Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با وجود بارش های قابل توجه در پاییز و زمستان امسال و وجود رطوبت کافی در اعماق خاک، انتظار می رود تا بهار امسال ملخ های صحرایی به سیستان و بلوچستان نیز وارد شوند.

محسن حیدری در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی تا امروز سه شنبه 131 میلی متر باران در استان باریده که نسبت به بلندمدت 160درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بارش های پنج ماه اخیر استان 15 درصد از تمام بارش های سال زراعی گذشته نیز بیشتر است، افزود: بر اساس خروجی الگوهای بلندمدت بارش انتظار می رود در ادامه سال و ابتدای سال آینده نیز سامانه های بارشی سیستان و بلوچستان را فرا گیرد.


مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: به طور کلی در ادامه اسفند تا 11 فروردین بارش های نیمه شمالی و جنوبی استان بیش از نرمال ارزیابی می شود.


حیدری با بیان اینکه نرم بارش های دریافتی استان در اسفند و فروردین ماه به ترتیب 20.5 و 15.5 میلی متر است، گفت: امید است با بارش های اسفندو فروردین، میانگین بارش استان به بیش از 150 میلی متر برسد.


وی با تأکید بر اینکه مدل های جوی  بلند مدت از صحت 70 درصدی برخوردار هستند، افزود: با توجه به فاصله زمانی باقی مانده تا فروردین و اردیبهشت، نمی توان پیش بینی دقیقی از میزان بارش های استان در ماه های آینده ارائه کرد.


این مسئول در ادامه با اشاره به رطوبت باقی مانده از فعالیت سامانه های اخیر در اعماق خاک و رویش گیاهان در دشت های نیمه جنوبی استان، گفت: شرایط هجوم ملخ های صحرایی در زمین و لایه های زیرین جو سیستان و بلوچستان وجود دارد و احتمال می رود این حشره مزاحم در فصل بهار وارد استان شود.


حیدری ادامه داد: دمای مناسب هوا، وزش بادهای غربی-جنوب غربی در لایه های زیرین جو و ادامه بارش ها پیش بینی هجوم ملخ های صحرایی به استان را قوت می بخشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هجوم ملخ های صحرایی سيستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان ملخ های صحرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج سیلاب در جنوب ایران

ستاد مدیریت بحران کشور روز گذشته با توجه به حساسیت وقوع این سیلاب‌ها جلسه‌ای برگزار و تصمیماتی اتخاذ کرد. حسین ظفری، سخنگوی ستاد مدیریت بحران کشور در حاشیه این جلسه، درباره موضوعات مطرح‌شده در این ستاد گفت: «۲ محور اصلی گشت – سراوان و بندر خمیر - بندر لنگه که محور‌های اصلی هستند، ۸ محور غیراصلی نیز مسدود شده است. چاهان – زرآباد، جکدان – جاسک، بشاگرد – گوهران، فنوج – کتیج، دلگان – بمپور، بمپور - فیروزآباد، دلگان – زهکلوت و قصرقند – نیکشهر نیز مسدود شده است.»

به گزارش هم‌میهن، با وجود این، اما آمار‌های رسمی اعلام‌شده از سوی مدیران محلی، حاکی از آن است که راه‌های ارتباطی بیشتری مسدود شده‌اند، اما ستاد مدیریت بحران از آن خبر ندارد. ظفری به فعالیت‌های دریایی اشاره و تاکید کرد: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمهیدات لازم را برای مادران باردار و افراد دارای شرایط اورژانسی پیش‌بینی کرده است. بعضی از مناطق روستایی نیز به صورت محدود دچار آبگرفتگی و قطعی برق هستند که در حال رفع آن هستیم. بارش‌ها همچنان ادامه دارد.»

سخنگوی ستاد مدیریت بحران درباره تصمیمات درباره سرریز آب پشت سدها، گفت: «تاکنون سرریزی نداشتیم و وزارت نیرو تمهیدات لازم را در دستورکار قرار داده است. ضمن آنکه براساس هشدار قرمز کسی فوت نکرده است و ۳ نفر مصدوم شدند که مصدومیت آن‌ها جزئی بوده و مهم نبوده است.»

