Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و تحلیل آن

فهرست وحدت اصولگرایان در تهران به سرلیستی محمدباقر قالیباف با اختلاف از سایر فهرست‌های انتخاباتی پیشتاز است.

فارس نوشت: در میان 290 کرسی مجلس و 202 حوزه انتخابیه، (به استثنای 30 نماینده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و نمایندگان 5 حوزه اقلیت‌های دینی)، تکلیف مستاجران 241 کرسی مجلس مشخص شده که از میان آنها، 191 نفر اصولگرا، 16 نفر اصلاح‌طلب و 34 نفر مستقل هستند؛ همچنین تکلیف 14 کرسی نیز در مرحله دوم مشخص خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه سازندگی ضمن پیش‌بینی نتیجه انتخابات روز گذشته مجلس شورای اسلامی، به تحلیل دلایل شکست اصلاح‌طلبان در این انتخابات پرداخته است.

قوچانی در بخشی از این یادداشت نوشته است: برای شخص من از اول روشن بود که در این نبرد نابرابر با یاران ناموافق و حریفان سازمان‌یافته و بی‌فرصتی برای گفت‌وگو با بدنه بحق معترضِ اصلاحات و ملت خشمگین و افسرده از کارنامه ناکام ما و ناامید از امید، چشم‌اندازی از پیروزی متصور نیست. سقف پیروزی ما به 50 کرسی هم نمی‌رسد، هرچند هنوز ناامید نیستم و ممکن است دستی از آستین خلق برآید و کاری کند.

سردبیر روزنامه سازندگی با کنایه به سران حزب اتحاد ملت که گفته می‌شد در تصمیم شورای سیاست‌گذاری برای عدم ارائه لیست واحد در تهران نقش بسزایی داشتند، تصریح می‌کند: دوستان عیبجو که در اوج رادیکالیزم، قهر و طعنه و تحقیر پیشه کرده بودند و حریف اصولگرا هم اول ما را جدی نگرفت اما از وسط هفته که دید له و علیه «یاران هاشمی» و کارگزاران سازندگی بیش از هر نام و نشان انتخاباتی گفت‌وگو می‌شود، در حمله به کارگزاران تردید نکرد و صلای وحدت سر داد و به‌زور قالیباف و پایداری را آشتی داد و این نشان داد که ما به هدف خود برای شکستن انحصارطلبی راست و چپ موفق شده‌ایم حتی اگر در قهر هدایت‌شده بدنه اصلاحات، حریف برنده بازی شود.

وی در ادامه تأکید می‌کند:‌ "ما از اصولگرایان شکست نمی‌خوریم، ما به خود می‌بازیم به کارنامه «امید» و به قهر «مشارکت» اما چه نسبتاً توفیق یابیم چه مطلقاً شکست بخوریم این تازه آغاز داستان است برای بازسازی جبهه اصلاحات که دیگر نمی‌تواند در میانه بوروکرات‌های راست و رادیکال‌های چپ له شود".

قوچانی می نویسد: باید شورای‌عالی اصلاحات که نتوانست تنها وظیفه خود را انجام دهد بازسازی شود. دوران مدیریت «عارفِ» آن پایان یابد و تکلیف احزابی که بدل و بدیل و سایه احزاب دیگرند، روشن شود و در تبارشناسی و گفتمان و راهبرد اصلاحات با دوستان چپ گفت‌وگوهای راهبردی انجام شود و از خود (حتی کارگزاران) انتقاد شود، باید از نو عالمی ساخت و آدمی و جبهه‌ای. اصلاحات مِلک شخصی نیست که هر وقت بخواهند درش را بگشایند یا ببندند اصلاحات زنده است حتی اگر اصلاح‌طلبان شکست بخورند.

