Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات گفت: با انجام پایش و ردیابی ۶۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور، عدم وجود آفات خطرناک قرنطینه‌ای خارجی در این اراضی تأیید شد. تاریخ انتشار: 13:10 - 04 اسفند 1398 - کد خبر: ۵۹۹۳۹۸

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از سازمان حفظ نباتات، مهدی قائمیان اظهار کرد: در راستای انجام عملیات ردیابی عوامل مهم قرنطینه خارجی کشور در سال ۹۸، سازمان حفظ نباتات ۶۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور را مورد پایش و ردیابی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی هر یک از استان‌های کشور و ابلاغ سطح ردیابی مربوطه از سوی معاونت قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان، توسط مدیریت‌های حفظ نباتات با کنترل و نظارت معاونت قرنطینه انجام گرفته است.

وی افزود: در سال جاری و تا کنون ردیابی ۲۶ آفت خطرناک قرنطینه خارجی کشور با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور در دستور کار مدیریتش‌های حفظ نباتات استان‌ها قرار گرفته است که خوشبختانه تا کنون گزارشی مبنی بر مشاهده عوامل فوق به این سازمان ارسال نشده است.

این مقام مسئول ادامه داد: از جمله آفات قرنطینه‌ای خطرناک و بسیار مهم برای کشور، آفت کرم برگخوار پاییزه است که برابر ردیابی‌های ملی و ستادی و همچنین گزارشات ارسالی مدیریت‌های حفظ نباتات استان‌ها، تا کنون گزارشی از وجود این آفت قرنطینه خارجی در کشور وجود ندارد ضمن اینکه آفت قرنطینه خارجی کرم برگخوار پاییزه یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین آفات تهاجمی دنیا محسوب می‌شود.

وی گفت: این سازمان پس از دریافت هشدار‌های مربوطه از مجامع بین المللی نظیر گزارش سفیر و نماینده ایران در سازمان خواربار وکشاورزی و همچنین گزارش فائو مبنی بر احتمال ورود این آفت به ایران از طریق شبه جزیره عربستان، پاکستان و امارات متحده عربی، سریعاً ضمن اعلام هشدار به مدیریت حفظ نباتات تمامی استان‌ها، موضوع پایش آفت مذکور در دستور کارکارشناسان ذیربط قرار گرفت. به موازات این اقدامات، دستورالعمل نحوه شناسایی و ردیابی این آفت توسط کارشناسان معاونت قرنطینه و بهداشت گیای تدوین و در سایت سازمان به بارگزاری شد.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به دامنه میزبانی بالای این آفت (با بیش از ۳۵۰ گونه گیاهی میزبان) و نیز پتانسیل بالای خسارت زایی آن، در صورت ورود به کشور خسارت‌های فراوان و جبران ناپذیری به تولید محصولات کشاورزی مهم و استراتژیک نظیر گندم، ذرت، پنبه، نیشکر و برنج وارد خواهد آمد که پیامد آن تضعیف امنیت غذای کشور خواهد بود. از این رو کشور‌های آلوده به این آفت برنامه‌های اضطراری برای ردیابی، جلوگیری از گسترش آن و همچنین کنترل آفت به کار گرفته اند.

قائمیان اضافه کرد: در این راستا معاونت قرنطینه و بهداشت گیاهی این سازمان نیز با به کارگیری همه توان، امکانات موجود و با تکیه بر دانش فنی کارشناسان و متخصصین امر در سطوح ملی و استانی، ضمن ردیابی هزاران هکتار از مزارع کشور، اقدامات قرنطینه‌ای لازم نظیر ردیابی مشاهده‌ای، استفاده از فرمون و اپلیکیشن تخصصی موبایل را نیز در جهت جلوگیری از ورود و استقرار این آفت خطرناک به کشور (در مزارع و همچنین مبادی ورودی بندری در شمال و جنوب کشور) به عمل آورده است.

قائمیان افزود: اپلیکشین تخصصی ردیابی این آفت توسط کارشناسان معاونت قرنطینه این سازمان ترجمه و ضمن برگزاری دوره‌های آموزشی مربوطه در خصوص نحوه کار با اپلیکیشن مذکور، جهت استفاده در اختیار کلیه کارشناسان حفظ نباتات در سطح کشور قرار گرفته است. از آنجایی که حفظ و ارتقای امنیت غذایی، تولید کالا‌های اساسی برای جمعیت رو به رشد کشور و کاهش وابستگی به واردات با اتکا به تولید داخلی و استفاده بهینه از قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها، استعداد‌ها و منابع، از اولویت‌های بخش کشاورزی به شمار می‌رود، ضروری است در این شرایط و در سالی که مزین به نام رونق تولید شده است از همه توان و امکانات کشور در جهت افزایش تولیدات بخش کشاورزی سود جست که این امر در سایه نظارت و پایش مؤثر و مستمر عوامل خسارت زای گیاهی امکان پذیر خواهد بود. در این خصوص سازمان حفظ نباتات با ارسال نامه‌ای به استانداران سراسر کشور ضمن تبیین موضوع، خواستار توجه ویژه آن‌ها و همچنین سازمان مدیریت بحران استان‌ها در جهت توجه بیشتر و پشتیبانی از این امر شده است.


بیشتر بخوانید: سازمان حفظ نباتات درباره گسترش آفت‌های قرنطینه‌ای هشدار داد



انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قرنطینه اخبار اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات معاونت قرنطینه قرنطینه خارجی قرنطینه ای استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد

شهردار منطقه ۲۰ تهران با تأکید بر برخورد قاطع در جلوگیری از تخلفات ساختمانی در حریم، از تخریب و آزادسازی مستحدثات در حریم این منطقه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، رضا شنگی با اشاره به تخریب ساخت‌وساز‌های غیرمجاز اظهار داشت: با توجه به بخشنامه‌های مربوط به تعیین تکلیف ساخت‌وسازهای حریم و براساس بازدیدهای مستمر و دستور قضایی، چند مورد تخلفات ساختمانی و زمین های زراعی شناسایی و با حضور اداره حریم، شهرداران نواحی، نیروهای کلانتری، یگان حفاظت، شهربان و حریم‌بان تخریب و آزادسازی شد. 

وی با تأکید بر افزایش گشت‌های نظارتی برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز افزود: 10 هزار و 500 مترمربع آزادسازی زمین و تخریب فنس‌کشی، دیوارکشی، پی کنی، در محدوده اراضی کوی مقداد و صنعت 2 انجام شد.

شهردار منطقه 20 تهران در ادامه سخنانش گفت: در همین راستا تخریب دیوار غیرمجاز سفره‌خانه سناتور واقع در خیابان شهید آوینی، تخریب ضلع غربی تصفیه‌خانه به مساحت 180 مترمربع و آزادسازی 40 هزار متر زمین زراعی و تخریب 1000 متر مربع بنای غیرمجاز در خاوران، روستای قاسم‌آباد تهرانچی، اراضی حریم قاسم‌آباد و کریم‌آباد انجام شد.

35 هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی پردیس آزادسازی شد

 شنگی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم مدیریت شهری، مسئله ورود جدی و قاطع به ساخت‌وسازهای بدون مجوز است که با تمام قدرت با هرگونه تخلف برخورد خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از هزار و ۲۰۰ سندمالکیت‌زراعی در اشنویه صادر شد
  • متهم شدن برخی از مدیران سابق سازمان حفظ نباتات به قاچاق
  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • مجلس با تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات موافقت کرد
  • صدور ۱۲۴۰ سند مالکیت زراعی در سال گذشته
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • شناسایی ۲۴۸ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی اردبیل