Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@06:10:42 GMT

درمان عفونت‌های زخم با نانو اسپری محققان کشور

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۷۰۸۴

درمان عفونت‌های زخم با نانو اسپری محققان کشور

محققان یکی از شرکت‌های فناور با استفاده از نانو ذرات نقره محصولی را برای ضدعفونی‌کردن محل زخم عرضه کردند که به گفته آنها این محصول قدرت بالایی در حذف میکروارگانیزم‌ها دارد.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو فعالیت خود را از سال ۱۳۸۸ با ارائه مشاوره، خدمات، پژوهش، تولید و توزیع محصولات نانو سیلور در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، پزشکی، دامپروری و دامپزشکی، کشاورزی، محصولات آرایشی و بهداشتی مجاز و بسته بندی آغاز کرد و در حال حاضر تعداد زیادی از محصولات خود را به بازار فروش عرضه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپری ضدعفونی کننده زخم بر پایه نانوکلوئید نقره از جمله محصولات این شرکت است. نقره یک تاریخ طولانی و جذاب به عنوان یک ماده ضدباکتریایی دارد؛ چراکه این ماده دارای رفتار ضدمیکروبی است و توانایی بالایی در واکنش با غشاهای سلولی باکتری‌ها و یا قارچ‌ها دارد. فلز نقره و ترکیبات معدنی آن در حضور آب و یا مایعات بدنی یونیزه می‌شود و می‌تواند با پروتئین‌ها، باقیمانده آمینو اسیدها، آنیون‌های آزاد و گیرنده‌های روی بدن پستانداران و غشاهای سلول‌های یوکاریوتیک واکنش دهد.

نقره سمیت کمی در بدن انسان از خود به جا می‌گذارد و ریسک حداقلی در موارد مسائل تنفسی، بلعی و پوستی دارد. با این وجود، مداومت تماس با نقره می‌تواند سبب ایجاد مشکلات پوستی، چشمی و غیره شود، ولی با کاهش ابعاد ذرات نقره (نانوذرات نقره درون کلوئید) این چالش مرتفع می‌شود. از این رو در این اسپری از این ماده استفاده شد و از این اسپری می‌توان برای کاربردهای پزشکی و آنتی‌ میکروبی، استفاده در منسوجات و وسایل بهداشتی، کاربرد در تولید بیوداروها، تولید کاتالیست‌ها و اپتیک و الکترونیک بهره برد.

این اسپری پایه آب، قابلیت از بین بردن انواع میکروارگانیسم‌ها را دارد و از آنجایی که این اسپری ضدعفونی‌کننده حاوی نانوذرات نقره است، خواص آنتی باکتریال داشته و از تکثیر و رشد میکرواورگانیسم‌های بیماری‌زا در محل زخم جلوگیری می‌کند و به این ترتیب به پیشگیری و درمان عفونت زخم کمک می‌کند.

در این محصول به دلیل وجود نانوذرات نقره، اکسیژن فعال تولیدشده که موجب تخریب غشاء سلولی میکرواورگانیسم‌ها می‌شود. این اسپری می‌تواند روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در موضع زخم تاثیر بگذارد. این اسپری بر خلاف اکثر پمادهای زخم و سوختگی که موجب تحریک، سوزش، درد و خارش در محل زخم می‌شوند، عاری از این نوع عوارض جانبی است.

هیدروژل پوشش‌دهنده زخم از دیگر دستاوردهای دانش‌بنیان این شرکت است. این هیدروژل محیط مرطوبی بر روی زخم ایجاد می‌کند و ضمن آنکه امکان نفوذ اکسیژن به زخم را فراهم می‌کند، مانعی برای نفوذ باکتری‌ها به محل زخم خواهد بود.

جذب ترشحات زخم، باکتری‌ها و پاک‌سازی زخم از سلول‌های مرده و تسریع شکل‌ گیری بافت گرانوله، عدم اتصال به زخم و امکان جدا کردن پانسمان به راحتی و بدون درد از دیگر مزایای این هیدروژل است. از این محصول می‌توان برای سوختگی و تاول، بریدگی و خراشیدگی،  آفتاب سوختگی، آرایشی و رطوبت‌رسان پوست استفاده کرد.

این محققان همچنین کرم مرطوب‌کننده مناسب پوست‌های آسیب دیده به بازار معرفی کردند. این کرم برای درمان اگزما، پسوریازیس، شقاق مقعدی، پوست‌های خشک، ترک پاشنه پا، ترک‌های روی پوست بعد از زایمان، انواع زخم و سوختگی برطرف‌کننده سیاهی زیر چشم و کبودی‌های روی پوست تجویز می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانوفناوری باکتری ها محل زخم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۷۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون پنوموکوک نوزادان در آبادان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ روح الله شکری گفت: در حال حاضر واکسن پنوموکوک برای کودکان تا یک‌سالگی به واکسیناسیون روتین کشور اضافه شده است که نویدبخش کنترل و کاهش بار بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی است.
او افزود: این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود و این باکتری‌ها، عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان، طیف وسیعی از بیماری‌هایی مانند مننژیت، عفونت باکتریال تب‌دار، عفونت گوش میانی، سینه پهلو، سینوزیت و سپتیسمی (عفونت خون) است.
این بیماریها، یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است و پیشگیری از آنها با واکسن پنوموکوک امکان‌پذیر است.
این واکسن بصورت تزریقی در سن ۲ماهگی، چهار ماهگی و یک‌سالگی علیه عفونت‌های پنوموکوکی تزریق می‌شود.
در حال حاضر در کشور کودکان علیه ۱۰ بیماری خطرناک و کشنده از جمله سل، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا واکسینه می‌شوند.
شهروندان آبادانی از ۱۰ مرکز شهری، ۱۱ مرکز روستایی، ۱۳ پایگاه بهداشتی و ۴۴ خانه بهداشت زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی آبادان بهره‌مند هستند.

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • معرفی اطلس فام سهند؛ شرکت ایرانی تولید رنگ و رزین در سطح جهانی!
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • انواع گل مژه و درمان آن
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • آغاز واکسیناسیون پنوموکوک نوزادان در آبادان