Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@05:13:27 GMT

تولید روزانه ۱/۵میلیون ماسک در کشور

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۱۱۸۵

تولید روزانه ۱/۵میلیون ماسک در کشور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، همین نگاه سبب شده تا خیلی از مردم و کسانی که نگرانی بیشتری برای خود و خانواده‌شان دارند، اسیر داروخانه‌ها شوند. ماسک‌های معمولی و فیلتردار در داروخانه‌ها کمیاب شده و آنهایی هم که پیدا می‌کنند، باید بهای بیشتری پرداخت کنند.

حال در چنین وضعیتی تولید ماسک زیر سؤال می‌رود که چرا تولیدات داخلی جوابگوی نیاز کشور نیست؟ چرا در شرایط بحرانی پیش آمده ماسک‌های داخلی به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد؟

تا قبل از ورود کرونا به کشور، هیچ زمان کشور با بحران ماسک مواجه نشده بود و همواره شاهد مازاد تولید بودیم، ولی طی چند روز اخیر، کمبود ماسک در داروخانه‌ها نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در شرایطی که ماسک در داروخانه‌ها کم شده و بعضاً شاهد فروش سهمیه‌ای آن هستیم، برخی از افراد در خیابان مشغول فروش ماسک هستند. قیمت ماسک‌های معمولی در داروخانه‌ها حدود 18 هزار تومان است.

این افراد در محل‌های پر تردد مثل بازار بزرگ تهران، ماسک یکبار مصرف و پارچه‌ای می‌فروشند. هر عدد ماسک توسط این افراد که به دلالان همیشگی بازار معروف هستند، 20 هزار تومان فروخته می‌شود. ماسک‌های پارچه‌ای هم بین 30 تا 35 هزار تومان است. خیلی از کسانی که نتوانستند ماسک را از داروخانه‌ها خریداری کنند، سراغ این دلال‌ها می‌روند که بازار بکری برایشان رقم خورده است. از سویی برخی از خبرها که منابع آگاه به‌صورت صد درصدی آن را تأیید نکردند و احتمال وقوع آن را دادند مربوط به احتکار ماسک است. گفته می‌شود برخی از توزیع‌کنندگان ماسک را عرضه نکردند تا قیمت این کالا بالا برود و سود بیشتری عایدشان شود.

در این میان چندی پیش (اول اسفند) سید حسین صفوی مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی اعلام کرد: ۱۵ تولید‌کننده ماسک در کشور، روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد ماسک تولید می‌کنند که پاسخگوی نیاز کشور است.

تولید روزانه یک میلیون و 500 هزار عدد ماسک در شرایطی که کشور با وضعیت خاصی مواجه نیست، پاسخگوی نیاز مردم است اما در روزهایی که میزان خرید ماسک در کشور به بیش از 2 برابر رسیده است، به طور طبیعی تولید نمی‌تواند به سرعت خود را سازگار کند و افزایش ظرفیت بدهد. از این‌رو برای آنکه بخشی از مشکلات داخلی حل شود، وزارت بهداشت دستور ممنوعیت صادرات ماسک را صادر کرد.

حال برای آنکه این شرایط مدیریت شود و تولید هم بتواند پاسخگو باشد، وزارت صمت از مردم خواسته است که خریدهای خود را مدیریت کنند و به‌صورت انبوه ماسک خریداری نکنند. این وزارتخانه اطمینان داده است که تولیدکنندگان داخلی می‌توانند نیاز کشور در ماسک را تأمین کنند.

واردات ماسک انجام نمی‌شود

کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت تولید ماسک در کشور گفت: مهم‌ترین نکته در تولید ماسک در کشور این است که مواد اولیه آن در کشور تولید می‌شود و تولیدکنندگان ماسک به مواد اولیه خارج از کشور نیاز ندارند. از این‌رو می‌توان مشکلات احتمالی تولید را با سرعت حل کرد تا تولید انواع ماسک‌ها با سرعت و با توجه به درخواست مردم و بیمارستان‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: وزارت صمت و وزارت بهداشت تمام سعی خود را می‌کنند تا مشکلات احتمالی در تولید ماسک در کشور حل شود و واحدهای تولیدی به سمت افزایش تولید گام بردارند. به‌عنوان مثال واحد تولیدی ماسک که مشکل تأمین اسپاندباند داخلی را داشت با تولیدکننده آن عصر روز گذشته صحبت کردیم و قرار شد با فوریت این ماده اولیه به کارخانه تولیدکننده ماسک برسد. خوشبختانه در مواد اولیه تولید ماسک به هیچ نوع وارداتی نیاز نداریم چرا که تولیدات داخلی کفاف نیاز تولیدکنندگان را می‌دهد. از سویی تا این لحظه با حجم بالای تولید ماسک هم نیازی به واردات ماسک وجود ندارد.

مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت معدن و تجارت عنوان کرد: اگر مواد اولیه ماسک در کشور وجود نداشت، اکنون درگیر تأمین ارز آن بودیم، ولی خوشبختانه از 10 سال پیش در زمینه تولید مواد اولیه ماسک برنامه‌ریزی شد و اکنون خودکفا هستیم. وی گفت: یکی از کارخانه‌های تولید ماسک با یک تغییر کوچک در دستگاه خود که اکنون در حال انجام است می‌تواند با مواد اولیه تولید داخل نسبت به تولید انبوه انواع ماسک اقدام کند. گردان تأکید کرد: تولید ماسک‌های شش لایه و سه لایه که در بیمارستان‌ها کاربرد دارد نیز با سرعت در حال تولید است و در این زمینه هم هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: وزارتخانه‌های صمت و بهداشت برای تأمین مالی واحدهای تولید‌کننده ماسک و مواد اولیه تولید ماسک همکاری خواهند کرد تا تولیدکنندگان بدون نگرانی نسبت به رشد تولید اقدام کنند. برخی از کارخانه‌های مواد اولیه تولید ماسک تنها با 20 الی 30 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند، لذا با افزایش درخواست‌ها، امکان افزایش تولید وجود دارد.

ماسک 410 تومان

مجید ارغنده‌پور مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان‌ها و نظارت بر تشکل‌های سازمان حمایت هم درباره گرانی ماسک و محلول‌های ضد عفونی‌کننده  گفت: نظارت در مورد قیمت و عرضه ماسک‌ها و محلول‌های ضد عفونی‌کننده بر عهده وزارت بهداشت است، اما از آنجا که ماسک در زمره کالای مصرفی مردم قرار گرفته، سازمان حمایت برای کنترل بازار ورود کرده است. وی ادامه داد: قیمت منطقی هر عدد ماسک ساده که جزو پرمصرف‌ها است، 410 تومان است و بالاتر از این قیمت مصداق گرانفروشی است.

مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان‌ها و نظارت بر تشکل‌های سازمان حمایت گفت: به زودی نظارت بر بازار آغاز می‌شود و جلوی هر گونه احتکار و انبار کردن ماسک‌ها به بهانه‌های مختلف گرفته می‌شود. وی خاطرنشان کرد: از مردم می‌خواهیم هر گونه گرانفروشی در ماسک‌ها (به غیر از ماسک‌های فیلتردار) و افرادی را که از فروش ماسک پرهیز می‌کنند به سازمان حمایت اعلام کنند.

ارغنده‌پور افزود: نظارت بر عرضه ماسک و جلوگیری از گرانفروشی داروخانه‌ها با همکاری وزارت بهداشت است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماسک ماسک بهداشتی تولید ماسک ماسک های معمولی مواد اولیه تولید داروخانه ها وزارت بهداشت سازمان حمایت ماسک در کشور تولید ماسک عدد ماسک ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش توانمندی ایران در تولید مواد دارویی

به گزارش خبرنگار مهر، مواد موثره دارویی را می‌توان گرانیگاه صنعت داروسازی تلقی کرد، زیرا بدون تولید مواد دارویی، صنعت داروسازی نیز دچار مشکل خواهد شد. از همین رو، وابستگی صنعت داروسازی به مواد اولیه و موثره، قابل چشم پوشی و انکار نیست. در این بین، برخی کشورها در دنیا فقط تولید کننده مواد موثره هستند و کمپانی‌های بزرگ داروسازی به تولیدات آنها وابسته‌اند.

وضعیت صنعت داروسازی ایران نیز با توجه به اینکه در تولید مواد موثره و اولیه دارویی به سمت رشد و توسعه حرکت می‌کند، نکته مثبتی است که می‌تواند داروسازی کشورمان را در زمره کشورهای قدرتمند در تولید دارو قرار دهد. در حال حاضر، ۵۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز برای تولید دارو در کشور، وارداتی است و ۵۰ درصد دیگر در داخل تولید می‌شود.

