Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:44:13 GMT

استفاده از ماسک برای تمام مردم ضرورتی ندارد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۵۴۹۴

استفاده از ماسک برای تمام مردم ضرورتی ندارد

ایسنا/گلستان معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان گفت: ضرورتی ندارد افراد سالم از ماسک استفاده کنند؛ استفاده از ماسک را غالبا به بیماران توصیه می‌کنیم تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

سیدمهدی صداقت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت انتقال فردبه‌فرد پیدا کرده، این ویروس از طریق قطرات ریز تنفسی افراد بیمار که می‌تواند ناشی از در معرض عطسه و سرفه مستقیم فرد بیمار بودن و یا مالیدن دست‌ها به گوشه چشم، بینی و دهان، بعد از تماس با اشیاء و سطوحی که در معرض عطسه فرد بیمار قرار گرفته‌اند، به فرد دیگر انتقال پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس توانایی زنده ماندن را به مدت ۱ تا ۹ روز در سطوح آلوده دارد.

وی بابیان اینکه استفاده از ماسک برای افراد سالم ضرورتی ندارد، تصریح کرد: ماسک‌های معمولی بعد از دو سه ساعت مرطوب شده و خود به کانون عفونت تبدیل می‌شوند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان افزود: استفاده از ماسک را به بیماران، کادر درمانی بیمارستان‌ها و کسانی که از افراد بیمار مراقبت می‌کنند، توصیه می‌کنیم.

صداقت با اشاره به اینکه یکی از تفاوت‌های این بیماری با سایر بیماری‌ها، طولانی بودن زمان بروز علائم آن است، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد کسانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، با علائم خفیف روبه‌رو می‌شوند که شاید حتی متوجه این بیماری نشوند. حدود ۱۴ درصد مبتلایان به این بیماری دچار بدحالی می‌شوند. درصد محدودی دچار نارسایی تنفسی می‌شوند که از این میان، درصد کمی فوت می‌کنند.

وی گفت: صرفه، تب، گلودرد، درد بدن و حتی اسهال و استفراغ از علائم این بیماری است. اگر علائم خفیف بود، نیاز به مراجعه به بیمارستان نیست؛ زیرا امکان آلوده شدن فرد در بیمارستان حتی به بیماری‌های دیگر وجود دارد. تنها مواردی که مشکل تنفسی دارند و یا حال آن‌ها بد است، نیاز به بستری دارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان بیان کرد: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها اصلاً تأثیری بر روی این ویروس ندارد. استفاده از دگزامتازون در این مدت اصلاً توصیه نمی‌شود مگر اینکه فوریت درمانی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس استفاده از ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۵۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید