Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، همچنین مقامات چین اعلام کردند: روز گذشته حدود ۱۰۰ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و به این ترتیب شمار تلفات این ویروس در جهان به ۲۴۶۲ نفر افزایش پیدا کرد. از مجموع قربانیان کروناویروس حدود ۲۴۴۲ مورد در چین گزارش شده است و گفته شده ۲۰ نفر در خارج از مرزهای چین بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با ورود کروناویروس به کشور و افزایش شمار مبتلایان و جان‌باختگان این بیماری، دست‌اندرکاران سلامت کشور تمهیداتی را برای پیشگیری از گسترش ویروس و درمان مبتلایان اتخاذ کردند؛ به طوری که در مجموع ۱۷۰ بیمارستان در کشور به عنوان بیمارستان‌های ارائه‌دهنده خدمت به مبتلایان کروناویروس معرفی شدند.

در عین حال با گسترش کروناویروس جدید در برخی شهرهای کشور، زمزمه‌هایی از لزوم قرنطینه شهرها مطرح شد که در این باره دکتر محمدمهدی گویا-رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که تصمیم به قرنطینه شهرها تصمیم مناسبی نیست و تجربه قرنطینه‌سازی از قرن‌ها پیش صورت گرفته است که همواره شکست خورده است.

چرا مبتلایان به کروناویروس دیر شناسایی شدند؟
در عین حال گویا درباره تاخیر در اعلام مبتلایان شناسایی‌شده به کروناویروس، افزود: تاخیر در شناسایی مبتلایان به کروناویروس به صورت جهانی وجود داشته است؛ چراکه تنها یک هفته است که سازمان بهداشت جهانی کیت تشخیصی برای این بیماری را در اختیار کشورها قرار داده است. البته ما پیش از این نیز با روش‌های مختلفی اقداماتی انجام داده بودیم. همچنین برای شناسایی منشأ ویروس از روز جمعه تیم بررسی اپیدمیولوژی در این استان مستقر است تا هرگونه اطلاعات جدید را به دست ما برساند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین علامت کروناویروس تب بالا، سرفه خشک و تنگی نفس است، ‌گفت: کسانی که آزمایش کروناویروس آنها مثبت بوده باشد هم خودشان و هم خانواده‌شان ظرف مدت ۱۴ روز تحت مراقبت قرار می‌گیرند. در عین حال اکثر مبتلایان به بیماری سن بالایی داشته و یا بیماری زمینه‌ای داشته‌اند و سایر افرادی که به بیماری مبتلا شدند تنها شکل خفیف آن را تجربه کردند.

گویا همچنین اعلام کرد که ماسک مختص به پزشک و بیمار است و استفاده آن به مردم عادی توصیه نمی‌شود، بلکه شست‌وشوی دست‌ها و رعایت آداب تنفسی برای جلوگیری از زنجیره انتقال بیماری بسیار موثر است.

سودجویی‌های میلیاردی از ماسک
هرچند که با وجود این توصیه‌ها اخیرا بازار سودجویی‌ها برای عرضه ماسک داغ شده است و با افزایش قیمت‌ ۲۰ تا ۳۰ برابری عرضه ماسک، سودهای میلیاردی به جیب زده‌اند. بر همین اساس هم وزارت بهداشتی‌ها اعلام کردند که برای پیشگیری از سوءاستفاده‌های این‌چنینی خرید ماسک به صورت انحصاری در اختیار هیات‌امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران قرار گرفته و قرار است ماسک‌ها در قالب پکیج‌هایی از طریق خانه‌های بهداشت، پایگاه‌ها و مراکز جامع سلامت به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرند.

اعطای اختیار تعطیلی شهرها از سوی شورای عالی امنیت ملی به وزارت بهداشت
در عین حال برای مدیریت و کنترل بهتر و سریع‌تر کروناویروس جدید، شب گذشته دکتر ایرج حریرچی-معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد که در جلسه شورای‌عالی امنیت ملی که با حضور رییس جمهور برگزار شده بود،   اختیار تعطیلی شهرها از سوی شورای عالی امنیت ملی به وزارت بهداشت اعطا شده است.

جامعه پزشکی؛ در معرض خطر
وی همچنین درباره ابتلای برخی از کادر پزشکی به کروناویروس، گفت: یک پزشک که استاد دانشگاه نیز هست و از اراک به قم آمده بود به این بیماری مبتلا شد که خوشبختانه اکنون اوضاعش رو به بهبود می‌رود. همچنین پزشک دیگری در استان گیلان به این بیماری مبتلا شده بود. این به آن معناست که تمام جامعه پزشکی و بیمارستانی در معرض خطر هستند. بر همین اساس به طور مثال اکنون بیمارستان کامکار قم و تمام پرسنلش در قرنطینه هستند؛ به صورتی که حتی به منزل نیز نمی‌روند و در مجموعه‌ای که کنار بیمارستان برایشان در نظر گرفته شده است، استراحت می‌کنند. این موضوع حکایت از فداکاری جامعه درمان و پزشکی کشور دارد.

وی با تاکید بر این موضوع که ۸۰ الی ۹۲ درصد مبتلایان به کروناویروس نیاز به مراقبت خاصی ندارند، اظهار کرد: در عین حال ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی در دانشگاه‌ها و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در بیمارستان‌های نیروهای مسلح تجهیز شده است که این تخت‌ها برای شرایط اضطرار تجهیز شده‌اند که البته فکر نمی‌کنیم شرایط به‌گونه‌ای پیش برود که بخواهیم از این تخت‌ها استفاده کنیم.

