Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-18@23:23:02 GMT

رسانه ملی به مقابله با کرونا می رود

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۶۵۱۴

با افزایش نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا تولید محتوای آموزشی و اطلاع رسانی همگام با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار رسانه ملی قرار گرفت و آموزش مهار و شکست این بیماری از طریق رعایت بهداشت فردی، مهم‌ترین موضوعی است که در تمامی برنامه‌ها بر آن تاکید می‌شود.

اخبار فرهنگ و هنر - قاسمی رئیس شورای سیاست گذاری سلامت با اشاره به آمادگی این شورا در زمینه بیماری‌های واگیردار گفت: با توجه به تجربیات گذشته شورای سیاست گذاری در مقابله با انتشار بیماری‌های واگیردار همچون آنفولانزا در موج اول انتشار این ویروس در چین، تولید اینفوگرافی، موشن و گرافیک‌های آموزشی، محور برنامه سازی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس شبکه سلامت سیما در ادامه اضافه کرد: به دنبال اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود بیماری کرونا در ایران بیش از ۱۰ مورد اینفوگرافی، موشن و مجموعه کامل زیرنویس در اختیار شبکه‌های سیما قرار داده شد. این مطالب شامل راه‌های خودمراقبتی و ایمن سازی بدن و افزایش بهداشت فردی و اجتماعی است و اکنون از تمامی شبکه‌ها پخش می‌شود.

وی تولیدات شبکه سلامت را حاصل تلاش‌های تیمی مجرب از تامین برنامه شبکه دانست و یادآور شد: همکاران ما بار‌ها و بار‌ها در مقاطع مختلف و پویش‌های متعدد وزارت بهداشت کارایی خود را به اثبات رسانده بودند. این دوستان همچنان آخرین مطالب آموزشی را به صورت اینفوگرافی و موشن برای پخش از شبکه‌های صدا و سیما تولید می‌کنند.

قاسمی همچنین از دوبله و آماده سازی ویدئو کلیپ‌هایی خبر داد و اضافه کرد: به دنبال شیوع کرونا در جهان مراکز معتبر جهانی انیمیشن‌های آموزشی تولید کرده اند، همکاران ما تعدادی از فیلم‌های معتبر را دوبله کرده تا در اختیار شبکه‌ها قرار بگیرد.

وی ادامه داد: از جمله این فیلم‌ها و انیمیشن‌ها می‌توان به «۱۱ مورد غلط‌های رایج در بین مردم»، «آنچه باید در مورد ویروس کرونا بدانیم»، «علل و علائم، تشخیص و درمان و آسیب شناسی بیماری کرونا»، «چکار کنیم که به کرونا مبتلا نشویم» و «اگر در خانواده فردی دچار کرونا یا سرماخوردگی شد چه کار کنیم» اشاره کرد.

مدیر شبکه سلامت در ادامه از برنامه‌های مختلف این شبکه نیز یاد کرد و گفت: با شیوع بیماری در کشور و اعلام وزارت بهداشت،برنامه‌های زنده شبکه دست به کار شدند و به صورت مستمر به این موضوع پرداخته اند و خود شبکه سلامت نیز از روز پنج شنبه هفته گذشته پیشگام بود.

وی از «مثبت سلامت» به عنوان ام سی شبکه سلامت نام برد و گفت: این برنامه در هر قسمت خود با یکی از مسئولان و پزشکان مجرب در رشته‌های گوناگون گفت و گو و ابعاد مختلف این بحران را از دیدگاه متخصصان امر بررسی می‌کند. به عنوان مثال در گفتگو با روانشناسان، استرس و وحشت زدگی مردم را به بحث می‌گذارد و یا در تماس با متخصص تغذیه، مطالب همرسانی شده در شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کند.

قاسمی از ارتباط پی در پی «مثبت سلامت» با مسئولان و مدیران وزارت بهداشت سخن گفت و افزود: در این برنامه مکررا با مدیر روابط عمومی و سایر مدیران ارشد این وزارت خانه در تماس بوده ایم و آخرین اطلاعات و آمار را جویا شدیم، همچنین به عنوان رسانه ملی مطالبات و سوالات مردم پیگیری می‌شود.

مدیر شبکه سلامت همچنین از انتشار اخبار، اطلاعات و آموزش‌های موثر در برنامه‌های دیگر همچون «ضربان»، «ایران فعال»، «صبح عالی» یاد کرد و افزود: «دوربین سلامت» نیز در گزارش‌های متعدد، مطالبات مردم و شهروندان را پیگیری کرده و پاسخ مسئولان را به تصویر می‌کشد.

وی با اعلام حمایت و تبلیغ پویش ملی «#کرونا را شکست_می دهیم» در رسانه ادامه داد: بخش‌های مختلف خبری تلویزیون، بسته‌های ویژه‌ای با همین عنوان طراحی شده است و به رسالت آگاهی بخشی، روشنگری و رفع نگرانی‌های مخاطبان می‌پردازد.

