Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@20:40:46 GMT

شبکه فاضلاب تا کجا پیش رفت؟

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۶۹۱۸

شبکه فاضلاب تا کجا پیش رفت؟

۷۴.۶ درصد از جمعیت شهری کشور هنگام پیروزی انقلاب اسلامی زیر پوشش شبکه آب شهری بوده که در زمان حاضر این رقم به ۹۹.۶ درصد افزایش یافته است. در این مدت، تعداد تصفیه‌خانه‌های آب شهری از ۲۷ به ۱۴۹ واحد رسیده و ۵۰.۸ درصد جمعیت شهری کشور زیر پوشش شبکه فاضلاب شهری قرار دارند؛ این رقم در گذشته تنها ۸.۵ درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، موضوع فاضلاب امروز در دنیا یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی کشورهاست، به لحاظ این که جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده هم در ارتقای سطح بهداشت عمومی نقش تعیین کننده دارد و هم به‌عنوان منبع جدید آب می‌تواند در سایر بخش‌ها اعم از صنعت و با ملاحظاتی در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

کارنامه جمهوری اسلامی ایران در این بخش،  به‌گونه‌ای است که هم به دانش و فناوری طراحی و ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب دست یافتیم و هم به اتکای تلاش و استفاده از منابع انسانی هوشمند موفق شدیم از ۴ تصفیه‌خانه فاضلاب در چهار دهه اخیر نسبت به ماقبل آن به عدد ۲۳۳ برسیم.

مطالعات انجام طرح فاضلاب از سال ۱۳۲۷ آغاز و عملاً عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۷۴ استارت خورد و تا زمستان سال گذشته ۷۴ درصد عملیات لوله‌گذاری و در بحث خطوط اصلی و تونل ۹۱ درصد در تصفیه‌خانه‌ها ۴۰ درصد کار انجام شده بود.

در این راستا، اواسط زمستان سال ۱۳۹۷ اعلام شد که طرح فاضلاب تهران ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. البته در مناطق مختلف تهران بسته به نوع موقعیت میزان پیشرفت فیزیکی طرح‌ها متفاوت است، اما در مجموع تا آن زمان از ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه ۶۶۹۳ کیلومتر اجرایی شده بود.

هر ۵ هفته یک تصفیه‌خانه فاضلاب وارد مدار بهره‌برداری شده است

در این باره رضا اردکانیان - وزیر نیرو - اظهار کرد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون هر پنج هفته یک تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور وارد مدار بهره‌برداری شده است.

بنا بر اعلام وزارت نیرو، در طول یک سال گذشته بر تعداد طرح‌های تصفیه‌خانه‌ فاضلاب و آب کشور هم به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزوده شده است. در این مدت، شش طرح تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور به بهره‌برداری رسیده که شامل واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمان، تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بیجار، تصفیه‌خانه فاضلاب کنگاور، ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر اردکان، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب و همچنین بخشی از شبکه فاضلاب کاشان و تصفیه‌خانه فاضلاب گلبهار به روش BOT است.

بر این اساس برای بهره‌برداری از این طرح‌ها ۳۴۴۰ میلیارد ریال در طول یک سال گذشته هزینه شده است. همچنین  از دی ماه سال ۹۷ تا بهمن امسال همچنین پنج طرح تصفیه‌خانه آب در کشور اجرا شده که شامل تصفیه‌خانه آب سردشت، راه‌اندازی آزمایشی طرح آبرسانی به جهرم از سد سلمان فارسی، تصفیه‌خانه آب شرب ابهر و خرم‌دره، سامانه تامین آب مهاباد و بهره‌برداری از خط انتقال و فاز اول تصفیه‌خانه آب طرح آبرسانی به داراب و زرین دشت (آبرسانی به شهر داراب) بوده که اجرای این طرح‌ها نیز ۴۴۵۰ میلیارد ریال هزینه در برداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فاضلاب تصفیه خانه فاضلاب تصفیه خانه فاضلاب تصفیه خانه آب بهره برداری طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۶۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۴۸ انشعاب غیر مجاز آب در بندر امام خمینی

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود چاشیانی سرپرست اداره آب و فاضلاب بندر امام خمینی گفت: استفاده غیر مجاز آب از سوی برخی افراد با استفاده از انشعاب‌ها و برداشت غیر مجاز از شبکه‌های آبرسانی، اقدامی ناپسند است و علاوه بر آسیب رساندن به تاسیسات، خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع آب، اداره آب و فاضلاب بندر امام خمینی را در خدمات رسانی به مشترکان، دچار مشکلات مختلفی می‌کند.     وی افزود: کاهش شدید فشار و کمبود آب شبکه توزیع، تحمیل هزینه‌های زیاد، فرسوده شدن، کاهش عمر مفید شبکه توزیع و جمع آوری آب و فاضلاب، هدررفت آب، کاهش فشار شبکه آبرسانی، مصرف بی رویه به دلیل لحاظ نشدن مصرف در هزینه آب بهاء و افزایش هزینه نگهداری به دلیل ایجاد خسارت بر روی شبکه برای استفاده غیر مجاز از آب را از جمله مشکلات ناشی از استفاده غیر مجاز از آب هستند.     چاشیانی با بیان اینکه بیشترین انشعاب‌های غیرمجاز اداره آبفای بندر امام خمینی مربوط به مناطق حاشیه نشین است، ادامه داد: نبود زیرساخت مناسب، وجود انشعاب‌های غیرمجاز آب به تعداد زیاد، نصب مستقیم پمپ بر روی شیر، شبکه معیوب و غیر استاندارد، هدر رفت بسیار زیاد آب و نیز نبود مخزن از مشکلات آبرسانی به این شهر است.     سرپرست اداره آب و فاضلاب بندر امام خمینی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه بهره برداری غیرمجاز از شبکه توزیع آب مراتب را در اسرع وقت از طریق سامانه تلفنی ۱۲۲ اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد شود.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۴۸ انشعاب غیر مجاز آب در بندر امام خمینی
  • بررسی و تعیین نواحی اولویت دار برای توسعه فاضلاب شهر ارومیه
  • تامین اعتبار سامانه دوم آبرسانی اصفهان در دستور کار استانداری است
  • رفع بیش از ۶ هزار حادثه فاضلاب در بندر امام خمینی
  • جزئیات روند پیشرفت پروژه‌های آب و فاضلاب خوزستان
  • «چغازنبیل» بزرگترین اثر معماری شناخته شده از تمدن ایلام میانه
  • توضیحی درباره استشمام بو و طعم نامطبوع آب در بهبهان
  • پیشرفت ۹۸ درصدی فاضلاب شهر بیرجند
  • تامین آب مورد نیاز کشاورزی و آبیاری فضایی سبز با پکیج‌های تصفیه فاضلاب
  • اهواز غرق آب شد؛ وعده‌ای که محقق نشد