Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر اقتصاد انرژی گفت: برای از بین رفتن توزیع ناعادلانه یارانه پنهان انرژی پیشنهاد می‌شود، طرح توزیع کارت‌های انرژی برای سرپرستان خانوار اجرایی شود.

جواد نوفرستی پژوهشگر اقتصاد انرژی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: در ایران یارانه انرژی به بدترین شکل ممکن توزیع می‌شود. یارانه پنهانی که در حجم بسیار وسیع و بسیار ناعادلانه، دهک‌های با درآمد بالا ۱۰ برابر دهک‌های با درآمد پایین مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل فعلی توزیع یارانه‌های انرژی صدقه دادن از جیب کم مصرف ها به پرمصرف‌ها است. اولویت حذف یارانه های پنهان باید برای گاز، برق و بنزین باشد که مورد مصرف خانوار است. البته آب هم میتواند جز این موارد باشد به دلیل اهمیت زیاد این مایع ارزشمند.

وی در رابطه با طرح حذف یارانه های پنهان گفت: طرح مدون در رابطه با حذف یارانه‌های پنهان در سطوح مختلف حاکمیت برای دستگاه های مختلف در سال 92 ارائه شد، اما به مرحله اجرا نرسید. به نظر نمی رسد تا زمانی که این دولت و مجلس فعلی سرکار باشند موضوع حذف یارانه پنهان به نتیجه ای برسد. در حال حاضر 6 سال از آن طرح می‌گذرد، و هرچه زمان بیشتر بگذرد فرصت های بزرگ اقتصادی را از دست می دهیم.

نوفرستی در ادامه گفت: این طرح مربوط به خانوار است زیرا بخش خانگی بیشترین پتانسیل صرفه جویی در مصرف انرژی را دارد و در واقع یک بخش غیر مولد است. بخش خانگی به نسبت صنعت اجرای طرح برای آن راحت تر است. به همین دلیل باید با توجه به اقلیم های متفاوت در کل کشور میزان مصرف انژی تعریف شود. این بدان معنا است که برای مثال در هوای معتدل تهران مقدار برق تخصیص داده شده با مقدار آن در هوای گرم خوزستان تفاوت دارد.

وی در پایان در رابطه با نحوه اجرای این طرح گفت: برای بهینه سازی مصرف انرژی 2 راهکار وجود دارد که اولین راه کار این است برای پر مصرف ها یارانه انرژی حذف شود و بر مبنای نرخ جهانی محاسبه شود اما راه کار دوم این است که توزیع کارت‌های اعتباری انرژی بین سرپرستان خانوار، این طرح ایده آل مورد نظر ما است.

نوفرستی خاطرنشان کرد: در طرح توزیع کارت های اعتباری انرژی، یارانه گاز، برق، بنزین و آب حذف شده و حامل های انرژی ذکر شده با نرخ آزاد محاسبه می شود. در این طرح یارانه این حامل ها به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. پس از کسر مبلغ مصرف حامل های انرژی در صورت آن که مشترک کم مصرف بوده باشد مابقی اعتبار برای سرپرستان خانوار قابل برداشت است.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: اقتصاد انرژی سرپرستان خانوار یارانه پنهان حذف یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۹۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • یارانه ۶۰۰ هزار تومانی برای مادرانِ فرزندان کمتر از دوسال
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • تأمین و توزیع ۴۹۰ تن شکر خانوار در چهارمحال و بختیاری
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند
  • ۵۰ درصد برق کشور در واحدهای صنعتی مصرف می‌شود
  • کشف توزیع غیر مجاز یک هزار تن گندم یارانه‌ای در خوی
  • سهم ۲۵ درصدی بخش کشاورزی از مصرف نفت‌گاز استان کردستان
  • توزیع نابرابر سفر خانوارهای ایرانی؛ فقط ۱۸درصد مستاجران سفر رفته‌اند!