Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@06:30:30 GMT

ناقلین چینی، منشاء کرونای جدید در ایران

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۷۱۲۸

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی با اشاره به آخرین تصمیمات گرفته شده در ستاد فنی اجرایی مقابله با کرونا، درباره کمبودهای ماسک در کشور و تدابیر اتخاذ شده در این زمینه، گفت: متاسفانه ماسک و برخی مواد شوینده و ضدعفونی کننده با کمبود روبرو بودند و این موضوع نیز به دلیل هجمه بیش از حد مردم برای خرید این‌ مواد و البته بی‌انصافی دلال‌ها است که همواره دلال شرایط سخت مردم هستند و نان‌شان در همین گرفتاری‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توزیع رایگان ماسک و موادضدعفونی کننده در قم

وی تاکید کرد: ما از مدت‌ها قبل ذخیره ماسک داشتیم و روز گذشته نیز به طور جدی با کمک مقامات امنیتی و قضایی به این موضوع ورود کردیم. امروز نیز این پیام را به مردم شهر قم می‌دهم که برای همه خانواده‌های قم حداکثر تا آخر امشب پکیجی را آماده می‌کنیم که شامل تعدادی ماسک و مایع ضدعفونی ‌کننده و بروشور و پمفلت آموزشی است. این برنامه سپس برای سایر خانواده‌ها نیز اجرا خواهد. بنابراین از امروز ماسک رایگان در این شهر توزیع خواهد شد.

وزیر بهداشت درباره ژنوتایپ کروناویروس در ایران گفت: بررسی‌هایمان در این زمینه ما را به این سمت سوق داد که این ویروس همان کرونای جدیدی است که در ووهان چین مشاهده شده است.

منشاء کرونا در ایران

وی همچنین درباره منشاء این بیماری در کشورمان گفت: طبق بررسی‌هایمان منبع ویروس را پیدا کردیم که از ناقلین چینی بوده است و موارد آن در حال مشخص شدن است. همچنین یکی از فوتی‌ها در قم بازرگانی بود که از طریق پروازهای غیرمستقیم سفرهایی به چین داشته است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما یک ستاد مستمری را با عنوان ستاد فنی اجرایی مقابله با کرونا در ستاد وزارت بهداشت به صورت مستمر تشکیل دادیم که تمام مدیران ارشد حوزه بهداشت، درمان، آموزش و همچنین برخی از همکاران از سازمان نظام پزشکی و برخی دستگاه‌های مرتبط اجرایی در آن حضور دارند، افزود: ما در این ستاد مسایل کل کشور را ارزیابی کرده، خبرها را دریافت می‌کنیم و نظارت‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی را که باید اعمال کنیم، تنظیم، مطرح و ابلاغ می‌کنیم. همچنین برای تسهیل و ساده‌سازی امور مردم و همکاران‌مان در سیستم ارایه خدمات، دستورالعمل‌هایی را که باید ابلاغ کنیم، در این ستاد تدوین و ابلاغ می‌کنیم. همچنین مشکلات مردم و همکاران‌مان در این ستاد ارزیابی و بررسی می‌شود.

وی افزود: در کنار این ستاد، ستادی با عنوان ستاد اجرایی مقابله با کرونا نیز وجود دارد که با دستور رییس جمهور تشکیل شده و مسوولیت آن با بنده است و معاون بنده دبیری آن را بر عهده دارد. در عین حال روز گذشته گزارشی را در شورای عالی امنیت ملی ارایه دادیم و در آنجا بنا بر درخواست ما مبنی بر ایجاد برخی محدودیت‌ها در دسترسی به فضاهای پرجمعیت قرار شد به ما تفویض اختیاری کنند که تصمیماتی که ستاد اجرایی کشوری کرونا اتخاذ می‌کند به اطلاع وزرا، نماینده رییس قوه قضاییه و نماینده رییس کل ستاد نیروهای مسلح برسد و این تصمیمات برای همه دستگاه های اجرایی تصمیماتی لازم‌الاجرا تلقی شود.

نمکی با بیان اینکه از امروز درصددیم که ماسک را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهیم، افزود: با شهردار محترم و تیم شهرداری جلساتی داشتیم و قرار شد روزی دو مرتبه ضدعفونی کردن اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های مترو انجام شود. ضمن اینکه در ورودی متروها از مواد ضدعفونی کننده استفاده کرده و ماسک رایگان به مردم ارایه دهیم.

