Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:12:25 GMT

صنعتگران علیه کرونا؛ نظارت بر بازار تقویت می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۱۶۴۲

صنعتگران علیه کرونا؛ نظارت بر بازار تقویت می‌شود

روزنامه ایران در گزارشی ، آورده است: «نداریم»، «موجود نیست»، «هنوز توزیع نشده». این جملات را بارها از داروخانه‌ها و خانه‌های بهداشت مناطق مختلف شنیدیم. مردم برای خرید محلول‌های ضدعفونی کننده و ماسک به هر داروخانه‌ای که می‌روند با چنین جواب‌هایی روبه‌رو می‌شوند. همین امر دوندگی مردم را دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان وزارت صمت می‌گویند تولیدکنندگان هیچ زمان با این حجم از درخواست ماسک و محلول ضدعفونی کننده روبه‌رو نشده بودند، پس باید پذیرفت که رشد ناگهانی تقاضا باعث شده که شاهد افزایش تقاضای خرید ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده باشیم وگرنه؛ تولید مشکلی نداشته است.


این صحبت اگر برای سه هفته پیش بود اکثر خریداران ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده که این روزها جواب «نه» می‌شنوند، می‌پذیرفتند ولی از هفته‌های پیش هشدارها مبنی بر ورود کرونا به ایران داده شده بود. از این‌رو ،برخی از تحلیلگران براین باورند که کارخانه‌های تولیدکننده ماسک، محلول‌های ضدعفونی کننده و تولیدکنندگان لباس بیمارستانی باید در حالت آماده باش قرار می‌گرفتند که در صورت نیاز حجم تولید را بالا ببرند و نگرانی از نبود نقدینگی و کمبود مواد اولیه نداشته باشند. با توجه به شرایط پیش آمده و دستورات پی در پی دولتمردان، روز گذشته مسئولان وزارت صمت از چند تولیدکننده ماسک در کشور بازدید کردند تا وضعیت تولید آنها را بررسی و مشکلات احتمالی را برطرف کنند. بازدید میدانی آنها گویای آن بود که تولیدکنندگان با حداکثر ظرفیت در حال تولید هستند و هیچ تولیدکننده‌ای ماسک و محلول‌های ضدعفونی‌کننده را به واسطه‌ها نمی‌دهد.


مهدی صادقی نیارکی، سرپرست امور صنایع وزارت صمت به «ایران» گفت: تولیدکنندگان با حداکثر ظرفیت خود در حال تولید هستند و تمام سعی ما بر این است که تولیدکنندگان بدون مشکل در تأمین مواد اولیه و نقدینگی فعالیت کنند، در این راستا، وزارت صمت از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد. او ادامه داد: عمده مشکلات واحدهای تولیدکننده ماسک تأمین انرژی، مواد اولیه، اجزا و قطعات تولید و نیروی انسانی است. آنگونه که وزارت صمت گزارش داده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داده تا همه امکانات واحدهای تولیدی انواع ماسک بهداشتی فیلتردار و ضدعفونی کننده‌ها با بسیج همه امکانات، تولید محصولات مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا را به صورت شبانه روزی انجام دهند. 


رحمانی ادامه داد: شرایط موجود کشور به گونه‌ای است که همه باید بدون در نظر گرفتن منافع شخصی به فکر سلامت خود و جامعه باشیم و قطعاً تولیدکنندگان مانند دوران مختلف این مهم را عملیاتی خواهند کرد. در این زمینه کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایرنا گفته است: در تلاشیم تا امکانات و تسهیلات لازم را برای واحدهای تولیدی فعال در زمینه ماسک فراهم کنیم تا با همه قوا به تولید بپردازند.
گردان خاطرنشان‌ کرد: اکنون تولید در کارخانجات مختلف در جریان است و ما به دنبال تولید با حداکثر ظرفیت هستیم، اما توزیع ماسک‌ها بر عهده وزارت بهداشت است که اکنون از داروخانه‌ها گرفته شده و به خانه‌ها و مراکز بهداشت سپرده شده است.

عطف گزارش
دستور رئیس جمهوری

با توجه به چنین شرایطی حسن روحانی، رئیس جمهوری از دستگاه‌های اقتصادی خواست که برای مقابله همه‌جانبه با «کرونا» اقدام‌های لازم را انجام دهند. به دستور رئیس جمهوری، سازمان برنامه و بودجه مکلف شد، هرگونه بودجه مورد نیاز برای مقابله همه جانبه با ویروس کرونا را تأمین کند. همچنین وزارت صنعت باید همه تجهیزات و وسایل درمانی و مرتبط را در اسرع وقت تولید و تأمین کند. سومین بخشی که فصل الخطاب قرار گرفته وزارت راه است، این وزارتخانه مکلف شد با همکاری شهرداری تهران همه تدابیر لازم در پایانه‌های کشور، مراکز بین جاده‌ای و نیز وسایل حمل و نقل عمومی و مترو را اتخاذ کند. با دستور رئیس جمهوری، روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت از تولیدکنندگان ماسک و ضدعفونی کننده‌ها خواست به صورت شبانه روزی تولید داشته باشند تا دیگر داروخانه‌ها و خانه‌های بهداشت به مراجعین جواب منفی ندهند. از سویی قرار شد با فوریت و خارج از نوبت مشکلات تولیدکنندگان ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده حل شود. در این میان باید به موضوع احتکار ماسک و ضد عفونی کننده‌ها هم اشاره‌ای داشت. تولید محدود و پیش‌بینی کمبود این دو کالا باعث شد تا برخی از سودجویان خریدهای انبوه داشته باشند و این کالای مصرفی را با قیمت‌های بالا به مردم بفروشند. تا زمانی‌که توزیع گسترده ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده صورت نگیرد، بازار دلالان داغ خواهد بود و مردم برای تهیه ماسک باید چشم امیدشان به این افراد سودجود باشد. در این میان سازمان حمایت وعده داده که جلوی این افراد را خواهد گرفت و اجازه نمی‌دهد دلالان بازار ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده را در اختیار بگیرند.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها ویروس کرونا داروخانه مشارکت های مردمی صمت کارآمدی دولت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا داروخانه مشارکت های مردمی صمت کارآمدی دولت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حسن روحانی ویروس کرونا داروخانه مشارکت های مردمی صمت کارآمدی دولت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رئیس جمهوری وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم