Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@16:50:59 GMT

راه‌حلی برای مقابله با فساد در توزیع قیر

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۸۶۱۱

راه‌حلی برای مقابله با فساد در توزیع قیر

همه فروش‌های قیر در حال حاضر به صورت شفاف از طریق بورس کالا انجام می‌شود، باید به پیمانکاران اعتباراتی پرداخت شود تا آنها نیز از این روش قیر مورد نیاز خود را تامین کنند.

به گزارش ایسنا، یاسر میرزایی -  مدیرکل بودجه، ارزیابی و منابع وزارت نفت - دیشب در برنامه پایش با موضوع «قیر رایگان»، با اشاره به قانون بودجه سنواتی، گفت: بندی وجود دارد که در آن تاکید می کند وزارت نفت باید ماده اولیه تولید قیر را که در پالایشگاه های تحت نظر این وزارت خانه تولید می شود، به دستگاه هایی نظیر وزارت راه، آموزش و پرورش، کشور و بنیاد مسکن تحویل دهد تا قیر مورد نیاز پروژه های عمرانی آنها تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: قیر رایگان به این معنا نیست که برای دولت بدون پول تمام می‌شود، بلکه بگونه‌ای است که عدد و رقمی در این زمینه جابجا نمی شود و به عبارت دیگر خرید و فروش صورت نمی‌گیرد که محل اشکال است.

میرزایی گفت: فرآیند از گذشته بدین صورت بوده است وزارت نفت کارگروهی تشکیل می داده که در آن حواله هایی را به نفع دستگاه‌ها صادر می کرد که در آن نوشته شده بود یک پالایشگاه خاص به میزانی مشخص وکیوم باتوم به یکی از دستگاه های ذینفع بدهد.

این مسئول وزارت نفت با بیان اینکه دستگاه‌ها مستقیم وکیوم باتوم را از پالایشگاه‌ها تحویل نمی‌گیرند، افزود: این حواله‌ها به پیمانکاران تحویل داده می شد، آنها نیز حواله را به قیرسازها ارائه می دادند تا ماده اولیه را از پالایشگاه ها تحویل بگیرند.

وی ادامه داد: مشکل آنجاست که این حواله چندین بار دست به دست می شود و مشخص نیست چه میزان قیر تحویل دستگاه اجرایی می شود، در واقع ما آمار وکیوم باتوم تحویلی را داریم اما آمار قیرهای تحویلی موجود نیست و همین امر باعث گم شدن قیر و فساد شده است.

میرزایی با تاکید بر اینکه طلبکاری پیمانکاران نیز در سال‌های پیش با قیر تسویه می شده است، گفت: حواله باید تبدیل به قیر و در پروژه های عمرانی استفاده می شد، اما پیمانکار برای وصول طلب خود حواله ها را در بازار آزاد می فروخته تا طلب خود را تسویه کند.

مدیرکل بودجه وزارت نفت در برنامه پایش گفت: به همین دلیل مشاهده می‌شود آمارهای بورس کالا، آمارهای صادرات و آمار های مصرف همخوانی ندارد، ما ۵.۵ میلیون تن تولید وکیوم باتوم داریم و این درحالی است که آمار مصرف و صادرات آن کمتر و در گاهی اوقات بیشتر از این میزان است.

میرزایی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه به دلیل همین مشکلات بند مربوط به قیر را در لایحه بودجه حذف کرد، اما در مجلس دوباره این بند به قانون بودجه افزوده شده است، نمایندگان مجلس بیان می‌کنند اگر این کار صورت نگیرد، عملا بخش مهمی از کارهای عمرانی مسکوت می ماند.

وی بیان کرد: سوال اصلی در اینجا این است که چرا پول خرید محصول به دستگاه ها داده نمی‌شود تا آنها خود اقدام به تهیه کالای مورد نیاز خود کنند؟

این مقام مسئول گفت: البته در اعطای حواله قیر قانون گذار فکر کرده است با این کار، قیمت قیر ارزان تر تمام می‌شود، اما عملا اینگونه نیست، در ۱۰ سال گذشته اکثر پالایشگاه ها دولتی بوده‌اند که در حال حاضر خصوصی شده‌اند.

وی افزود: وقتی تسویه حساب کالایی می شود، به علت تغییر قیمت قیر، مشکلات بودجه ای ایجاد می شود، پیشنهادی که در این زمینه می توان ارائه داد این است که تحت عنوان اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای یا اعتبارات عمرانی قیر را بنویسند و پول آن را پرداخت کنند تا از بازار خریداری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قير بورس كالا پالایشگاه ها وکیوم باتوم وزارت نفت دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

تین نیوز

جداول بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شامل بخش کلان، درآمدها و واگذاری دارایی های سرمایه ای، اعتبار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای و شرکت ها و بانک های دولتی روز گذشته منتشر شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، بدین ترتیب برای سال ۱۴۰۳، منابع بودجه کل کشور یعنی آنچه دولت برای اداره کشور در اختیار دارد، ۶۳۴۷ میلیارد تومان پیش بینی شده است. این مبلغ در بخش مصارف، صرف هزینه ها برای پرداخت حقوق و دستمزد، بودجه عمرانی یا تملک دارایی های سرمایه ای و تملک دارایی های مالی یا پرداخت سود اوراق منتشرشده سال های قبل می شود.

برای بودجه وزارت راه و شهرسازی در بخش هزینه های جاری ۱۰۷۲ میلیارد و ۴۴۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، در بخش هزینه های عمرانی ۶۷ هزار و ۳۰۷ میلیارد و ۷۸۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در بخش اختصاصی ۱۴۱ میلیارد و ۱۳۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است.

بدین ترتیب مجموع بودجه وزارت راه و شهرسازی در لایحه ۱۴۰۳ معادل ۶۸ هزار و ۵۲۱ میلیارد و ۳۶۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است.

این در حالی است که بر اساس جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳، برای سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۰ هزار و ۲۶۵ میلیارد و ۴۴۶ میلیون تومان برای بودجه وزارت راه و شهرسازی تصویب شده بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آمادگی دستگاه های اجرایی کرمان برای مقابله با سیل
  • بودجه ۱۴۰۳ دانشگاه‌ها؛ توزیع اعتبارات مبتنی بر عملکرد
  • رشد ۵۸ درصدی مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در البرز
  • شالیکاران گیلانی نسبت به دریافت حواله کود، اقدام کنند
  • بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • بی حجابی جامعه را در معرض فساد قرار می‌دهد/حمایت از اقدامات فراجا
  • بی حجابی جامعه را در معرض فساد قرار می دهد/حمایت از اقدامات فراجا
  • وزارت راه و شهرسازی امسال چقدر بودجه دارد؟
  • برخورد قوه قضائیه در مقابله با فساد بی‌نظیر است
  • افزایش بودجه دستگاه‌ها در ۱۴۰۳ + جزئیات