Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@04:09:43 GMT

آیا کمیسیون تلفیق گام بزرگی برای جبران کسری بودجه 99 برمی دارد؟+ویدئو

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۵۰۱۲

آیا کمیسیون تلفیق گام بزرگی برای جبران کسری بودجه 99 برمی دارد؟+ویدئو

‍‍‍‍‍‍

اگر کمیسیون تلفیق مجلس مجددا حاضر به تصویب راهکارهای اصلی جبران کسری بودجه مانند مالیات بر سود سپرده های کلان و همچنین اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاها نشود، باید منتظر کسری بودجه حداقل 100 هزار میلیارد تومانی در سال آینده باشیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز دوشنبه کلیات لایحه بودجه 99 با 114 رای مخالف از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی رد شد و دیروز علی لاریجانی رئیس مجلس اعلام کرد که این لایحه برای اصلاح مجددا به کمیسیون تلفیق مجلس ارجاع می شود و روز یکشنبه 11 اسفندماه مجددا در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*چرا رد کلیات لایحه بودجه 99 در صحن علنی مجلس، اتفاقی عجیب نبود؟

به گزارش فارس، کلیات لایحه بودجه 99 با انتقادات گسترده کارشناسان، مراکز پژوهشی و نمایندگان مجلس مواجه شده بود و نهایتا تصویب کلیات آن در کمیسیون تلفیق مجلس به صورت لب مرزی صورت گرفت. محورهای اصلی انتقادات از لایحه بودجه 99 که در جلسه بررسی کلیات این لایحه در صحن علنی مجلس هم مورد توجه قرار گرفت، بیش برآورد درآمدهای نفتی و درآمدهای ناشی از فروش و مولدسازی اموال مازاد دولتی از طرفی و بی توجهی به اصلاحات ساختاری بودجه بخصوص افزایش درآمدهای مالیاتی (از محل ایجاد پایه های مالیاتی جدید و مبارزه با فرار مالیاتی) بود که منجر به کسری بودجه حداقل 100 هزار میلیارد تومانی در سال آینده خواهد شد.

بر همین اساس انتظار می رفت شاهد اصلاح چشمگیر لایحه بودجه 99 در کمیسیون تلفیق مجلس باشیم یعنی این کمیسیون نسبت به کاهش میزان درآمدهای نفتی و درآمدهای ناشی از فروش و مولدسازی اموال مازاد دولتی اقدام کند و یا سازوکارهای مناسب و عملیاتی برای جلوگیری از ایجاد فساد با فروش و مولدسازی گسترده اموال مازاد دولتی به تصویب برساند. از طرف دیگر هم انتظار می‌رفت که کمیسیون تلفیق مجلس با تصویب راهکارهای متنوع افزایش درآمدهای مالیاتی با محور اخذ مالیات ثروتمندان، گام های بزرگی در این زمینه بردارد.

اما این امر محقق نشد و اعضای کمیسیون تلفیق مجلس طبق رویه مرسوم، حاضر به اصلاح مربوط به پیش بینی درآمدهای نفتی و همچنین درآمدهای ناشی از فروش و مولدسازی اموال مازاد دولت در لایحه بودجه 99 نشدند. از طرف دیگر، در زمینه مالیات هم هرچند کمیسیون تلفیق مجلس با تصویب مصوباتی مانند ملزم کردن وکلا به نصب کارتخوان و ثبت قراردادها در سامانه قرارداد الکترونیک، شفافیت تراکنش‌ های بانکی، مالیات بر خودروها و خانه ‌های لوکس و اخذ مالیات بر خانه های خالی توسط شهرداری ها، گام های کوچکی برداشت ولی حاضر به تصویب راهکارهای مهم افزایش درآمدهای مالیاتی مانند مالیات بر سود سپرده های کلان بانکی و همچنین اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاها (از ارز 4200 تومانی به ارز نیما) نشد تا در این زمینه هم شاهد تحول بزرگی نباشیم. در نتیجه، رد کلیات لایحه بودجه 99 در صحن علنی مجلس، اتفاقی عجیب و غیرمنتظره نبود.

* کمیسیون تلفیق راهکارهای اصلی جبران کسری بودجه را تصویب می‌کند؟

با توجه به آنچه گفته شد، مهمترین راهکارهای اصلاح چشمگیر لایحه بودجه 99 در کمیسیون تلفیق مجلس عبارتند از: الف- کاهش پیش بینی درآمدهای نفتی، ب- کاهش درآمدهای ناشی از فروش گسترده و مولدسازی اموال مازاد دولتی یا تصویب سازوکارهای مناسب و عملیاتی برای جلوگیری از ایجاد فساد با اجرای این اقدام، ج-  افزایش درآمدهای مالیاتی با تصویب راهکارهایی مانند مالیات بر سود سپرده های کلان و همچنین اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاها.