همچنین ظفری روز دوشنبه از زخمی شدن ۳ تن در سیلاب روز گذشته استان سیستان و بلوچستان خبر داده و گفت: «سه نفر در عسلویه زخمی شده‌اند و خوشبختانه کسی صدمه جدی ندیده است.»

بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز از امدادرسانی به ۲۰۸ نفر، اسکان اضطراری برای ۱۳ نفر و تخلیه آب از ۸ واحد مسکونی خبر داد.

بی‌توجهی به وضعیت قرمز

ابتدای هفته جاری سازمان هواشناسی کشور از وقوع بارش‌های سیل‌آسا در روز سه‌شنبه و چهارشنبه هشدار داده و درباره برخی از استان‌های کشور پررنگ‌تر صحبت کرده بود.

سازمان هواشناسی ابتدای هفته پیش‌بینی کرد: «از صبح سه‌شنبه (۲۸ فروردین) تا اواخر روز چهارشنبه (۲۹ فروردین) با تشدید فعالیت سامانه بارشی موجب بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک و تگرگ خواهد شد.»

این سازمان برای هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر و نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان هشدار قرمز داده بود و اعلام کرد: «بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر به صورت گسترده، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، سرریز سدها، رعدوبرق و تگرگ، انسداد راه‌ها و احتمال تخریب پل از مخاطرات این سامانه محسوب می‌شود که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده و درباره آن هشدار داده است.»

اینطور به نظر می‌رسد که هشدار‌های قرمز سازمان هواشناسی در ایران مورد توجه کسی قرار نمی‌گیرد و هر بار هم مردم هستند که زندگی‌شان را از دست می‌دهند.

سیستان و بلوچستان همچنان در بحران

انگار قرار نیست سیل دست از سر سیستان و بلوچستان بردارد. این استان که هنوز از سیل اسفند سال گذشته کمر صاف نکرده بود، دوباره با این بلای طبیعی دست به گریبان شد. در سیلاب بر اثر بارندگی‌هایی که در عصر روز یکشنبه هفته جاری در منطقه «کارواندر» شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان رخ داد، ۴ کارگر راه‌سازی که با لودر قصد بازگشایی مسیر را داشتند در رودخانه «دامن» دچار حادثه سیلاب شدند که تلاش برای پیدا کردن جسد یکی از کارگران ادامه دارد.

این سه کارگر که گفته می‌شود از مهندسین راهسازی راه‌آهن بودند «احسان نظری»، «محمدرضا ریحانی» و «منصور دلیری» اعلام شده است که از ساکن رفسنجان بودند. بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی گُشت به سراوان را بست.

با توجه به فعالیت سامانه بارشی در شهر‌های ساحلی سیستان و بلوچستان و براساس تصمیم ستاد پیشگیری، فرماندهی و عملیات پاسخ به بحران استان، مدارس شهرستان‌های ایرانشهر، بزمان، خاش، زرآباد، مهرستان، گلشن، سراوان، نیکشهر و دلگان در تمامی مقاطع تحصیلی به دلیل احتمال بارش شدید باران و آبگرفتگی معابر امروز به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

تعطیلی مدارس استان فارس

پس از هشدار سطح قرمز هواشناسی، مدیران فارس تصمیم گرفتند مدارس ۹شهرستان جنوبی استان، روز گذشته (سه‌شنبه) به صورت غیرحضوری برگزار شود. مدارس شهرستان‌های مهر، لامرد، لارستان، گراش، اوز، جویم، خنج، فراشبند و قیرکارزین غیرحضوری و در شبکه شاد انجام شد.

کرمان دچار بحران

محمدجعفر جهانگیری، فرماندار شهرستان جازموریان عصر روز گذشته از صدور دستورتخلیه روستای کروچان این شهرستان به خاطر خطرات احتمالی سیل خبرداده و گفت: «روستای کروچان با جمعیتی بیش از ۱۲۰ خانوار از جمله مناطق بحران‌زا و در معرض خطر سیل شهرستان جازموریان است که جهت جلوگیری از خطرات احتمالی باید تخلیه شود.»

