Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، ویروس کرونا شرایط جامعه را از وضعیت عادی خارج کرده است و برای مراقبت‌های بیشتر باعث تعطیلی برخی مراکز مانند مهدکودک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها و رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری شده است. تعطیلی مهدکودک‌ها که مرکزی برای آسایش مادران شاغل در ساعت کاری برای سپردن فرزندانشان بود، اکنون سردرگمی این مادران را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل ازآنجا شروع می‌شود که پدیده‌ای نحس و بداختر دست به کشورگشایی می‌زند که نقطه پایان این اشتیاق، پیچیده، شاق و توان‌فرسا به نظر می‌آید. پدیده‌ای که به‌مانند مهمانی ناخوانده و بدون دعوت غایت و آهنگ سفر می‌کند و کشور به کشور قصد دیدار دارد.
عوارض شوم سفر این پدیده که ویروس کرونا (Coronaviruses) نام دارد، مستقیم جان انسان‌ها را نشانه می‌گیرد که این امر خود دلیل بر اهمیت مبارزه با جنگ‌طلبی‌های آن است.

با شیوع این بیماری، بازار شایعات جانی دوباره گرفت و برخی فرصت‌طلب نیز به فکر پول به جیب زدن از راه معامله با سلامت مردم افتاده‌اند.

مقامات و مسئولان نیز نشست‌های تخصصی و غیرتخصصی برگزار می‌کنند تا با نگاهی کارشناسانه ابعاد پیدا و پنهان این منحوس بدقواره را شناسایی کرده و راه چاره را به دست آورند.

تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس در شهرهای مختلف ازجمله استان سمنان که احتمال پیدایش ویروس در آن وجود دارد، ازجمله تدابیری است که از دل نشست‌های مسئولان اتخاذشده است؛ اما در این میان اتخاذ این تصمیم موجب سرگردانی مادران شاغل شده است و مشکلاتی را برای آنان به همراه داشته است.

مادران شاغل و مهدکودک‌های تعطیل

یکی از زنان شاغل در دستگاه دولتی استان سمنان که دارای یک پسر ۳ ساله است گفت: در چنین مواردی مادران شاغل مجبور می‌شوند که کودک خود را به همراهشان به محل کار خود ببرند که به دلیل تماس با محیط خارج از منزل و افراد مختلف، این امر بسیار آسیب‌زننده خواهد بود.

الهام حلاجیان تأکید کرد: روزهایی که مهدکودک‌ها به دلایل مختلف ازجمله بروز بیماری‌های واگیر و آلودگی هوا تعطیل می‌شوند، برای مادران نیز مرخصی بدون احتساب مرخصی سنواتی استفاده شود.

یکی دیگر از بانوان شاغل در بخش خصوصی با اشاره به اینکه مشکلات زنان شاغل در این بخش بیشتر از بخش‌های دولتی است، گفت: مدیران بخش‌های خصوصی بسیار سخت با مرخصی افراد موافقت می‌کنند.

سارا خادوردی اضافه کرد: صورت مشکل ازآنجا شروع می‌شود که پدیده‌ای نحس و بداختر دست به کشورگشایی می‌زند که نقطه پایان این اشتیاق، پیچیده، شاق و توان‌فرسا به نظر می‌آید.

زهرا منفرد خانم شاغل دیگری افزود: بسیاری از مدیران ترجیح می‌دهند بانوان مجرد را به‌کارگیرند تا چنین مشکلاتی نداشته باشند.

وی، هدف از تعطیلی مهدها و مدارس را خارج نشدن کودکان از منزل، کاهش ارتباط افراد با یکدیگر و کاهش رفت‌وآمدها عنوان و بیان کرد: قرار نیست مهدها و مدارس تعطیل شوند و کودکان به محل کار مادرانشان بروند.

تعطیلی مهدکودک‌ها اجباری نباشد

سارا بختیاری اضافه کرد: مسئولان باید برای مشکلات بسیاری از بانوان که مدیرانشان با مرخصی اضطراری آنان موافقت نمی‌کنند نیز چاره‌اندیشی کنند، در روزهایی که کودکان آن‌ها بنا به دلایلی تعطیل می‌شوند، اجباری در تعطیلی مهدکودک‌ها نیز نداشته باشند.

وی افزود: نیمه تعطیل کردن مهدکودک‌ها می‌تواند برخی از مشکلات این مادران را حل کند.

بختیاری ادامه داد: حضور مشاوران استاندار در امور زنان و امور خانواده استانداری‌ها در جلسات اضطراری به‌منظور تسهیل در امور زنان شاغل در مواقع تعطیلی مهدها و مدارس، بسیار ضروری است.

حمایت از بانوان شاغل سمنان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان نیز در این زمینه گفت: حمایت از مادران شاغل در زمان تعطیلی مهدکودک‌ها در استان سمنان انجام می‌شود.

حبیب‌الله خجسته پور با اشاره به تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس استان سمنان به‌منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در جامعه گفت: حمایت‌های لازم از مادران شاغل در این روزها پیش‌بینی‌شده است.

وی بیان کرد: مرخصی اضطراری کمک بزرگی به مادران شاغل می‌کند و بخشی از این مشکلات را مرتفع خواهد کرد.

وی ادامه داد: مسئولان استانی در نشست اضطراری استان سمنان به این امر توجه لازم را داشتند.

خجسته پور افزود: مدیران دستگاه‌های اجرایی استان سمنان موظف به دادن مرخصی بدون هیچ قید و شرطی به مادران شاغل هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان تأکید کرد: مرخصی مذکور تنها مختص به مادران نیست و هر فرد متقاضی که در ارتباط به ویروس کرونا نیازمند مرخصی است باید از سوی مدیر مربوطه با تقاضایش موافقت صورت گیرد.

دورکاری راهکار شرایط مراقبت کارکنان در برابر کرونا

دورکاری یکی دیگر از مواردی است که می‌توان در این مواقع از آن به‌عنوان یک‌راه حل مؤثر استفاده کرد.

زنان شاغل به پذیرش دورکاری تمایل دارند، اما مدیران، حامی دورکاری نیستند درحالی‌که اثرات مثبت دورکاری بر تحکیم خانواده و پررنگ شدن نقش مادری و همسری دارد.

همچنین این امر سبب افزایش بهره‌وری فعالیت‌های شغلی و درنتیجه بهره‌مندی سازمان از نیروی کاری باثبات‌تر و باانگیزه‌تر از طریق کاهش استرس کارمندش می‌شود.

نکته پایانی این نوشتار این است که مسئولان باید بدانند که اجرای طرح‌های کاهش مشکلات زنان شاغل در زمان‌های مختلف و با دلایل متفاوت، بهایی است که برای سلامت خانواده و جامعه پرداخت می‌شود و نتیجه آن مستقیم و غیرمستقیم تمامی افراد جامعه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
 

کد خبر 486479 برچسب‌ها استان سمنان كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سمنان كرونا در ايران تعطیلی مهدکودک ها زنان شاغل ویروس کرونا استان سمنان مادران شاغل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی

معلمان متناسب با رتبه کسب شده از افزایش حقوق بهره‌مند شدند و به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش با اجرایی شدن قانون رتبه‌بندی، حداقل ۲۶ درصد به حقوق هر معلم مشمول اضافه شد.

هدف اصلی رتبه‌بندی معلمان، افزایش کیفیت در نظام آموزش و پرورش کشور و حمایت بیشتر از معلمانی است که در کار تدریس خود به دنبال ارتقا و کیفیت هستند اما اکنون، عمده هدف این قانون به بهبود وضعیت معیشت معلمان خلاصه شده است و هدف اصلی یعنی افزایش کیفیت آموزش و پرورش از طریق حمایت از معلمان توانمند و خلاق‌تر در فرع موضوع قرار گرفته است.

با این حال، فاز نخست رتبه‌بندی معلمان با اتمام رسیدگی به اعتراض های معلمان به آخر خط رسید و اکنون قرار است در گام‌های بعدی با تغییر آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، تغییراتی در شیوه کار ایجاد شود.

با وجود آنکه دولت سیزدهم با اختصاص بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان، سرانجام پس از یک دهه انتظار، رتبه‌بندی معلمان را اجرا کرد اما با پایان فاز نخست این طرح همچنان برخی معلمان از وضعیت پرداختی‌ها به واسطه رتبه‌بندی ناراضی هستند.

به عنوان مثال برخی معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ نسبت به اعمال نشدن رتبه‌های کسب شده بعد از اعتراض، معترض هستند آن هم با وجود آنکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش از بسته شدن پرونده رتبه‌بندی بازنشستگان خبر می‌دهند.

برخی معلمان هم میزان افزایش حقوق پس از اجرای رتبه‌بندی را با توجه به تورم اقتصادی موجود در کشور در بهبود وضعیت زندگی معلمان تأثیرگذار نمی‌دانند و در نهایت رتبه‌بندی معلمان نتوانسته معیشت معلمان را نسبت به باقی کارکنان دولت ارتقا دهد.

