Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@23:55:05 GMT

نقش زندگی شهری در شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۴۵۸۰

نقش زندگی شهری در شیوع کرونا

عفونت‌های نوظهور نظیر کوئید ۱۹ که اکنون با عنوان کرونا شناخته می شود به طور جدی به موقعیت و نحوه زندگی افراد مرتبط است؛ گسترده شدن این ویروس، رابطه مستقیم بین توسعه شهری و پدیدار شدن بیماری‌های عفونی را کاملا نشان می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ حقیقت جالبی را در مورد خطرات زندگی شهری برملا کرد؛ این بیماری عفونی شدید تنفسی بر اساس ماهیت خود مسری بود اما در واقع روش زندگی انسان‌ها در قدرت بخشیدن به این ویروس نقش بسزایی را ایفا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابطه بین شتاب بالای شهرنشینی و وسایل پر سرعت حمل و نقل عمومی و همچنین توسعه مناطق شهری و نزدیک شدن آن‌ها به طبیعت دست نخورده باعث شد که توجهات به سمت خطرات زندگی شهری و انتقال بیماری‌های مسری جلب شود؛ بیماری‌هایی که مانند سارس اغلب منشأ حیوانی داشتند و قابل انتقال به انسان‌ها بود.

ویروس کرونا نیز با تخطی انسان‌ها و ورود غیر مجاز به دنیای حیوانات، ابتدا از بازار فروش حیوانات (ماهی فروشان) شهر ووهان رقم خورد و به راحتی وارد چرخه زندگی انسان‌ها شد.

صرف نظر از تأثیر انجام ندادن مراقبت‌های بهداشتی شخصی، شیوع سریع این ویروس به علت موقعیت مکانی ووهان نیز سرعت بیشتری گرفت چرا که در بحث حمل و نقل و ارتباطات بین‌المللی این شهر جایگاه ویژه‌ای در چین دارد.

در سال ۲۰۰۳، سارس شهرهایی نظیر پکن، هنگ کنگ، تونتو و سنگاپور را به طور جدی تحت تأثیر قرار داد. بیماری کویید ۱۹ که اکنون همه آن را با نام کلی کرونا می‌شناسند شهرهای مختلف جهان را در چند قاره در برگرفته است و علت این شیوع گسترده نیز چیزی نیست جز توسعه زندگی شهری و تنوع، سرعت بالا و پیشرفتگی سیستم حمل و نقل جهانی است.

برای مثال، پخش این ویروس در آلمانی که فرسنگ‌ها با چین فاصله دارد تنها با برگزاری یک کارگاه آموزشی در یک شرکت آلمانی در شهر باواریا با حضور یک چینی ناقل شروع شد؛ به همین سادگی. تنها یک پرواز توانست یک کشور را به خطر بیندازد.

تراکم جمعیت و ارتباط پیچیده سیستم‌های حمل و نقل محصول شهرنشینی است اما نکته اینجاست که شهرها مثل بمب ساعتی عمل می‌کنند و حاشیه‌های شهر مثل آتش زیر خاکستر!

در واقع شهرها تا زمانی امن هستند که حاشیه‌ها نیز در امنیت باشند؛ در مثال کرونا دو شهر ووهان و باواریا از طریق مناطق حاشیه‌ای خودشان آلوده شدند و این آلودگی از طریق حمل و نقل هوایی و زمینی وارد شهر شد؛ چرخه اجباری زندگی شهرنشینی که هر روز در حال رقم خوردن است.

پس بیماری به خودی خود نمی‌تواند به عنوان متهم شیوع قرار بگیرد بلکه این سیستم‌های ساخته دست انسان و نحوه زندگی امروزی است که اجازه پخش شدن بیماری را به راحتی فراهم می‌کند و در این بین حمل و نقل به عنوان واسط اصلی شیوع شناخته می‌شود.

هرچند پیش از حمل و نقل، این طراحی شهر برای دسترسی شهروندان است که مهم قلمداد می‌شود که باید بر اساس کمترین هزینه و کوتاه‌ترین مسیر ممکن مهیا شود. در مورد بیماری کرونا نیز، اگر ناقلان بیماری برای طی مسیر روزانه خود از نقاط کمتری عبور کنند، سرعت انتقال متعاقباً کاهش می‌یابد و مرگ و میر کمتری رقم می‌خورد.

کد خبر 411828

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا ابتلا به کرونا کرونا ویروس چیست آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا چیست شیوع کرونا چین آلمان توسعه شهری شهرنشینی شهرهای جهان بیماری های عفونی بيماري عفوني سارس ویروس سارس کورونا عفونت های ویروسی ویروس ناشناخته شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زندگی شهری حمل و نقل انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان

به گزارش خبرآنلاین، براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است.

شهنام عرشی در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال ۱۴۰۰ به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک ۹ ماه تا ۷ سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر ۶۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد ۸۴۹۱ مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال ۱۴۰۲ شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد ۸۳۱۰ مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد ۶۱۲ مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در ۲۱ استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت ۵۵۶ مورد ایرانی، ۵۵ مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که ۳۵۸ مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال ۱۴۰۱ باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه ۱۴۰۲ به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR نوبت اول ( ۱۲ ماهگی ) و نوبت دوم ( ۱۸ ماهگی) بالاتر از ۹۵ درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899026

دیگر خبرها

  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • سندروم پس از کرونا چیست؟