Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  ارومیه، با بیان اینکه تونل انتقال آب کانی سیب از بزرگترین طرح‌های نجات ملی دریاچه ارومیه سه ماهه اول سال آینده به بهره برداری می‌رسد اظهار کرد: این طرح با حفر چهار و نیم کیلومتر دیگر به پایان می‌رسد تا آّب به دریاچه منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: در حال حاضر ۳۱ و نیم کیلومتر از طول ۳۶ کیلومتری تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه حفر شده است.

او افتتاح تصفیه خانه ارومیه و طرح‌های تجمیعی آبیاری قطره‌ای را از دیگر طرح‌های ملی نجات دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت این طرح‌ها نیز در سال به بهره برداری خواهند رسید.   فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: امروز چهارم اسفند ماه تراز سطح دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۱.۳۸ متر رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸ سانتیمتر افزایش یافته است.   وی افزود: در حال حاضر مساحت دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳۷ کیلومتر افزایش نشان می‌دهد و این میزان به ۲۸۸۳ کیلومتر مربع رسیده است.  

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه همچنین به حجم آب دریاچه تا امروز نیز اشاره کرد و گفت: درحال حاضر حجم آب این پهنه آبی ۳ میلیارد و ۶۷۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون متر مکعب حجم آب دریاچه افزایش داشته است.


رهاسازی ۷۳۱ میلیون مترمکعب آب سد‌ها به سمت دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از تصویب رهاسازی ۷۳۱ میلیون مترمکعب آب از پشت سد‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه به سمت این منبع آبی خبر داد و افزود: بیشترین میزان رهاسازی از سد شهید کاظمی بوکان با ۴۵۸ میلیون مترمکعب تصویب شده است.

او ادامه داد: بر اساس این مصوبه ۱۲۰ میلیون مترمکعب از سد شهرچای ارومیه ۵۷ میلیون مترمکعب از سد مهاباد ۱۷ میلیون مترمکعب از سد‌های زولا و دریک سلماس در استان آذربایجان غربی و ۲۲ میلیون مترمکعب نیز از دو سد علویان مراغه و قلعه چای عجب شیر در استان آذربایجان شرقی به طرف دریاچه ارومیه رهاسازی می‌شود.

انتهای پیام/ ن م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دریاچه ارومیه ستاد احیای دریاچه ارومیه مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه دریاچه ارومیه میلیون مترمکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۶۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی

فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در خصوص میزان پوشش برفی کشور گفت: طبیعتا در فصل جاری و گرم شدن هوا، شرایط به گونه‌ای است که پوشش برفی در حال کاهش است. آخرین وضعیت ما نشان میدهد حدود یک درصد سطح کشور پوشیده از برف است که عمدتا در ارتفاعات البرز و بخش‌های از شمال غرب کشور و بخش‌هایی در زاگرس است. پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۵ میلیارد مترمکعب ذخایر برفی در این مناطق داشته باشیم.

او ادامه داد: کار ویژه‌ای در مدیریت مخازن آب سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد. از طرفی در یک سال خشک بودیم و از بابت منابع آبی که در سد‌ها ذخیره شده بودند نگرانی داشتیم، چرا که ممکن بود در سه یا چهار سال هم بارش‌های مشابهی در این استان را شاهد نباشیم.

سخنگوی آب ادامه داد: در این شرایط ویژه ما باید تصمیم می‌گرفتیم که سد هارا خالی کنیم یا همچنان ذخیره سازی را ادامه دهیم. به عنوان مثال سد کهیر زمانی که سیلاب به آن وارد می‌شد، ۲۱۰ میلیون مترمکعب از مخزن ۳۸۰ میلیون مترمکعبی آن خالی بود که با این ظرفیت خالی ذخیره سازی آب اتفاق افتاد، اما بارندگی که رخ داد حدود ۵۰،۶۰ میلیون مترمکعب بیش از مخزن سد بود.

قاسم زاده با اشاره به اینکه سد‌ها در مدیریت سیلاب‌های اخیر موثر بودند گفت: سد‌ها حجم قابل توجهی از سیلاب‌های بالادست را مهار کردند و این موضوع از این جهت اهمیت دارد که در آن زمان پایین دست سد‌ها غرق آب بود. به معنایی سد کهیر پیکسایی را در زمان وقوع سیلاب انجام داد و خسارات ناشی از سیل کاهش پیدا کرد.

سخنگوی آب افزود: حدود ۷۰۰میلیون مترمکعب ورودی سد‌های سیستان و بلوچستان بود. در هرمزگان هم این میزان ۱۳۵ میلیون مترمکعب بود. حداکثر بارش نقطه‌ای که به ثبت رسید حدود ۳۰۰ میلی متر در یک نقطه بود که دو الی سه برابر متوسط سالیانه بارش در بعضی از ایستگاه های بارشی است و این میزان بارش تنها طی یک یا دو روز رخ داده  است.

این مقام مسئول افزود: ۶۱۵ روستا در سیستان و بلوچستان بر اثر این سیلاب دچار قطعی آب شدند که تا دیروز ۵۲۷ مورد تأمین آب برقرار شده و موارد باقی مانده نیز مشکل دسترسی وجود دارد و به زودی مشکلات آنها مرتفع خواهد شد.

قاسم زاده در مورد تحویل حجمی آب گفت: با اهمیتی که آب در کشوری با اقلیم ما دارد، تحویل حجمی اهمیت دارد. از سال ۱۴۰۱ مدیریت توامان آب و برق از سوی وزارت نیرو در دستور کار بود تا با استفاده از کنتور‌های برق، مدیریت مصرف آب را داشته باشیم. در قانون ظرفیتی که پیشبینی شده برای کنتور‌های هوشمند این است که تأمین هزینه کنتور‌ها باید از سوی کشاورزلن اتفاق بیفتد که این موضوع زمین ماندن این طرح را به همراه داشت.

فیروز قاسم‌زاده امروز با اشاره اینکه دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارداظهار کرد: در حال حاضر تراز دریاچه آب ارومیه نسبت به سال قبل ۱۲ سانتی‌متر و نسبت به ابتدای سال آبی ۶۰ سانتی‌متر افزایش داشته است. همچنین ۱۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت فعلی دریاچه ارومیه  است و ۲.۲ میلیارد مترمکعب حجم آب موجود در این دریاچه تخمین زده می‌شود.

قاسم‌زاده همچنین درباره آخرین وضعیت حق‌آبه هیرمند گفت: در سال آبی جاری ۴۰ میلیون مترمکعب ورودی به چاه نیمه‌های سیستان و بلوچستان داشتیم، اما مواضعی که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پیش گرفته پایبندی به معاهده‌ای است که بین ایران و افغانستان وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • دریاچه ارومیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • دریاچه ارمیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد