Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و می‌توانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید. تاریخ انتشار: 23:00 - 04 اسفند 1398 - کد خبر: ۵۹۹۰۶۶

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و میتوانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخچه مقررات
اولین قانون در زمینه استفاده از وسایل نقلیه درتهران، سال ۱۲۸۵ هجری قمری تدوین شد که در آن به قوانین درشکه‌ها و دوچرخه‌هااشاره شده بود.

پس از آن، اولین آئین نامه کامل قاونین راهنمایی و رانندگی سال ۱۳۱۸ به تصویب رسید. این آئین نامه در ۱۳ فصل و ۱۰۲ ماده تهیه شد و از آن به عنوان مادر قوانین راهنمایی و رانندگی یاد می شود.

بیشتر بخوانید: استفاده از کدام تجهیزات برای وسایل نقلیه ممنوع است؟

پس از سال ها، این آئین نامه با توجه به تغییرات ایجاد شده در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مورد بازنگری قرار گرفت و در هشتم تیرماه ۱۳۸۴، آئین نامه جدید در ۲۲۳ ماده و ۲ پیوست در ۱۰ فصل به تصویب رسید.

در ادامه مواد فصل ششم آئین نامه راهنمایی و رانندگی را می‌خوانید:

فصل ششم ـ مقررات حمل بار
ماده ۷۸- طول، عرض، ارتفاع و ظرفیت وسیله نقلیه بر طبق مشخصات (کاتالوگ) بهوسیله کارخانه‌سازنده که به تأیید وزارت صنایع و معادن می‌رسد تعیین می‌گردد.در هر حال حداکثر ظرفیت تعیین شده نباید از مشخصات مندرج در کاتالوگ تجاوز نماید.تطبیق این مشخصات با افسر کارشناس راهنمایی و رانندگی می‌باشد.
ماده ۷۹- ظرفیت، ابعاد و وزن‌های مجاز وسایل نقلیه باری و مسافری در جاده‌ها تابعضوابط وزارت‌راه و ترابری و در شهر‌ها تابع مقررات وزارت کشور می‌باشد.این مقررات در پیوست شماره ۳ این آیین‌نامه ذکر گردیده است.
ماده ۸۰- وسایل نقلیه مسافربری حق ندارند حیوانات و بار‌هایی را که برای مسافرانایجاد مزاحمت یاتولید بوی نامطبوع و آلودگی می‌نمایند و همچنین بار‌هایی که ازگلگیر‌ها و یا از درون اتاق به اطراف تجاوزنماید، حمل نمایند.
ماده ۸۱- مقامات صلاحیت دار می‌توانند برای حمل محمولاتی که قابل تجزیه نبوده وبیش از ظرفیت‌یا بزرگتر از حجم معین است پروانه ویژه‌ای که حاوی مشخصات و ظرفیتوسیله نقلیه حمل کننده و وزن وحجم بار و مسیر و تعداد دفعات و شرایط رفت و آمد یامدت حمل و یا مستمر بودن آن است صادرکنند.این پروانه باید تا پایان مدت اعتبار آن نزد راننده موجود باشد و هنگام مراجعه به
مأموران ارائه گردد.
ماده ۸۲- وسایل نقلیه‌ای که درحدود ضوابط مندرج در پیوست شماره ۳ این آیین‌نامهحمل بار می‌کنندباید دارای شرایط زیر باشند:
الف - شب‌ها دو چراغ قرمز در آخرین نقطه دو طرف عقب بار نصب نمایند به طوری که ازفاصله ۱۵۰ متری دو طرف و عقب وسیله نقلیه دیده شود.
ب - روز‌ها دو پارچه قرمز رنگی که سطح هر یک حداقل نیم متر مربع باشد در انتهای بارآویزان کنند به‌نحوی که رانندگان پشت سر بتوانند آن را از فاصله ۱۵۰ متری بینند.
پ - دارای حفاظ و پوشش لازم و مناسب برای بار بوده و حفاظ نباید مانع دید راننده ویا پوشانیدن‌چراغ‌ها و یا موجب خطر برای دیگران باشد.
ماده ۸۳- نصب مخزن (باک) اضافی و یا غیر استاندارد برای مصرف سوخت وسایل نقلیهعمومی‌باربری و مسافربری ممنوع است و همچنین حمل مواد خطرناک در جاده‌ها تنها باوسایل نقلیه ویژه و بارعایت مقررات مربوط مجاز است.اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند پیشتر اجازه این کار را از وزارت راه و ترابری دریافتنمایند.
تبصره - حمل مواد سوختی خارج از مخزن (باک) و استفاده از وسایل آتش زا مانند اجاقگاز سفری (پیک نیکی)، بخاری و مانند آن در وسایل نقلیه ممنوع است.
ماده ۸۴- مؤسسات باید بار‌های وسایل نقلیه را طوری بارگیری نمایند و محکم ببندند کههیچگونه‌خطر جا به جایی یا افتادن یا ریزش کردن یا باز شدن و یا پخش شدن در هواوجود نداشته باشد و به طورکامل ثابت باشد.در هر حال راننده نیز مکلف است پس از اطمینان از درستی بارگیری و استحکام آن.وسیله نقلیه را به‌حرکت درآورد.
ماده ۸۵- یدک یا هر نوع وسیله نقلیه‌ای که با وسیله نقلیه دیگری کشیده می‌شود بایدبا وسایل اطمینان‌بخشی که خطر باز شدن یا گسیختن یا شکستن نداشته باشد طوری متصلگردند که هنگام یدک کشی با کاهش‌سرعت وسیله نقلیه کشنده فاصله اولیه حفظ گردد.در هر حال هر نوع وسیله نقلیه‌ای که کشیده می‌شود باید یک نفر راننده دارای پروانهمجاز رانندگی هدایت‌آن را به عهده گیرد تا در صورت وقوع خطر بتواند آن را بدونوقوع حادثه کنترل نماید.وسایل نقلیه‌ای که به وسیله جرثقیل با جدا کردن محور یا محور‌هایی از زمین کشیده‌می‌شود، از شرط‌داشتن راننده مستثنی هستند.
ماده ۸۶- وسایل نقلیه باربری پس از بارگیری باید توزین شوند و راننده برگه توزینرا تا مقصد همراه‌داشته باشد.رانندگان موظفند به دستور مأموران صلاحیت دار، وسیله نقلیه را برای توزین به رویباسکول ببرند.هرگاه ضمن توزین معلوم شود که بیش از ظرفیت مقرر بارگیری شده است بار اضافی تخلیه‌می‌شود.در این صورت مسؤولیت انبار کردن و حفظ آن به عهده مالک و راننده است.ادامه مسیر وسیله نقلیه متخلف، مشروط به پرداخت خسارت به وزارت راه و ترابری و یاشهرداری است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آئین نامه راهنمایی و رانندگی پلیس راهور دانشنامه آئین نامه راهنمایی و رانندگی وسیله نقلیه وسایل نقلیه نقلیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از اتومبیل‌های خودران می‌ترسند؛ آیا صنعت می‌تواند آن را تغییر دهد؟

