Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- اگر اسفندماه هر سال با بوی عید و دغدغه‌های روز‌های پایانی سال همراه بود، اسفند ماه امسال به رنگ ترس‌های کرونایی است و دغدغه دیگری نیز بر دغدغه‌های شب عید مردم افزوده شده است.
به گزارش فرارو، این روز‌ها توصیه‌های متعددی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا دست به دست می‌چرخد که محور‌های مشترکی نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به آغاز اسفندماه و دغدغه‌های مردم در روز‌های پایانی سال از جمله خرید و حضور آن‌ها در مراکز پرجمعیت و حتی روز‌های عید وفصل سفر و و دید و بازدید‌ها به نظر می‌رسد مجموعه‌ای از باید‌ها و نباید‌ها در پیشگیری از کرونا نیاز باشد.   همین دو روز پیش بود که کیانوش قهرمانپور در توئیتی از محدودیت موقت رفت و آمد به حرم و جمکران و تعویق تجمعات و همایش‌ها سخن گفت و نوشت از آن گریزی نیست.
همچنین سید ابوالفضل موسوی نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید نیز یکی از مهم‌ترین توصیه‌ها به مردم در شرایط کنونی را «خودداری از سفر‌های نوروزی» دانست. موسوی گفته است: حتی‌الامکان مردم باید از مسافرت‌های غیر ضروری پرهیز کرده و در شرایط خاص نیز از وسایل شخصی استفاده کنند.
این در حالی است که کمتر از یک ماه به آغاز فصل اوج سفر‌های داخلی در نوروز مانده است و استان‌های گیلان، مازندران و مرکزی، قم و تهران درگیر کرونا شدند. در این شرایط تنها سفر کاروان‌های راهیان نور متوقف شده است. نه وزارت میراث فرهنگی و ستاد خدمات سفر حاضر به موضع‌گیری در ارتباط با سفر‌های داخلی شده‌اند و نه متولیان سایت‌های گردشگری حاضر شده‌اند به توصیه‌های وزارت بهداشت و حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور توجه کنند که از آن‌ها خواستند، تدابیر ویژه‌ای برای سایت‌های گردشگری و اماکن مقدس مذهبی و زیارتی برای مقابله با شیوع بیشتر این بیماری بیاندیشند. جمعه پیش بود که سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور از مراجع دینی و مسئولان اماکن مذهبی خواست به توصیه‌های وزارت بهداشت درباره کرونا بیشتر توجه کنند.
علی صدرنیا، رئیس هیأت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی نیز اعلام کرده است: اگر وضعیت انتشار ویروس کرونا با این روند در کشور ادامه یابد باید محدودیت‌های جدی در سفر و گردشگری اعمال شود.
چنین هشدار‌هایی و سکوت برخی نهاد‌ها از جمله ستاد سفر، این پرسش را به ذهن می‌آورد که شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه و نزدیکی عید نوروز با برنامه‌های خاص مردم در این روزها، آیا باید و نباید‌های ویژه‌ای را می‌طلبد.
در این باره دکتر مینو محرز عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با فرارو گفت:مردم می‌توانند زندگی عادی خود را داشته باشند. فقط توصیه می‌شود به مکان‌های پرازدحام نروند. به گفته محرز، شستن دست‌ها یکی از مهمترین باید‌های این روزهاست. او می‌گوید: هنگام حضور در بازار و بیرون از خانه به لباس و چیز‌های مختلفی از جمله پول دست زده می‌شود بنابراین باید قبل از خوردن یا دست زدن به دهان یا چشم‌ها، دست‌ها را شست.
مینو محرز اظهار کرد: «دست زدن به لباس، میوه و سبزیجات در مغازه و بازار ایرادی ندارد. همه خبر‌هایی که از ووهان درباره محدودیت‌ها آمده است نیز درست نیست. در حالی‌که مردم فکر می‌کنند عین واقعیت است، اما چنین چیزی نیست. به هر حال آن‌ها به صورت ناگهانی با بیماری مواجه شدند که شیوع گسترده داشت. آن‌ها هم هول کردند و برخی اقدامات آن‌ها از سر نگرانی و زیاده‌روی بود. اما حالا همان اقدامات در فضای مجازی می‌چرخد و سمبل شده است. همان‌ها هم مردم را آزرده کرده است و موجب شده تا وسواس بگیرند.»
در حالی‌که به گفته این متخصص عفونی، اگر فرد دست‌هایش را مرتب قبل از خوردن یا تماس با چشم‌ها بشوید به این بیماری مبتلا نمی‌شود.