لحاظ آمبولانس‌های ویژه برای انتقال بیماران کرونا
در ادامه تمهیدات اتخاذ شده برای مدیریت شیوع کروناویروس جدید، دکتر پیرحسین کولیوند-رییس سازمان اورژانس کشور از استقرار آمبولانس های ویژه برای انتقال بیماران کرونایی خبر داد و گفت: در هر شهر یک بیمارستان به درمان مبتلایان به کروناویروس اختصاص داده شده است.  البته در بعضی از کلان‌شهرها تعداد بیمارستان‌ها بیشتر است. به عنوان مثال در تهران ۹ بیمارستان را به مبتلایان به کروناویروس اختصاص داده‌ایم.

وی در عین حال به نگرانی مردم در خصوص ابتلا به کروناویروس اشاره کرد و گفت: این نگرانی باعث شده است به محض بروز کوچکترین علامتی با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند به شکلی که روز گذشته (شنبه سوم اسفندماه) شلوغ‌ترین روز برای پاسخگویی به تلفن‌ها برای ما بود.

این درحالیست که پیش از این دکتر کیانوش جهانپور-رییس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت به ایسنا اعلام کرده بود که مردم می‌توانند سوالات خود را در خصوص کرونا، از طریق تماس با شماره ۱۹۰ بپرسند.

همچنین وزیر بهداشت در آخرین اظهار نظر خود درباره  این  بیماری ضمن اعلام تمهیدات اندیشیده شده برای توزیع رایگان ماسک و مواد ضدعفونی کننده بویژه در شهر قم، در عین حال درباره منشاء این ویروس در کشور گفت: طبق بررسی‌هایمان منبع ویروس را پیدا کردیم که از ناقلین چینی بوده است و موارد آن در حال مشخص شدن است. همچنین یکی از فوتی‌ها در قم بازرگانی بود که از طریق پروازهای غیرمستقیم سفرهایی به چین داشته است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزیر بهداشت صدای ایران چین ویروس کرونا مبتلایان به کروناویروس وزارت بهداشت عین حال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و درمان ۶۶۸ بیمار مبتلا به تب‌مالت در کردستان

ایسنا/کردستان معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سال گذشته ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب‌مالت در استان شناسایی، پیگیری و تحت درمان قرار گرفتند.

دکتر فرزام بیدارپور 24 فروردین در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان شناسایی، پیگیری و تحت درمان قرار گرفتند که شامل سنندج ۱۰۵ نفر، دیواندره و قروه هر کدام ۸۴ نفر، بیجار ۸۳ نفر، سقز ۶۹ نفر، مریوان ۶۵ نفر، بانه ۵۹ نفر، دهگلان۵۰ نفر، کامیاران ۴۴ نفر و سروآباد ۲۵ نفر بودند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان کردستان اضافه کرد: شایع‌ترین طریقه انتقال تب‌مالت از طریق مصرف محصولات دامی غیرپاستوریزه است، اما ممکن است دامپروری که در قسمت‌های مختلف بدنش زخم و خراشیدگی دارد با دام بیمار تماس داشته و به بیماری مبتلا شود.

بیدارپور ادامه داد: مصرف لبنیات تازه غیرپاستوریزه، عدم استفاده از پوشش محافظ مناسب در مواجهه با دام و عدم واکسیناسیون دام‌ها از علل ابتلا به بیماری تب مالت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، تب‌مالت از جمله بیماری‌های عفونی مسری است که به بیماری هزار چهره معروف است، گفت: پیشگیری در این بیماری بسیار اثرگذارتر بوده و بدلیل اینکه درمان موارد ابتلا ممکن است چند ماه به طول بینجامد به عنوان یک بیماری مزمن در نظر گرفته شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان این مطلب که تب‌مالت در صورتی که به موقع تشخیص داده و درمان شود، به سرعت در ۱۰ تا ۱۵ روز قابل درمان بوده و از انتقال آن به افراد دیگر پیشگیری به عمل می آید، ادامه داد: در صورتی که تشخیص و درمان آن با تاخیر مواجه شود درمان آن ممکن است تا حدود سه ماه به طول انجامد.

بیدارپور در خصوص علائم مبتلا شدن به این بیماری نیز گفت: مهمترین علامت این بیماری تب بین ۳۸ تا ۴۰ درجه است که با احساس سرما یا لرز همراه باشد و دردهای عضلانی و استخوانی، سر درد، تعریق شدید به ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری و افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال نیز ازجمله علایم دیگر تب مالت به حساب می آید و درصورتی که این بیماری مزمن شود، حالاتی مانند خستگی‌های دائمی، دردهای عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن و افسردگی نیز به تدریج ظاهر و مزمن می شود.

وی خاطرنشان کرد: عدم مصرف شیر دامی که تازه سقط جنین کرده و به ابتلا به این بیماری مشکوک است، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، ضدعفونی کردن اصطبل‌های آلوده، واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداری‌ها از دیگر راه‌های پیشگیری از این بیماری است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۳ هزار میلیاردی باربران در یک استان
  • با ۷ مرحله آلزایمر آشنا شوید؛ از تغییرات خاموش تا فراموشی کامل
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین
  • سونامی دیابت در ایران/ بسیاری از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بی اطلاع هستند
  • معمای قتل مرد رها شده مقابل بیمارستان
  • شناسایی متهم به کلاهبرداری میلیاردی در بردسکن
  • شیوع بیماری سالک در سمنان به کمترین میزان در ۲۴ سال گذشته رسید
  • شناسایی و درمان ۶۶۸ بیمار مبتلا به تب‌مالت در کردستان
  • شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته
  • شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری