Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، هاله توریالی در یادداشتی برای نشریه فوربز، به موضوع خسارت های اقتصادی ویروس کرونا کرداخته است.

« 16 سال پس از آنکه ویروس سارس، بیش از 8000 نفر را به خود مبتلا کرد و موجب مرگ 77 نفر شد، ویروس جدیدی به نام کرونا ظهور پیدا کرده که وحشت گسترده ای را در اقصی نقاط جهان به وجود آورده است. این وحشت به ویژه با توجه به اینکه هنوز واکسنی برای درمان آن ساخته نشده، بیش از پیش تشدید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لطفِ اقتصادِ رو به رشد چین(که با سرعت بالایی رشد می کند) و مراودات گسترده عمیق ترِ تجاری چین با آمریکا، احتمالا ویروس کرونا در مقایسه با اپیدمی های پیش از خود، اثر گذاریِ بیشتری را بویژه در زمینه اقتصاد از خود برجا خواهد گذاشت. سال 2003، هنگامی که ویروس سارس شیوع پیدا کرد، تولید ناخالص داخلی چین، 1.6 تریلیون دلار بود. در حال حاضر، تولید ناخالص داخلی چین حدودا 13 تریلیون دلار است. 

در طول این مدت، چین به مرکزی برای شرکت های آمریکایی تبدیل شده که سعی دارند راه هایی بیایند تا درآمد و سود خود را تا جایِ ممکن افزایش دهند. در شرایط فعلی، آن شرکت ها با شیوع گسترده ویروس(کرونا) مواجه هستند که موجب مرگ بیش از 1700 نفر شده و هزاران تن دیگر نیز به خود مبتلا کرده است. برخی کسب و کارهای آمریکایی، نظیر شرکت "لاس وگاس سندز"(که در زمینه سرگرمی فعالیت دارد و در جریان شیوع ویروس کرونا، 80 درصد در زمینه تعداد بازدیدکننده از مراکز خود در ماکائو و چین، شاهد کاهش بوده است)،  از شیوع ویروس کرونا شدیدا آسیب دیده اند. این درحالی است که این شرکت ها در سال 2003 و در هنگام شیوع ویروس سارس، هیچ فعالیتی در چین و کشورهای نزدیک به آن در شرق آسیا نداشتند. بنیانگذارِ شرکت لاس وگاس سندز "شلدون ادلسون" گفته است: "تمامی کارکنان این شرکت در منطقه شرق آسیا، از ماسک استفاده می کنند و تمامی بازدیدکنندگان نیز از لحاظ حرارت بدن (که بالا بودن آن می تواند نشانه ای از ابتلا به کرونا باشد) مورد بررسی قرار می گیرند". 

اینکه ویروس کرونا تا چه حد بر فعالیت های شرکت لاس وگاس سندز اثر گذاشته و برای آن خسارت اقتصادی ایجاد کرده، موضوعی است که در سه ماه دوم سال جاری میلادی مشخص خواهد شد. یکی از مدیران ارشد این شرکت گفته است: "من فکر می کنم درست نباشد اگر بگوییم که می توانیم خسارات ناشی از کاهش 80 درصدی بازدیدکنندگان از مراکز خود را کاهش دهیم. این یک مشکل واقعی و بزرگ برای هر کسب و کاری در جهان است".

در شکلِ زیر می توان تصویری از موقعیت اقتصادی چین در سال 2003(سالی که سارس شیوع پیدا کرد) و اکنون (که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده)، به دست آورد. 

 

                                     

اقتصاد چین در زمره اقتصادهایی در جهان است که با سرعت بسیار بالایی در حال رشد هستند. نگرانی هایی مبنی بر این وجود دارد که روندِ رشد اقتصادی این کشور با شیوع ویروس کرونا، آسیب جدی ببیند. 

