Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی قاسمی، یکشنبه در نشست ستاد بحران استان فارس که با دستور کار مبارزه با ملخ صحرایی برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه تخصیص اعتبار در روند مبارزه موثر با ملخ تاثیر دارد و با در نظر گرفتن اینکه حمله این آفت بحران است، انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نسبت به تامین سریع حداقل بخشی از اعتبار مورد نیاز به صورت نقدی اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: ملخ صحرایی در سال ۹۸ با گستردگی بیشتر از سال گذشته به استان فارس و استان بوشهر هجوم آورده و با عنایت به اینکه محصولات مزارع گندم، کلزا و همچنین محصولات زمستانی (شتوی) این استان در مرحله رشد است، امکان دارد خسارت بسیار زیادی به مزارع وارد شود.

به گفته قاسمی، پیش‌بینی می‌شود افزون بر یک و نیم میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی، زراعی و باغی استان فارس نیاز به پایش آفت ملخ صحرایی داشته باشد.

او بیان کرد: ملخ صحرایی به شهرستان‌های جنوبی استان فارس از جمله مُهر، لامرد و بخشی از لارستان حمله کرده‌اند و همچنین ۱۴ شهر جنوبی این استان که سال ۹۷ مورد حمله ملخ قرار گرفتند، در حال آماده باش هستند.

وی ادامه داد: ۲ آمادگاه مبارزه با ملخ صحرایی سال ۹۷ در لامرد و شیراز مهیا شده و همه امکانات اعم از ماشین‌های شاسی‌دار و توربولاینرها در ۲ منطقه نام برده متمرکز شده است که به فراخور نیاز در اختیار شهرستان‌های مختلف قرار می‌گیرد.

قاسمی با اشاره به اینکه امکانات جهاد کشاورزی به تنهایی پاسخگوی مبارزه با این حجم ملخ نیست، گفت: امکانات دستگاه‌های وابسته از جمله وسایل اطفای حریق (روت فایر) اداره منابع طبیعی و تانکرهای آب امور عشایر برای مبارزه با این آفت مورد نیاز است.

وی افزود: در مرکز استان، ستاد بحران ملخ به جانشینی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و در شهرستان‌ها نیز به ریاست فرماندار و به جانشینی مدیریت جهاد کشاورزی باید تشکیل شود.

این مقام مسوول اضافه کرد: تحقیقات در زمینه شکار ملخ و استفاده از این حشره برای تغذیه دام و طیور از جمله شترمرغ در دستور کار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس قرار دارد.

در این نشست همچنین مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از محل اعتبارات سه درصد نفت و گاز، بخشی از اعتبارات مورد نیاز را به صورت نقدی پرداخت کند.

استفاده از موتورسیکلت‌های محیط زیست برای ردیابی ملخ صحرایی در مناطق سخت‌گذر، لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی عمرانی مانند راه و شهرسازی و شهرداری‌هایی که در حوزه تهدید این آفت قرار دارند و همچنین همکاری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای تامین سوخت تراکتورها از جمله تصمیم هایی بود که در این جلسه اتخاذ شد.     

ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می‌آیند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی اراضی کشاورزی ملخ صحرایی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی اراضی کشاورزی ملخ صحرایی فارس وزارت جهاد کشاورزی اراضی کشاورزی ملخ صحرایی فارس جهاد کشاورزی ملخ صحرایی استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید

سعید معین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار تاکنون در ۲۷ هزارهکتار مبارزه علیه ملخ های بومی در ۱۴ استان کشور صورت گرفته است.

او با بیان اینکه ۸۰ درصد مبارزه علیه ملخ های بومی مربوط به ملخ های مراکشی است، افزود: برآوردها حاکی از آن است که سطح مبارزه علیه ملخ های بومی تا اوایل شهریور به ۲۰۰ هزارهکتار برسد.

او  گفت: هم اکنون هیچ مشکلی برای تامین سموم مورد نیاز وجود ندارد.

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی حفظ نباتات با بیان اینکه جای هیچ گونه نگرانی برای مبارزه با ملخ های صحرایی وجود ندارد، افزود: با توجه به شرایط جوی و بارش، خبری از حمله ملخ های صحرایی نیست و به عبارتی دیگر آمدن ملخ در بهار منتفی شده است.

او گفت: اواخر اردیبهشت و خرداد با شروع بادهای موسمی ملخ های صحرایی از شبه جزیره عربستان به سمت ایالت های شمالی هندوستان و تابستان گذرا می روند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • تخصیص 108 میلیارد اعتبار برای طرح های آب و خاک محمودآباد
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • برداشت ملون و جانا از مزارع جنوب فارس
  • پخت نان کامل به صورت نمونه در تعدادی از نانوایی‌ها
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند