Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی گفت: اگر سیاست‌گذاران داخلی بخواهند تغییر یا کنترل خاصی روی ارزش دلار انجام دهند، به احتمال بسیار زیادی در ایام بعد از عید و در ماه رمضان که تقاضا برای دلار کم خواهد شد، توان داخلی برای کنترل در فروردین و اردیبهشت بیشتر است.

به گزارش قدس آنلاین، شهرام مرصعی در خصوص افزایش قیمت طلا و ارز در بازار، اظهار کرد: قیمت طلا در داخل کشور با دو پارامتر سنجیده و قیمت‌گذاری می‌شود، یکی قیمت جهانی اونس طلا است که با دلار محاسبه شده و در داخل کشور باید با نرخ برابری ریال با دلار مشخص شود که در بازار آزاد چه میزان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پارامتر باید لحاظ شود تا بدانید قیمت در داخل کشور چقدر است.

وی افزود: معمولا این قیمت باید تعادلی باشد، یعنی وقتی این دو پارامتر ار در نظر می‌گیریم، قیمتی که در سطح کشور است، باید نه به قدری بالا باشد که طلا از کشور به صورت غیر رسمی خارج شود و نه به قدری پایین باشد که سبب ورود غیر قانونی طلا به داخل کشور شود،  این قیمت باید تعادل داشته باشد و حتی میزان کمی از نرخ جهانی بیشتر باشد که اگر هم قرار است اتفاقی بیفتد، سبب ورود ارز به کشور شود نه خروج آن.

مرصعی بیان کرد: وقتی این دو رقم را در نظر می‌گیرید باید بدانید خرید و فروش دلار در بازار آزاد چقدر است، بعد نرخ هر اونس طلا در بازار جهانی را بدانید که چند دلار است و در نهایت این دو را در هم ضرب کنید که قیمت داخلی طلا با درصد کمی انحراف به دست می‌آید. هر دو این عوامل در چند وقت اخیر تغییر کردند، یعنی هم هر اونس طلا در بازار جهانی دارای رشد بوده و از کانال ۱۳۰۰ دلار به کانال ۱۶۰۰ دلار صعود کرده و هم نرخ دلار در داخل کشور از کانال ۱۱، ۱۲ هزار تومان به کانال ۱۵ هزار تومان رسیده، بنابراین این دو عامل سبب شده شاهد ترقی عجیب قیمت طلا در داخل کشور باشیم.

رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بخشی از نرخ بازار آزاد دلار در داخل کشور متاثر از مسائل غیر اقتصادی و سیاسی بوده و شکی نیست که قرار گرفتن ما در لیست سیاه FATF یک امتیاز منفی برای اقتصاد کشور است. وقتی عاملی در اقتصاد خرد و کلان کشور تاثیر منفی می‌گذارد، بسیار سریع آثار آن را در ارزش ریال مشاهده می‌کنید. ممکن است این نابسامانی در برخی اجناس کشش کمتر و دیر و زود داشته باشد، اما این اتفاق در تمام کالا و خدمات در داخل کشور رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه در یک اقتصاد قوی مشکلات خارجی نه اینکه تاثیرگذار نباشد، اما تاثیرگذاری کمتری دارد و این قانون فرصت‌ها و تهدیدها است، عنوان کرد: اگر چارچوب، ساختار و فرم اقتصادی ما قوی باشد، طبیعتا می‌تواند در مقابل برخی تهدیدات خارجی از خود مقاومت نشان دهد، اما وقتی اقتصاد ضعیف است و اشکالات زیادی در سیستم اقتصادی و رانت، اختلاس‌های عجیب، ضعف پولی و سیستم مالی در کشور وجود داشته باشد، آسیب‌پذیری ما را بالا می‌برد.

مرصعی ادامه داد: با وجود این مسائل یک تهدید خارجی مانند تهدید سیاسی FATF تاثیر بیش از حد معمولی در این موضوع دارد، اما همه موضوع این نیست، بخشی از نوسانات غیر متعارف نیز به عملکرد داخلی خود ما برمی‌گردد که همه این عملکرد را نمی‌توان ناشی از مدیریت غلط و اشتباه و انجام ناخواسته کاری دانست، بخشی از آن هم کاملا برنامه‌ریزی و حساب شده بوده است.

رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی در خصوص وضعیت قیمت طلا و ارز در ماه‌های آینده، گفت: در سیستم داخلی ممکن است این روند همچنان افزایشی باشد. اگر سیاست‌گذاران داخلی بخواهند تغییر یا کنترل خاصی روی ارزش دلار انجام دهند، به احتمال بسیار زیادی در ایام بعد از عید و در ماه رمضان که تقاضا برای دلار کم خواهد شد، توان داخلی برای کنترل در فروردین و اردیبهشت بیشتر است، البته تمام مساله این نیست، بخش مهمی اثرات خارجی است و باید ببینیم سیاست‌ها و روابط بین‌الملل چه تاثیراتی بر وضعیت اقتصادی ما می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه مساله کرونا را هم نباید دست کم گرفت، تصریح کرد: کرونا در اقتصاد دنیا نیز تاثیر گذاشته و قوانین و مقررات اقتصادی داخل کشور نیز مانند کشورهای دیگر و اقتصاد بین‌الملل است. یک اقتصاد قوی و مطرح مانند اقتصاد چین با این بیماری تحت تاثیر قرار گرفته و بخشی از رشد قیمت جهانی طلا مربوط به همین بیماری است که بر اقتصاد چین و در نتیجه در اقتصاد جهان تاثیر گذاشته است.

مرصعی اضافه کرد: طبیعتا در داخل کشور ما نیز همین اثر منفی را با شدت و ضعف خواهد گذاشت. ما تا قبل از این موضوع نیز درگیر معضلات صادرات بودیم که اکنون بدتر خواهد شد، بیشتر محدود می‌شویم و چه واقعی و چه تصنعی تاثیر کلانی در صادرات ما خواهد گذاشت. طبیعتا این امر روی اقتصاد ما تاثیر خواهد گذاشت، البته بحران‌ها در تمام دنیا اتفاق می‌افتند و هیچ کشوری نمی‌تواند بگوید که من به گونه‌ای سیاست‌ها و اقتصاد خود را برنامه‌ریزی می‌کنم که هیچ وقت با بحران مواجه نشوم، این حرف محال است.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: داخل کشور قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۱۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار

مهدی منصوری بی دکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالاها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالاها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگرهای خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بی دکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالاها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بی دکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

کد خبر 6085068 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد / احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد | احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج افزایش قیمت دلار فروکش کرد؟
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد/ احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار
  • قیمت دلار؛ محور جلسه امروز دولت و مجلس /قالیباف: از دو قوه باید یک حرف شنیده شود
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ پنجشنبه ۳۰ فروردین