Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست‌وزیر دولت توافق ملی لیبی تأکید کرد ناتوانی اتحادیه عرب از حل بحران لیبی دردناک است.

به گزارش ایسنا، به نقل از البوابة، فائز السراج، نخست‌وزیر دولت توافق ملی لیبی در دیدار با نمایندگان و سفرای گروه عرب در شورای حقوق بشر در ژنو در حاشیه مشارکتش در چهل و سومین فعالیت‌های این شورا گفت: ناتوانی اتحادیه عرب از برگزاری جلسه‌ای در سطح نمایندگان برای بررسی تجاوز به یک کشور عربی دردناک است و ما به این مسئله اعتراض داریم درحالی که اتحادیه عرب برای برگزاری جلساتی درخصوص مسائل کم‌اهمیت تر از بحران لیبی تلاش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما اطمینان داریم که بسیاری از برادرانمان به ثبات لیبی اهمیت می‌دهند و زمان آن رسیده که موضعی عادلانه و فعال اتخاذ کنند.

السراج گفت: اکنون زمان آن فرا رسیده که کشورهای حامی تجاوز بدانند حساب باز کردن بر شورشی که این جنگ را به راه انداخته درست نیست و هیچ فایده‌ای ندارد و تنها به طولانی شدن جنگ و کشته شدن تعداد زیادی از جوانان و زیرساخت می‌انجامد.

از سوی دیگر پارلمان طبرق ۱۲ شراط را برای مشارکت در مذاکرات سیاسی ژنو مطرح کرد.

معاون دوم رئیس پارلمان گفت این شورا تصمیم به تعلیق مشارکتش در مذاکرات سیاسی ژنو گرفت به این دلیل که هیئت سازمان ملل با لیست کامل اعضای کمیته که پارلمان برای مشارکت در مذاکرات آن‌ها را انتخاب کرده بود مخالفت و تنها با هشت عضو موافقت کرد.

وی گفت : پارلمان اسامی ۱۳ عضو را انتخاب و به هیئت سازمان ملل داد اما این هیئت اعلام کرد که تنها چند مورد را انتخاب خواهد کرد. هیئت سازمان ملل به صورت انفرادی با اعضا تعامل کرد بدون اینکه با پارلمان مشورت کند این مداخله آشکار محسوب می شود.

از جمله ۱۲ شرطی که پارلمان مطرح کرده انحلال گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامیان مسلح، دادن اختیار الحاق و جمع‌آوری سلاح به فرماندهی ارتش ملی لیبی، مکلف شدن نیروهایش به پاکسازی کشور از گروه‌های تروریستی و مسلح و حفاظت از مرزها و اهداف حیاتی و کنترل امنیت. لیست خواسته‌ها همچنین شامل تشکیل شورای ریاستی متشکل از رئیس و دو معاون و تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری در مدت مشخص.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فایز السراج بحران لیبی اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۷۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلگر صهیونیست: حمله ایران ناتوانی ما را به نمایش گذاشت

بی‌بی‌سی عربی با وجود جانبداری از رژیم صهیونیستی اذعان کرد که ایران با حمله اخیر، تصویر بازدارندگی اسرائیل را در هم شکست.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون یادداشت های امروز خود نوشت: در گزارش این بخش شبکه بی‌بی‌سی آمده است: ایران شنبه شب بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به سوی اسرائیل پرتاب کرد. ایران این حمله را یک پیروزی توصیف کرده است.

دکتر اریک رونتسکی، پژوهشگر مرکز موشه‌دایان دانشگاه تل‌آویو می‌گوید: اسرائیل به خاطر اعلام وضعیت هشدار فوق‌العاده، یک‌ امتیاز از دست داده است. این کار باعث ایجاد نگرانی و اضطراب عمومی در میان اسرائیلی‌ها شد و بسیاری اکنون نگران تکرار چنین حملاتی هستند. اسرائیل متحمل ضررهایی شد. حملات ایران نشان داد که اسرائیل درک درستی از مناسبات قدرت در خاورمیانه ندارد و ناتوانی اسرائیل را در بازدارندگی ایران برای حمله به نمایش گذاشت.

رونتسکی یادآوری می‌کند: نگرانی‌های زیادی در داخل اسرائیل وجود دارد. مشکلات و اختلافات مربوط به سیاست داخلی در اسرائیل، هم‌زمان با جنگ غزه خشم عمومی را برانگیخته و ناکامی تلاش‌ها برای آزادی گروگان‌ها بر این خشم دامن زده است.

هشام جابر، ژنرال بازنشسته لبنانی که کارشناس امور نظامی و استراتژیک و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در بیروت است، به بی‌بی‌سی عربی گفت: غافلگیری حملات ایران در این بود که غافلگیرکننده نبود. قبل از این حملات، دو هفته «جنگ روانی» در جریان بود که باعث شد اسرائیل در حالت بیم و هراس قرار بگیرد. همین حالت باعث آسیب روانی و میدانی شد که دلیل آن بروز اختلال در بسیاری از خدمات و امکانات عمومی و از خانه خارج نشدن بسیاری از اسرائیلی‌ها بود.

هشام جابر عملیات ایران را «پیامی از آتش» توصیف می‌کند که با هدف نمایش قدرت و قابلیت نفوذ به اعماق اسرائیل و محک زدن آمادگی پدافند هوایی اسرائیل انجام شد. او همچنین بر این باور است که حمله ایران باعث شد تهران بخشی از اعتبار سیاسی خود را باز یابد.

این کارشناس نظامی معتقد است: ایران این حجم عظیم پهپادها را با هدف مختل کردن سیستم پدافند هوایی اسرائیل فرستاد. سیستم گنبد آهنین اسرائیل نمی‌توانست تمام موشک‌هایی را که پرتاب شده بود رهگیری کند و برای این کار به کمک نیروهای آمریکا و بریتانیایی مستقر در خاورمیانه نیاز داشت. اگر اسرائیل تصمیم به واکنش نظامی بگیرد، با واکنش شدید ایران روبرو خواهد شد.

فواز جرجیس، استاد روابط بین‌الملل در مدرسه اقتصاد لندن، یک‌ جنبه منفی برای اسرائیل در نظر می‌گیرد و آن را نوعی شکست استراتژیک می‌داند که نقاط ضعف اسرائیل را نمایان می‌کند. او می‌گوید: ایران با این حملات، نفع سیاسی برده چون اراده‌اش برای درگیری مستقیم با اسرائیل را به صورتی بی‌پرده برای مردم، متحدان و دشمنانش نمایش داده است. ایران ثابت کرده که اسرائیل نمی‌تواند به تنهایی از خود دفاع کند، بلکه برای این کار نیاز به متحدان غربی خود دارد، چون بسیاری از موشک‌ها را آمریکا، بریتانیا، فرانسه و اردن منهدم کردند.

او می‌گوید: هدف اصلی اسرائیل از حملات مکرر اخیر به اهداف ایرانی این بود که نشان دهد ایران ضعیف است و جرات نمی‌کند وارد رویارویی مستقیم شود. اما ایران این تصویر را در هم شکست.

دیگر خبرها

  • تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه/ضربه دردناک به نیروی هوایی روسها
  • قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی
  • تحلیلگر صهیونیست: حمله ایران ناتوانی ما را به نمایش گذاشت
  • لحظه تلخ و دردناک از پایان زندگی یک زن تُرک
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • برادرزاده اسماعیل هنیه هم به شهادت رسید + فیلم دردناک
  • فیلم| ناتوانی اسرائیلی در رهگیری موشک‌های حزب‌الله
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • عملیات «وعده صادق» ناتوانی اسراییل را برملا کرد
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