در همین حال، برگزاری نمایشگاه دارویی، بهترین فرصت برای ارائه توانمندی صنعت داروسازی ایران به مخاطبان نمایشگاه است که اصولاً از صاحبان و مدیران دارویی در داخل و خارج از کشور هستند. قرار است ششمین نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، در روزهای ۱۴ الی ۱۷ تیر ۱۴۰۳ در شهرآفتاب برگزار شود.

حسن نعمت طلب بازرس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی گفت: نمایشگاه محلی برای رویارویی تولید کنندگان و مصرف کنندگان مواد اولیه دارویی و صنایع وابسته است. این فرصت، باعث می‌شود تا این دو گروه از آخرین دستاوردها و نیازمندی‌های یکدیگر آگاه و بهره‌مند شوند.

وی افزود: حضور شرکت کننده‌های خارجی در این رویداد بزرگ نیز منجر به آشنایی بیشتر فعالان صنعت مواد دارویی خواهد شد.

نعمت طلب، این نمایشگاه را مکانی برای نمایش توانمندی‌های داخلی و پیشبرد صادرات دانست و گفت: حضور حداکثری فعالان دارویی در این نمایشگاه راهگشای رسیدن به اهداف صنعت داروسازی کشور است.

سیدمحمدرضا موسوی نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با اشاره به برگزاری موفق پنج دوره از نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، اظهار داشت: حضور شرکت‌های تأمین زنجیره دارو در این رویداد اتفاقات خوبی را رقم زده و صنعت پایه در کشور مورد توجه واقع شده است.

وی افزود: ما برای کسب بازارهای صادراتی راهی به جز رفتن به ابتدای زنجیره نداریم، در این سال‌ها نمایشگاه با جذب شرکت ملی پتروشیمی و سایر سازمان‌ها این موضوع را نهادینه کرده است. امروز صنعت تولید مواد موثره دارویی مورد اعتماد صنایع دارویی کشور است و در این موضوع نمایشگاه به عنوان ویترین صنعت نقش خود را ایفا نموده است.

موسوی گفت: تمرکز بر بازارهای هدف صادراتی باید جزو مأموریت‌های نمایشگاه ششم در سال جاری باشد تا بتوانیم صنعت مواد موثره را به کشورهای هدف نشان دهیم.

در همین حال، شهریار امیدوار عضو هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، اظهار داشت: سال‌ها قبل که سندیکا در حال تأسیس بود، شاید همکاران زیادی به رونق صنعت مواد موثره دارویی امیدوار نبودند، اما حوزه ماده اولیه توانست در قالب نمایشگاه مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، خودنمایی کند.

وی افزود: صنعت ماده اولیه دارویی، یکی از صنایعی است که از صفر شروع کرد و امروز، مولکول‌های بسیاری در تولید دارو ساخته می‌شود که نشان می‌دهد جایگاه صنعت مواد اولیه دارویی در کشور، در حال پیشرفت و ارتقا است.

امیدوار گفت: امروز در نقطه‌ای هستیم که صنعت ماده اولیه در حال عمیق‌تر شدن است. زیرا، دنیای آینده با چالش کمبود منابع مواجه خواهد شد. در حالی که ما از منابع کافی برخورداریم و این مهم، مزیت کشور ما خواهد بود.

وی افزود: ما باید بتوانیم با قدرت‌های تولید کننده مواد اولیه دارویی در جهان رقابت کنیم و البته، راه آسانی نخواهد بود.

اوژن آهنی عضو کمیته بسته بندی سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، گفت: این رویداد می‌تواند فضای ارتباط با شرکت‌های داروسازی را مهیا سازد و به توسعه فعالیت‌ها و همچنین هم افزایی هرچه بیشتر در فضای کنونی جامعه کمک نماید. امیدوارم تمامی فعالان صنعت دارو در این نمایشگاه مشارکت حداکثری داشته باشند تا شاهد توسعه صنعت باشیم.

کد خبر 6084039 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • هزینه ۳ میلیونی مرحله مصاحبه برای استخدام آموزگار!
  • ساخت ۸۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور کلید خورد
  • اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور توسط وزارت نفت اعلام شد
  • استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد
  • نمایش توانمندی ایران در تولید مواد دارویی
  • نظارت بر مراکز تامین و تولید کالاهای اساسی کشاورزی آغاز شد