مدیر شبکه سلامت با اشاره به تشکیل منظم و مستمر جلسات شورای سیاست گذاری سلامت با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف سازمان صداوسیما تصریح کرد: با هدف ایجاد تمایل در مردم برای ماندن در منازل، این شورا از شبکه‌ها خواسته است تا کنداکتوری متنوع طراحی کنند و با پخش برنامه‌های سرگرم کننده و مفرح، بازتولید فضایی شاد و دور از استرس را برای بینندگان فراهم کنند.

قاسمی بر حفظ آرامش روانی جامعه و مقابله با استرس در این شرایط تاکید و خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی دقیق و شفاف از مهمترین موضوعاتی است که رسانه ملی بر آن پایبند بوده و تلاش می‌کند تا در تعامل نزدیک با وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ستاد مربوطه با این بحران جهانی به شیوه‌ای صحیح برخورد کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت رسانه ملی شبکه سلامت سیما رسانه ملی ویروس کرونا شبکه سلامت سیما وزارت بهداشت شبکه سلامت برنامه ها رسانه ملی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: یکی از مؤثرترین ساختارها، واکسن نانوذره لیپیدی مبتنی بر پلتفرم mRNA بود. در ایران نیز برخی از دانشمندان به‌دنبال چنین ساختاری رفتند. دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی، یکی از این محققان بود. اگرچه با فروکش ‌کردن پاندمی کرونا نیازی اساسی برای واکسن احساس نمی‌شود، این ویروس خطرناک برای همیشه با ما هست و باید مراقب جهش‌های آن بود. از سوی دیگر، فناوری ساخت واکسن‌های کرونا می‌تواند در عرصه‌های دیگر پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. گفت‌وگوی همشهری با دکتر سینا مظفری پیش روی شماست.

دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی

بیشتر بدانیم:

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی


ژنتیک مولکولی پایان‌بخش انتظار
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟

چطور جایزه بین‌المللی کنز را دریافت کردید؟
در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت جایزه بین‌المللی کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به‌دلیل توسعه واکسن کرونا شدم. هرچند به‌دلیل فروکش کردن شدت بیماری‌زایی این ویروس در نوع اومیکرون و کاهش استقبال عمومی از تزریق واکسن کرونا در ایران، تولید تجاری آن در نهایت متوقف ماند.

توضیح مختصری درباره واکسن‌های کرونا بدهید.
با شیوع پاندمی کرونا، واکسن‌هایی با پلتفرم‌های مختلف برای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ توسعه یافتند. در این میان واکسن‌های بر پایه پلتفرم نانوذره لیپیدی mRNA که با نام واکسن‌های بیونتک/فایزر و مدرنا در بین عموم شناخته می‌شوند، سرعت بالای تولید حدود ۱۰بار سریع‌تر از واکسن‌های سنتی، به‌عنوان مثال تنها در ۴۵روز در مورد واکسن مدرنا داشتند.


اثربخشی چه نوع واکسن‌هایی بیشتر بود؟
تولید محصولات دارویی بر پایه پلتفرم mRNA با استفاده از خط تولید و فرمولاسیون تقریبا مشابه، سنتتیک بودن و عدم‌نیاز به فرایندهای کشت سلولی و کاهش احتمال آلودگی‌های بیولوژیک، اثربخشی و ایمنی‌زایی بالاتری نسبت به سایر پلتفرم‌های واکسن نشان داده‌اند. موفقیت چشمگیر این پلتفرم برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و به‌ویژه استراتژیک بودن آن برای کشورها در رویارویی با پاندمی‌های نوظهور، محققان بسیاری را در کشورهای مختلف ازجمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های دیگر برپایه پلتفرم mRNA کرده است.


نام این واکسن چیست و مراحل مطالعاتی آن به چه شکل بود؟
این واکسن توسط سازمان غذا وداروی ایران با نام آیریبووکس Iribovax نامگذاری شد. نکته قابل توجه درخصوص این واکسن هم این است که در آزمایش روی میمون‌های رزوس کارایی بالاتری را در خنثی‌سازی‌ ویروس کرونا در مقایسه با دیگر واکسن‌های مورد استفاده در ایران نشان داد. همچنین علاوه بر داشتن ایمنی از گسترش عفونت ویروسی حاصل از کروناویروس در ریه و سیستم تنفسی این میمون‌ها به‌طور کاملاً مؤثری جلوگیری کرد. نتایج جامع تست‌های پیش‌بالینی این واکسن در مجله علمی Journal of Controlled Release چاپ شده است. همچنین باتوجه به اهمیت به‌دست آوردن این فناوری توسط ایران و نتایج مهم آن به‌عنوان عکس جلد این مجله برگزیده شده است. قابل ذکر است که این مجله یک نشریه شناخته‌شده در علوم دارویی و بالاترین مجله علمی است که نتایج پیش‌بالینی یک واکسن ایرانی موفق به چاپ در آن شده است.


