروتئین‌های لخته‌کننده خون در بدو تولد، در صورت عدم مصرف مکمل‌های ویتامین K، خطر خونریزی را در نوزادان افزایش می‌دهد.

شایع‌ترین علائم کمبود این ویتامین عبارت است از:

- طولانی‌تر شدن زمان لازم جهت لخته شدن خون

- خونریزی

- کاهش تراکم استخوانی و یا پوکی استخوان

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند