Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:49:24 GMT

تاثیر رژیم غذایی بر طول عمر چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۷۳۸۲

تاثیر رژیم غذایی بر طول عمر چیست؟

محققان دانشگاه "شفیلد" در جدیدترین مطالعه خود به بررسی چگونگی تاثیر رژیم‌های غذایی بر طول عمر افراد پرداخته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید محققان دانشگاه "شفیلد" نشان می‌دهد که تغییر به یک رژیم غذایی غنی پس از گرفتن یک رژیم غذایی محدود می‌تواند امید به زندگی را کاهش داده و تأثیرات منفی بر سلامتی بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت‌ها است تصور بر این است که محدود کردن مصرف مواد غذایی می‌تواند طول عمر را افزایش دهد، اما محققان اکنون بینش جدیدی از این موضوع ارائه داده‌اند و همچنین اینکه رژیم‌های غذایی چگونه می‌توانند از نظر کند کردن روند پیری و بروز بیماری‌های وابسته به سن به انسان سود برسانند.

متخصصان انستیتوی "Healthy Lifespan" در دانشگاه شفیلد(Sheffield) و دانشگاه براون(Brown) در ایالات متحده آمریکا نظریه تکاملی موجود را مبنی بر اینکه محدود کردن رژیم غذایی(کاهش مصرف یک یا چندین ماده مغذی بدون ایجاد سوء تغذیه) باعث طول عمر در انسان و حیوان می‌شود، آزمایش کردند. این نظریه نشان می‌دهد که دلیل این امر این است که انسان‌ها و حیوانات در زمان کمبود مواد غذایی روی حفظ و ترمیم بدن سرمایه‌گذاری می‌کنند تا زمانی که دوباره دسترسی به مواد غذایی افزایش می‌یابد، منتظر بمانند.

با این حال، یافته‌های جدید مطالعه حاضر، این نظریه را به چالش کشیده است. مگس‌های میوه که از رژیم غذایی محدودی تغذیه می‌کردند، پس از آنکه به رژیم غذایی غنی بازگشتند، خطر مرگ بیشتری را تجربه کردند و در مقایسه با مگس‌هایی که کل زندگی خود را صرف یک رژیم غنی می‌کردند، تخم‌های کمتری گذاشتند. این نشان می‌دهد که به جای انتظار برای افزایش مواد مغذی در آینده، رژیم غذایی محدود به کشته شدن آنها منجر شد.

محققان می‌گویند به جای اینکه محدودیت در رژیم غذایی، مکانیسم‌های بازیابی و نگهداری را افزایش دهد، در واقع می‌تواند فرار از اثرات مضر رژیم غذایی غنی باشد. این تعبیر جدید می‌تواند به ما کمک کند تا بفهمیم که چرا و چگونه رژیم غذایی می‌تواند چنین تأثیرات عمیقی بر سلامتی داشته باشد.

این یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که تغییر رژیم به طور مکرر یا ناگهانی می‌تواند در مواقع خاص برای سلامتی مضر باشد.

"اندرو مک کراکن" دانشجوی دکترا در دانشگاه شفیلد که سرپرستی این مطالعه را به عهده داشت، گفت: محدودیت رژیم غذایی یک پارادوکس غیرمعمول است که در زمینه پیری توجه زیادی را به خود جلب کرده است. نتایج ما اکنون یک توضیح دقیق‌تر درباره آن ارائه داده است و این پتانسیل را دارد که تمرکز همه تحقیقات آینده را جابجا کند.

وی افزود: شگفت‌آورترین یافته ما این بود که تحت شرایط خاص، رژیم‌های محدود می‌توانند منشأ انواع خاصی از آسیب به فرد باشند. این درک بهتر از مضرات و فواید برخی از رژیم‌های غذایی، باعث تسریع تلاش برای شناسایی مداخلات دارویی می‌شود که محدودیت رژیم غذایی را تقلید کنند.

دکتر "میر سیمونز" از دانشکده علوم دام و گیاهان دانشگاه شفیلد گفت: تأثیرات رژیم بر سلامتی بسیار زیاد است، اما ما مکانیسم‌های اندکی از آن را می‌شناسیم. نتایج این مطالعه خلاف انتظار ما بود و برخلاف نظریه تکاملی فعلی است. مطالعه ما به درک گسترده‌تر از محدودیت رژیم غذایی و تلاش برای ترجمه فواید آن برای انسان کمک می‌کند.

این کار بخشی از تحقیقات مؤسسه "Lifespan Healthy" در دانشگاه شفیلد است. این مؤسسه با هدف کاهش سرعت روند پیری و مقابله با بیماری‌های همه‌گیر جهانی، تلاش برای کمک به زندگی سالم‌تر برای همگان و کاهش هزینه‌های مراقبت بهداشتی، ۱۲۰ پژوهشگر در بالاترین کلاس جهانی را از طیف وسیعی از رشته‌ها گرد هم آورده است.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رژيم غذايي طول عمر رژیم غذایی طول عمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • هر جوان فلسطینی به قدر یک لشکر تاثیر دارد
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
  • افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان
  • روزانه ۳ نفر در کهگیلویه و بویراحمد به سرطان مبتلا می شوند