Web Analytics Made Easy - Statcounter

از جمله توصیه های موضعی برای پیشگیری از بیماری های ویروسی چون کرونا، استفاده از روغن سیاهدانه به صورت موضعی داخل بینی است که می تواند کمک کننده باشد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ نفیسه حسینی یکتا نایب رئیس انجمن طب سنتی ایران و معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در خصوص تأثیر خوراکی‌های مورد قبول طب سنتی و ایرانی برای مقابله با ویروس کرونا نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی یکتا در ابتدا یک توصیه عمومی برای مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: شستشوی مداوم و مکرر دست و صورت و تمیز نگه داشتن بینی مهم است چراکه کمک می‌کند با کاهش حجم و تعداد ویروس احتمالی در مسیرهای تنفسی، امکان مقابله بدن با عامل بیماری زا افزایش یابد.

وی افزود: بنابراین چنانچه فرد دچار التهاب مجاری تنفسی و سینوس‌ها نباشد، روزی دو تا سه بار استنشاق آب ولرم از داخل بینی در این ایام توصیه می‌شود.

معجزه‌ای به نام سیاه‌دانه!

حسینی یکتا گفت: تأثیرات برخی گیاهان دارویی از جمله سیاه‌دانه بر روی انواع ویروس‌های آنفلوانزا سارس و مرس و کرونا در مقالات متعددی گزارش شده است. بنابراین مصرف روزانه یک قاشق چای‌خوری سیاه‌دانه که همان روز پودر شده باشد برای مدت دو هفته توصیه می‌شود. همچنین استفاده از پوست پرتقال به صورت مربا می‌تواند مفید باشد.

نایب رئیس انجمن طب سنتی ایران ادامه داد: به جای آب، یک قاشق چای‌خوری تخم بالنگو، یک قاشق چای‌خوری بارهنگ، سه چهارم لیوان آب و یک چهارم لیوان گلاب را با هم مخلوط و پس از نیم ساعت وقتی لعاب انداخت با کمی زعفران و عسل میل کنید.

دم‌نوش هایی که بدنتان را در برابر کرونا مقاوم می‌کند!

وی ضمن معرفی دمنوشی مفید برای این روزها اظهار داشت: یک قاشق غذاخوری برگ آویشن، یک قاشق چای‌خوری پودر شیرین بیان و ۵ عدد عناب سوراخ شده را در فوری ریخته و یک لیوان آب جوش روی آن بریزید. به مدت یک ربع با حرارت ملایم دم کنید، سپس صاف کرده و گرم بنوشید.

معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در اینباره اظهار داشت: البته برای افرادی که فشار خون دارند مصرف بیش از سه هفته از شیرین بیان توصیه نمی‌شود. هم چنین کودکان زیر دو سال دو تا ۴ قاشق غذاخوری از این دم‌نوش می‌توانند استفاده کنند.

وی گفت: مصرف ترکیبی از پودر شیرین بیان، رازیانه و شکر سرخ نیز از گذشته در برابر پیشگیری از ابتلاء به برخی بیماری‌ها در منابع طب ایرانی و در برخی آموزه‌های اسلامی توصیه شده است.

توصیه‌های موضعی و بویایی برای مقابله با کرونا

حسینی یکتا با توضیح درباره توصیه‌های موضعی برای مقابله با کرونا اظهار داشت: ازجمله توصیه‌های موضعی برای پیشگیری از بیماری‌های ویروسی چون کرونا، استفاده از روغن سیاه‌دانه به صورت موضعی داخل بینی است که می‌تواند کمک کننده باشد. همچنین استفاده از بخورهای گیاهی مانند بخور بابونه، مرزنجوش و اسطوخودوس نیز توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: برای کاهش اضطراب در این ایام، ضمن انجام دم و بازدم عمیق، بوهای خنک مقوی قلب و مغز مانند بوی طبیعی پرتغال، به، لیمو، گلاب و خیار بسیار مفید است.

روزه داری طبی را در این روزها جدی بگیرید

نایب رئیس انجمن طب سنتی ایران تأکید کرد: از جمله دستورات طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب که می‌تواند منجر به بهبود عملکرد دستگاه مبارزه بدن با عوامل بیماری‌زایی بیرونی شود، "روزه داری طبی" است! روزه داری طبی یعنی حجم و کالری دریافتی را در حد ۲۰ درصد کمتر از وضعیت همیشگی هر فرد کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه در این روزها باید مصرف ترشی‌ها را محدود کرد، اظهار داشت: از مصرف ادویه‌های بسیار تند و تیز مانند فلفل قرمز، خردل و شوری‌ها مانند خیارشور و آجیل شور پرهیز کنید. به علاوه مصرف ماست، گوجه، موز، غذاهای خمیری و ثقیل را نیز محدود کنید.

خورشت‌های شفابخش برای افزایش ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها

وی افزود: برای افزایش ایمنی بدن خود در برابر ویروس‌ها، خورش های آب دار همراه با سبزی‌های تازه، آلو بخارا و زرشک را بیشتر میل کنید. در ضمن خورش کدو، خورش لوبیا سبز، خورش بامیه و کدو حلوایی نیز در این ایام بسیار مفید است.

حسینی یکتا سبزیجات مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن را ریحان، نعناع، پونه، لوبیا سبز، کدو حلوایی، کدو سبز، چغندر، زردک، هویج، کلم قمی و کرفس دانست و اضافه کرد: مصرف ادویه‌ها و داروهای گیاهی چون آویشن، دارچین، سیاه‌دانه، زردچوبه، بابونه، هل، میخک، رزماری، زعفران، زنجبیل و گل گاوزبان نیز می‌تواند مؤثر باشد.

***آیا دود کردن اسپند برای مقابله با کرونا مؤثر است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش میوه‌هایی که درباره میوه‌های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها گفت: می‌توان به انجیر (خیسانده با آب و گلاب)، انار (آب انار و رب انار)، شیره انگور، آناناس (کمپوت و آب آناناس) برگه زردآلو خیسانده شده، لیمو ترش، زرشک، سیب (میوه، آب، مربا و فالوده)، عناب و مرکبات اشاره کرد.

معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در خصوص ضرورت دود کردن اسپند و کندر در این ایام به نکته مهمی اشاره کرد: دود کردن اسپند خاصیت ضد عفونی کننده دارد و می‌تواند کوتاه و مقطعی مورد استفاده قرار گیرد ولی چون اسپند باعث خشکی مجاری تنفسی می‌شود ممکن است استفاده زیاد از آن برای مقابله با ویروس کرونا خیلی کمک کننده نباشد.

حسینی یکتا گفت: بیشتر توصیه می‌کنیم مردم هوای منزل و محیط کار را مرطوب نگه دارند و تا جایی که می‌توانند از خشک شدن هوای محیط اطراف خود جلوگیری کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اسپند کرونا ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا در ایران کندر یک قاشق چای خوری دود کردن اسپند برای مقابله طب ایرانی حسینی یکتا سیاه دانه ایمنی بدن ویروس ها طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۲۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • مقابله با سوداگران زمین با همکاری مردم میسر می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف به کشورهای اسلامی
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است
  • مصرف کدام کره از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند؟
  • رویش گیاه دارویی اسپند در مراتع بخش رحمت آباد ریگان