Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، معدن نقش بسزایی در اقتصاد هر کشوری دارد که باید به آن توجه کرد. ایران یکی از کشورهایی است که معادن زیادی را داراست اما متاسفانه برخی از معادن آن مغفول مانده است در صورتی که اگر به آن توجه شود بسیار باعث رشد اقتصادی خواهد شد.

 ایران در منطقه‌ ای واقع شده که کشور‌های اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشور‌های حوزه خلیج فارس با توجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور‌های اطراف ایران از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشور‌ها در صنایعی مانند فولاد سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما مواد اولیه آن‌ها وارداتی است و ایران می‌تواند منبع خوبی برای تأمین نیاز‌های این کشور‌ها که به سرعت در حال افزایش است محسوب شود.

یکی از بهترین معادن برای سرمایه گذاری معدن طلاست، اما متاسفانه سرمایه گذاران به دلایل مختلفی علاقه چندانی به سرمایه گذاری در آن ندارند. معادن طلا در کشورمان جای اکتشافات زیادی دارد که به گفته کارشناسان، ایران از نظر ذخیره طلا یک کشور پر پتانسیل است اما به آن اهمیت زیادی نمی شود.

نقش معادن طلا در اقتصاد

سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به نقش معادن طلا در اقتصاد، گفت: معادن نقش زیادی در رشد اقتصادی هر کشور دارند که اگر به آن توجه شود قطعا باعث رونق تولید می شود. 

او با بیان اینکه کشورمان از نظر ذخیره طلا یک کشور متوسط است و نمی توان آن را یک کشور پر پتانسیلی دانست، گفت: طلا یکی از معادنی است که با مسائلی همچون تاخیر و ضعف اکتشاف رو به رو است. متاسفانه در ایران بحث اکتشاف به خوبی شفاف نیست و باید به این موضوع بیشتر پرداخت و آن را شفاف کرد.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید در اکتشاف معادن طلا فعال تر شوند، ادامه داد: با توجه به اینکه اکتشاف معادن در دست بخش خصوصی است بنابر این باید این بخش نسبت به گذشته فعال تر شوند. بخش خصوصی هم اکنون باید از تجربیات و چالش‎های خود در حوزه استحصال و فرآوری طلا استفاده کند.

او با اشاره به مشکلات موجود در حوزه معادن طلا، بیان کرد: طلا، سنگی گران بهاست که محدوده معدنی مرتبط با آن، از هر جهت می‌تواند مشکلاتی را برای صاحبان معادن به وجود آورد و باید چاره‌ای برای آن اندیشید.

صمدی با تاکید بر اینکه فروش طلا باعث بروز دغدغه هایی برای فعالان این حوزه شده است، گفت: فروش طلا یکی از دغدغه‌های فعالان حوزه طلا به‌ شمار می‌رود.  به توجه به اینکه قاچاقچیان در این حوزه فعالیت زیادی دارند لذا باعث کاهش تقاضا در عرصه طلا می شوند.

صمدی درباره میزان تولید طلا در سال، گفت: برآورد می شود تولید طلا از بخش معدن حدود ۱۰ تن باشد. با توجه به تکنولوژی های فرآوری شده در اکتشافات معادن طلا، کار بسیار راحت تر و همچنین ارزان تر شده است. سیستم‌های جدیدی در این عرصه وارد شده است که خیلی راحت‌تر می‌تواند طلا را کشف و استحصال کند.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه بدست آوردن طلا کار بسیار مشکلی است، گفت: بدست آوردن طلا به دلیل اینکه در عیار خیلی کم بدست می آید، مشکل است؛ یک معدن دار برای بدست آوردن یک گرم طلا باید روی یک تن ماده معدنی کار کند به همین دلیل تقاضا برای کار کردن در این معادن بسیار ضعیف است. 

اشتغال ۳۵۰ نفر با راه اندازی هر معدن طلا

محمدرضا بهرامن ریاست خانه معدن ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: در گذشته تنها یک معدن طلا در  موته داشتیم، اما بعد از آن معادن طلا روز به روز شناسایی شدند و پس از اکتشافات طولانی امروز معادنی که دارای ذخایر طلا هستند در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی و حتی استان مرکزی داریم.

او بیان کرد:   عملیات اکتشاف به ما این اجازه را داده است تا معادن طلا را به بهره وری برسانیم. این ذخایر از نظر اصولی اقتصادی بودند و ما می توانیم در این بخش به خوبی فعالیت کنیم.

ریاست خانه معدن ایران افزود: امروز چند معدن مانند زرشوران و معادن استان کردستان و موته و حتی معادنی در آذربایجان شرقی در شرایط خاص قرار دارند و در حال تولید هستند. در شرایط فعلی عملا تکنولوژی خاصی داریم و عملا هیپ دوستار محیط زیست است و نگرانی برای بهره برداری از آنها وجود ندارد.

بهرامن تشریح کرد: امروز این ذخایر در بخش های مختلف خود را نشان می دهد. در شرایط کنونی در مرحله ای هستیم چندین معدن ذخیره طلا به نتیجه رسیده و به معدن تبدیل شده اند.

او افزود: ممکن است هنوز به مرحله بهره وری نرسیده باشد که شرایط خاصی دارد تا آنها را پشت سر بگذارد. عمده ذخایر کوچک هستند اما همین معادن با ارزش هستند و با راه اندازی هر معدن حداقل ۳۵۰ نیروی انسانی فعال می شوند.

تولید سالیانه ۱۰ تن طلا از معادن کشور

بهروز برنا عضو هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به ذخایر معادن طلا، گفت: معادن طلا و مواد معدنی در کشورمان شرایط ویژه‌ای دارند، اکتشافات در بحث طلا توسط سازمان زمین‌شناسی به طور خاص از دهه شصت شروع شد که نتایج خوبی را به همراه داشت.

او بیان کرد: یکی از اطلاعاتی که در بحث طلا مفید واقع شد، تجمیع نقشه‌های ژئوشیمی و دیگر کارهای اکتشافی بود که در ۲.۳ کل کشور انجام شد. هم‌اکنون ۳۲ معدن طلا وجود دارد که ۲۱ از آن فعال و ۹ تای آن غیرفعال و ۲ تای آن در حال تجهیز شدن هستند.

برنا با اشاره به تعداد معدن های طلا در کشور و میزان استخراج آن، ادامه داد: در کشور  حدود ۱۰ تن تولید طلا از معادن داریم  یعنی اگر بخواهیم روی طلا کار کنیم شاید پتانسیل ذخایر کشور تا هزار تن را هم داشته باشیم.

او تشریح کرد: ۱۲۱ کشور در دنیا بحث اکتشافات طلا را پیگیری می‌کنند که رخداد اکتشافاتی طلا در آنجا شکل گرفته است و تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ تن طلا سالیانه در کل دنیا استخراج می‌شود.

او تشریح کرد: در ایران که یک درصد کل زمین را شامل می‌شود، حداقل باید ۳۲ تن طلا تولید کند که رسیدن به این مرز اکنون انرژی زیادی می‌خواهد، باید بتوانیم این کار را با کمک بخش خصوصی و دولتی به سرانجام برسانیم. اما اکنون در حد نرمال عقب هستیم کمااینکه گفته می‌شود به مرز ۱۰ تن نیز رسیده‌ایم و خوشبختانه ذخایر خوبی در کشور داریم.

عضو هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به اینکه استان‌های طلا خیز خوبی در کشور داریم، گفت: آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، آذربایجان شرقی و حتی اصفهان، استان مرکزی و قم شرایط خوبی برای تولید مواد معدنی دارند.

برنا با اشاره به اینکه ۲۱ استان در کشور می‌توانند معدن طلا داشته باشند، ادامه داد: این ۲۱ استان می‌توانند در بحث طلا ورود کنند که هم اکنون حداقل ۱۲ استان این معدن را دارند و روی این معادن کار می کنند.

برنا تصریح کرد: ما بزرگترین مصرف کننده طلا هستیم و رتبه ۶ را در جهان داریم که می‌تواند پشتوانه خوبی برای اقتصاد کشور باشد و به واسطه این موضوع می‌توانیم در بحث طلا ورود پیدا کنیم، به خصوص باید کار‌هایی در بحث‌های زیست محیطی انجام دهیم و روش‌های بهینه‌ای که برای اکتشافات طلا در دنیا وجود دارد را استفاده کنیم تا بتوانیم در بحث فناوری به شرایط مطلوبی برسیم.

 کشومان خوشبختانه  پتانسیل این را دارد که به عنوان تولید کنندگان طلا در جهان به شمار آییم. زمانی در موته ۵ تن ذخیره در بحث طلا داشتیم که در اکتشافات طلا سرمایه گذاری شد و این عدد را ارتقا دادیم و هم اکنون ذخایر از ۵ تن به ۳۴۰ تن رسید که اتفاق خیلی خوبی بود و می‌توانیم بگوییم اگر طلا به عنوان یک منبع خاص تعریف شود، می‌توانیم این شرایط را بهینه کنیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: باشگاه خبرنگاران سرمایه گذاری مواد معدنی بحث طلا معادن طلا بخش خصوصی معدن طلا هم اکنون طلا یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه امسال چهارمحال و بختیاری ایجاد ۱۲۹۵۱ فرصت شغلی است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه اشتغال برنامه امسال ایجاد ۱۲ هزار و ۹۵۱ فرصت شغلی در استان است که طی این برنامه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در اولویت هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محسن مولوی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به بزرگداشت هفته کار و کارگر اظهار داشت: از پنجم تا 11 اردیبهشت ماه هفته کار و کارگر نامیده شده که شعار امسال این هفته مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی است.