با توجه به فرصت اندک کمیسیون تلفیق مجلس برای اصلاح لایحه بودجه 99 و همچنین دیدگاه‌های غلامرضا تاجگردون رئیس این کمیسیون درباره راهکارهای اول و دوم، تصویب این راهکارها در کمیسیون تلفیق مجلس بعید به نظر می رسد. بنابراین صرفا می توان امیدوار به تصویب راهکار سوم بخصوص اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاها بود زیرا تاجگردون و بانک مرکزی به شدت مخالف تصویب راهکار اخذ مالیات بر سود سپرده های بانکی هستند. ویدئوهایی درباره مالیات بر سود سپرده های کلان و اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاها در ادامه آمده است:

 

 

حال باید دید کمیسیون تلفیق مجلس این بار حاضر به اصلاح چشمگیر لایحه بودجه 99 با تصویب این راهکارها برای جبران کسری بودجه می شود یا باید منتظر کسری بودجه حداقل 100 هزار میلیارد تومانی در سال آینده باشیم؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کسری بودجه بودجه نرخ ارز مجلس شورای اسلامی افزایش درآمدهای مالیاتی مولدسازی اموال مازاد کمیسیون تلفیق مجلس درآمدهای ناشی از فروش کلیات لایحه بودجه 99 اموال مازاد دولتی جبران کسری بودجه تصویب راهکارهای صحن علنی مجلس لایحه بودجه 99 فروش و مولدسازی درآمدهای نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی‌اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، درخصوص آخرین تصمیمات پیرامون لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری که به طرح تعطیلات ۲ روزه آخر هفته مشهور است، گفت: کمیسیون در حال بررسی است، بنده از بحث استفتاء و استعلام اطلاع ندارم اما کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی در حال بررسی است و یک جلسه هم با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برگزار شد و نظرات مختلف شنیده شد.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: به نظر می‌رسد که آخرین جمع بندی کمیسیون و امضایی که دوستان کردند بر مبنای تعطیلات روز شنبه است و احتمالا گزارش کمیسیون به عنوان تعطیلات روز شنبه به هیات و برای صحن ارسال خواهد شد.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «در صورت تصویب این لایحه و اجرای آن، آیا کارگران و بخش خصوصی هم مشمول آن خواهند شد؟»، عنوان کرد: ببینید ما براساس لایحه دولت درحال اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری هستیم وقتی این قانون را اصلاح می‌کنیم یعنی داریم روی ساختار دولت صحبت می‌کنیم؛ البته در دولت ما نظام کارگری هم داریم، یعنی بخشی از کارگرها، کارمندان دولت هستند که قرارداد کارگری دارند، این دسته از کارگران در این مساله جزو دولت محسوب می شوند.

وی افزود: اما قاعده اش این است که وقتی دولت در یک روز مشخصی تعطیل می‌شود، بخش خصوصی هم خودش را وفق می‌دهد و تعطیلی اعمال خواهد شد.

عنابستانی در پاسخ به این سوال که «بانک‌ها از اجرای قانون مستثنی خواهند شد؟»، تصریح کرد: در متن لایحه‌ای که در کمیسیون مصوب شده دستگاه های امدادرسان که ضرورت دارد خدمات ارایه دهند فعال هستند که می‌تواند بخشی از شعب منتخب بانک‌ها هم جزو این‌ها باشد. ما در متن آوردیم که دستگاه های امدادرسان که فعالیت‌شان ضروری است مثل آتش نشانی و اورژانس و شعب منتخب بانک‌ها هم می‌توانند مشمول این متن باشند.

وی در رابطه با این سوال که «آیا ساعت کاری بانک‌ها ۴۰ ساعته می‌شود یا بیشتر؟»، تاکید کرد: وقتی قانون اصلاح شود دیگر نظام اداری ۴۰ ساعت کار در هفته می‌شود و آن وقت اگر کسی بیش از این یعنی در روز تعطیل شده (شنبه یا پنجشنبه) کار کند باید اضافه کار و حق شیفت و این موارد را به نیروی خود بپردازد و ساعت برای همه ۴۰ ساعت خواهد بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898969

دیگر خبرها

  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • اتمام بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد/ ممکن است دچار چالش شویم