اگر چه تلاش کردیم برای مقایسه میزان افزایش حقوق معلمان در رتبه‌های یک تا ۵ جدول مربوطه را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کنیم اما متأسفانه اطلاعاتی در این زمینه به ما ارائه نشد تا بتوان بر مبنای آمار میزان افزایش حقوق را روایت کرد.

در این گزارش با تعدادی از معلمان گفت‌وگویی داشتیم تا از میزان افزایش حقوق آن ها پس از اجرای رتبه‌بندی و اعمال رتبه‌های جدید پس از اعتراض ها مطلع شویم؛ نکته مهم در این گفت و گوها، احراز این مسئله بوده که اختلاف پرداختی هر رتبه با رتبه بالاتر بر اساس قانون رتبه‌بندی، چقدر باید باشد و در عمل اختلاف پرداختی بین رتبه‌های مختلف، چقدر بوده است.

معلمان بازنشسته ناراضی از اعمال نشدن رتبه جدید

یکی از معلمان بازنشسته استان کرمانشاه درباره رتبه‌بندی خود گفت: ۳۰ سال سابقه خدمت دارم با مدرک لیسانس، رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم با احتساب افزایش امسال به میزان ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان با رتبه ۳ محاسبه و پرداخت می‌شود و رتبه ۴ در حقوق بازنشستگی اعمال نمی‌شود در حالیکه اگر رتبه ۴ اعمال شود میزان حقوقم به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

معلم بازنشسته دیگری که سال ۱۴۰۱ از استان خراسان شمالی بازنشسته شده با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: ۳۰ سال در روستا خدمت کردم و معلم کلاس ۶ پایه بودم؛ به مدت ۷ سال هم مدیر مدارس روستایی بودم اما رتبه ۲ را کسب کردم که پس از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم همچنان براساس رتبه ۲ پرداخت می‌شود و میزان حقوق دریافتی‌ام ۱۷ میلیون تومان است.

معلم بازنشسته سال ۱۴۰۱ از استان گیلان با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی فوق دیپلم نیز می‌گوید: ابتدا رتبه ۲ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم اما حقوقم را همچنان با رتبه دو پرداخت می‌کنند که مبلغ آن ۱۴ میلیون تومان است.

علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره مشکل این گروه از معلمان بازنشسته گفت: وزارت آموزش و پرروش باید کسورات ارتقای رتبه معلمان بازنشسته را محاسبه و به حساب صندوق بازنشسستگی کشوری واریز کند تا در حقوق فرهنگیان بازنشسته اعمال شود، فعلاً در مرحله نخست، مجوز  افزایش رتبه برای فرهنگیان بازنشسته صادر شده و باید سایر اقدامات آن انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که کسورات چه زمانی به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود، متذکر شد: ابتدا باید آن را محاسبه و سپس اعتبارات را تأمین کنیم، فرهنگیان بازنشسته فعلاً حکم بازنشستگی خود را بر اساس رتبه قبل از اعتراض دریافت کرده‌اند و به محض تکمیل فرآیند، رتبه جدید در حقوق آن ها اعمال خواهد شد.

معلمان شاغل ناراضی از میزان افزایش حقوق پس اعمال رتبه‌های جدید

علاوه بر فرهنگیان بازنشسته، معلمان شاغل هم صحبت‌های قابل تاملی درباره رتبه‌بندی و روش اجرای آن دارند.

بسیاری از معلمان می‌گویند روش اجرای رتبه‌بندی دقیق نبود به همین دلیل نتوانست به اهداف مدنظر برسد و معلمانی با ۲۸ یا ۳۰ سال سابقه کار، رتبه یک یا دو را کسب کردند و همین موضوع اعتراضاتی را نسبت به عملکرد گروه‌های ارزیابی‌کننده ایجاد کرد.

معلمی با ۶ سال سابقه کار از استان تهران و مدرک کارشناسی ارشد دراین باره می‌گوید: در ابتدا فاقد رتبه بودم آن هم در شرایطی که در الگوهای برتر تدریس، رتبه کشوری کسب کرده بودم؛ بعد از اعتراض، رتبه دو را کسب کردم و صرفاً ۱.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد.

او ادامه داد: افزایش حقوق رتبه‌بندی در حکم معلمان با عنوان فوق‌العاده ویژه رتبه‌بندی درج شده و یک فوق‌العاده مستمر است که مشمول کسورات بازنشستگی بوده و در حقوق بازنشستگی معلمان تأثیر دارد و درصدی از حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده ویژه است.

«طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، فوق‌العاده رتبه‌بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می‌شود؛ فوق‌العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل ۴۵ درصد، مربی معلم حداقل ۵۵ درصد، استادیار معلم حداقل ۶۵ درصد، دانشیار معلم حداقل ۷۵ درصد و استاد معلم حداقل ۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق‌العاده شغل است.»

مدیر مدرسه‌ای روستایی از استان خوزستان با ۱۳ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: رتبه بنده ابتدا یک بود که بعد از اعتراض به سه ارتقا یافت و میزان افزایش حقوقم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود و اکنون حقوق دریافتی‌ام ۲۳ میلیون تومان است.

معاون مدرسه‌ای از استان تهران با ۱۳ سال سابقه و مدرک لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه دو را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوق نسبت به رتبه قبلی حدود دو میلیون تومان بود و میزان حقوقم به ۱۳ میلیون تومان رسید.

معلمی از استان تهران با ۲۵ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوقم با ارتقا به رتبه ۴ حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و میزان حقوق دریافتی ۲۴ میلیون تومان.

تعیین رتبه ۲ با ۲۸ سال سابقه تدریس

معلمی با ۲۸ سال سابقه تدریس از استان کرمانشاه و مدرک لیسانس ریاضی با اشاره به اینکه ۴ سال است که به استان البرز  منتقل شده‌ام؛ با وجود بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی اما فاقد رتبه تعیین شدم و بعد از اعتراض رتبه دو را کسب کردم می‌گوید: میزان افزایش حقوق با اعمال رتبه‌بندی سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و هم‌اکنون حقوق دریافتی بنده ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، این حقوق کفاف هزینه‌ای خانواده ۴ نفری را نمی‌دهد بنابراین بعد از تعطیلی از مدرسه و یک ساعت استراحت در خانه، عصرها به عنوان فروشنده در یک مغازه کار می‌کنم.

مدیرآموزگار مدارس روستایی از استان مازندران با ۳۲ سال سابقه کار و مدرک لیسانس می‌گوید: رتبه ۴ را در رتبه‌بندی کسب کردم و ۴.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد، بیش از ۲۰ سال است که مدیر مدرسه چندپایه در روستا هستم و در کلاس دو پایه تدریس می‌کنم و مجموع دریافتی‌ام ۱۸ میلیون تومان است. معتقدم با  توجه به تورم موجود، رتبه‌بندی تأثیر چندانی در حقوق فرهنگیان نداشته است.

مشاور مدرسه با ۳۰ سال سابقه از استان تهران و مدرک گفت: در بررسی رتبه‌بندی فاقد رتبه تعیین شدم. ۳۰ سال مشاور مدرسه هستم و کارم ارتباط و تعامل موثر با دانش‌آموزان است؛ در رتبه‌بندی برای بند «تعامل و ارتباط موثر» از ۶۰ امتیاز ۲۱ امتیاز برایم اختصاص دادند. اعتراضی هم نکردم چون توهینی بالاتر از این نبود که بعد از ۳۰ سال کار، فاقد رتبه تشخیص داده شوم.

اشکالات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان و درگیر کردن معلمان با حواشی جمع‌آوری مدارک و مستندات و در نهایت تورم بالای کشور منجر به آن شد تا اجرای رتبه‌بندی معلمان با رضایت نسبی در جامعه فرهنگیان همراه نباشد و معلمان همچنان احساس می‌کنند که رتبه تعیین شده نهایی، تناسبی با سنوات خدمتی‌ آن ها و مهارت‌های شان ندارد و از سویی برخی از معلمان هم می‌گویند که پس از ارتقای رتبه در پی اعتراض به رتبه تعیین شده، عدد افزایش دریافتی جدید، اخلاف بسیار جزئی با دریافتی آن ها در رتبه پایین‌تر آن ها دارد، به همین دلیل وقتی از آن ها می‌پرسند از رتبه‌بندی رضایت دارید، پاسخ اکثریت منفی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • روایت محافل عبری از سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله
  • آینده مبهم در لندن | سردرگمی در چلسی!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • اسفند گذشته سرقت کاهش یافت/ سارقان عید امسال مرخصی نرفتند
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان
  • تامین اجتماعی از اجرای قانون مرخصی زایمان دوقلوها امتناع می کند
  • امتناع تامین اجتماعی از اجرای قانون مرخصی زایمان دوقلوها!
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی
  • مرخصی تحصیلی برای مادران دانشجو و دارای فرزند