Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@06:56:36 GMT

غذاهای خام و نیمه خام مصرف نکنید

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۹۷۱۶

غذاهای خام و نیمه خام مصرف نکنید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، افشین محمد علیزاده متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: با توجه به اینکه در رستوران‌ها و غذاخوری‌ها، تراکم جمعیت وجود دارد و همچنین تهیه غذا در چند مرحله و توسط چند فرد انجام می‌شود، احتمال آلودگی بیشتر است و در شرایط اپیدمی بهتر است غذاها در شرایطی تهیه شود که کمتر دست به دست شده و غذاها به شکل پخته شده شده مصرف شود

تنها ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا احتیاج به بستری پیدا می‌کنند و ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۵ درصد این افراد دچار مرگ و میر می‌شوند و حدود ۹۰ درصد مبتلایان تنها به مراقبت در منزل نیاز دارند

وی درباره مصرف مواد غذایی مانند نان، که احتمال قرار گرفتن آن روی سطوح آلوده بیشتر است، گفت: این موضوع فصل مشترک همه مواد غذایی است؛ برخی ویروس‌ها همچون اچ آی وی در محیط از بین می‌رود؛ به همین خاطر با اطمینان بالا می‌گوییم که این ویروس قابلیت انتقال از سطوح ندارد، اما ویروسی مثل کرونا می‌تواند با ضریب بالا و استحکام بیشتری در محیط بماند و این محیط شامل همه محیط ها می‌شود.

این متخصص ادامه داد: برای مثال اگر دست نانوا آلوده به ویروس باشد و بعد از فرایند پخت دست خود را بدون دستکش به نان بزند، طبیعتا احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد؛ چنین نکاتی باید توسط افراد جامعه رعایت شود تا بتوان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

محمد علیزاده با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مراکز توزیع مواد غذایی، گفت: افراد باید از دست به دست کردن مواد غذایی تا حد امکان پرهیز کنند.

وی با تاکید بر اهمیت اطمینان از سلامت فردی افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند، گفت: اگر فردی در خود علائم بیماری مشاهده کرد باید در خانه استراحت کنند.

این متخصص عفونی افزود: این توصیه‌ها شامل تمامی مشاغل می‌شود و با رعایت این نکات می‌توان به راحتی از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: مردم نباید در ضدعفونی کردن دچار وسواس شوند، اما افرادی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید قبل از دست زدن به مواد حتما دست خود را شست و شو کنند.

محمد علیزاده توصیه کرد: در شرایط اپیدمی بیماری مردم باید از حضور در مکان‌های پرازدحام مانند سینماها، ورزشگاه ها، دانشگاه‌ها و هرجایی که تراکم وجود دارد خودداری کنند اما هیچ ضرورتی ندارد که از حضور در مکان هایی همچون سوپرمارکت ها وحشت زده شوند.

در شرایط اپیدمی بیماری مردم باید از حضور در مکان‌های پرازدحام مانند سینماها، ورزشگاه ها، دانشگاه‌ها و هرجایی که تراکم وجود دارد خودداری کنند اما هیچ ضرورتی ندارد که از حضور در مکان هایی همچون سوپرمارکت ها وحشت زده شوند

این متخصص عفونی همچنین ایجاد امکانات برای شست و شوی دست و ضدعفونی کردن مکان‌هایی همچون آموزشگاه های رانندگی، کلاس‌های آموزش زبان و... را ضروری عنوان کرد.

وی درباره استفاده از اسپرهای ضدعفونی کننده الکل گفت: مهمترین نکته در استفاده از این اسپری‌ها این است که بعد از استفاده نباید دستها را خشک کنیم، بلکه باید مدتی صبر کنیم تا خشک شود.

این متخصص عفونی تاکید کرد: شست و شوی دستها نیز باید حدود ۳۰ ثانیه طول بکشد.

محمد علیزاده افزود: افراد مبتلایی که احتیاج به بستری در بیمارستان ندارند، باید حداقل ۱۴ روز در منزل بمانند و تماس خود با دیگران را محدود کنند، اگر علائم تنفسی شان مشکل پیدا کرد به بیمارستان‌های معین مراجعه کنند‌؛ در غیر این صورت با مصرف مایعات و داروهای ضدتب در منزل منتظر طی شدن بیماری خود بمانند.

وی گفت: تنها ۱۰ درصد مبتلایان احتیاج به بستری پیدا می‌کنند و ۲.۵ درصد این افراد دچار مرگ و میر می‌شوند و حدود ۹۰ درصد مبتلایان تنها به مراقبت در منزل نیاز دارند.

انتهای پیام/

20 / 20 متخصص بیماری‌های عفونی افشین محمد علیزاده متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری غذاهای خام و نیمه خام کرونا ضد عفونی کردن

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: متخصص بیماری های عفونی کرونا ضد عفونی کردن حضور در مکان درصد مبتلایان محمد علیزاده مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۹۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید بی‌نظیر ریواس

یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش برخی گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، مهناز مردانی در خصوص مصرف غذایی گیاهان خوراکی و دارویی طبیعی گفت: یکی از نعمت‌های بی‌شمار خداوندی، وجود گیاهان خوراکی و گاها داروئی در استان حاصلخیز لرستان است.

وی با بیان اینکه استفاده درست و منطقی از این گیاهان منجر به حفظ و ارتقاء سلامت خواهد شد، ادامه داد: از جمله این گیاهان می‌توان به ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان یا در گویش محلی پاغزو، زرشک، موسیر، بن سرخ و..... اشاره کرد.

مردانی اضافه کرد: این گیاهان خودرو و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C ویتامین‌های گروه B و بعضا پیش ساز ویتامین D هستند.

این متخصص تغذیه یادآور شد: فیبر بسیار خوب این گیاهان باعث ایجاد لینت مزاج در افراد و پیشگیری از یبوست‌های مزمن شده و به سلامت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف مناسب انواع این گیاهان منجر به کاهش چربی‌های خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و تعدیل قند خون در افراد دیابتی می‌شود.

او گفت: از طرفی آنتی اکسیدان‌های موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک می‌کنند و نقش ضد سرطانی دارند.

مردانی اظهار کرد: همچنین وجود ویتامین‌های مختلف همچون ویتامین سی و ویتامین آ و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان، باعث افزایش سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری‌های مختلف خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: البته در هنگام مصرف این گیاهان می‌بایست احتیاط لازم به عمل آید. به طور مثال در مصرف قارچ‌های کوهی باید دقت کافی به عمل آید چرا که برخی از این قارچ‌ها سمی بوده و حتی منجر به فوت مصرف کننده خواهد شد و لذا قارچ‌ها از افرادی که قابل اعتماد هستند خریداری شوند.

این متخصص تغذیه گفت: برخی از این گیاهان، مانند ریواس حاوی مقدار زیادی اگزالات بوده و در نتیجه در افرادی که سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند، نباید مصرف شود.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد تشخیص پزشکان وابسته به آزمایشگاه است
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • هشدار؛ این غذا برای کودکان ممنوع
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • این چهار نوشیدنی را صبح‌ها مصرف نکنید تا کلیه‌تان سالم بماند
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن
  • جان باختن بیش از یک هزار تن بر اثر بیماری های عفونی در افغانستان