او حتی درباره سفر در ایام نوروزی گفت: فعلا مشکلی از لحاظ سفر وجود ندارد. تنها در ایام عید و در دید و بازدید‌ها از دست دادن و روبوسی خودداری کنند. چون هر چه تماس کمتر باشد بهتر است. همچنین از حضور در اماکن پرجمعیت به دلیل احتمال بیشتر سرایت ویروس بپرهیزند.
مینو محرز رفتن به هتل یا منزل اقوام در عید را با رعایت موراد بهداشتی امکان‌پذیر می‌داند و می‌گوید: «این بیماری که از هوا منتقل نمی‌شود. بلکه بر اثر عطسه و سرفه فرد بیمار انتشار پیدا می‌کند. پس از عطسه یا سرفه فرد بیمار، این ویروس تا شعاع یک متری بر زمین و اشیا می‌نشیند و آن‌ها را آلوده می‌کند. ما هم به این وسایل دست می‌زنیم و بعد دست به دهان می‌بریم یا به چشم می‌زنیم و بیمار می‌شویم. باید به ویژه در مهدکودک‌ها و مدارس فرهنگ‌سازی شود که قبل از خوردن چیزی یا تماس با چشم دست‌ها شسته شوند. یا در هنگام سرفه، زیر بغلتان سرفه کنند نه روی صورت دیگران. یا در دستمال سرفه کنند و بعد آن را در سطل آشغال بیندازند و دست‌ها را بشویند. این تنها توصیه ماست و با رعایت این موارد می‌توانند زندگی عادی خود را داشته باشند.»
دکتر پرویز وحدانی متخصص عفونی و گرمسیری نیز هر چند برخلاف محرز از شرایط اورژانسی سخن می‌گوید، اما فحوای کلامش همانند محرز این است توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید تا به این بیماری مبتلا نشوید. او در گفتگو با فرارو در این باره گفت: «در این شرایط مردم باید صد در صد تصور کنند شرایط اورژانسی است. به همین خاطر از هر گونه حضور در هر تجمعی به عنوان خرید یا هر عنوان دیگر در جا‌های مختلف خودداری کنند. هر چه مکانی شلوغ‌تر باشد شانس بیماری بیشتر است. پس از حضور در در جاهی متراکم پرهیز کنند.»
وحدانی افزود: «به طور مرتب دست‌ها را با آب و صابون بشویند. از دست دادن و روبوسی خودداری کنند. از فاصله نزدیک با هم تماس نداشته باشند و فاصله سه متر یا چهار متر را رعایت کنند. پس از دست زدن به هر چیزی از جمله میوه‌جات و سبزیجات دست‌ها را بشویند. ماسک یک بار مصرف استفاده کنند. این ماسک‌هایی که روی آن‌ها سوراخ‌هایی دارد مناسب نیست. ازماسک‌های ورقه‌ای پهن استفاده کنند.»
به گفته وحدانی، هر کسی جانش را دوست دارد و سلامتی خود و خانواده‌اش برایش اهمیت دارد در این روز‌ها از ایستادن در جا‌های شلوغ و متراکم و رفتن به این گونه جا‌ها چه مراکز خرید، سینما، تئاتر و مساجد خودداری کنند.   وحدانی می‌گوید: دلیل این توصیه این است که با سرفه یک فرد بیمار به شعاع ۱۰ تا ۱۲ متر ذرات و ترشحات آن می‌پاشد و خطر ابتلا را زیاد می‌کند. او همچنین گفت: تعطیلی مهد کودک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها اقدام خوب و مؤثری در راستای مقابله با شیوع کروناست.
فراتر از این باید و نباید‌هایی که متخصصین تجویز می‌کنند، سهم بیشتر مراقبت و پیشگیری از این بیماری بر دوش هر شهروند است. اوست که باید در این روز‌ها اولویت خود را مقابله با ابتلا به بیماری قرار دهد و اگر ستاد یا نهادی هم از ایجاد محدودیت در تجمعات و یا بستن مراکزی خاص پرهیز دارد خود او تصمیم بگیرد برای مراقبت از خود و خانواده‌اش از حضور در مراکز پرجمعیت دوری کند و توصیه‌های متخصصین را جدی بگیرد تا این روز‌های سخت نیز به آسانی بگذرد و کرونا رختش را از ورطه ایران بیرون بکشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا کرونا در ایران مقابله پیشگیری خودداری کنند روز ها دست ها توصیه ها باید ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق، تعیین‌تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، به دنبال تصویب کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات هفتگی به دو روز، موضوع انتخاب بین پنجشنبه و شنبه به عنوان دومین روز تعطیل هفته مورد بحث قرار گرفت.

