Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله این روزنامه با عنوان «هشدار بزرگ» نوشت: با برگزاری انتخابات دوم اسفند، مجلس یازدهم نیز تا حدود زیادی شکل گرفت و در فروردین‌ماه با انجام مرحله دوم، ترکیب کامل آن مشخص خواهد شد. درباره این انتخابات، چند نکته را باید مورد تأمل قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- در کشوری که انتخابات، راهکار شکل‌گیری مجلس قانونگذاری است وقتی مردم افرادی را به عنوان نمایندگان خود انتخاب می‌کنند، همه باید به انتخاب مردم احترام بگذارند و زمینه را برای انجام وظیفه آنان فراهم نمایند. پیشاپیش نباید درباره نمایندگان منتخب قضاوت کرد بلکه باید عملکرد آینده آن‌ها را معیار هرگونه قضاوت مثبت یا منفی قرار داد.

کاهش مشارکت مردم حاوی علامتی روشن به نهاد‌های قدرت در کشور

۲- درباره چگونگی برگزاری انتخابات و سلامت یا عدم سلامت آن اگر سخنی وجود دارد باید مراجع ذیصلاح قانونی به آن رسیدگی نمایند. اطلاعات موجود نشان می‌دهد افرادی از داوطلبان نمایندگی مجلس با اقدامات خلافی از قبیل توزیع مواد غذائی و دادن پول درصدد جمع‌آوری رأی برآمدند. این قبیل اقدامات، به سلامت انتخابات خدشه وارد می‌کنند و قطعاً باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرند و درباره اقدام‌کنندگان تصمیمات قانونی اتخاذ شود.

۳- نکته مهمی که باید مسئولان نظام را حساس کند، فراتر از دو نکته قبلی است و آن اینست که میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم پائین بود. براساس اخبار موجود، این مشارکت اندکی بیش از ۴۰ درصد بود. در طول چهار دهه گذشته و در ۱۰ دوره انتخابات مجالس گذشته مشارکت مردم هرگز از ۵۰ درصد پائین‌تر نبود. پایین‌ترین مشارکت، مربوط به انتخابات مجلس هشتم بود که ۵۱ درصد اعلام شد. بدین ترتیب، مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم ۱۰ درصد از این نصاب پائین‌تر است. مسئولان نظام باید این کاهش هشداردهنده را یک زنگ خطر بدانند و به بررسی همه‌جانبه آن بپردازند. در تهران، مشارکت بسیار پائین‌تر بود، وضعیتی که برای مرکز جمهوری اسلامی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

بی‌اعتنائی به پائین آمدن میزان مشارکت مردم در این انتخابات را نباید یک راهکار برای عبور بی‌خطر از کنار این هشدار و به فراموشی سپردن آن دانست. اگر گوش‌های مسئولین زنگ خطر‌ها را نشنوند، خطر برطرف نمی‌شود. توسل به توجیهات غیرموجه نیز بی‌فایده است. کاهش مشارکت مردم در انتخابات را نباید به گردن دیگران انداخت. واقعیت اینست که عامل اصلی این ریزش، خودمان هستیم. هر روز که می‌گذرد، دافعه‌ها بیشتر و جاذبه‌ها کمتر می‌شوند. اکنون به جائی رسیده‌ایم که «شیفتگی خدمت» به حداقل رسیده و «تشنگی قدرت» در اوج است. اختلاف و تفرقه غوغا می‌کند و اشتغال به این امور فرعی، توجه به اصل، که خدمت کردن به مردم است، را به فراموشی سپرده است.

مقصر دانستن این جناح و تبرئه کردن آن جناح نیز مشکلی را حل نمی‌کند. جناح‌ها در عمل نشان داده‌اند که حفاظت از منافع خود را بر مصالح ملت و کشور و نظام و انقلاب ترجیح می‌دهند. بی‌تدبیری در برابر گرانی‌ها و ماجرای بنزین، بی‌عملی مجلس در برابر بحران‌ها و سازشکاری‌ها در مورد استیضاح وزرای خاطی، مربوط به هردو جناح است. این‌ها باضافه اِعمال «نظارت استسلاقی» عواملی هستند که میزان مشارکت را کاهش داده‌اند بطوری که حتی هزینه کردن شرع، خرج کردن شهدا و افراط‌های بی‌سابقه صداوسیما در تبلیغات هم نتوانستند افاقه کنند.

اگر از صاحب این قلم بپرسید پیام انتخابات مجلس یازدهم چه بود؟ در جواب خواهم گفت: یک هشدار بزرگ. هشدار به مسئولین که به جای جنگ قدرت به فکر مردم باشید و هشدار به جناح‌ها که منافع مردم و مصالح کشور و نظام را قربانی منافع خود نکنید. اگر به این هشدار‌ها توجه عملی شود، قطعاً میزان مشارکت مردم بالا خواهد رفت و دشمنان را وادار به عقب‌نشینی در تمام جبهه‌ها خواهد کرد.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rNx خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مسیح مهاجری کاهش مشارکت مردم انتخابات مجلس یازدهم مجلس یازدهم مشارکت مردم انتخابات مجلس میزان مشارکت مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افقه در گفت و گو با قدس: مجلس برای تحقق شعار سال لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را تصویب کند

مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه اهواز در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که دولت به مجلس ارائه کرده است، به خبرنگار قدس تصریح کرد: بنده با پیشنهاد دولت در این لایحه مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد کاملاً موافق هستم. این به معنای کاهش 40 درصدی مالیات بخش تولید است که بسیار مفید خواهد بود.