آمادگی در تمام بیمارستان‌ها

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما از قبل در کل بیمارستان‌های استان‌های کشور آمادگی‌های لازم را ایجاد کرده بودیم، افزود: تلاش شد تا بتوانیم بیماران را در مراکز ریفرال متمرکز کنیم و از پراکندگی آنها جلوگیری کنیم. مراکز بهداشتی و درمانی نیز در کل کشور آماده‌باش هستند؛ بویژه در مناطقی که مواردی از بیماری مشاهده شده است. همچنین در کنار این مراکز آمبولانس‌های ویژه‌ای قرار گرفته تا اگر قرار بود بیماران را منتقل کنند، این اقدام را انجام دهند.

وحشتی کاذبِ  کرونا

نمکی خطاب به مردم تاکید کرد: وحشت بیهوده‌ای که درباره کرونا در مردم ایجاد شده، وحشتی کاذب است. باید توجه کرد که بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید هم میزان مرگ‌ومیر و هم بیماری‌زایی‌اش به مراتب از بیماری آنفلوآنزا کمتر است؛ به عنوان مثال طبق گزارشاتی که خود آمریکایی‌ها ارایه داده‌اند حدود 280هزار مورد بستری را برای ویروس آنفلوآنزای نوع بی تخمین می‌زنند که البته در حال حاضر اوج گرفتاری ما هم در ارتباط با آنفلوآنزای نوع بی وجود دارد و بسیاری از مواردی که بستری شده‌اند یا بیمارانی که می‌بینیم آنفلوآنزای نوع بی هستند که در حال حاضر نیز در پیک زمستانه این بیماری قرار داریم.آمریکایی‌ها  تخمین می‌زنند که در رابطه با آنفلوآنزا نوع بی 16هزار مرگ داشته باشند.

وی ادامه داد: این درحالیست که ما در آنفلوآنزا پاییزه یعنی آنفلوآنزای H1N1 آمار مرگ و میرمان به مراتب پایین‌تر از حد انتظار بود. البته آمار مرگ و میر و بیماری‌زایی H1N1 بسیار بیشتر از کرونا است.

نمکی با بیان اینکه از تاریخ هفتم بهمن ماه به محض انتشار خبر کرونا در چین با اصرار بنده  و حمایت دولت، پروازهای مستقیم از چین را لغو کردیم، گفت: اما متاسفانه پروازهای غیرمستقیم از چین برقرار بود . البته ما در 36 مبادی ورودی کشور نیرو گذاشتیم تا همه چیز را به طور مرتب دیده‌بانی کنند. این درحالیست که این اقدامات ابدا در کشورهایی مانند امارات و ترکیه انجام نشد. بنابراین ما موارد غیرمستقیمی را که از چین وارد کشور می‌شدند، چک می‌کردیم اما اگر این افراد در دوره کمون قرار داشتند و علایمی نداشتند ممکن است با آلودگی وارد کشور شده باشند.

شفاف و به‌روز اطلاع‌رسانی می‌کنیم

وی با اشاره به اعلام اطلاعات مربوط به کرونا گفت: همانطور که پیشتر گفتم ما اطلاعات را به طور شفاف، درست و به روز به اطلاع مردم می‌رسانیم. از مردم خواهش می‌کنم که به جز اطلاعاتی که از سوی وزارت بهداشت و همکاران ما منتشر می‌شود، به سایر  اطلاعات اعتماد نکنند. گاهی برخی می‌گویند یک بیمارستان پُر از بیمار سرماخورده بود. اما باید توجه کرد که ممکن است یک بیمارستان پُر از بیمار سرماخورده باشد اما همه آنها مبتلا به کرونای جدید نیستند. در حال حاضر پیک گرفتاری ما با آنفلوآنزای نوع بی است. همکاران ما تا زمانی که در دو – سه نوبت بیمار را چک نکنند و از ابتلای او به کرونا ویروس جدید مطمئن نباشند، در این باره اطلاع‌رسانی نمی‌کنند.

امکانات آزمایشگاهی کامل است

وزیر بهداشت با اشاره به امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی در زمینه کروناویروس جدید گفت: در حال حاضر خوشبختانه امکانات آزمایشگاهی ما کامل است. حتی زمانی که سازمان بهداشت جهانی و چین هم در کیت‌های تشخیصی دچار مشکل بودند ما توانستیم در انستیتو پاستور کیت‌های تشخیصی را طراحی کرده و بسازیم؛ به طوری که قبل از اینکه سازمان بهداشت جهانی تعداد محدودی کیت در اختیارمان قرار دهد، ما روش تشخیصی کرونا را طراحی کرده و کیت‌های آن را ساخته بودیم. در حال حاضر هم در حوزه تشخیصی کاملا سوار بر کار هستیم.

