Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@22:47:16 GMT

کرونا و اهمیت «روزه خبری»

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۲۶۵۱

کرونا و اهمیت «روزه خبری»

به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر یادداشتی از ناصر فکوهی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است که در ادامه می‌خوانید؛

در برابر ویروسی که انواع آن چندین قرن است در میان انسان‌ها وجود دارد و دستکم از بیست سال پیش و با اهمیت پیدا کردن هر چه بیشتر چین در اقتصاد و مبادلات جهانی از «سارس» تا «کرونا» در انواع گوناگونش، همیشه تعداد زیادی از افراد را بیمار کرده و گاه همچون هر بلای دیگری به کام مرگ کشیده است، انواع و اقسام راه‌حل‌ها داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب این راه حل‌ها، بهداشتی هستند، و نه فقط امروز بلکه همیشه باید رعایت شوند، ولی روشن است که امروز به دلیل شیوع بیماری به خصوص برای افراد شکننده (مسن، یا با پیشینه بیماری) رعایت شأن لازم‌تر هستند.

اما باید دانست نه انتظار «کشف» معجزه آسایی هست (زیرا با یک ویروس روبرو هستیم نه با یک میکروب زنده)، نه با وضعیتی روبروییم که خطر این بیماری بیشتر یا حتی در حد بیماری‌ها و آلودگی‌های بسیار سهمگین‌تری باشد که در هوا و تصادفات شهری و سایر خطرات زندگی روزمره ما را تهدید کنند. و تازه سخنی از خطر فروپاشی اخلاقی که به نظرم بزرگترین تهدید زندگی کنونی برای همه ما است، چیزی نمی گویم.

با توجه به این نکات، این بیماری بسیار کمتر از آنچه تصور می‌شود، خطرناک است. اما در اینجا قصد من نه نفی و کم اهمیت جلوه دادن اقدامات پیشگیرانه بهداشتی است و نه نفی لزوم پایداری دقیق به آنها. بلکه صرفاً مایلم یک پیشنهاد تکمیلی به دوستان بدهم و آن نوعی «روزه خبری» است، یعنی پرهیز کردن از شنیدن و تکرار کردن اخباری و انواع نوشته‌ها و حتی شوخی‌ها که خواندن و دیدن و دانستن یا نداستن آن‌ها هیچ گره‌ی را در زندگی شما نمی‌گشاید.

این نکته را نیز تنها درباره بیماری نمی گویم، بلکه درباره تمام مسائل دیگر نیز به آن باور دارم. هر کدام از ما می‌توانیم به یک یا چند نفر فرد مطمئن، مطلع و واقعاً دارای شناخت، اعتماد داشته باشیم که برای کسب خبر به او رجوع کنیم. یا به چند منبع خبری به ویژه منابع خبری بین المللی معتبر اعتماد کنیم که کاملاً حتی برای کسانی که زبان ندانند، از طریق ترجمه‌های همزمان اتوماتیک، روی شبکه‌های اینترنت قابل دسترس هستند.

«روزه خبری» به معنای آن نیست که به اخبار بی توجه باشیم بلکه به این معناست که اولاً انتظار خبر معجزه آسایی را نداشته باشیم، و ثانیاً همه وارد بهداشتی را که بارها تکرار شده بنا بر سبک زندگی خود رعایت کنیم اما وقت اندکی بیشتر (شاید در حد حداکثر ده دقیقه) را صرف اخبار نکنیم و حتی اگر از آن هم بگذریم شاید بهتر باشد.

پرسش این است پس چه بکنیم: پاسخ هم قرن‌ها است روشن است: به زیبایی‌ها روی بیاوریم: موسیقی، نقاشی، کتاب‌هایی که دوست داریم، نوشتن، خلاقیت هنری و حتی تماشای فیلم‌هایی درباره زندگی و همه امیدها و شادی‌هایش. این به باور من مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند به دوام آوردن در بدترین شرایط بحرانی به همه انسان‌ها کمک کند و در تاریخ نیز چنین بوده. اگر کاری برای سلامت خود یا دیگران با استفاده و رعایت موارد بهداشتی بر می‌آید، به هیچ وجه دریغ نکنیم. اما شکی نداشته باشیم که راه حل در برابر این بیماری، مثل هر بیماری دیگری، تن دادن به واهمه و هراس و شایعات و شنیدن اخباری که اغلب قادر به تحلیل درست آنها نیستیم و اغلب نادرست و حتی دروغ هستند، نیست.

زندگی با تمام زیبایی‌هایش، زندگی طبیعت با زیبایی‌های بی نهایتش، و زندگی انسان‌ها با معجزه‌هایی که به صورت هنر و سرگذشت و داستان و تخیل به وجود آورده‌اند، بهترین داروهایی هستند که به همه دوستان پیشنهاد می‌کنم. دلیلی ندارد به دنبال خبرهای بد و هراس آور باشیم، آن‌ها خود، راهشان را برای رسیدن به ما پیدا می‌کنند. برعکس راه را بر زیبایی‌ها باز بگذاریم.

کد خبر 4862571

منبع: مهر

کلیدواژه: ناصر فکوهی جامعه شناسی ویروس کرونا گام دوم انقلاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کنفرانس بین المللی تمدن نوین اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی قرآن معرفی کتاب مجمع عالی حکمت اسلامی معرفی نشریات قاسم سلیمانی نشست علمی حضرت زهرا س فلسفه تمدن اسلامی زیبایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، منیر ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده در دنیا، پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار، کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس از عوامل بروز بیماری قلبی است در حالیکه تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا را تاثیر گذار باشند

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

 گفته وی، شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

ظفرنژاد تصریح کرد: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند. بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آیا گربه‌ها واقعا ۹ جان دارند؟
  • میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست