Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  عبد الباری عطوان در رای الیوم نوشت: نتایج انتخابات مجلس نمایندگان ایران نشان می‌دهد نمایندگان اصولگرا به اکثریت ۲۹۰ کرسی مجلس دست یافته اند.

در ادامه این مطلب آمده است: این نتایج، از دو جهت اهمیت زیادی دارد:

۱- نتایج مذکور پس از تظاهرات مردمی در استان‌های مختلف ایران، به دلیل دشواری اوضاع معیشتی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- نتایج انتخابات مجلس نشان دهنده کاهش محبوبیت جناح اعتدال گرا به رهبری حسن روحانی و وارد شدن خسارت بزرگی به آن است؛ که احتمالا تاثیر آن روی انتخابات ریاست جمهوری نیز منعکس می‌شود.

چه بسا ترور سردار سلیمانی، یکی از عوامل اصلی در موفقیت جناح اصولگرا در انتخابات بود؛ امری که منجر به تنش زایی بیشتر بین ایران و آمریکا و تسریع در عملیات انتقام جویانه علیه نیرو‌های امریکایی و منافع آن در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو می‌شود.

محور مقاومت به رهبری ایران، در ماه‌های اخیر در معرض ضربات محکمی قرار گرفت؛ که مهمترین آنها، تظاهرات مردمی در لبنان، ایران و عراق بود، که نقطه مشترک همه انها، درخواست پایان دادن هم پیمانان ایران، از جمله حزب الله لبنان و حشد الشعبی عراقی است.

اما انتخاب حسان دیاب بعنوان نخست وزیر جدید لبنان و توفیق علاوی، در عراق، بار دیگر راه را برای بازگشت قدرتمندانه‌تر این محور و اتخاذ تصمیم‌های با صلابت‌تر و اثرگذاری تری در برابر نفوذ آمریکا و اسرائیل در منطقه، عراق، لبنان، سوریه و فلسطین، هموار کرد.

ایرانی‌ها نفس و صبر طولانی دارند و انتظار می‌رود در مرحله آینده تصمیماتی اتخاذ شده و سیاست‌های «دردناکی» در پیش گرفته شود، که از آن میان، پاسخ دادن به تحریم‌ها از طریق توقف تمام اشکال پایبندی به بند‌های توافق هسته ای، بالا بردن سطح غنی سازی اورانیوم و نشان دادن چراغ سبز به بازوان نظامی هم پیمان ایران علیه منافع آمریکا و هم پیمانان آن در منطقه است.

سیطره اصولگرایان بر مجلس نمایندگان ایران، به معنای سیطره آن بر مراکز تصمیم گیری در دو بخش اجرایی و قانونگذاری در ایران و دست یافتن آن‌ها به مجوزی برای شکستن محاصره و پایان دادن به تحریم‌های آمریکا، به هر شکل و وسیله‌ای در سریعترین زمان ممکن است؛ حال یا از طریق درگیری و یا از راه صلح آمیز.

افول ستاره سیاستمداران پراگماتیست

همچنین العرب نزدیک به عربستان سعودی در تحلیلی نوشت: پیروزی نمایندگان اصولگرا در انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران، باعث افول ستاره سیاستمداران پراگماتیستی می‌شود که تصمیم واشنگتن برای خروج از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریمها، آن‌ها را تضعیف کرد.

بیشتر بخوانید: واکنش یک اصلاح‌طلب به پیروزی لیست وحدت/ انتخابات ۱۴۰۰ نیز ازآنِ اصولگرایان می‌شود

موفقیت اصولگرایان در به دست آوردن اغلب کرسی‌های نمایندگی مجلس، می‌تواند به آن‌ها برای حضور قدرتمندتر در زندگی روزمره مردم ایران در زمینه امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، کمک کند. البته این جریان اصولگرا پس از به دست آوردن سیطره بر مجلس نمایندگان، در معرض فشار بیشتری از سوی ایالات متحده، به دلیل برنامه‌های هسته‌ای ایران قرار می‌گیرد.

با اینکه موفقیت اصولگرایان در این انتخابات، می‌تواند فرصت آن‌ها برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده را نیز تقویت کند، اما به نظر نمی‌رسد انتخابات مجلس، تاثیر زیادی روی سیاست‌های خارجی و هسته‌ای ایران داشته باشد.

با توجه به نارضایتی موجود در قبال سیاست‌های دولت وجود دارد، به نظر می‌رسد اصلاح طلبان خود را برای از دست دادن جایگاه های خود، آماده می‌کنند. در مقابل، اصولگرایان و تندرو‌ها امیدوار به بازگشت سیاست خود هستند، که مبتنی بر مخالفت با توافق هسته‌ای با قدرت‌های بزرگ است.

انتخابات، پیامد‌های احتمالی فراوانی برای اقتصاد ایران و خاورمیانه و همچنین، احتمالات مذاکره ایران با ایالات متحده در مورد امضای یک توافق هسته‌ای جدید، دارد. این در حالی است که اقتصاد ایران پس از خروج واشنگتن از برجام، در سال ۲۰۱۸، با دشواری‌های معیشتی گسترده‌ای مواجه شد. بویژه انکه تنش بین ایران و ایالات متحده از زمان ترور سردار سلیمانی افزایش یافته است.

منبع: انتخاب لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rSb برچسب ها: رویداد24 ، انتخابات مجلس یازدهم ، انتخابات ریاست جمهوری سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات مجلس یازدهم انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مجلس توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۵۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟
  • سایه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پارلمان اروپا بر سیاست‌های گذار از انرژی