چرایی بالا بودن آمار ابتلا و فوت ناشی از کرونا در ایران نسبت به سایر کشورها

وی در پاسخ به این که چرا آمار مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا در ایران بیش از برخی کشورهای دیگر است، گفت: این موضوع به شفافیت سیستم اطلاع‌رسانی ما بازمی‌گردد. در حال حاضر خبری را دریافت کردیم مبنی بر اینکه 9 مسافر کره جنوبی که از سرزمین‌های اشغالی به کره جنوبی بازگشته‌اند از نظر کروناویروس جدید مثبت بودند. بنابراین این افراد از سرزمین‌های اشغالی که رژیم صهیونیستی مدعی است از کرونا پاک هستند به کره جنوبی رفته‌اند و مثبت بوده‌اند. بنابراین رژیم صهیونیستی که خودش را از بهترین نظام‌های بهداشتی می‌داند آنقدر درباره کروناویروس کتمان  کرده که افراد از کره جنوبی به این کشور سفر کرده و مبتلا بازمی‌گردند.

وی افزود: در عین حال کشورهایی هم وجود دارند که اصلا ساختار اطلاع‌رسانی در این زمینه ندارند و اعلام می‌کنند که تا امروز هیچ مورد مثبتی نداشته‌ایم. بنابراین مردم این موضوعات را این چنین برداشت نکنند که یک کشور عقب‌افتاده تا کنون هیچ مورد مثبتی نداشته و ما به عنوان کشوری که یکی از بهترین زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی را داریم، موارد مثبت کرونا را داشته‌ایم.

فعلا سفر به قم و شهرهای زیارتی را توصیه نمی‌کنیم

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با تاکید بر توجه به مسایل بهداشتی گفت: باید شستن دست‌ها، پرهیز از روبوسی، نرفتن به نقاط پرجمعیت و غیره را رعایت کنیم. در عین حال از مردم عزیز قم خواهش می‌کنم که سفر نکنند. برخی به ما گفتند که قم را قرنطینه کنید، اما من اعتقاد دارم مردم ما آنقدر فهیم، شریف و باشخصیت هستند که با آموزش‌هایی که ارایه می‌دهیم، خودشان رعایت می‌کنند و قرنطینه خانگی را برای خودشان اعمال می‌کنند. بنابراین خواهشم از مردم این است که از قم به جایی سفر نکنند و در عین حال اعلام می‌کنم که در حال حاضر رفتن به سمت قم و شهرهای زیارتی را مطلقا توصیه نمی‌کنیم؛ چرا که در حال حاضر قم یک کانون بیماری است که باید آن را مدیریت  کنیم و موارد زیادی را که از مناطق مختلف مورد بررسی قرار  دادیم و مثبت شده‌اند، اکثرا منشاء سفر به قم داشته‌اند.

اخبار  کرونا را از وزارت بهداشت پیگیر باشید

وی تاکید کرد: در عین حال توصیه می‌کنم که مردم از استفاده از خودکارهای عمومی و وسایل شخصی مشترک پرهیز کنند. باید توجه کرد که پیشگیری بهترین راه مبارزه با این بیماری است. در عین حال مردم اخبار را فقط از وزارت بهداشت دریافت کنند و بدانند که ممکن است سایر اطلاعات کذب باشد. بنابراین مردم به ما کمک کنند و ما را حمایت کنند تا بتوانیم به سرعت این موضوع را جمع کنیم.

کرونا را شکست می‌دهیم

وزیر بهداشت از ایجاد بسیج ملی کرونا در کشور خبر داد و گفت: بسیجی را با عنوان "کرونا را شکست می دهیم" با ایجاد پایگاه‌هایی در سراسر کشور آغاز کردیم و امیدواریم همه مردم همانطور که در بسیج ملی کنترل فشارخون به ما کمک کردند، به این بسیج هم خواهند پیوست و به زودی شکست کامل کرونا را در کشور اعلام خواهیم کرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت اطلاع رسانی وزیر بهداشت کرونای جدید حال حاضر همکاران ما عین حال کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • ایران قوی‌ترین حوزه نظام سلامت در منطقه را دارا است
  • کامنت موشن| آیا کرونای دیگری در انتظار جهان است؟
  • نظام سلامت ایران قوی‌ترین حوزه نظام سلامت منطقه است