Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@20:02:18 GMT

همیشه پای یک «دلال» پدر سوخته در کار است!

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۳۷۳۲

خرداد: فیلم بده و بیراه گویی وزیر بهداشت در حاشیه یک گفت و گو که از لفظ یک مشت دلال پدر سوخته مفت خور استفاده می کند در فضای مجازی دست به دست شده و بازتاب فراوان داشته است.

به گزارش خرداد، داود سوری به این بهانه نقدی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشته که در ادامه متن کامل آن را می خوانید.
تصویری از پشت پرده مصاحبه وزیر بهداشت پخش شده است که در آن وزیر از مشتی «دلال پدرسوخته مفت‌خور» یاد می‌کند که به نظر می‌رسد بازار ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده را در اختیار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکنش در رابطه با شیوع ویروس کرونا نشان داده شد؛ اما نمایی تکراری از الگوی رفتاری غالب مسوولان در مواجهه با کاستی‌های حوزه مسوولیتشان است.

حرف و حدیث در مورد اقدامات پیشگیرانه‌ای که باید در مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام می‌گرفت و نگرفت فراوان است؛ اما شوربختانه نمی‌توان ادعا کرد که شیوع ویروس کرونا در کشور غافلگیرانه بوده است. حداقل از سه هفته قبل شاهد شیوع این ویروس، ابتدا در چین و سپس در سایر کشورها بودیم، اقدامات پیشگیرانه سایر کشورها و خونسردی و اعتماد به نفس وزیر بهداشت را نظاره می‌کردیم، می‌دانستیم که بالاخره ما نیز به زودی میزبان این ویروس خواهیم بود و آنگاه تقاضای ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده به اوج می‌رسد و البته باید می‌دانستیم که پاسخ به این حجم از تقاضا نیز به یک شبکه توزیع کارآ و گسترده نیاز دارد.

زمان کافی برای تولید و تشکیل شبکه توزیع ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده در سطح کشور وجود داشت که اگر از آن استفاده می‌شد فرصتی به این «دلالان پدرسوخته مفت‌خور» داده نمی‌شد که با جان مردم تجارت مرگ کنند. اینکه دلالان، شایسته این صفت‌ها هستند یا مسوولانی که به ناحق جایگاهی را اشغال کرده‌اند، یا مسوولانی که وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند یا همه، محل بحث است؛ اما به‌طور مشخص نمی‌توان تنها دلالان را مقصر کمبود و گرانی ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده این روزها دانست. دلال در شکل منفی خود کسی است که کالایی را ارزان می‌خرد تا در زمانی‌که مردم به آن نیاز دارند با قیمتی بسیار بالاتر به آنها بفروشد. سودآور بودن چنین فعالیتی منوط به فزونی تقاضا بر عرضه کالا -محلی یا ملی - است که اجازه می‌دهد قیمت آن کالا به‌صورت نامتعارف بالا برود. نابرابری عرضه و تقاضا نیز دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، گاهی به دلیل کاهش قیمت نفت یا وضع تحریم ممکن است عرضه ارز به بازار کم شود یا خودروسازان به دلیلی عرضه خودرو را به بازار کاهش دهند یا پیش‌بینی مردم از تورم و بی‌ثباتی اقتصادی، تقاضای ارز و خودرو را به‌عنوان ابزارهایی برای حفظ ارزش ثروت افزایش دهد یا مانند امروز تقاضای ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در واکنش به شیوع یک بیماری افزایش یابد. به عبارت دیگر دلالی پدیده‌ای درون‌زا و دلالان زاییده سیاست‌ها و مدیریت بازار و اقتصاد کشور هستند.

به‌طور مشخص در مورد اخیر اگر وزارت بهداشت که متولی سلامت جامعه است از سه هفته پیش پیش‌بینی صحیحی از تقاضای آتی ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده می‌داشت و سعی در عرضه بیشتر و تشکیل شبکه توزیع می‌کرد، شاید اصلا بحث دلالی و دلالان پیش نمی‌آمد. این کم‌کاری ریشه دلالی در بازار ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده است و با ناسزاگویی پاک نمی‌شود، آنها سود واقعی کسب کرده‌اند و در مقابل ناسزا می‌شنوند که باد هوا است، عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری!