در این رابطه نقطه‌نظرات متعددی وجود دارد و با اینکه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس که مسؤولیت بررسی موضوع را به عهده داشتند، روی پنجشنبه و جمعه به جمع‌بندی رسیدند؛ فعالان و کارشناسان اقتصادی با تکیه بر لزوم ساماندهی تعطیلات هفته و هماهنگی بیشتر با بازارهای بین‌المللی تأکید دارند که روزهای جمعه و شنبه به عنوان روزهای تعطیل هفته، تعیین شوند.

در همین راستا اتاق ایران نیز پیگیری‌هایی را انجام داد و تلاش کرد با استناد به شرایط اقتصادی حاکم و بررسی‌های کارشناسی انجام شده، نمایندگان را متقاعد کند که تعطیلی روز شنبه می‌تواند به جهش تولید و بهبود نسبی شرایط تجاری کشور کمک کند.

واحد پژوهشی اتاق اصفهان نیز مطالعه‌ای روی موضوع انجام داد و گزارش آن را با عنوان مزیت‌های تعطیلی آخر هفته جمعه و شنبه در مقایسه با تعطیلی پنجشنبه و جمعه در کشور ارائه داد.

بر اساس آنچه در این گزارش آمده، تعطیلی روزهای جمعه و شنبه می‌تواند حجم صادرات و تعاملات ایران با سایر کشورها را بهبود بخشد. از طرف دیگر تعطیلی پنجشنبه‌ها زیانی بیش از ۲۲ میلیارد دلار به بدنه تجارت خارجی کشور تحمیل می‌کند. بنابراین تعطیلات جمعه و شنبه به عنوان بهترین گزینه برای ساماندهی تعطیلات آخر هفته توصیه می‌شود.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نیز در نامه‌های جداگانه به دفتر رهبری، رئیس‌جمهور و رئیس مجلس نکات مهم و کارشناسی درباره تغییر تعطیلات آخر هفته و مواضع بخش خصوصی در این زمینه یادآور شد و در این رابطه، پنج نکته کلیدی را تشریح کرد.

رئیس اتاق ایران در نامه به دفتر مقام معظم رهبری، تقاضا کرد: با توجه به جمیع موارد اشاره شده و نظر به حسن ظن همیشگی معظم له نسبت به بخش خصوصی و پیگیری همیشگی در خصوص رفع دغدغه‌های فعالان اقتصادی، دستور فرمایند تدابیری اتخاذ شود تا مراتب به نحو مقتضی حل‌وفصل شده و روز شنبه به‌جای پنجشنبه به‌عنوان دومین روز تعطیل رسمی پذیرفته شود.

در نامه حسن‌زاده به دفتر رئیس‌جمهوری نیز این‌گونه آمد: موضوع اعلام تعطیلی روزهای کاری قبلاً در ماده (۲۶) قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار مطرح شده است و طبق آن «دولت مجاز نیست روزهای کاری سال را مگر در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه یا بروز خطرات جانی، تعطیل اعلام کند.» اگرچه این حکم مربوط به روزهای کاری در محیط داخل کشور است؛ اما با برداشت موسع از آن درخواست داریم که به دلیل ضرورت انطباق روزهای کاری در داخل با روزهای کار طرف‌های تجاری، از اعلام روز پنجشنبه به‌عنوان تعطیل رسمی خودداری شده و تدبیر لازم در انتخاب روز شنبه به‌عنوان روز دوم تعطیلات رسمی پایان هفته اتخاذ شود.

همچنین در نامه به رئیس مجلس شورای اسلامی نیز درخواست شد: فرصتی در اختیار اتاق ایران و نمایندگان آن هنگام طرح موضوع در صحن علنی مجلس قرار گیرد تا نکات مورد نظر و دلایل توجیهی بخش خصوصی برای مخالفت با تعیین روز پنجشنبه به‌عنوان روز دوم تعطیلات در صحن علنی مطرح شود تا نمایندگان مجلس با اطلاع کامل، نسبت به تصمیم‌گیری نهایی، اقدام کنند.

به دنبال پیگیری‌هایی که از طرف اتاق ایران صورت گرفت، روز گذشته (۲ اردیبهشت‌ماه) اعضای هیأت رئیسه اتاق ایران با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس جلسه‌ای داشتند تا درباره همین موضوع به جمع‌بندی برسند که البته بر اساس اظهارات حسین پیرموذن، نایب‌رئیس اتاق ایران این جلسه بدون نتیجه‌گیری نهایی درباره انتخاب روزهای تعطیل به پایان رسید.

او تصریح کرد: بخش خصوصی روی انتخاب روزهای جمعه و شنبه به عنوان تعطیلات پایان هفته متمرکز است و پیشنهاد خود را بر اساس مطالعات اقتصادی در اختیار نهادهای تصمیم‌گیر قرار داده است.

پیرموذن تاکید کرد: در این جلسه، بحث‌های کارشناسی زیادی مطرح شد و طبق جمع‌بندی که انجام دادیم، قرار شد طرح اقتصادی از مزیت‌های اقتصادی تعطیلی شنبه از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران تهیه شده و در اختیار اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گیرد. همچنین باید پاسخ نامه‌نگاری‌هایی که رئیس اتاق ایران با دفتر مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور انجام داده است، دریافت شود و ملاک تصمیم‌گیری قرار گیرد.

در همین رابطه ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم اعلام کرد: در این نشست به جمع‌بندی درباره انتخاب تعطیلی بین شنبه و پنجشنبه نرسیدیم و موضوع برای ادامه بحث کارشناسی مراعا ماند.

بر اساس اظهارات این نماینده مجلس، در نشست با هیأت رئیسه اتاق ایران ضمن بحث‌های مختلف درباره برنامه‌های مربوط به تحقق شعار سال درباره تعطیلات آخر هفته و لایحه‌ای که دولت در قالب اصلاح ماده (۷۸) قانون خدمات کشوری ارائه کرده بود، بحث‌های مختلفی حول تعطیلی روز شنبه یا پنجشنبه که از صحن علنی مجلس برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی برگشت داده شده، صورت گرفت.

او تأکید کرد: نظر نهایی و کارشناسی اتاق ایران به عنوان متولی اصلی تجارت خارجی کشور این بود که اگر پنجشنبه تعطیل شود در مجموع ارتباط کشور با دنیا برای ۴ روز قطع می‌شود که سالانه نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تأثیر منفی می‌گذارد. بنابراین پیشنهاد شد با توجه به شاخص‌های اقتصادی، ارتباط با کشورهای همسایه و اعمال تحریم‌هایی که فعالان اقتصادی را مجبور به انجام تعاملات اقتصادی و بانکی با چندین واسطه می‌کند و نمی‌توانند مانند سایر کشورها کارهای روتین و مناسبات بانکی را انجام دهند، روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیلی هفته تعیین شود.

کد خبر 6085669 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • عکس‌| پایان روزهای سخت بیرانوند
  • رونمایی از نماهنگ جدید خواننده سلام فرمانده
  • جزییاتی از تازه‌ترین پروژه ابوذر روحی/ این یک نماهنگ متفاوت است
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق، تعیین‌تکلیف می‌شود
  • سندروم پس از کرونا چیست؟