صادق زیباکلام در روزنامه شرق نوشت:حدس و گمانه‌زنی‌های بسیاری پیش از انتخابات وجود داشت که در انتخابات مجلس یازدهم، طیفی از جریانات خاص وابسته اصولگرایان، پیروز می‌شوند... بی‌تردید روزهای بسیار دشواری در انتظار دولت است. این دوره از بهارستان، شمشیر را از رو برای روحانی خواهد بست و لبه تیز تیغ مجلس از همان ابتدا بر گردن دولت دوازدهم قرار خواهد گرفت... هدف بعدی نمایندگان مجلس یازدهم، برجام خواهد بود. تندروها در ضدیت با برجام هم چیزی کم نخواهند گذاشت. دولت را تحت فشار می‌گذارند که ایران را از برجام خارج کند. 

حمیدرضا جلائی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی در کانال تلگرام شخصی درباره علل کاهش مشارکت در انتخابات دوره یازدهم مجلس نوشته است: «بر اساس نظرسنجی‌ها مهم‌ترین علل رای ندادن در این انتخابات به ترتیب عدم تاثیرگذاری انتخابات در بهبود وضعیت کشور، عدم اعتماد به برگزارکنندگان انتخابات و نبودن کاندیدای مورد علاقه» است.

بر اساس نظرسنجی‌ها آنچه می‌تواند به افزایش مشارکت کسانی که رای ندادند بیانجامد هم به ترتیب «افزایش تاثیر نهادهای انتخابی در بهبود وضعیت»، «بهبود شرایط اقتصادی» و «حضور نامزدهای مورد اعتماد و حمایت» در انتخابات است.

روزنامه اعتماد نوشت: ... مردم با وجود تمام گلایه‌ها، شکایت‌ها و ناراحتی‌هایی که از وضعیت بد معیشتی و اقتصادی داشتند با وجود همه نقدهایی که به مجلس، دولت و سایر نهادهای تصمیم‌گیر داشتند و با وجود همه کمی‌ها و کاستی‌ها باز هم با صندوق رای قهر نکردند. به نظر می‌رسد که مردم به این استراتژی باور پیدا کرده‌اند که پشت کردن به صندوق رای و قهر کردن با آن راه به جایی نمی‌برد. 

در این مدت شاهد بودیم پس از اتمام بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان، برخی با اعتراض‌ها و رایزنی‌هایی تایید صلاحیت شدند. شاید بهتر است قانون‌گذاران بالاخره پس از 11 دوره برگزاری فرآیند انتخابات، تغییری در بازه زمانی بررسی صلاحیت‌ها که بسیار در انتخابات تاثیرگذار است، ایجاد کنند.

اینکه در بازه زمانی کوتاه، صلاحیت ده‌ها هزار کاندیدا بررسی می‌شود عملا هم کار را برای شورای نگهبان دشوار می‌کند و هم ممکن است باعث اختلال در این فرآیند شود. کما اینکه شاهد بودیم چند کاندیدا لحظه آخر تایید صلاحیت شدند اما دیگر برای ارتباط گرفتن با مردم حوزه انتخابیه که ممکن است شامل چند شهر و ده‌ها روستا شود، دیر شده بود و این کاندیداها نیز همچنان از حضور در رقابت انتخاباتی بی‌بهره ماندند.

به هر روی با وجود همه کمی‌ها و کاستی‌ها رویکرد مردم، رویکردی معقول بود. مردم نشان دادند به این آگاهی دست پیدا کرده‌اند که به ‌رغم همه ناملایمتی‌ها و ناکامی‌ها معتقدند که راه توسعه و پیشرفت از صندوق‌های رای می‌گذرد و نباید با آن قهر کرد. در عین حال همین انتخابات هم با برخورد معقولانه مسوولان می‌توانست، شکوه و جلال بیشتری داشته ‌باشد.

بیشتر بخوانید:

نتایج رسمی اولیه از شمارش آرای تهران / ۴۰ نفر برتر / قالیباف؛ بیشترین رای

اعلام نتایج انتخابات در برخی حوزه‌ها / شهرهای بزرگ روز یکشنبه

***

 حاشیه های کرونا ویروس

 به دنبال گزارش موارد مثبت کروناویروس در کشور، شواهد حاکی از آن است که بازار برای محتکران و گران‌فروشان ماسک داغ شده؛ به طوری که گزارش‌ها از برخی داروخانه‌ها و مراکز عرضه ملزومات پزشکی نشان می‌دهد که انواع ماسک یا گیر نمی‌آید و یا با قیمت‌های چند برابری عرضه می‌شود...

گزارش‌های مردمی و پیگیری خبرنگار ایسنا از داروخانه‌ها حاکی از این است که نه‌تنها ماسک، بلکه ژل ضدعفونی کننده دست هم در برخی داروخانه‌ها نایاب شده و اگر هم پیدا شود، باید آن را به قیمتی گزاف تهیه کرد؛ به طوری که ماسکی که پیش از این ۵۰۰۰ تومان عرضه می‌شده، حالا در برخی مراکز حتی تا ۳۵۰۰۰ تومان عرضه می‌شود.

دکتر فردین مهرابیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه استفاده از ماسک بهداشتی تنها راه مقابله با کرونا ویروس نیست، گفت: مردم به‌جای هجوم به داروخانه‌ها و تهیه ماسک‌های بهداشتی بیشتر به فکر رعایت آداب بهداشتی و نکات اصولی پیشگیری از ابتلا به این ویروس همچون سایر ویروس‌های مشابه نظیر آنفولانزا باشند.

مهرابیان با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد مبتلایان به کرونا ویروس به‌راحتی بهبود پیدا می‌کنند، تصریح کرد: اگر بیمار تنگی نفس، سرفه و عطسه شدید داشت می‌توانند به مراکز جامع سلامت، مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.

مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش در روزنامه اعتمادنوشت: سلامت با سیاست معاوضه نمی‌شود. هیچ دولت و هیچ كشوری در هیچ نقطه‌ای از دنیا نه این اجازه را به خود می‌دهد و نه این كار را انجام می‌دهد كه سلامت خود را با سیاست معامله كند. امكان ندارد كه دولتی بخواهد سلامت را به سیاست بفروشد، اما بدبینی مردم همچنان اصرار دارد كه پشت پرده‌های شیوع كرونا در ایران خبرهای دیگری است. انگاره‌های منفی از همین بدبینی نشات می‌گیرد... توسط فضای مجازی دست به دست می‌شود و به نگرش منفی مردم دامن می‌زند و از آن بدتر، مردم را به وحشت می‌اندازد.

نمونه این نوع شیطنت‌ها، همان نامه جعلی وزیر بود كه در فضای مجازی دست به دست شد، اما مردم نباید تحت‌ تاثیر این اخبار قرار بگیرند، بلكه باید اعتماد خود را به دولت و وزارت بهداشت حفظ كنند و بدانند كه وظیفه وزارت بهداشت، نگهبانی از سلامت مردم كشور است. در شرایط بحران، وحشت‌زدگی مردم مضر است و گردش چنین اطلاعات غلطی هم به وحشت مردم دامن می‌زند و این بدترین اتفاقی است كه می‌تواند در شرایط بحران رخ دهد...

ایرنا: آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با تاکید ضرورت توجه به هشدار ها و توصیه‌های پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا گفت: توصیه پزشکان و مسئولان بهداشتی و درمانی کشور برای مقابله با کرونا از جمله عدم حضور در اجتماعات برای ما حجت است.

گفتنی است طی چند روز گذشته بسیاری از کارشناسان توصیه کرده اند با توجه به این که برخی شواهد و قرائن نشانگر وضعیت انتشار احتمالی ویروس کرونا در قم است، حضور در کلیه اجتماعات لغو شود و مردم تنها برای کارهای ضروری به محل های عمومی بروند.

وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم گفت: خداوند محافظانی را برای بشر می فرستد که  بشر را از بسیاری از بلایا حفظ می کنند و در این بلا نیز، این حافظان در این شهر و شهرهای دیگر وجود دارد که امیدواریم با  با دعا و توسل، خداوند این بلا را رفع کند، کما اینکه در سابق نیز رفع کرده است.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت بهداشت: کرونا در کشور در حال مهار و مدیریت است/ افزایش مراکز تشخیص بیماری در کشور

لیست بیمارستان‌های پذیرش‌کننده بیماران ویروس کرونا در کل کشور اعلام شد

وزیر بهداشت: از ۲۸۵ مورد مشکوک به کرونا فقط نتیجه آزمایش ۱۸ نفر مثبت بوده است

بوسیدن و لمس ضریح مطهر در شرایط کنونی

***

راه حل های عباس عبدی برای یک چالش

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: انتشار متنی از طرف خانم نیلوفر بیانی درباره جزییات نحوه برخورد با او حین بازجویی‌ها، بازتاب گسترده‌ و تاثرآوری داشت... شاید عده‌ای در مقام اثبات و رد ادعاهای طرح شده از جانب خانم بیانی برآیند ولی مساله بسیار مهم‌تر از اثبات و رد این ادعاهاست. مساله این است كه جامعه ما به صورت عینی و منطقی قادر به اثبات و رد این ادعاها و هر ادعای مشابه دیگری نیست و هر كس فقط برحسب اعتمادش به مدعی یا متهم است كه این اخبار را می‌پذیرد یا آنها را رد می‌كند. این وضعیت بسیار خطرناك از اصل و احتمال وجود چنین رفتارهایی است... چه می‌توان كرد؟

1- اول و مهم‌تر از همه دسترسی بی‌قید و شرط به وكیل چه در مرحله بازپرسی و چه در مرحله دادگاه. البته نه وكلایی محدود و گلچین شده!.

2- استقلال نهاد زندان از مراجع رسمی دیگر چون دادگاه و بازپرسی و بازجویی امری ضروری است. 

3- زندانی باید همیشه و در همه حال و بدون قید و شرط امكان دسترسی به وكیل و نوشتن نامه و درخواست مستندات و ثبت و ضبط آنها را داشته باشد...

4- بدون آزادی رسانه و مطبوعات و نهادهای مدنی دسترسی‌های آنان به زندان ممكن نیست كه وضعیت اصلاح شود..

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت بهداشت داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف درگذشت پرویز داوودی را تسلیت گفت

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت پرویز داوودی معاون اول دولت نهم را تسلیت گفت.   متن پیام تسلیت رئیس مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:   بسم الله الرحمن الرحیم   اناللّه و اناالیه راجعون   درگذشت خدمتگزار صدیق و متعهد و چهره پرتلاش علمی و دانشگاهی، جناب آقای دکتر پرویز داوودی موجب تاسف و تاثر گردید.   ایشان از مدیران توانمند کشور در حوزه‌های سیاسی و اجرایی بودند که سال‌ها در مسئولیت‌های متعدد و اثربخش ازجمله معاونت اول ریاست‌جمهوری و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین به‌عنوان یک شخصیت فرهیخته در جایگاه تدریس و پژوهش در مراکز دانشگاهی، خدمات ماندگاری را عرضه داشتند.   ضمن عرض تسلیت به جامعه علمی و دانشگاهی کشور، شاگردان و همکاران و خانواده محترم، برای آن فقید خدوم، رحمت و رضوان الهی و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.   محمدباقر قالیباف‌ رئیس مجلس شورای اسلامی   انتهای پیام/

​​​​​

دیگر خبرها

  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • قالیباف درگذشت پرویز داوودی را تسلیت گفت
  • دور دوم انتخابات مجلس در تهران الکترونیکی برگزار می‌شود
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس
  • از دستگاه‌های اجرایی ونظارتی در دور دوم انتخابات پشتیبانی می‌کنیم
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف
  • صدور اعتبار نامه نمایندگان منتخب تهران در مجلس دوازدهم