وی ادامه داد: امیدواریم کاهش مالیات بخش تولید هر چه سریع تر در مجلس مصوب شود تا تولیدکنندگان از این امر بهره ببرند. در شرایط فعلی، تولید از جوانب مختلف تحت فشار است، این طور حمایت ها از تولید می تواند کمک کننده باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: هر گونه تسهیل در امر تولید اعم از هزینه ها و موانع بروکراتیک که دولت و مجلس بتوانند پیش ببرند، حتماً می تواند مفید باشد و به نفع کشور است.

افقه گفت: مالیات یکی از ابزارهایی است که می توانیم از آن در راستای سوق دادن سرمایه های راکد به سمت بخش های مولد استفاده کنیم. البته نیاز است دولت به آماده سازی بستر تولید بپردازد. به نحوی که سرمایه ها به این بخش جذب شوند و تولید صورت بگیرد.

وی ادامه داد: نیاز است در کنار اعمال مالیات بر سرمایه های راکد به انجام اقداماتی در راستای برداشتن موانع تولید مبادرت کنیم. در غیر این صورت، صاحبان سرمایه به فکر راه چاره ای برای دور زدن قانون خواهند بود و سرمایه هایشان را به بخش های دیگری خواهند برد.

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: کاهش مالیات بخش تولید و در نظر گرفتن مشوق ها برای سرمایه گذاری های خرد مردمی که در لایحه مطرح شده است، می تواند عاملی در راستای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد. نیاز است که دولت به مدیریت متغیرهای غیراقتصادی نیز بپردازد. کنترل این مسائل می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.

افقه گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهادات مطرح شده در آن مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید، در نظر گرفتن معافیت های هدفمند، اعمال مشوق برای سرمایه های خرد مردمی و... را در جهت تحقق جذب مشارکت مردم به سمت تولید مهم ارزیابی می کنم. تصویب هر چه سریع تر لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند به نفع کشور باشد. مجلس نباید خود را معطل لوایح بیهوده کند. باید در مورد لوایحی که برای اقتصاد کشور بسیار ضرروی هستند، به جمع بندی برسد.

واقعیت این است که در شرایط فعلی، مالیات های بالای تولید، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده است. دولت با هدف ایجاد جذابیت برای بخش تولید و از جذابیت انداختن رکود سرمایه، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را روانه مجلس کرده است. در این لایحه، تمرکز اصلی بر اصلاح قوانین مالیاتی در راستای تسهیل سرمایه‌گذاری مولد است.

به زعم کارشناسان، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان لایحه ای بسیار مهم و حیاتی برای حمایت از بخش تولید و افزایش مشارکت عمومی در اقتصاد باید سریعاً به تصویب مجلس برسد. تصویب سریع این لایحه مهم در مجلس به منظور بهره برداری از مزایای این اصلاحات مالیاتی و تشویق مردم به مشارکت در فعالیت‌های تولیدی بسیار ضروری است.

به ویژه کارشناسان تأکید دارند که این لایحه در راستای مدیریت سرمایه های خرد بسیار اثرگذار خواهد بود. زیرا مشوق های در نظر گرفته شده برای سرمایه های خرد مردمی، انگیزه ای برای آنان به منظور مشارکت در اقتصاد به وجود می آورد.

یکی از جنبه‌های اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت‌های تولیدی، دولت‌ می‌تواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • مردم تشنه نقش‌آفرینی در حوزه آسیب‌های اجتماعی هستند
  • اولویت مجلس دوازدهم معیشت و اقتصاد خواهد بود
  • انتقاد تلویحی یک اصولگرا از مدیریت قالیباف بر مجلس /عملی نشدن وعده های دولت رئیسی تقصیر هیات رئیسه است
  • افقه در گفت و گو با قدس: مجلس برای تحقق شعار سال لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را تصویب کند
  • دور دوم انتخابات مجلس از اهمیت برخوردار است
  • دور دوم انتخابات مجلس از اهمیت برخودار است
  • توسعه فعالیت های تولیدی و صنعتی در پسکرانه بنادر عامل جهش تولید است
  • آمادگی البرز برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در اردیبهشت
  • انتخابات مجلس دوازدهم عبور از قوم‌گرایی و خوش مدگویی به شایسته سالاری بود
  • حمایت و مشارکت مردمی گنبد فولادین پدافندی و بازدارندگی در مقابل دشمن است