ایتنا - ایلان ماسک گفته است که قصد دارد تا اواخر سال جاری از یک رباتاکسی رونمایی کند که مطمئناً تصورات عمومی از وسایل نقلیه خودران را بیشتر سوال‌برانگیز خواهد کرد. اگر AVIA  بخواهد روند کاهش اعتماد عمومی را معکوس کند، احتمالاً هنوز کار زیادی در پیش خواهد داشت.
گروه اصلی لابی صنعت خودروهای خودران می‌گوید خودروهای بدون راننده باید اعتماد عمومی را به خود جلب کنند. خودروهای خودران مشکل تصویر دارند. آنها در مناطق ساخت و ساز تصادف می‌کنند، آمبولانس‌ها را مسدود کرده، چراغ قرمز روشن را رد کرده، و حتی گاهی دوچرخه سوار یا عابر پیاده را مجروح می‌کنند.

امروزه صدها ماشین خودران در کالیفرنیا، آریزونا، تگزاس و جاهای دیگر در حال فعالیت هستند و تعداد آنها افزایش خواهد یافت. اما آنها عاری از خطا و مشکلات نیستند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حمایت مردم از وسایل نقلیه خودران (AV) کاهش یافته و بدبینی آشکاری نسبت به این فناوری افزایش یافته است.

گروه لابی اصلی صنعت خودروهای خودمختار (AVIA) قصد دارد این روند را پیش‌از اینکه خیلی حادتر شود، بهبود دهد. این گروه امروز چیزی را منتشر کرد که آن را اصول اعتماد می‌نامد، که اساساً یک برنامه عملیاتی برای مقابله با این سرفصل‌های منفی و اعداد گمراه‌کننده نظرسنجی‌ها است.