در حال حاضر تمرکز و فعالیت شما درخصوص واکسن چه بیماری‌هایی است؟
گروه تحقیقاتی ما در حال توسعه واکسن‌های چندظرفیتی علیه ویروس آنفلوآنزا و سرطان‌هایی ازجمله روده و ریه است. قابل توجه اینکه در حال حاضر تنها واکسن‌های کرونای مورد استفاده در دنیا که علیه سویه‌های جدیدتر اومیکرون (زیرسویه XBB۱.۵) کارآمد هستند واکسن‌های به‌روز شده فایزر و مدرناست که تزریق آنها به‌خصوص برای افراد بالای ۶۵سال یا مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات سیستم ایمنی بسیار توصیه شده‌ است. علاوه براین، موج اخیر سرماخوردگی ویروسی که بسیاری را در ایران دچار بیماری‌های تنفسی کرده، براساس داده‌های اعلام شده عمدتاً به‌دلیل آنفلوآنزای فصلی بوده است و پس از آن زیرسویه جدید اومیکرون با نام JN.۱ عامل بعدی است.


اهمیت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی mRNA درایران چقدر است؟
در ایران توسعه و پیشرفت در حوزه تکنولوژی mRNA می‌تواند به‌عنوان یک فرصت استراتژیک برای بهبود سلامت عمومی و توسعه پزشکی محسوب شود. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تولید واکسن‌های mRNA در برابر بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه امکان توسعه داروهای نوین و درمان‌های مبتنی بر ژن‌درمانی بیماری‌های ارثی و ژنتیک همچون هموفیلی و تالاسمی را مبتنی بر استفاده از سیستم ویرایش ژنوم انسان یا کریسپر به کمک mRNA فراهم می‌کند.


در ایران چه اقداماتی برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در روند ساخت این واکسن‌ها شده است؟
تسریع در توسعه این فناوری لازم است باید و سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که علم در این رشته بومی‌سازی‌ شود. برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در فعالیت‌های مرتبط می‌توان یک مرکز تخصصی به نام «مرکز توسعه فناوری دارویی mRNA و ژن‌درمانی» ایجاد کرد؛ همانگونه که به‌عنوان مثال کشورهای پیشرفته‌ای همچون استرالیا و انگلیس به این طریق در حال سرمایه‌گذاری، انتقال و بومی‌سازی‌ این فناوری در کشورشان هستند. این مرکز می‌تواند محلی باشد که از طریق آن تحقیقات پایه‌ای و کاربردی، توسعه فناوری، آموزش و انتقال فناوری در زمینه تکنولوژی mRNA صورت بگیرد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، محیطی مؤثر برای رشد و توسعه این حوزه فراهم شود.
ایران در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA چه جایگاهی دارد؟
با پیاده‌سازی این طرح‌ها، ایران می‌تواند در جایگاه برجسته‌ای در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA قرار بگیرد و به‌عنوان یک پایگاه در تولید و استفاده از واکسن‌های جدید و درمان‌های نوین به منافع عمومی و بهبود سلامت جامعه خدمت کند. تاکنون حمایت‌های به عمل آمده مقطعی و محدود بوده و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سرمایه‌گذاری‌ در دیگر کشورها نیست. بنابراین برای تجاری‌سازی در این حوزه پیشرفته علاوه بر حمایت‌های ویژه بخش دولتی، نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید صنعتی هم وجود دارد.

مکث
تحصیل در خارج، خدمت به کشور

سینا مظفری دوره دکتری و فوق دکتری خود را در انستیتوماکس‌پلانک آلمان در زمینه ژنتیک مولکولی و پزشکی به پایان رسانده است. او دوره دکتری را در آزمایشگاه بیوشیمی RNA ماکس‌پلانک که پیشتاز تولید و تعیین ساختار کمپلکس‌های mRNA در دنیا و صاحب امتیاز تکنولوژی interference RNA است، گذرانده و در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس‌پلانک آلمان در شاخه زیست‌پزشکی به‌دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال ۱۳۹۹ شده است. او همچنین برگزیده برتر جایزه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) درشاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ به‌دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA شده است. ضمن آنکه سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد علم ایران نیز بوده است. دکتر سینا مظفری جوین، مقالات تأثیرگذاری هم در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماری‌های ژنتیک در مجله‌های علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا ازجمله Science، Molecular Cell، Nature Communications، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids Research دارد.

کد خبر 844282 برچسب‌ها کرونا سرطان بیماری - قلبی بیماری - سرما خوردگی واکسن

دیگر خبرها

  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور
  • تجلیل از کارکنان آزمایشگاه مرکز بهداشت مهریز
  • همه افراد در شکل گیری سلامت مسئولیت فردی و اجتماعی دارند
  • تشریح برنامه‌های هفته سلامت در مهریز
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • جذب بیش از ۲۵ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال زیر پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • ایران برای سازمان بهداشت جهانی یک کشور مرجع است
  • آغاز مهارت افزایی دانشجویان داروسازی با همکاری صنایع سلامت محور