Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@12:57:15 GMT

آن چه از چای نمی‌ دانستید

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۰۵۰۶

آن چه از چای نمی‌ دانستید

خبرگزاری آریا -

چای کیسه ای
در اوایل قرن بیستم، چای، نوشیدنی لوکسی بود که فقط ثروتمندان توانایی خرید آن را داشتند.
در نیویورک، تجار چای بی‌ صبرانه منتظر محموله‌ های چای که از هند و چین می ‌آمد، می ‌‌نشستند و آن را به قیمت گزاف به مشتریان خود می ‌فروختند.
قوطی‌ های فلزی کوچک، اولین نوع بسته‌ بندی چای بود اما از آنجا که قیمت این قوطی ‌ها نسبتا بالا بود، در سال 1903 میلادی، برای اولین بار از کیسه‌ های ابریشمی به جای قوطی ‌های فلزی استفاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع بسته ‌بندی، اول در سال 1904 میلادی، به کافه‌ رستوران ‌های نیویورک و بعد از آن، به سراسر جهان راه یافت. برخی مصرف‌ کنندگان، کیسه‌ ها را به همان صورت درون آب ‌جوش انداختند و متوجه شدند چای در حال رنگ دادن و دم کشیدن است. از این پس بود که روش‌های ساده ‌تری برای استفاده از چای پیدا شد.
سولیوان، اولین تاجری بود که چای را در بسته ‌بندی‌ های کوچک ابریشمی به بازار عرضه کرد.
ابداع چای کیسه ‌ای احتمالا بهترین و بدترین اتفاق در صنعت چای بود! بهترین بود چون سبب افزایش توجه مردم به چای شد و بدترین بود چون از آن به بعد، درون کیسه‌ ها چای ‌هایی با کیفیت پایین در دسترس مردم قرار گرفت.
کم ‌کم مردم به چای کیسه‌ ای علاقه بیشتری نشان دادند چون دیگر نیازی به استفاده از صافی نبود و از آنجا که برگ کامل چای درون کیسه قرار می ‌گرفت، رنگ و بوی چای عالی بود اما به تدریج تولیدکنندگان به جای برگ کامل، چای پودری شده یا اصطلاحا خاک چای را جانشین آن کردند تا زمان رنگ دادن به حداقل برسد و در ضمن سود آن ها افزایش یابد. گرچه امروزه خیلی‌ ها دم کردن چای خشک و عطر و بوی آن را می ‌پسندند اما هنوز هم سرعت رنگ دادن و دم کشیدن چای کیسه‌ ای سبب شده طرفداران خاص خود را داشته باشد؛ به ‌طوری که در انگلیس 95 درصد چای مصرفی مردم را چای کیسه‌ ای تشکیل می ‌دهد.
در سال 1920 میلادی، چای کیسه ‌ای در آمریکا در دسترس همه بود. چای کیسه ‌ای ابتدا به شکل دایره‌ ای شکل(در سال 1922) و بعد به شکل هرمی(در سال1996) درآمد. در سال 1930 میلادی، شرکت سالادا برای اولین بار کیسه ‌های چای را از جنس فیبر کاغذ و از چوب درختان فیلیپینی و کلمبیایی ساخت و به دنباله آن کاغذی آویخت تا روی آن مارک شرکت خود را بزند. امروزه هم هنوز بیشتر انواع چای کیسه‌ ای از کیسه‌ هایی با جنس کاغذ و نایلون ‌های مخصوص مقاوم در برابر گرما(مثل پلی ‌پروپیلن) تهیه می ‌شود اما لازم به ذکر است که کیسه ‌های ابریشمی برای سلامت بهتر هستند و کیسه‌ های فیبر کاغذی و نایلونی صرفا برای کاهش هزینه‌ های شرکت ‌ها ابداع شده است.چای کیسه ای هرمی
3 سوال رایج درباره چای
سالانه 3 بیلیون کیلوگرم چای در سراسر جهان تولید می ‌شود. این نوشیدنی گرم به دلیل آرامش ‌بخش بودن و رفع خستگی، خیلی پُرطرفدار است. اما پرسش های زیادی هم درباره آن مطرح است که به نظر می ‌رسد سه پرسش زیر، همه‌ گیرتر است:
آیا نوشیدن چای یا هر نوشیدنی داغ دیگری ضرر دارد؟
بله، البته! چای را خیلی داغ نباید نوشید. برخی مطالعات نشان داده‌ اند که نوشیدن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و مری آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. نتایج بررسی ها حاکی از این مطلب هستند، افرادی که چای خیلی داغ می ‌نوشند، بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان مری هستند. تا چند سال پیش دانشمندان تصور می‌ کردند شاید چای موجب سرطان مری می ‌شود ولی بررسی‌ های جدید نشان داده است که این ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است، بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چای بهتر است این نوشیدنی را خیلی داغ میل نکنید.
چای محرک است یا آرام بخش؟
بعضی ‌ها چای می ‌نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام‌ بخشی دارد اما بعضی‌ ها هم می ‌گویند چای شادی‌آور و نشاط ‌آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبت‌ ها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم ‌کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کاسته شده و خاصیت آرام ‌بخشی آن بیشتر می ‌شود. پس از گذشت پنج دقیقه از دم‌ کشیدن چای، تمام کافئین موجود خارج می‌ شود و چای کاملا آرام ‌بخش است. کافئین از محرک ‌های سیستم اعصاب مرکزی است. مقدار این ترکیب در یک فنجان چای زیاد نیست. با این حال ممکن است مصرف زیادش در بعضی افراد موجب ایجاد حالاتی مانند بی ‌قراری و عصبانیت شود، از این رو، آن ها نباید در مصرف چای زیاده ‌روی کنند.
کدام چای بهتر است: سبز یا سیاه؟
در گیاه چای ترکیبات خاصی وجود دارد که دارای خواص مهم زیستی مانند آنتی اکسیدان ‏ها است. این ترکیبات فواید بسیاری دارند. در طی فرآیند تخمیر این مولکول ‌ها تغییر می‌ کنند. مثلا برخی از آن ها اکسید شده، برخی می ‌شکنند و یا به مواد جدیدی تبدیل می ‌شوند. در نتیجه، در چای سیاه که تخمیر زیادتری رویش صورت گرفته است، موادی به وجود می‌آید که حاصل آن تغییرات هستند، یعنی در چای سیاه موادی وجود دارد که در چای سبز، با تخمیر کمتر، وجود ندارد. سردسته این مواد، کافئین است. وجود کافئین در چای سیاه و آنتی ‏اکسیدان کمتر ارزش آن را در مقایسه با چای سبز که خواص آنتی ‌اکسیدانی بیشتری دارد، کمتر می ‏کند. به همین دلیل اگر افراد ذایقه خود را با چای سبز تطبیق دهند، از خواص بیشتر گیاه چای بهره ‌مند خواهند شد.
منبع:tebyan.net


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خیلی داغ چای کیسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 6 اردیبهشت برابر 25 آوریل را ورق می‌زنیم.

***

اولین مورد مشکوک به ایدز

۲۵ آوریل ۱۹۵۹ میلادی برابر با ۶ اردیبهشت ۱۳۳۸ خورشیدی، بیمار ۲۵ ساله‌ای به نام دیوید کار، شاگرد چاپچانه‌، با علائم غیرعادی ازجمله ضایعات پوستی مایل به ارغوانی، خستگی و کاهش وزن وارد بیمارستان سلطنتی منچستر در انگلستان شد. او چهار ماه و نیم بعد به دلایلی که هنوز مشخص نشده بود درگذشت. نمونه‌های بافت حفظ‌شده او در سال ۱۹۹۰ مورد بررسی قرار گرفت. جرالد کوربیت، مدیر ویروس‌شناسی بالینی همان بیمارستان، در نامه‌ای به تاریخ ۷ جولای ۱۹۹۰ به نشریه تخصصی لانست، پیشنهاد کرد که فرد می‌تواند اولین مورد شناخته‌شده ایدز باشد. سال ۱۹۹۵، نشریه تخصصی نیچر گزارش داد که نتایج غیرعادی بودند و اچ‌آی‌وی احتمالی شناسایی‌شده از «سویه نسبتا مدرن» است و درنتیجه نمونه های دی‌ان‌ای ارائه‌شده درواقع از یک بیمار مبتلا به ایدز در دهه ۱۹۹۰ تهیه شده است. پس‌از آزمایش مجدد بافت‌های دیوید کار، در او هیچ نشانه‌ای از ویروس پیدا نشد. به‌این‌ترتیب، در شماره ۲۰ ژانویه ۱۹۹۶ نشریه لانست، ادعای قبلی پس گرفته شد.

