Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای جهان پس از قرار گرفتن نام یک کشور در لسیت کشورهای پر ریسک، باید همه روابط مالی، تجاری، بانکی، تراکنش های مالی افراد حقیقی و حقوقی (شامل مؤسسات بانکی و مالی) آن کشور را مورد ارزیابی دقیق قرار دهند. در این روش اجرایی تأکید شده که حتی اگر خود FATF نیز درخواستی نداشته باشد، تمام کشورهای جهان راساً باید تمام افراد ایرانی را که با آنها در تماس مالی و تجاری هستند مورد ارزیابی دقیق قرارداده و تراکنش‌های آنها را زیر نظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بدان معنی است که همه افراد حقیقی و حقوقی که در شرایط تحریم در حال تجارت با ایران یا به مقصد ایران هستند، تحت نظارت کشورهای میزبان قرار گرفته و روش‌های مقابله (دور زدن) در شرایط تحریم فعلی، فاش می‌شود! در چنین شرایطی حتی ایرانیان خارج از کشور یا حتی هر کسی که به آنها شک وجود داشته باشد، نیز ممکن است تحت نظارت دقیق کشورهای خارجی قرار گرفته و تراکنش‌ها و فعالیت‌های تجاری و بانکی آنها زیر نظر گرفته شود.

این محدودیت ها شامل تمام نهادهای مالی مانند بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری، صرافی‌ها و حتی اشخاص حقیقی می‌شود. همچنین در یادداشت های تفسیری (INTERPRETIVE NOTE) مربوط به ۱۹ روش اجرای این توصیه توسط کشورهای دیگر به شرح زیر تعیین شده است؛

 - افزایش اقدامات شناسایی دقیق مشتریان (بررسی سابقه مشتری، ارتباطات تجاری و حقوقی افراد حقیقی و حقوقی، بررسی سهامداران و شرکت‌های مرتبط با افراد و شرکت ها، وابستگی افراد به نهادها و سازمان ها و...)

 - اجرایی کردن سیستم پیوسته گزارش دهی تراکنشهای مالی

 - امتناع از تأسیس شرکت‌های تابعه یا شعب یا دفاتر نمایندگی مؤسسات مالی از کشور پر ریسک در کشورهای دیگر

-  منع مؤسسات مالی از ایجاد شعب یا دفاتر نمایندگی از کشور پر ریسک در کشورهای دیگر

- محدود کردن روابط تجاری یا معاملات مالی با کشور یا افراد مشخص شده در آن کشور

- ممنوعیت تکیه مؤسسات مالی به اشخاص ثالث مستقر در کشور لیست سیاه (تراکنش‌های با واسطه جهت دور زدن تحریم نیز محدود می‌شود

- الزام موسسات مالی برای بررسی و اصلاح یا در صورت لزوم خاتمه روابط تجاری با مؤسسات مالی در کشور مربوطه

-افزایش ممیزی و الزامات بازرسی دقیق برای شعب و شرکت‌های تابعه موسسات مالی مستقر در کشور مربوطه

- افزایش ممیزی برای گروه‌های مالی با توجه به هر یک از شاخه‌ها و شعب خود واقع در کشور مربوطه

همانگونه که مشاهده می‌گردد بازگشت به لیست سیاه، تبعات بسیار زیادی بر روابط مالی، تجاری و بانکی افراد و نهادهای ایرانی در سرتاسر جهان و افزایش هزینه برای واردکنندگان و صادرکنندگان ایرانی دارد. با بازگشت به لیست سیاه، عملاً تمام روش های مقابله (دور زدن) تحریم حتی در کشورهای دوست و هم پیمان ما نیز بسته خواهد شد.

هر گونه مسدودشدن دادوستد و نقل و انتقال پول با بانک‌های جهان بر تولید داخلی و قیمت تمام‌شده محصولات داخلی نیز اثر خواهد گذاشت.

حتی کشورهای دوست که با ما همکاری می‌کنند نیز اعلام کرده‌اند که در صورت قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF کار با سیستم بانکی آنها نیز به حالت تعلیق در می‌آید چرا که اغلب این بانک ها خصوصی هستند و از ترس قرار گرفتن در فهرست سیاه، با ایران همکاری نخواهند کرد.

*تحلیل‌گر ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تحریم ها علیه ایران روابط بانکی حساب بانکی روابط تجاری تصویب FATF اقدام مالی FATF لیست سیاه FATF مؤسسات مالی قرار گرفتن تراکنش ها لیست سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۸۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ایران به گروه ۷؛ مراقب تصمیمات غیرسازنده باشید

اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال ایران و همراهی غیر مسئولانه کشورهای غربی با اقدامات رژیم اسرائیل، موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سفارت ایران در «رُم» در آستانه نشست وزرای خارجه گروه هفت پیرامون وقایع اخیر در غرب آسیا،طی بیانیه‌ای هشدار داد که اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال ایران و همراهی غیر مسئولانه کشورهای غربی با اقدامات رژیم اسرائیل، موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد.