کمتر کشوری همانند کشور ما است که مسوولان اقتصادی‌اش همواره دشمن فرضی به نام دلال را مسوول وقوع مشکلات اقتصادی بدانند و از آن برای رفع مسوولیت خود و سپر بلا استفاده کنند و در انتها نیز از آن شکست بخورند! نمی‌دانند که دلالی و دلالان نتیجه سیاست‌ها و نپذیرفتن مسوولیت اقدامات انجام‌شده و نشده خود آنها هستند و همواره دن کیشوت‌وار در حال حمله به آسیاب‌های بادی دلالان و نابودی آنها هستند و در انتها بار تمام این توهم را نیز بر دوش مردم می‌گذارند. همیشه ابتدا متهم اصلی افزایش نرخ ارز، سوداگران و دلالان چهارراه استانبول و منوچهری هستند؛ اولین متهم افزایش مسکن و خودرو نیز دلالان، سایت‌های اطلاع‌رسانی، نمایشگاه‌داران و دفاتر معاملات ملکی هستند؛ در حالی‌که این افراد و این واحد‌ها بخشی جدانشدنی و مفید از بازار هستند، همیشه هستند، نمی‌توانند نباشند؛ اما فعل آنها همواره با خیال سیاست‌گذار سازگار نیست و این سیاست‌گذار است که باید همانند یک مربی خوب از آنها بازی بگیرد. متاسفانه فرهنگ عدم پذیرش مسوولیت از سوی مسوولان اقتصادی کشور و عدم صحبت عالمانه با مردم از اعتبار صحبت‌های کلیشه‌ای آنها کاسته است و از این رو است که گفتار آنها غالبا با واکنش منفی مردم و بازار روبه‌رو می‌شود.


برچسب ها: دلال ، کرونا ، اقتصاد ، ارز ، وزیر بهداشت

منبع: خرداد

کلیدواژه: دلال کرونا اقتصاد ارز وزیر بهداشت ماسک و مواد ضد عفونی کننده وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۳۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی مجدد اتحادیه اروپا با مهره سوخته تحریم‌ها علیه ایران

یک رسانه غربی در مطلبی نوشت: غربی‌ها مجددا در حالی بر طبل تحریم‌های جدید علیه ایران می‌کوبند که ۴۵ سال تحریم‌های مداوم علیه این کشور نتوانسته جلوی رشد جمهوری اسلامی ایران را بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، نشریه "دی سایت" آلمان در مطلبی در این باره نوشت: 45 سال تحریم و اقدامات تنبیهی نتوانسته است روند رشد جمهوری اسلامی ایران را کٌند کند. با این وجود در نشست سران اتحادیه اروپا تلاش دیگری در این راستا در پیش گرفته شده است.

در ادامه این مطلب آمده است: هنگامی که اولاف شولتز، صدراعظم آلمان شامگاه چهارشنبه در مقابل مطبوعات در ساختمان شورای بروکسل حاضر شد، یک سوال بسیار واضح از او پرسیده شد و آن این بود که "آقای صدراعظم، اکنون تحریم ها علیه ایران تا چه حد باید گسترش یابد؟" شولتز پاسخی بسیار سرزنش آمیز به این سوال داده و گفت: ما قبلاً گام های زیادی برای تحریم ایران برداشته‌ایم. اقدامات احتمالی بعدی باید بارها و بارها مورد بحث قرار گیرد. همچنین واضح است که اینها فرآیندهایی هستند که باید به دقت تحت نظارت قرار گیرند.

سخت است که بگوییم این سخنان دقیقاً چه معنایی داشت. اما شولتز، که پس از این بیانیه کاملاً مشخص بود، اکنون با همکاران خود به نشست سران خواهد رفت و کاری را انجام خواهد داد که آلمان همیشه در گذشته در مورد ایران انجام داده است، موضع بسیار بسیار محتاطانه‌ای اتخاذ کرد. البته شولتز در بیانیه خود از «حمله وحشتناک ایران» نیز صحبت کرد و گفت: «تا به حال چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.»

در بیانیه اجلاس سران اتحادیه اروپا که شب گذشته تصویب شد آمده است: اتحادیه اروپا اقدامات محدودکننده بیشتری را علیه ایران به ویژه در مورد هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و موشک‌ها اتخاذ خواهد کرد.

چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا هم در این باره گفت: «ما باید ایران را منزوی کنیم». وزرای خارجه اتحادیه هم روز قبل اعلام کرده بودند که اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتری را علیه ایران اعمال خواهد کرد.

دی سایت در ادامه نوشت: ایران احتمالاً کشوری با بیشترین تعداد اقدامات تنبیهی بین‌المللی در جهان است. تحریم‌های غرب علیه ایران از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران، از سال 1979 وجود داشته است. در آن زمان، آمریکا تحریم هایی را اعمال کرد، و ایالات متحده بعداً تحریم های تسلیحاتی را علیه این کشور اعمال کرد.

البته این برنامه هسته‌ای ایران است که منجر به بیشترین و شدیدترین تحریم های غرب علیه این کشور شده است که عبارتند از تحریم های تسلیحاتی، مسدود کردن دارایی های ایران، ممنوعیت سفر و محدودیت های تجاری. در سایه این تحریم ها هواپیماهای باری ایرانی دیگر اجازه پرواز به فرودگاه های اتحادیه اروپا را نداشتند و تعداد زیادی از اتباع ایرانی دیگر اجازه ورود به این اتحادیه را نداشتند. در سال 2012، بانک های ایرانی از سیستم سوئیفت که حواله های بین المللی را پردازش می کند، حذف شدند. اکثریت قریب به اتفاق این تحریم‌ها که بین سال‌های 2006 تا 2015 وضع شده‌اند، توسط قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت می‌شوند.

با این حال، ایران در سال 2015 موافقت کرد که برنامه هسته‌ای خود را تا حد زیادی در توافق وین - برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کنار بگذارد. در نتیجه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اقدامات تنبیهی خود علیه این کشور را به حالت تعلیق درآوردند. در سال 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به طور یکجانبه از برجام خارج شد. برای او این توافقنامه ارزش کاغذی که روی آن نوشته شده بود را نداشت.

تحریم های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران بار دیگر اجرایی شد. جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ایالات متحده، تلاش کرد تا برجام را احیا کند، اما موفق نشد.

اتحادیه اروپا 32 فرد و سازمان را همچنین هم زمان با ناآرامی های رخ داده در ایران در سال 2022 تحریم کرد. سرانجام هم اتحادیه اروپا به دلیل ادعای حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه در اوکراین، تصمیم به اقدامات تنبیهی بیشتر علیه ایران گرفت.

برنامه هسته‌ای، به توصیف غرب نقض حقوق بشر و حمایت نظامی از روسیه سه دلیل اصلی تحریم هایی هستند که تاکنون توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا علیه ایران اعمال شده است و اکنون نوبت به واکنش به حمله پهپادی ایران به اسرائیل فرا می رسد.

بنابراین اتحادیه اروپا می خواهد تحریم های موسوم به هواپیماهای بدون سرنشین را علیه ایران گسترش دهد. وزرای خارجه اتحادیه اروپا این موضوع را در نشست روز سه شنبه خود اعلام کردند و ممکن است دوشنبه آینده در لوکزامبورگ در این باره تصمیم گیری کنند. هدف از این تحریم های گسترده محدود کردن توان نظامی ایران است.

همچنین در مورد اینکه آیا سپاه پاسداران ایران در زمره سازمان‌های تروریستی طبقه‌بندی شود بحث می‌شود. با این حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت تا زمانی که سپاه پاسداران ایران به دلیل به توصیف وی حمله تروریستی در یکی از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تحت پیگرد قانونی قرار نگیرد، به دلایل قانونی این امکان وجود ندارد.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیهشدار ایران به گروه 7؛ مراقب تصمیمات غیرسازنده باشید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن دست دلال‌ها با سامانه خودنویس محقق شد
  • بازی مجدد اتحادیه اروپا با مهره سوخته تحریم‌ها علیه ایران
  • تعمیر لامپ‌های سوخته: یک ترفند کاربردی و ساده (فیلم)
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • خوداتکایی ۹۵ درصدی در صنعت شوینده و بهداشتی
  • جشن بزرگ دلالان فوتبال ایران در راه است!
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • افزایش سطح آب‌های زیرزمینیِ دلفان پس‌ از ۲۰ سال
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • درویش: اوسمار انتخاب علی پروین بود!