جف فارا، مدیرعامل این گروه در بیانیه‌ای گفت: «با اعلام امروز، صنعت خودروهای خودران پیامی را ارسال می‌کند: ما معتقدیم که اعتماد عمومی به خودروهای خودران برای پذیرش آنها ضروری است و صنعت AV باید این اعتماد را به دست آورد و حفظ کند.»

 

این گروه خواستار تغییراتی در نحوه تعامل اپراتورهای خودروهای خودران با مردم است، از جمله مشارکت بیشتر جامعه و تلاش‌های آموزش عمومی و همچنین ایجاد گروه‌های کاری برای رفع برخی از نگرانی‌های اصلی. 

به دلیل فقدان فوریت در این صنعت برای ایجاد اعتماد عمومی، مردم از دورنمای تسخیر خیابان‌ها توسط خودروهای خودران عصبانی شده‌اند. بسیاری از اپراتورها تصور می‌کردند که مردم از مفهوم آینده‌نگرانه رانندگی بدون انسان و وعده بازگرداندن زمان از دست رفته برای رانندگی هیجان‌زده خواهند شد و این اعتماد می‌تواند بعداً به دست بیاید. اما سانحه‌های اخیر (برای خودروهای خودران) این فرض را به شدت تغییر داده است.

اکتبر گذشته، یک وسیله نقلیه بدون راننده با یک عابر پیاده در سانفرانسیسکو برخورد کرد که ابتدا توسط یک ماشین با راننده انسانی برخورد کرده بود. قانون‌گذران کالیفرنیا، کروز را که توسط جنرال موتورز حمایت می‌شود، متهم کردند که فیلم‌های ویدئویی نشان‌دهنده این حادثه را مخفی کرده و مجوز فعالیت خود را به حالت تعلیق درآوردند.

این شرکت اخیراً گفته است که وسایل نقلیه را در آریزونا مجدداً مستقر خواهد کرد؛ اما فقط آنهایی که به صورت دستی با کاربران ایمن رانده می‌شوند. همچنین حوادث متعددی از وسایل نقلیه بدون راننده Waymo و Cruise رخ داده است که تقاطع‌ها و وسایل نقلیه اضطراری را مسدود کرده، یا به طور کلی باعث هرج و مرج در خیابان‌ها شده‌اند. 

به موازات همه اینها، تلاش‌های مداوم تسلا برای استقرار سیستم کمک‌راننده کامل خودران (FSD) ادامه دارد. خودروهای تسلا با FSD  مانند Waymo و Cruise مستقل نیستند. آنها هنوز نیاز به یک راننده انسانی دارند که همیشه در حین رانندگی به جاده توجه کند.

 
اما برای اکثر مردم، این ویژگی خودروهای تسلا فرق چندانی با خودروهای بدون راننده ندارد. وقتی یک خودروی تسلا با رفتار نامنظم ضبط می‌شود یا تصادفی منجر به جراحات یا مرگ و میر توسط این خودروها اتفاق می‌افتد، بسیاری از مردم تمایل دارند وسایل نقلیه خودران را مقصر بدانند. تسلا عضو AVIA نیست، و این گروه اغلب برای ایجاد تمایز بین اعضای خود و سیستم‌های کمک راننده مانند FSD تسلا تلاش می‌کند.

ایلان ماسک گفته است که قصد دارد تا اواخر سال جاری از یک رباتاکسی رونمایی کند که مطمئناً تصورات عمومی از وسایل نقلیه خودران را بیشتر سوال‌برانگیز خواهد کرد. اگر AVIA  بخواهد روند کاهش اعتماد عمومی را معکوس کند، احتمالاً هنوز کار زیادی در پیش خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • توقیف ۲۳ دستگاه وسیله نقلیه مزاحم در زنجان
  • اجرای طرح چراغ روشن برای بیش ازهزار وسیله نقلیه
  • خودروها در چه شرایطی دچار تخلف ساکن می شوند
  • تردد ۳.۵ میلیون وسیله نقلیه در محورهای استان سمنان
  • مردم از اتومبیل‌های خودران می‌ترسند؛ آیا صنعت می‌تواند آن را تغییر دهد؟
  • دستگیری ۲۲ متهم متواری و کشف ۹ وسیله نقلیه مسروقه طی ۴۸ ساعت
  • مصوبه مجلس برای ضبط وسیله نقلیه حامل سلاح جنگی
  • وسیله نقلیه حامل انواع سلاح گرم جنگی ضبط می‌شود
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در شهرستان بابل
  • افزایش ۹۳ درصدی کشف سرقت خودرو در سیرجان