متن این بیانیه به شرح زیر است: 

طی سالهای گذشته رژیم اسرائیل به انحای مختلف و با نقض فاحش اصول بنیادین حقوقی بین المللی و قواعد آمره به منافع جمهوری اسلامی ایران لطمه وارد کرده است که ازجمله آنها می‌توان به خرابکاری‌های متعدد در تاسیسات صلح آمیز هسته ای، حملات سایبری در تاسیسات زیربنایی کشور، ترور هدفمند تعداد زیادی از متخصصین و دانشمندان هسته ای و در آخرین مورد حمله تروریستی مسلحانه به ساختمان سفارت ج.ا.ایران در دمشق اشاره کرد.

- حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه به عنوان نقض فاحش کنوانسیون‌های بین المللی ناظر بر مصونیت اماکن دیپلماتیک و منشور ملل متحد بشمار می رود. متعاقب این اقدام وحشیانه جمهوری اسلامی ایران در پیروی از سیاست اصولی خود مبنی بر ممانعت از گسترش تنش و جنگ در منطقه خواستار نشست فوری شورای امنیت، محکومیت این اقدام و تنبیه آن رژیم شد که متاسفانه آن شورا علیرغم تلاش اکثریت اعضا، بخاطر مخالفت ایالات متحده آمریکا، انگستان و فرانسه موفق به انجام وظیفه مصرح خود در منشور ملل متحد نگردید. در این راستا همچنین جناب آقای حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دو دور گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدام متناسب و محکومیت قاطع جامعه بین الملل و شورای امنیت گردید.

-  جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسئول سازمان ملل، متعهد به اهداف و اصول مصرح در منشور آن سازمان می‌باشد و بر تعهد خویش به حفظ صلح و امنیت بین المللی اصرار و تاکید می ورزد. پاسخ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سحرگاه 13 آوریل 2024 در قالب حق دفاع مشروع ذیل ماده 51 منشور ملل متحد و پس از ناامیدی از محکومیت این اقدام هنجارشکنانه رژیم اسرائیل صورت گرفت و از منظر ج.ا.ایران خاتمه یافته تلقی می‌گردد. بدیهی است جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی از همه توان و ظرفیت خویش در مقابل تکرار احتمالی شرارت آن رژیم استفاده خواهد کرد.

-  جمهوری اسلامی ایران بدنبال توسعه اعتبار دیپلماسی است و در چارچوب پیام آرزومندی برای صلح، امنیت و پیشرفت برای منطقه از اظهارات روز سه شنبه 16 آوریل 2024 جناب آقای آنتونیو تایانی، وزیر محترم امور خارجه و همکاری‌های بین المللی جمهوری ایتالیا در جمع سفرای کشورهای اسلامی استقبال می‌کند. تهران با درنظر داشتن جایگاه دولت ایتالیا به عنوان رئیس دوره ای گروه 7 و همچنین نقش منطقه ای و بین المللی آن بعنوان یکی از مهمترین کشورهای اروپایی، خواستار تلاش آن دولت برای مسئولیت پذیر ساختن شرکای اروپایی (اتحادیه اروپا) و بین المللی (بویژه اعضای گروه 7 ) خود در برابر نقض قوانین بین المللی، تشدید هدفمند تنش ها در منطقه و استمرار کشتار مردم مظلوم فلسطین از سوی رژیم اسرائیل است. بی تردید اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال ج.ا.ایران از یک سو و سکوت و همراهی غیر مسئولانه کشورهای غربی در برابر اقدامات رژیم اسرائیل در نقض قوانین بین المللی از سوی دیگر موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد. منطقه خاورمیانه دوران پرالتهابی را سپری می نماید. بی گمان مسئولیت پذیری و موفقیت دولت ایتالیا در کاهش تنش ها و برقراری ثبات در این منطقه، در حافظه تاریخی جامعه بین الملل باقی خواهد ماند.   

بهترین راه توقف تنش در منطقه، پایان دادن به جنگ در غزه استروسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه استبلینکن: تنش بیشتر با ایران به نفع آمریکا و اسرائیل نیست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارزش مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار افزایش می‌یابد
  • واکنش‌های بین‌المللی به حادثه اصفهان | از هراس کشورهای اروپایی تا محکومیت توسط عمان
  • صنعت نفت ایران بالاترین ارزش افزوده را دارد/ علت جذب سرمایه خارجی
  • حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار می رسد
  • مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد
  • حجم مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان به ۲۷۰ میلیون دلار رسید
  • رشد اقتصادی ایران به روایت صندوق بین‌المللی پول
  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • وعده صادقی که اتحاد کشورهای اسلامی را مستحکم‌تر کرد
  • هشدار ایران به گروه ۷؛ مراقب تصمیمات غیرسازنده باشید