    

چین بیش از هر زمان دیگری در گذشته، به جهان، کالا و خدمات صادر می کند. سال 2018، چین بزرگترین تامین کننده کالایی ایالات متحده آمریکا بود. در این راستا، چینی ها به آمریکا کالاهایی نظیر ماشین آلاتِ برقی(152 میلیارد دلار)، ماشین آلات(117 میلیارد دلار)، مبلمان و اثاثیه منزل(35 میلیارد دلار)، اسباب بازی و وسایل ورزشی(27 میلیارد دلار)، و پلاستیک(19 میلیارد دلار)، صادر کردند. 

   

تعداد میلیاردرهای چینی در گذر زمان، به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده و می کند. "جَک ما" که به تازگی از سمتِ خود به عنوانِ رئیس شرکتِ علی بابا استعفا کرد، با دارایی به ارزشِ 42 میلیارد دلار، ثروتمندترین فرد در چین است. 

 


 

    

 

انجامِ مسافرت به یکی از شاخص هایی تبدیل شده که حاکی از بهبود کیفیت زندگی در چین است. بر اساس یافته های "موسسه تحقیقاتی نیلسن"، در شرایط فعلی، چینی های زیادی برای گذراندن تعطیلات خود به خارج از این کشور سفر می کنند. موسسه نیلسن بر اساس نتایج تحقیقات خود در سال 2017 اعلام کرده: "هر چینی به طور متوسط در سفرهای خارجی خود مبلغی در حدود 762 دلار را صرفِ خرید می کند. این درحالی است که این مبلغ برای توریست های غیرچینی، چیزی در حدودِ 486 دلار است". 

 

 

 

  شرکت استارباکس اعلام کرده نیمی از 4100 دفتر خود در چین را در جریان شیوع ویروس کرونا به حالتِ تعطیلی درآورده است. این شرکت تنها شرکتی نبود که دفاتر خود را در چین به حالت تعطیلی درآورده زیرا سایرین نیز دست به اقدامات مشابهی زده اند. به عنوان مثال، "شرکت اچ اند ام"(فعال در صنعت پوشاک، سوئدی است) 45 دفتر خود در چین را به حالت تعطیلی درآورده و سفرهای کاری خود از/ و به چین، توسط کارمندانش را ممنوع کرده است. "شرکت آیکیا"(فعال در زمینه اثاثیه منزل، سوئدی است) نیز نیمی از 30 فروشگاه خود در چین را به حالت تعطیلی درآورده است. شرکت کوکاکالا نیز رویه مشابهی را در پیش گرفته و عمیقا از شیوع ویروس کرونا در چین آسیب دیده است. 

 

 

   چین، بزرگترین بازارِ ماریوت در خارج از خاک آمریکا است. سال 2018، گروه هتل های ماریوت، همکاری نزدیکی با شرکت علی بابا داشت. بر اساس توافقی که میان ماریوت و علی بابا وجود دارد، مسافران می توانند با استفاده از وب سایتِ علی بابا، اتاق های هتل های ماریوت را رزرو کنند. گروه هتل های ماریوت در چین به علت شیوع ویروس کرونا آسیب جدی دیده است. شیوع ویروس کرونا در آستانه سال نو چینی، خسارت قابل توجهی به درآمدهای این شرکت وارد ساخته و آن را مجبور کرده تا خساراتی زیادی را نیز به مشتریان خود که قرار بوده در اتاق های آن اقامت داشته باشند، بپردازد. 

 

---------------------------------------------------------

***نویسنده: هاله توریالی، وی خبرنگار اقتصادی نشریه فوربز است.

*لینک: https://www.forbes.com/sites/halahtouryalai/2020/02/01/china-then-and-now-why-coronavirus-is-a-bigger-threat-to-global-economy-than-previous-outbreaks/#59e3de2d74e6

منبع: الف

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا میلیارد دلار علی بابا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به حجاج توصیه کرد تا به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند.

به گزارش میزان، شهنام عرشی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود؛ شیوع این بیماری از اوایل مهر ماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم که آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرونشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم و به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند.

عرشی ضمن اشاره به اینکه توصیه می‌شود حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند، درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا