Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-28@11:55:25 GMT

آغاز موج دوم هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۲۹۵۹

سید محمدرضا میر در گفت وگو با ایسنا  اظهار کرد: براساس پیش بینی‌های سازمان جهانی فائو و ردیابی‌ها و رصدهای سازمان حفظ نباتات، موج دوم حمله  ملخ‌های صحرایی به کشور از صبح جمعه (۲ اسفند) اتفاق افتاد. این ملخها از خاستگاه اصلیشان حاشیه دریای سرخ و کشورهای یمن، شبه جزیره عربستان، اتیوپی، سودان و ارتیره  با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، جهت وزش باد و میزان بارش‌هایی که در مناطق جنوبی اتفاق افتاد و شرایط را برای مهاجرت آنها مساعد کرد، وارد کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین ریزش‌ها از روز چهارشنبه هفته گذشته(۳۰ بهمن) اتفاق افتاد که وجود  این آفت را روی دریا گزارش کردند اما نهایتا جمعه صبح این آفت داخل خاک کشور شد و استان‌های بوشهر، هرمزگان و جنوب  فارس را آلوده کرد و همکاران ما از همان لحظارت اولیه شروع به مبارزه و کانون کوبی کردند.

او با اشاره اینکه این ملخ‌ها در دسته‌های متراکم و با جمعیت بالا هستند، گفت: تاکنون  در این سه استان و در سطحی معادل ۷۵۰۰ هکتار مبارزه شیمیایی صورت گرفته است و تا به این لحظه خسارتی نداشتیم. همچنین این آفات در برخی مناطق وارد باغات و مزارع شدند ولی به سرعت مبارزه شیمیایی صورت گرفته است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات اضافه کرد:پیش بینی می‌کنیم دسته‌های متراکم‌تر و بیشتری از این آفت را طی روزها و ماه‌های آینده و نهایتا تا اردیبهشت‌ماه سال آینده در کشور داشته باشیم.

 وی در ادامه نوع و مشخصات این ملخ را تشریح کرد و گفت: ملخ ها صحرایی یا دریایی با نام علمی (Schistocerca gregaria)  قادرند روزانه بین ۲۵۰کیلومتر در صورت مساعد بودن شرایط باد جابه‌جا شوند و این توانایی را هیچ گونه‌ای از ملخ ندارد همچین چون تعداد دستههای آنها بالاست، آفت خطرناکی به حساب می‌آیند. از طرفی این ملخها همه چیز خوارند و  به هیچ سبزه ای رحم نمی‌کنند، منتها تمایل آنها گیاهان پهن برگ است  وبه کینوا نیز علاقه دارند؛ به طوری که  مزارع کینوا سال گذشته در استان هرمزگان به شدت مورد هجوم این ملخ‌ها قرار گرفت.

میر در پایان اظهار کرد: پیش بینی می‌شود ملخ‌های صحرایی متراکم تر از سال گذشته وارد کشور شوند و استان‌هایی که سال گذشته درگیر بودند  مجددا امسال نیز درگیر  کند.به عبارت دیگر استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، ایلام و چهارمحال و بختیاری امسال هم با ملخ درگیر خواهند بود.همچنین تلاشمان براین است که اجازه ندهیم که این آفت به استان‌های دیگر وارد شوند اما باید در نظر داشت که این آفت قابلیت پروازی بالایی دارد و اگر مقابله به درستی انجام نشود امکان دارد که به استان‌های مرکزی نیز نفوذ کنند.

به گزارش ایسنا موج اول هجوم این ملخ‌ها در فاز دوم آذرماه امسال رخ داد، که این ملخ‌ها در  مسیر گذر از هند و پاکستان به خاستگاه اصلیشان مزارع استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان را درگیرکردند.این هجوم خسارتی در پی نداشت و به صورت لکهای با آن مبارزه شد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۲۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم مورچه زرد؛ وحشت این شهر را فراگرفت

چند روز پیش بود که متخصصان بعد از مشاهده اولین نمونه‌ها از مورچه زرد دیوانه در شهر بارسلونا، به شهروندان این شهر در این رابطه هشدار دادند و همین هشدار، نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، تا پیش از این متخصصان فکر می‌کردند که این گونه مورچه در این شهر، ریشه‌کن شده است، ولی حالا از هجوم دوباره مورچه دیوانه زرد خبر داده‌اند؛ چرا که اولین نمونه‌ها از این مورچه‌ها را در بارسلونا مشاهده کرده‌اند و همین باعث افزایش نگرانی‌ها در این رابطه شده است.

ناامیدی در مبارزه با این گونه مورچه

طبق گزارش روزنامه لاوانگواردیا، سه شنبه گذشته بود که متخصصان اعلام کردند که تعدادی از این مورچه‌ها در مناطقی از شهر بارسلونا از جمله مونتجوئیک رویت شده است. کارلوس پرادرا، متخصص این زمینه در این رابطه گفته: «این منطقه بسیار وسیع است و در صورتی که بودجه کافی و عزم راسخ برای مبارزه با این گونه مورچه وجود نداشته باشد، این مشکل غیرقابل حل به نظر می‌رسد. من تقریبا نبرد علیه این گونه در بارسلونا را شکست خورده می‌دانم.»

کارشناسان علاوه بر رویت اولین نمونه‌های این گونه مورچه، تعدادی از لانه‌هایی که مورچه‌های دیوانه زرد در بارسلونا ساخته‌اند را نیز مشاهده کردند. بدتر این است که این لانه‌ها در مرکز شهر قرار دارند و در مناطقی مثل میدان کاتالونیا که مرکزی توریستی است و پسماند‌های غذایی زیادی روی زمین ریخته می‌شود، واقع شده‌اند.

لازم به ذکر است که اولین بار در سال ۲۰۱۹، این گونه مورچه در بارسلونا رویت شده بود و به نظر می‌رسید که در همان زمان ریشه‌کن شده است. در سال ۲۰۲۲ دیگر هیچ ردی از این مورچه در شهر دیده نشد. اما حالا متخصصان بر این باورند که این مورچه در آن زمان هم ریشه‌کن نشده بود و دست کم سه سال است که در بارسلونا زندگی می‌کند. پرادرا در این باره ادامه داد: «یک ملکه و چند کارگر برای ایجاد مجدد چنین جمعیتی کافی نیست. چرا که در ابتدا روند اشغال چنین منطقه وسیعی، کند است.» پس می‌توان نتیجه گرفت که آن‌ها هرگز ریشه‌کن نشده بودند.

آسیب‌های این گونه مورچه

گرچه در ابتدا به نظر می‌رسد که گونه مورچه دیوانه زرد، تهدیدی برای زندگی انسان‌ها نیست، اما واقعیت این است که حمله این گونه مورچه در سه شاخه مختلف خطرناک است: در ابتدا، از نظر اکولوژیک؛ چرا که این مورچه‌ها می‌توانند گونه‌های مشابه، حتی سایر بی‌مهرگان را مجبور به جابجایی کنند. دوما، بحث کشاورزی مطرح می‌شود؛ حمله مورچه‌های دیوانه برای محصولات زراعی خطرآفرین است و در نهایت بحث اجتماعی مطرح می‌شود؛ در صورت عدم کنترل جمعیت این مورچه‌ها، آن‌ها می‌توانند به شکل آفت وارد خانه ساکنان شهر بارسلونا شوند.

دیگر خبرها

  • گرده افشانی نخیلات آبادان آغاز شد
  • خطر جنگ جهانی در صورت اعزام نظامیان ناتو به اوکراین
  • هجوم مورچه زرد؛ وحشت این شهر را فراگرفت
  • پاسداشت زبان فارسی در مقابل هجوم زبان‌های بیگانه لازم است
  • بارش‌ها در ایران ۲۱ درصد کاهش یافت/کاهش ۱۷ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته
  • صحرایی: تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • قانون می‌گوید تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • مروری بر مهمترین تحولات سیاسی «مهر ماه» سال گذشته
  • گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم کرمانشاه