Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@18:02:08 GMT

بخشنامه وزیر علوم درباره ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۱۶۷۳

بخشنامه وزیر علوم درباره ویروس کرونا

به گزارش الف، جلسه ستاد سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف آگاه سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در مراکز دانشگاهی با حضور منصورغلامی و اعضای شورای معاونان این وزارتخانه تشکیل شد و با صدور بخشنامه ای پایان یافت.

بندهای بخشنامه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور به شرح زیر است:

۱- شورای سلامت دانشگاه "ستاد آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا" را با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های مادر استان تشکیل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- مراکز بهداشتی و درمانی موسسه تا حد امکان مجهز و از نظر تجهیزات پزشکی و درمانی به روز رسانی شود.

۳- رؤسای محترم و مدیران دانشگاهی تمامی مساعی خود را جهت حفظ فضای آرامش و پرهیز از ایجاد و گسترش تنش‌های روانی و استمرار برنامه‌های آموزشی بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده مصروف نمایند.

۴- به منظور ایجاد آرامش روحی و آسایش خیال دانشجویان و خانواده های ایشان در صورت درخواست کاهش تعداد واحد درسی از جانب دانشجویان، ادارات آموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با انعطاف پذیری لازم عمل نمایند.

۵- به اطلاع دانشجویان عزیز رسانده شود تا به محض مشاهده هرگونه علائم ناشی از سرما خوردگی، آنفولانزا و مانند آن بدون هیچ گونه نگرانی به مراکز بهداشتی دانشگاه مراجعه نمایند و مراکز بهداشتی دانشگاه ها اقدامات لازم را برای درمان آنها به عمل آورند. در این ارتباط، غیبت های ناشی از آن موجه تلقی شود.

۶ - از برگزاری کلاس‌های عملی از جمله واحد عملی تربیت بدنی (درس عمومی) که نیازمند تماس دانشجویان با ابزار، تجهیزات و امکاناتی است که ضدعفونی کردن آنها میسر نیست خودداری شود.

۷- مسئولان خوابگاه ها موظف شوند؛ با تکریم و رعایت شأن دانشجو بطور جد و مستمر از طریق کنترل افراد دارای علائم، بر این موضوع نظارت کنند. همچنین پذیرش مهمان در هر قالبی در خوابگاه‌های دانشجویی تا اطلاع ثانوی ممنوع شود.

۸- ترتیبی اتخاذ شود تا نسبت به ضدعفونی فضاهای عمومی، خصوصاً خوابگاهها به صورت مستمر اقدام لازم صورت گیرد. چنانچه مورد تایید شده ای از آلودگی به ویروس کرونا در خوابگاه مشاهده شد، ضروری است اقدامات فنی لازم با نظر و هماهنگی گروه پزشکیِ دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی انجام شود.

۹- مراکز بهداشتی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی نسبت به رصد و بررسی روزانه، نظارت و ضدعفونی دائمی فضاهای عمومی از جمله آبدارخانه ها، آشپزخانه ها، سلف سرویس و مراکز غذاخوری و سایر اماکن مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.

۱۰- توصیه به استفاده از دوره اختصاصی آموزش همگانی ویروس کرونا با مراجعه به سامانه آموزش آنلاین معاونت آموزشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به آدرس لینک http://corona.irimc.org صورت گیرد.

۱۱- تا اطلاع بعدی، از برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و سمینارهایی که موجبات تردد و آمد و شد افراد را از مکان های دیگر فراهم می سازد، خودداری نموده و اجرای آنها به تعویق افتد.

۱۲- تا اطلاع ثانوی از برگزاری اردوهای دانشجویی، جشنواره‌های ورزشی مسابقات درون و بین‌دانشگاهی که به تشخیص دانشگاه می‌تواند باعث ابتلاء به بیماری گردد، خودداری و اماکن عمومی ورزشی مثل استخر تعطیل شود.

۱۳- چکاپ و کنترل سلامتِ نیروهای خدماتی شاغل در آبدارخانه ها، غذاخوری ها و سایر اماکن حساس به صورت مستمر صورت گیرد.

۱۴- برنامه ریزی برای عدم ثبت انگشت جهت استفاده دانشجویان برای رستوران‌ها و ورود به خوابگاه‌ها

۱۵- کنترل بهداشتی مسافرت‌های دانشجویان به شهرهای آلوده به ویژه پس از بازگشت آنان

۱۶- همراهی با دانشجویان غیر ایرانی در صورت تمایل برای بازگشت به کشورشان

۱۷- به منظور حفظ آرامش روانی جامعه و استمرار فعالیت ها و ماموریت های محوله، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ترتیبی اتخاذ نمایند تا با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، آموزش های لازم را در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان فراهم نمایند تا جامعه علمی بتواند در این برهه حساس به عنوان "سفیران سلامت و بهداشت" همچون همیشه نقش پیشتازی خود را در کمک به سلامت جامعه ایفا نمایند.

۱۸- ترتیبی اتخاذ شود تا در اولین فرصت، رئوس مهم اقدامات پیشگیرانه اعلام شده از سوی وزارت بهداشت در بنرهای مناسب آماده و با نصب آن در اماکن مختلف در معرض دید عموم دانشجویان قرار گیرد.

۱۹- به منظور تحقق موارد مطرح شده در این بخشنامه، جلب همکاری عموم دانشجویان بویژه شورای صنفی و دیگر تشکل ها و نهادهای دانشجویی مورد تأکید است.

۲۰- برگزاری آزمون ورودی دکتری ۱۳۹۹ طبق برنامه زمانبندی اعلام شده انجام خواهد شد. تأکید بر رعایت دقت در موارد اعلام شده توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری هر چه بهتر این آزمون مورد توجه قرار گیرد.

۲۱- اتخاذ هرگونه تصمیم در مورد تعطیلی فعالیت موسسه براساس شرایط روز، نظرات فنی دانشگاه علوم پزشکی و نیز تایید شورای تامین خواهد بود.

منبع: الف

کلیدواژه: مراکز بهداشتی دانشگاه ها ویروس کرونا علوم پزشکی آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود

آیت‌الله مصطفی محامی ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه ۲ سال است که موضوع حقابه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی رئیس جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مساله موضع گرفتند.

وی بیان کرد: پیگیری‌هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نکردند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری ماست چرا که مسوولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالانه در جنوب استان طی این سالها ۲ میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان ۸۰۰ میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی ساخته شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

وی اظهار کرد: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسوولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد.

آیت الله محامی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم افزود: با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان با بیان اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف به کار و فعالیت بپردازیم تصریح کرد: رشته‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی اظهار کرد: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت الله محامی در پاسخ به سوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان گفت: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسوولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد به تدریج باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد شد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق عشایری کرمانشاه
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • واکنش وزیر علوم به انتقادات دانشجویان به عدم حضور در دانشگاه‌ها
  • همایش آموزش پزشکی با شعار «از کلاس درس تا عرصه» برگزار می شود
  • به زودی، واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس کودکان هرمزگانی