Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@02:49:54 GMT

قوانین نظام مهندسی ۲۰ ساله است

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۹۹۱۵

احمد خرم رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه اصلاح قانون، آیین نامه و نظام نامه ها در اولویت برنامه های سازمان نظام مهندسی کشور به شمار می‌رود گفت: مقررات سازمان نظام مهندسی بیش از ۲۰ سال است که هیچ اصلاحی برای آنها انجام نشده و تجدید نظر در این آیین نامه ها و نظام نامه ها با شتاب  بیشتری در نظام مهندسی کشور در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- او افزود: در ۲۰ سال گذشته تمامی مقررات ملی سازمان نظام مهندسی بدون هیچ تغییری باقی مانده که این خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیاد برای حوزه  مهندسی کشور شده است.

او ادامه داد: به عقیده  بنده باید مقررات بین‌المللی در حوزه مهندسی کشور جایگزین مقررات ملی شود و این اقدام هم در آینده نزدیک در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رییس سازمان نظام مهندسی کشور یکی از مهمترین برنامه های سازمان نظام مهندسی را افزایش اشتغال فارغ التحصیلان مهندسی کشور در هفت رشته ساختمانی عنوان کرد و گفت:  ۷۰۰ هزار نفر جمعیت مهندسان در هفت رشته ساختمانی در کشور است ولی متاسفانه از این تعداد تنها برای ۱۰۰ هزار نفر فرصت شغلی تعریف شده است که باید این موضوع هر چه سریعتر  وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی پیگیری شود.

تعداد زیادی از فارغ التحصیلان مهندسی در رشته دیگری مشغول به کارند

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور یادآور شد: ۶۰۰ هزار نفر مهندس بدون تعریف شغلی در کشور هستند که اکثر آنها در بخش های دیگری که به رشته آنها مرتبط نیست فعالیت می‌کند و این موضوع برای جامعه مهندسی کشور بسیار دشوار است و این اقدامات  باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر آن که صد هزار نفر در این حوزه مشغول هستند باید نحوه توزیع اشتغال به گونه‌ای باشد که بتوانیم در تمامی رشته های مهندسی از جمله برق مکانیک معماری این افراد حضور داشته باشند.

خرم با بیان اینکه  ایجاد بخش و معاونت مشترک با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه استارتاپ ها در حوزه مهندسی  از اقداماتی است که در این بخش راه انداخته ایم گفت: می توانیم با همکاری تمام این شرکت های دانش بنیان میزان اشتغال را در حوزه مهندسی افزایش داده ایم و سعی داریم دو برنامه پنج ساله ای را در این حوزه برنامه ریزی و ایجاد  کنیم.

شرکت های دانش بنیان دریچه جدید رشد مهندسان ایرانی

خرم تاکید کرد: با  راه اندازی شرکت های دانش بنیان می توانیم فرصت های زیادی برای  رشته مهندسی ساختمان ایجاد کنیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور  به مسئله تضمین کیفیت ساختمان ها هم اشاره کرد و گفت: افزایش کیفیت ساختمان ها برای ما در اولویت است و با استفاده از این اقدامات می خواهیم عمر مفید ساختمان ها را افزایش دهیم.

 خرم با اشاره به اینکه هم اکنون عمر مفید ساختمان ها  زیر ۲۵ سال است, گفت:  با توجه به بحث کیفیت تر ساختمان ها سعی داریم عمر آنها را به بالای ۵۰ سال برسانیم.

 خرم یادآور شد: سازمان نظام مهندسی کشور به اموال مردم توجه بسیار زیادی دارد و برای جامعه مهندسی کشور حفظ اموال و جان مردم را همواره در اولویت است.

او گفت:  جامعه مهندسی در نظر دارد که از شیوه سنتی سازی در حوزه ساخت و ساز و فاصله بگیرد و به سمت صنعتی سازی حرکت کند.

 خرم توضیح داد: اعتلای جایگاه و منزلت مهندس هم از مهم‌ترین برنامه‌های ما برای حوزه ساخت و ساز به شمار می رود به طوری که متاسفانه بخش کوچکی از جامعه مهندسی باعث شده که چهره زحمتکش فرهیخته در جامعه مهندسی خدشه‌دار شود و ما قصد داریم با رفع برخی از ابهامات در حوزه مهندسی کشور چهره این جامعه را را از نو دوباره برای مردم بسازیم .

رییس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه با جدیت به تخلفات در حوزه مهندسی کشور برخورد خواهد کرد افزود: ما اصلاح این موضوع را در دستور کار خود قرار داده ایم .

او با اشاره به اینکه برخی از مهندسان کشور سعی داشته‌اند با امضا فروشی چهره مهندسی کشور را در بین مردم خدشه دار کنند که ما با جدیت و اصلاح و رفع این موضوع را در دستور کار خود قرار داده ایم.

۹۰ درصد تخلفات نظام مهندسی شناسایی شده است

خرم با اشاره به اینکه اصلاح سیستم  و فرایند ها را در دستور کار خود قرار داده ایم, گفت: مبارزه با امضا فروشی، اصلاح ساختار سیستم و فرایند را به شکل گسترده ای سازمان نظام مهندسی کشور در دستور کار خود قرار داده است. ۹۰‌ درصد از تخلفات برای مهندسی جمع شده اما هنوز در برخی است مقاطع شاهد تخلفاتی در این حوزه هستیم

 رییس سازمان نظام مهندسب کشوری با اشاره به اینکه باید ساختارها به شکل جدی اصلاح شود گفت برخی حفره و سوراخ های در ساختار مهندسی کشور وجود دارد که از همین بخش  ها باعث  مشکلات برای حوزه مهندسی کشور ایجاد می‌شود و با جدیت و از طریق اصلاح ساختارها این اقدامات را در دستور کار خود قرار دهیم

رئیس سازمان نظام مهندسی  با بیان اینکه ایمنی در حوزه مهندسی کشور چندان بالا نیست, گفت: امنیت مناسبی در  سیستم های حوزه مهندسی کشور وجود ندارد و این خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی در حوزه ساخت وساز کشور می شود.

 خرم با بیان اینکه انجام فرایندها درحوزه مهندسی کشور هرچه طولانی تر شود میزان فساد ها در این بخش بیشتر می شود گفت چرا باید کاری که ظرف مدت ۲۴ ساعت می توان انجام داد برای انجام آن یک ماه وقت صرف کرد

او بیان کرد:طولانی شدن فرآیند ها به ویژه انجام اقدامات در حوزه مهندسی کشور باعث می‌شود که بساط در این بخش بیشتر شود بنابراین باید با مدیریت این اقدامات و اصلاح فرایندها بتوانیم از طولانی شدن انجام فرایندها جلوگیری کنیم .

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شناسنامه فنی و ملکی به صورت جدی در دستور کار نظام مهندسی کشور قرار گرفته است, گفت: تضمین کیفیت ساختمان و اجرایی شناسنامه فنی و ملکی مکمل یکدیگر هستند و سازمان نظام مهندسی کشور قصد دارد این دو را همزمان انجام دهد افزود اگر به صورت تک برگ را انجام دهیم همانند گذشته با مشکلات بسیار زیادی در این حوزه روبه‌رو خواهیم شد بنابراین سازمان نظام مهندسی کشور قصد دارد شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و بیمه تضمین کیفیت را در آینده با جدیت بیشتری در دستور کار خود قرار دهد

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ساخت و ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معماری سازمان نظام مهندسی کشور دستور کار خود قرار داده رئیس سازمان نظام مهندسی دستور کار خود قرار سازمان نظام مهندسی کشور حوزه مهندسی کشور جامعه مهندسی ساختمان ها هزار نفر داده ایم نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۹۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: بانکداری ایران باید پاکیزه شود

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: لازم است کار بانکداری به صورت پاکیزه، درست، با انضباط و مطابق فرایند فقهی که در نظام اسلامی تعریف شده است انجام شود و حتماً به دغدغه های مراجع عظام تقلید در مباحث بانکداری توجه جدی شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی امروز در دیدار ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی ایران که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد اظهار داشت: اعمال خوبی که انسان انجام می دهد با رعایت چند اصل ارزش مضاعف پیدا می کند، کاری که در نظام اسلامی انجام می شود با رعایت اخلاص حتماً ارزش و منزلتش در نزد خدای متعال افزایش خواهد داشت، البته اموری همچون برنامه ریزی دقیق و انضباط نیز کار خوب را بهتر و خوبتر می کند.

مدیر حوزه های علمیه کشور افزود: اینکه انسان کار خوب را در چه موردی و با چه بردی انجام دهد خود مسئله مهمی است؛ اینکه تسهیلات برای پروژه های حیاتی کشور مصرف شود بسیار با ارزش بوده و دنیا و آخرت انسان را آباد می کند.

ضرورت توجه به مباحث فقهی و شرعی در بانک ها

آیت الله اعرافی در ادامه توجه به مباحث فقهی و شرعی در بانک ها را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: لازم است کار بانکداری به صورت پاکیزه، درست، با انضباط و مطابق فرایند فقهی که در نظام اسلامی تعریف شده است انجام شود و حتماً به دغدغه های مراجع عظام تقلید در مباحث بانکداری توجه جدی شود.

جوانان حمایت شوند

عضو مجلس خبرگان رهبری توجه به محرومان جامعه را مهم دانست و خاطرنشان کرد: تامین نیازهای خرد مردم در قالب قرض الحسنه بسیار مهم است؛ توجه به جوانانی که به تازگی تشکیل خانواده داده اند و حمایت از آنان بسیار کار ارزشمندی است.

آیت الله اعرافی تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را مهم دانست و تصریح کرد: سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و حمایت از آنان امر مبارکی است که باید ادامه داشته باشد.

مدافع مردمی‌سازی و بخش خصوصی هستم

عضو شورای عالی حوزه های علمیه توجه جدی به پروژه های راهبردی و اهتمام بیشتر به خصوصی‌سازی را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: امروز ما در مسئله خودرو زمین‌گیر هستیم و حال آنکه اگر این صنعت به خود مردم واگذار شود بسیاری از مشکلات حل می شود. من مدافع بخش خصوصی هستم و اگر در اموری همچون خودرو، راه، فرودگاه و ... که همه از آن بهره مند می شوند و در آبروی کشور و نظام موثر است بهتر عمل شود و از آنها گره گشایی شود، تأثیر و برکات زیادی نصیب مردم می شود.

در اجرای سیاست های اصل44 به خوبی عمل نشد

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: رهبری معظم انقلاب اسلامی در شعار امسال همچون گذشته بر نقش مردم تاکید داشتند، چرا که مشارکت مردم بسیار مهم است، البته در اجرای سیاست های اصل44 قانون اساسی به خوبی عمل نشد.

مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان توجه بیشتر به امر مولدسازی را خواستار شد و گفت: بانک ها امر مولدسازی را که مصوبه سران قوا است را جدی تر از قبل بگیرند چرا که به آن چیزی که مد نظر بود نرسیدیم.

در ابتدای این دیدار ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی ایران به ارائه گزارشی از برنامه ها و فعالیت های انجام شده در این بانک در راستای خدمت به مردم پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه ترویج پیدا کند
  • شهید «محسن صداقت» اخلاص بسیاری داشت
  • توازن و عدالت در اخذ مالیات باید لحاظ شود
  • آیت‌الله اعرافی: بانکداری ایران باید پاکیزه شود
  • برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود
  • ضرورت حمایت از کارآفرینان و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
  • انتصاب رئیس شورای نظام مهندسی کشاورزی مازندران
  • جزییات اجرای پروژه های برون مرزی در حوزه برق و آب
  • صادرات خدمات فنی مهندسی حوزه آب به ۲۰ کشور در جهان
  • گسترش حاشیه نشینی در تبریز معضل اساسی است