آنطور که فرماندار جازموریان می‌گوید: «مردم با دهیار روستا قبل از تاریکی هوا روستا را تخلیه و برای اسکان به مکان‌های اسکان اضطراری در مدارس سطح شهر زهکلوت رفتند. محور زهکلوت - دلگان در اثر جاری شدن سیلاب نیز مسدود شده است. البته جهت کاهش دغدغه مردم مدارس نیز تعطیل شده‌اند.»

حمید سالخورده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان از قطع شدن راه ارتباطی ١٠ روستا بر اثر بارش شدید باران در جنوب کرمان خبر داده و تاکید کرد: «هفت راه روستایی در شهرستان رودبار جنوب به دلیل جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه‌ها قطع است. همچنین راه ارتباطی سه روستا در منطقه رَمِشک بخش چاه دادخدا از توابع شهرستان قلعه گنج مسدود شده است.

بارش باران در جنوب استان کرمان برق ۲ روستای طبق و میل فرهاد شهرستان جازموریان را نیز قطع کرده است.» افشاری‌پور، فرماندار عنبرآباد در بازدید از رودخانه‌های فصلی، سیل‌بند‌ها و مسیل گفت: «در پی شدت بارش در بخش جبالبارز جنوبی و طغیان رودخانه فصلی گزآباد، راه ارتباطی چهار روستا مسدود شده است. در پی هشدار هواشناسی از روز گذشته ۶۵ دستگاه لودر و بولدوزر توسط بخش خصوصی در نقاط مختلف شهرستان مستقر شده است. لایروبی رودخانه‌های شهرستان انجام شده و این عملیات شامل رفع نقاط حادثه‌خیز و بازگشایی و تسهیل مسیر رودخانه‌ها نیز می‌شود.

بارش باران تاکنون هیچ‌گونه خسارتی در سطح شهرستان نداشته است.» احمد بلندنظر، فرماندار جیرفت نیز اعلام کرد که تمام مقاطع تحصیلی در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در جنوب کرمان به دلیل بارندگی‌های احتمالی تعطیل شده است.

او افزود: «عشایر نیز از اتراق و تردد در مسیر رودخانه‌ها خودداری نمایند و همچنین روستاییان در روز‌هایی که هشدار قرمز صادر شده، با احتیاط تردد کنند. مرخصی کارمندان نیز در این هفته لغو شده است.»

توقف فعالیت بنادر مسافری هرمزگان

شرایط جوی، فعالیت بنادر مسافری غرب هرمزگان و مسافرت به کیش را هم متوقف کرد. حسین عباس‌نژاد، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان علت تعطیلی فعالیت بنادر مسافربری استان را به علت شرایط نامساعد جوی دانسته و تاکید کرد: «رفت و آمد از بندر مسافری شهید حقانی بندرعباس به قشم و هرمز و برعکس تا اطلاع بعدی ممنوع است. مردم برای رفت و آمد به جزیره قشم می‌توانند از مسیر بندر پل خمیر به بندر لافت (قشم) و برعکس استفاده کنند.»

در این میان تصاویری از سیل در روستای بلبل‌آباد، چاه گود و برخی از روستا‌های هرمزگان در فضای مجازی منتشر شده است. معابر شهر درگهان نیز دچار آبگرفتگی شد.

دیگر خبرها

  • هواشناسی آذربایجان‌غربی نسبت به بارش رگبار باران و رعد و برق هشدار داد
  • رکوردزنی بارش در ۱۰ ایستگاه‌ هواشناسی سیستان و بلوچستان
  • رکورد تاریخی بارش باران در سیستان و بلوچستان
  • تداوم باران در سیستان و بلوچستان
  • هشدار پلیس راهور؛ از سفر غیرضروری به استان های جنوب شرقی پرهیز کنید
  • هشدار قرمز برای سیستان و بلوچستان | موج شدید بارش‌ها در راه است
  • موج سیلاب در جنوب ایران
  • آمادگی پرسنل امور برق شهرستان دشتیاری در خصوص هشدار هواشناسی
  • اجتناب از سفر به استان‌های جنوب شرقی با توجه به هشدار هواشناسی
  • هواشناسی ایران / هشدار قرمز سیلاب برای ۴ استان کشور