وی گفت: امسال در هفته کار و کارگر 50 عنوان برنامه در استان برگزار می‌شود که هدف بزرگداشت و تکریم مقام ارزشمند کارگران است. سال قبل بیش از 7857 بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار داشتیم که موضوع ایمنی و پرداخت دستمزد کارگران مهم‌ترین موضوع این بازرسی‌ها بود، همچنین بیش از 245 دوره آموزشی در این رابطه برای بیش از دو هزار کارگر انجام شد.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برای صیانت از نیروی کار هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف تشکیل شده که در سال قبل بیش از 2480 پرونده در سطح استان حل و فصل شد که بیشترین شکایات مربوط به موضوع مابه‌التفاوت حقوق و حق بیمه بود که 30 درصد مسائل حل و فصل شدند. تعداد 408 شرکت خدماتی در استان فعال هستند و تمامی آنها مکلف به انجام طرح طبقه‌بندی مشاغل هستند و شرکتی که این کار را انجام ندهد رد صلاحیت می‌‌شود، در سال قبل 77 مورد گواهی‌نامه تأیید صلاحیت صادر شد.

وی گفت: تعداد 220 تشکل کارگری فعال در استان داریم که 190 تشکل کارگری و 30 مورد تشکل کارفرمایان است. در سال قبل به 1267نفر مقرری بیمه بیکاری به میزان 106 میلیارد تومان پرداخت شد که نسبت به سال 1401 میزان 18 درصد کاهش پرداخت مقرری داشتیم. در حوزه اشتغال برنامه امسال ایجاد 12 هزار و 951 فرصت شغلی در استان است که طی این برنامه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در اولویت هستند.

مولوی با بیان اینکه بیشترین دستگاه‌هایی که در سال قبل بار اشتغال را بر دوش داشتند کمیته امداد امام خمینی(ره)، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت بودند و ارگان‌های دیگر در رتبه‌های بعد قرار داشتند، مطرح کرد: کلیه اشتغال ایجاد ایجاد شده در سامانه رصد باید ثبت شود در سال قبل بازدیدهای میدانی بررسی شد که 82 درصد اطلاعات درست بود و در سال جاری نیز نظارت قوی‌تر انجام می‌شود. سامانه جست‌وجوی شغل سال قبل انجام شد و 4000 نفر در این سامانه ثبت نام کردند که 534 نفر از این طریق شاغل شدند. در استان 55 مرکز کاریابی و مرکز مشاوره کارآفرینی وجود دارد که 10 مورد در سال گذشته راه‌اندازی شد.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد:  در حوزه پرداخت تسهیلات سال قبل 1100میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 تا 6 درصد به 11 هزار نفر در قالب تسهیلات مشاغل خانگی، تبصره 16، تسهیلات روستایی و عشایری و تعهد بین اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی با صندوق کارآفرینی امید پرداخت شد که بیشترین پرداخت تسهیلات مربوط به تبصره 16 بود و 6183 مجوز رایگان مشاغل خانگی صادر شد.

وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در سال 1403در استان باید تک رقمی شود، گفت: نرخ بیکاری در سال 1402 در استان 10.67 بود که این عدد در زمستان به 9 درصد رسید در حالی که در سال 1401 نرخ بیکاری 13.5 درصد بود. طرح کالا برگ الکترونیک در قالب فجرانه از بهمن ماه شروع شد و سومین مرحله آن تا 20 اردیبهشت ماه ادامه دارد و اتفاقاتی می‌افتد که این طرح تمدید شود. از ابتدای طرح تاکنون 278 هزار خانوار از این طرح استفاده کردند و 180 میلیارد تومان پول وارد بازار شد. همچنین 3200 فروشگاه فعال در استان در طرح کالابرگ داریم.

وی عنوان کرد: تعداد 309 هزار خانوار در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که 296 هزار خانوار هر ماه یارانه می‌گیرند که 107 هزار خانوار در سه دهک اول و 189 هزار خانوار در دهک‌های 4 تا 9 قرار دارند در کل در هر ماه 315 میلیارد تومان یارانه به مردم استان پرداخت می‌شود و 13 هزار و 363 نفر در دهک 10 قرار دارند که یارانه نمی‌گیرند.

مولوی با اشاره به مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهور به استان گفت: اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در این سفر 5 مصوبه گرفت که 11 پروژه دارد که همه در حوزه ورزش کارگری هستند و در حوزه سرمایه‌گذاری نیز دو تفاهم‌نامه مربوط به این اداره کل بود.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • سرمایه گذاری بر روی معادن طلای افغانستان
  • با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است / هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید ضروری است
  • ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمانشاه
  • برنامه امسال چهارمحال و بختیاری ایجاد ۱۲۹۵۱ فرصت شغلی است
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران