Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مردم کرمان با شیوع ویروس بیگانه نیستند، چند سال قبل بود که که ویروس اچ وان ان وان در استان کرمان شیوع پیدا کرد و ده‌ها نفر را کشت و هزاران نفر را مبتلا کرد، در آن سال بعد از سفر وزیر بهداشت دولت یازدهم به کرمان ناگهان وضعیت شهر کرمان عادی اعلام و وضعیت هشدار به وضعیت عادی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین مساله باعث شده مردم نسبت به برخی از گفته‌ها اعتماد کمتری داشته باشند.

حالا حرف از ویروس کرونا است، ویروسی که سرایتش بسیار بیشتر از آنفلوانزا و تلفاتش بسیار کمتر است اما ترس ناشی از شیوع کرونا از وقتی که در چین گسترش یافت کل دنیا را فرا گرفت.

خود درمانی نکنید

اما محمد احمدی، متخصص بیماری‌های تنفسی در گفتگو با مهر می‌گوید: وقتی پنج نفر به دلیل این بیماری فوت می‌کنند این معنی را می‌دهد که ویروس در جامعه وجود دارد و فقط افرادی دچار مشکل جدی می‌شوند که بیماری‌های زمینه‌ای دارند.

وقتی پنج نفر به دلیل این بیماری فوت می‌کنند این معنی را می‌دهد که ویروس در جامعه وجود دارد و فقط افرادی دچار مشکل جدی می‌شوند که بیماری‌های زمینه‌ای دارند

وی گفت: شناخت از این ویروس بسیار اندک است و تقریباً همه چیز تجربی و ناشی از اتفاقات در بطن جامعه است و حتی ما اطلاعات تجربیات کنترل شده آزمایشگاهی را نیز در دسترس نداریم. در چنین شرایطی گروه‌های حساس جامعه مانند زنان باردار، افراد دارای نقص ایمنی، ام. اس، بیماران سرطانی، دیابتی، تنفسی و قلبی و کودکان باید مراقبت‌های بیشتری داشته باشند.
 

وی گفت: مردم کرمان تجربه شیوع آنفلوانزا را دارند و به خوبی می‌دانند تنها راه مقابله با ویروس رعایت نکات بهداشتی اولیه در جامعه است، شستشوی دست و صورت با صابون، استفاده از ماسک، استفاده از ژل های الکلی، دست ندادن و رعایت فاصله یک متری با اشخاص بیمار، در خانه ماندن افراد بیمار، عدم حضور غیر ضروری در مکان‌های شلوغ و سفر نکردن به شهرهایی که شیوع بیماری در آنها بیشتر است. از جمله این کارهاست.

این متخصص بیماری تنفسی گفت: خوشبختانه این ویروس با گرم شدن هوا از بین می‌رود و میزان شیوع به شدت کاهش می‌یابد.

وی از مردم خواست بی دلیل داروهای سرماخوردگی و آنتی بیوتیک ها را خریداری و استفاده نکنند چون هیچ تأثیری در کنترل این بیماری ندارد.

تنها راه مقابله پیشگیری است

وی گفت: تنها راه مقابله با این بیماری پیشگیری است تا بتوانیم ویروس را کنترل کنیم.

این روزها اگر به داروخانه‌های شهر کرمان سر بزنید اکثراً از همان اول می‌گویند ماسک فیلتر دار ندارند، اما هنوز ماسک‌های معمولی در داروخانه‌های یافت می‌شود

این پزشک از مردم خواست ترس را در جامعه شایع نکنند، این بیماری بسیار کمتر از آنچه که آنفلوانزا از ابتدای سال جاری تلفات جانی داشت موجب مرگ و میر می‌شود، بسیاری از مردم امکان دارد به این ویروس آلوده شوند و مانند یک سرما خوردگی عادی بیماری را تجربه و در نهایت بهبود یابند.

تمام این حرف‌ها در حالی است که ترس از این ویروس در جامعه جولان می‌دهد، این روزها اگر به داروخانه‌های شهر کرمان سر بزنید اکثراً از همان اول می‌گویند ماسک فیلتر دار ندارند، اما هنوز ماسک‌های معمولی در داروخانه‌های یافت می‌شود اما کمتر می‌توان ژل های الکلی را پیدا کرد.

برخی از مردم برای پیدا کردن این اقلام بهداشتی به خیابان سپه کرمان می‌روند اما فروشنده‌های این راسته خیابان که مملو از مغازه‌های اقلام پزشکی است می‌گویند هم ماسک دارند و هم ژل های الکلی اما هر آنچه می‌آورند مردم در همان طی چند ساعت خریداری می‌کنند.

قیمت‌های سرسام آور ماسک و ژل

علیرغم اینکه مسئولان می‌گویند هر ماسک فیلتر دار حداکثر ۴,۲۰۰ تومان قیمت دارد اما ماسک‌ها به قیمت ۸ تا ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

یک ژل کوچک نیز حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت پیدا کرده و اما در این وضعیت بازار، بسیاری از متقاضیان حاضرند قیمت بیشتری را برای خرید این اقلام پرداخت کنند.

یکی از فروشندگان این خیابان می‌گفت خودمان هم نمی‌دانستیم چرا مردم ماسک‌های فیلتر دار و حتی معمولی را بسته‌ای خریداری می‌کنند اما تقریباً ظهر پنجشنبه بود که فهمیدیم دلیل خرید مردم ویروس کروناست و حالا هم به جز ماسک‌های معمولی ماسک‌های زغالی و فیلتر دار کمیاب شده‌اند.

مردم نباید هراسان شوند بلکه باید دستورات بهداشتی ابتدایی همچون بیماری آنفلوانزا را رعایت کنند و در صورت بیماری که علائم سرما خوردگی دارد در خانه استراحت کنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: تا امروز هیچ موردی از کرونا در استان کرمان مشاهده نشده است.

وحید احمدی‌طباطبایی تاکید کرد که مردم نباید هراسان شوند بلکه باید دستورات بهداشتی ابتدایی همچون بیماری آنفلوانزا را رعایت کنند و در صورت ابتلاء به بیماری که علائم سرما خوردگی دارد در خانه استراحت کنند.

وی تاکید کرد: مردم از خوددرمانی به شدت پرهیز کنند و در اسرع وقت به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

طباطبایی بیان کرد: علائم این بیماری مانند آنفلوآنزا شامل تب، سرفه و نفس‌تنگی است و بیش از ۹۷ درصد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند بهبود می‌یابند و نیاز به درمان تخصصی ندارند.

بیمارستانی افضلی پور و پیامبر اعظم آماده هستند

وی افزود: با این وجود زیر ساخت‌های لازم در کرمان مهیا شده و امکانات لازم برای خدمات درمانی به این بیماران وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: مردم باید بدانند که درصد تلفات انسانی کرونا بسیار کمتر از آنفلوانزا است.

مردم باید بدانند که درصد تلفات انسانی کرونا بسیار کمتر از آنفلوانزا است

وی تصریح کرد: استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ، خودداری از حضور غیر ضروری در اجتماعات، شستشوی مداوم دست‌ها، خود داری از روبوسی و تماس‌های غیرضروری اهمیت فراوان دارد.

وی از مردم خواست بدن خود را تقویت کنند که در این راستا مصرف میوه و سبزیجات بسیار با اهمیت است.

وی با اشاره به آمادگی کامل بیمارستان‌های افضلی پور و پیامبر اعظم کرمان گفت: مردم نگران نباشند و فقط نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: گروه در معرض خطر باید مراقبت‌های ویژه داشته باشند که شامل بیماران دیابت، بیماری قلبی و عروقی و بیماری ریوی دارند و یا سن آن‌ها بالای ۶۰ سال است می‌باشند و در صورت بروز علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.

در شرایط کنونی رعایت نکات بهداشتی و عدم خریداری غیر ضروری اقلام بهداشتی و همراهی و همیاری مردم با یکدیگر مهمترین عامل برای پیشگیری و گذر از این بحران است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی زنان فوت وزیر بهداشت ویروس انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی بسیار کمتر فیلتر دار ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۹۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • خوردن هندوانه در چه شرایطی خطرناک است؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران