Web Analytics Made Easy - Statcounter

طراحی و ساخت دستگاه بویایی‌سنج در دانشگاه صنعتی شریف انجام شد تا از این پس حس بویایی بیماران با دستگاه ایران ساخت انجام شود. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان دانشگاه صنعتی شریف با انجام طرحی پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به ساخت این دستگاه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه برای مطالعات شناختی در زمینه سنجش حس بویایی بیماران کاربرد دارد.

دستگاه بویایی‌سنج رشته‌ای از محرک‌های بویایی شامل رایحه‌های متنوع را به صورت برنامه ریزی شده به فرد مورد آزمایش ارائه می‌کند. بررسی پاسخ مغز به چنین رشته تحریکی می‌تواند به پژوهشگران در شناخت ساختار و عملکرد مغز کمک کند.

بهره‌گیری از دستگاه بویایی سنج در کنار سامانه نقشه برداری از مغز به متخصصان این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به تعامل گفتاری با آزمایش شونده کیفیت ثبت و ادراک حس بویایی در مغز او را مورد سنجش قرار دهند.

نارسایی عملکرد مغز در پاسخ به تحریک‌های بویایی نشانگر مناسبی برای تشخیص برخی از بیماری‌های مغز و اعصاب محسوب می‌شود و استفاده از این دستگاه امکان ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی و پاسخ مغز به صورت پتانسیل وابسته به رویداد بویایی را فراهم می‌سازد. همچنین بویایی‌سنج زمان دقیق ارائه هر تحریک بویایی را در اختیار سامانه داده گیری از مغز قرار می‌دهد.

این ابزار کاربردی در حوزه دانش علوم شناختی دارای شش مخزن رایحه، سنسور دما، فشار و رطوبت، پشتیبانی از سنسور تنفس، کنترل مدت زمان و ترتیب تحریک‌های بویایی، تنظیم جریان هوای ورودی و غلظت تحریک‌های بویایی است.

این دستگاه که قابل حمل و سازگار با روش‌های تصویربرداری مغزاست برای اجرای آزمایش‌های متنوعی بررسی بویایی رفتاری یا تعاملی بدون نیاز به ثبت سیگنال‌های مغزی کاربرد دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی شریف نقشه برداری مغز بیماری مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۵۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی حلقه مفقوده کاربردی سازی علوم مهندسی

حامد فضلالله تبار، مهندس برتر منتخب فرهنگستان علوم در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تاثیر علوم مهندسی در توسعه کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه ساختار توسعه و ارکان آن به‌صورت کاملا متقابل با علوم مهندسی عجین است، لذا توجه و تقویت آموزش و پژوهش علوم مهندسی که منجر به رشد فناوری و از آن طریق توسعه زیست بوم و در نهایت توسعه کشور می‌گردد، ضروری است.

وی در پاسخ به این که برای کاربردی سازی علوم مهندسی در کشور باید چه اقداماتی صورت گیرد؟ بیان کرد: علوم مهندسی بخودی خود کاربردی هستند، اما آنچه در کشور مغفول مانده بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی به‌صورت یکپارچه با هدف گذاری مطلوب است؛ از سوی دیگر توسعه صنعت از طریق انتقال فناوری و مدرن سازی یک گام مهم جهت مطالبه کاربرد‌های مهندسی از سمت تقاضا می‌باشد.
 
مهندس برتر منتخب فرهنگستان علوم درباره نقش فرهنگستان علوم در ترویج علم مهندسی اضافه کرد: فرهنگستان علوم بعنوان یک رکن ممتاز در سیاست گذاری علم و فناوری می‌تواند نقش محوری و تسریع گر در هم افزایی و هماهنگ سازی سایر ارکان ایفا نماید و در یک ساختار برنامه محور با همگرایی فعالیت‌های بعضا جزیره ای، منجر به حصول توسعه و رشد در علوم مهندسی شود.

فصلالله تبار درباره به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور در حوزه مهندسی گفت: با توجه به توسعه شگرف علوم مهندسی در دنیا و عقب ماندگی‌های تاریخی کشور در برهه‌های زمانی مختلف به دلایل گوناگون از یک سو، و نیز پدیدار شدن هوش مصنوعی بعنوان یک ابزار توانمند در علوم مهندسی به نظر علاوه بر بهنگام سازی نقشه علوم مهندسی نیاز به یک جهش در تدوین نقشه در حوزه علوم مهندسی است. علاوه براین، با توجه شناوری علوم مهندسی در دنیا و همگرایی آن‌ها در حل مساله در حوزه‌های کلیدی مانند زیرساخت، انرژی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و امنیت غذایی، مطلوبست چنین الویت‌هایی با رویکرد ترکیبی تخصص‌های مهندسی در نقشه در نظر گرفته شود. بدیهی است نیروی انسانی کارامد که بازیگر اصلی حصول اهداف نقشه هستند در کشور وجود دارد و نیاز به تغییر نگرش در لایه سیاست گذاری احساس می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به ۱۲ پرتاب فضایی دولت در سال گذشته
  • تولید قطعات پیچیده صنعتی با پرینتر سه بُعدی فلزی ایران ساخت
  • بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی حلقه مفقوده کاربردی سازی علوم مهندسی
  • تولید قطعات پیچیده صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی «ایران ساخت»
  • ارتقاء جایگاه ایران در شاخص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بومی سازی فناوری‌های جدید در زنجیره آلومینیوم
  • تاریخ‌سازی سربازان گاز در سال ۱۴۰۲
  • بیمارستان امام حسن دزفول دومین بیمارستان مجهز کشور در درمان سرطان
  • خیران؛ بزرگترین رکن نهضت مدرسه‌سازی
  • ساخت سامانه رباتیک معاینات پزشکی از راه دور توسط جوان خوزستانی