راکتور آزمایشی سدیم

۲۵ آوریل ۱۹۵۷ میلادی برابر با ۶ اردیبهشت ۱۳۳۶ خورشیدی، راکتور آزمایشی سدیم (SRE) شکافت هسته‌ای خودپایه را با ۳۵۰ درجه فارنهایت سدیم در هسته آغاز کرد و ۱۲ نوامبر ۱۹۵۷ برای اولین‌بار برق را به مورپارک، کالیفرنیا ارائه کرد. این نیروگاه در ۲۱ می ۱۹۵۸به توان کامل رسید. طراحی آن در ژوئن ۱۹۵۴ و حفاری سایت در مارس ۱۹۵۵ آغاز شد و ساخت‌و‌ساز در فوریه ۱۹۵۷ به پایان رسید. راکتور که از سدیم به‌عنوان خنک‌کننده استفاده می‌کرد، در کوه‌های سانتا سوزانا، در حدود ۳۰ مایلی شمال‌غربی لس‌آنجلس قرار داشت. تصمیم برای غیرفعال‌کردن آزمایش راکتور سدیم در پاییز ۱۹۶۶ اتخاذ و فعالیت‌های غیرفعال‌سازی تا ژوئن ۱۹۶۸ به پایان رسید. انحلال، تخریب و رفع آلودگی در سال ۱۹۸۳ تکمیل شد.

کانال سوئز

۲۵ آوریل ۱۸۵۹ میلادی برابر با ۶ اردیبهشت ۱۲۳۸ خورشیدی، مراسم کلنگ‌زنی برای احداث کانال سوئز در مصر برگزار شد. اولین ضربه کلنگ را مهندس فرانسوی این پروژه، فردیناند ویکومت د لسپس در بندر سعید (پورت‌سعید) وارد کرد. او پروژه اتصال دریای مدیترانه و دریای سرخ را آغاز و بر آن نظارت کرد. این کانال ۱۰۰ مایلی از تنگه سوئز عبور و مسیر حمل‌و‌نقل مستقیم را برای تجارت بین اروپا و آسیا فراهم می‌کند. با موافقت فرماندار عثمانی مصر، سال ۱۸۵۶ شرکت کانال سوئز با حق احداث و بهره‌برداری از این آبراه به‌مدت ۹۹ سال تشکیل شد. حفاری با دست و با کار اجباری آغاز شد. پیشرفت با لایروبی‌های مکانیکی اروپایی و بیل‌های بخار بهبود یافت، اما به‌دلیل اختلافات کاری و همه‌گیری وبا ادامه کار به تعویق افتاد و درنتیجه، چهار سال دیرتر از آنچه در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود، مراسم افتتاحیه در ۱۷ نوامبر ۱۸۶۹ برگزار شد.

ثبت اختراع کیسه پلاستیکی دسته‌دار

۲۵ آوریل ۱۹۶۵ میلادی برابر با ۶ اردیبهشت ۱۳۴۴ خورشیدی، حق ثبت اختراع ایالات‌متحده برای طراحی کیسه پلاستیکی دسته‌دار برای مخترع سوئدی استن گوستاو تولین صادر شد که سپس او این حق اختراع را به شرکت «سِلوپلاست» واگذار کرد. طرح، کیسه پلاستیکی یک‌بار مصرف ویژه حمل مواد غذایی مصرف بود که امروزه به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و به معضل بزرگی در افزایش زباله‌های پلاستیکی و آلودگی محیط‌زیست تبدیل شده است. این کیسه از مواد پلاستیکی قابل جوش لوله‌ای بدون درز (مانند پلی‌اتیلن) ساخته می‌شود. برای ساخت کیسه، درزهای عرضی جوش داده می‌شود، یک قطعه سوراخ می‌شود تا قسمت بالای دسته‌ها را تشکیل دهد و در درزهای عرضی از هم جدا می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف ۲۵۶ کیسه آرد خارج از شبکه در نهاوند
  • ۶ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • عرضه کیسه پلاستیکی ممنوع شد + فیلم
  • ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • اهدای ۴۰۰ کیسه آرد رایگان به نیازمندان در بشاگرد
  • طرح ملی ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در اردبیل
  • پیوستن دانش‌آموزان تفت به پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی»
  • راه اندازی پویش امروزِ من، بدون کیسه پلاستیکی